Отговори
# 210
Мечи,страхотна е! Как върви кърменето?

Миа,ето на това му казвам аз чисто и спретнато детенце! Измислила си е вариант-хем на шезлонга,хем ръчичките се разхлаждат във водата,а боцкавият пясък е далече от крачетата... Joy  Последната снимка е уникална! Отработена манекенска поза!  Heart Eyes

Мими,не мога просто да не отбележа младите влюбени!Особено на този романтичен фон...Поляна,огрян от слънцето хамак,басеин,гъбка..Абе,разбират го те живота!  Laughing

# 211
  • София
Мечи, много е сладко малкото мишле!!!!!

Аз съм на селото и тук едвам върви нета, така че виждам само някои снимки, но вси1ки, които се отвориха бяха много яки. Иначе тук става - крием се под сянката, Мишката цапа в басейна, следобедите ходим в Монтана... селска идилия.

Бързо да оздравяват всички болни малки и големи!
Силве, и аз се вълнувам от това, кога отваряш и чакам рекламните снимки с клещите.
Алхимикова, какви са тези масови кампании, които сте подхванали по нощите? При мене не действаха тези истории и трябваше да се катеря по шкафовете и да разнасям пълни кофи из къщи. Айде чакаме резултати!

# 212
Привет, и от мен.

Мечи, много е сладичка малката Hug

Деси, за преместването на Ами Буе - чакаме да захладне, че не се диша. Аз днес започнах да местя зимните дрехи и сега се връщам оттам и направо не мога да си обясня как навън на слънце може да е по-хладно. Другата година ще сложа ако трябва и 5 климатика, че тази и един няма да ме огрее Sad

Сега почивам, че с моята кола, ще трябва 5 курса да направя днес...и така ме домързя. Я кажете някъкъв силен ароматизатор да убия малко миризмата на латекс ,че много мразя да ми мирише на ремонт и ново жилище.

Иначе, Ралица снощи пак падна от леглото, въпреки всичките одеяла, които бях сложила-беше ги бутнала. Три пъти я слагах заспала в креватчето и и три пъти се събужда #Crazy иска си на моя креват инатчето и това е Naughty

# 213
Добър ден и от нас.
Илианка,тази принцеса е прекрасна,да ти е жива и здрава,много спокойна и да слушка. Heart Eyes
Марина,малката ти е голяма фурия,сън с препятствия а? Joy
Благодаря за инфото за спинкането на малчовците.Лекинко се бях притеснила,че сме само ние,защото в градинката като кажа кога заспива и повечето едни опулени физиономии Shocked правят все едно я държа насила.
Аз да ви кажа,стана една седмица кашлям и не спира.Нищо друго,дали да не скокна до лекарката? newsm78
Мимето,как си?Гаджетата са страхотни.
Айде и една снимчица от сношната разходка до западния парк:

# 214
Това не е истина ^desika^, Petyya, Нелинда, carbo, dorabella, tesori, толо, g_dimp, Mia66, dideroncho, wondertedy7 и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Такова оживление в темата, от много време не е царяло.  Simple Smile

Мечи, малката е страхотна. Толкова мъничка и блаженна. А на теб много сили и ще видиш, че съвсем скоро ще можеш да се организираш и до кухнята да отидете.

Миме, Мия, вашите снимки не мога да ги видя  Confused

Днес съм много зле, снощи "тежка" вечер с много бира и мезета. А тази вечер ме чака повторение.

Но този път с повод. Днес правим 4 години щастлив семеен живот с милото.
По този повод ви черпя

Маринка, ходи ли на интервюто? Какво реши?

# 215
Деси, обадих че не мога да отида, но го отложихме за утре. Замислих се върху твоите думи,че в бг работодател има само отрицателни мнения и реших все пак да отида утре, за да видя те какво ще ми предложат. Аз все пак си имам едно наум от нещата, които прочетох там, така че ...

# 216
Добър ден!
Деси, честита годишнина!  bouquet

Страхотни са малките гаджета, Миме! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мия, много хубави сте!  Flutter
Мечи, мн сладка малката Дани!! И на мен Мишо, щеше да ми се стори голям, ако държах толкова малко бебе. Все едно никога не са били нашите такива Laughing
carbo, благодаря за информацията за Цитросепта! Сигурно щях да знам, че има такъв, ако жената в аптеката ме беше питала какъв искам,а не само за ml  да се интересува ooooh! Ох, трябва и аз да се взема в ръце и гаден , не гаден да се мъча и да пия. Бях ви споделила, че се боря с една плоска брадавица на лицето, която се размножава. Изкарах 2седмици курс с хомеопатия, но резултатът е нулев. Сега ще почивам 2 седмици и ще го повторя Whistling Една приятелка ми донесе от морето масло от чаено дърво и сега съм се намазала.
Одисеята с нашите екс хазаи продължава, мн съм се ядосала. Май до съд, ще се стигне накрая. Писала писъмце и тя до мъжа ми и днес ходих да го взема. Иска близо 1300 лв до 12 септ., защото сме напуснали без предизвестие наема и обезщетение 2 наема Joy
Договора ни с тях не е нотариално заверен, дори няма печат от агенцията посредник / само подписите на наемодател и наемател/? Документ ли е пред съда, защото според мен и аз мога да си го напечатам такъв Whistling Мисля си, че дори не са го регистрирали и ще се обадя в НАП, щом ще е с лошата ...  Моля за помощ от някой компетентен по въпроса Praynig

# 217
Десика,честито:
Ками,ама много зли тези хазяи #Cussing out.За съжаление не мога да ти помогна защото не съм компетентна.Ама ти да звъннеш в Нап да ги проверят.Големи гадове. #2gunfire

# 218
Честита годишнина, Деси! Още дълги години да сте заедно, да се обичате и уважавате!

Мечи, Дани е прекрасна!!!  Heart Eyes А и наистина си приличат с Мишо!

При нас нищо ново - Яна все още оздравява, вече няма температура, но хремата преминава по-бавно. А и покашля от време на време, заради секретите от носа, които са текли към гърлото. Горкото ми мишленце.  Sad Дори не мога да я изведа на детска площадка, за да не притесняваме другите майки с дечица, затова си обикаляме двечките по улиците.

Ками, независимо дали има нотариална заверка, договорът си е договор. А виж, по въпроса дали го е подала в НАП - можеш да й създадеш проблем, но зависи за кой период става въпрос - дали за 2009 или 2010 година. Защото данъчните дакларации за физически лица за всяка година се подават до средата на април /не съм сигурна дали 10 или 15-ти / през следващата година, т.е. жената може и да си плати данъците. А дали се регистрира в НАП, не съм съвсем сигурна.
Но  защо все пак не пробвате да се разберете с добро? Платете й един наем за месеца на предизвестие, ако имате договорена такава клауза. Надявам се да си пазите вашия екземпляр от договора с нея, просто прочети внимателно какви са условията в договора за прекратяване на наемните отношения, дали имате договорени някакви обезщетения и т.н. Ако трябва, спомени й за възможността за данъчна проверка или нещо подобно, за да знае и тя, че не възнамерявате да се поддавате на изнудване от нейна страна.

Мама Зари не беше ли юрист? Дали тя не може да ти даде някакъв съвет по въпроса?

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 14:58 от mama_pettty

# 219
Наел е ап. от тях края на февруари месец тази година. Знам, че декларациите се подават април, значи ако не е подала тогава не го е регистрирала. Парите си ги получаваше по банков път и си пазя бележките.
Ние първи им изпратихме писмо, по кои точки от договора го прекратяваме. Цитирахме задълженията на наемодателя също.
Има точка за прекратяване на договора-  при неизпълнение на задълженията на една от страните. Точно на нея сме се позовали ние.
В друга е 1 м. предизвестие Crossing Arms
От тяхна гледна точка естествено  те ще са изправната страна, а ние неизправната...

# 220
Ками, щом е февруари 2010 началото на наемните отношения, то тогава наемодателите са длъжни да декларират доходите от наем в срок до април 2011. Не съм 100% сигурна, но съм 99%, че е така.
А това, че прекратявате писмено наемните отношения и че сте цитирали точно точките, по които го правите, в писмото си, е много добре, спорде мен. Така нещата поне са документирани и ясни. Дано не се стигне до дела и простотии.Стискам ти палци. Praynig

Проверих закона и намерих това: Дължи се авансов данък върху доходите от наем в размер 10 на сто върху разликата между облагаемия доход и осигурителните вноски, които лицето е длъжно да прави за своя сметка. Данъкът се внася до 15-о число на месеца, следващ тримесечието на придобиване на дохода.
Данъкът, съгласно чл. 67 ЗДДФЛ, се внася до 15-о число на месеца, следващ тримесечието на придобиване на дохода. Данъкът за дохода от наем, получен през първото тримесечие, се внася до 15 април на текущата данъчна година, данъкът за доход от наем, получен през второто тримесечие - до 15 юли, а данъкът за третото тримесечие - до 15 октомври.
Не се внася авансов данък за доходите от наем, придобити през четвъртото тримесечие на данъчната година.

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 16:12 от mama_pettty

# 221
Благодаря за информацията, mama_pettty! Значи дължат авансов данък, платено им е от 20.02 до началото. на август май.
Аз се  mobilephone така или иначе и ще им направят проверка. Жената е пълномощник на баща си, та него ще проверят. Извинявам се, че ви занимавам с нашите проблеми Hug

# 222
Много съм разсеяна  Embarassed

Деси, честита годишнина! Още много години да се обичате и уважавате!

# 223
  • София
Честита годишнина, Десика!  Още дълги години да се обичате!!!

# 224
Деси, ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА! Желая ви дълъг семеен живот пълен с много любов, разбирателство и детски усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт