Гърция-25

• 53 675
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, някой от вас скоро пътувал ли е със самолет от Гр - БГ - БГ - ...... някъде другаде из Европа? По точно ме интересува задължително ли трябва да бъдат опаковани гелове, шампоани и т.н. в ръчния багаж в прозрачна торбичка, а в чекирания багаж как стоят нещата, пак ли трябва да ги опаковам по този начин. Допитала съм се до въздушния превозвач, но нали знаете, от там казват че е задължително и стриктно всичко се проверява. Но на мен ми се ще някой да сподели как са точно нещата, от опит - винаги има някакви малки изключения, който минават.
Преди доста години съм пътувала, но тогава изискванията бяха мнооооого различни  Simple Smile

Лек ден на всички   bouquet

# 616
В куфара, който ще предадеш на чекин, можеш да сложиш и 1 л. бутилка алкохол ако искаш, няма проблеми за течности там. Но в ръчния багаж можеш да носиш само малки разфасовки, до 100 ml всяка (може и не оригиналната). Имай предвид, че ако имаш полупразна опаковка от шампоан, тоест ти реално носиш 100 ml, но на опаковката пише 200 ml, ще ти го вземат, по-точно ще те накарат да го изхвърлиш пред тях. Общият обем на тези малки опаковки трябва да не надхвърля 1л. мисля, както и да са поставени в прозрачен плик, който пускаш отделно на лентата през скенера (тоест трябва да го извадиш от чантата). Аз лично никога не си нося козметиката в дамската чанта, а слагам всичко в куфара, най-малкото защото не мога да се побера в лимитите. Веднъж ми преглеждаха багажа на Венизелос и митничарят взе да се смее като отваряше несесер след несесер с козметика. Едно време даже и гланца за устни го брояха за течност, но за щастие тези времена отминаха.

# 617
Малка поправка на Мери Джейн, онзи ден св върнах от път !!
в ръчния багаж може да носиш, но  ДО 100мл. общо течност /
но в куфара /сак които предаваш на чек ин за товарене ..... ако пътуваш в ЕС  колкото искаш алкохол и цигари /разбира се в разумни количества не за търговия Wink / искам да кажа че не е 1л.твърд алкохол и 2л. вино и стек цигари
както беше преди и както е, все още
 за страни извън границите на Е. съюза
носила съм по 5-6 стека цигари по 5-6 бут.ракия Wink /преливам ги в пласмасови шишета и после в найлонови пликове по 2-3 бр. за да не се спукат и да ми напоят дрехите /един път със стъклена бутилка това се случи и познай как смърдях като руснак с куфара на паспортен контрол за излизане срам срам Embarassed
оттогава алкохол само в Пластмасови бутилки !!

# 618
Значи спокойно мога да си сложа в куфара, който ще чекирам шампоани, душ гелове, маски за коса и други и други Laughing да се успокоя, че така се бях хвърлила в дерт как ще си взема цялата козметика, че то не са едно и две шишенца  Blush
А за алкохол и цигари- не съм им фенка и никога не купувам и не взимам със себе си.

Много ви благодаря за инфото  Hug

# 619
Малка поправка на Мери Джейн, онзи ден св върнах от път !! в ръчния багаж може да носиш, но  ДО 100мл. общо течност

Това е абсурдно, който ти го е казал, те е подвел. Ето какво пише в сайта на Европейския съюз:

You are only allowed to take small quantities of liquids in your hand luggage. These liquids must be in individual
containers with a maximum capacity of 100 millilitres each. You must pack these containers in one transparent,
re-sealable plastic bag of not more than one litre capacity per passenger.

А ето и линка:

http://ec.europa.eu/transport/air/doc/security_2006_aviation_sec … _rules_poster.pdf

Истината е, че в сайта на ЕС, на български език преводът е доста нескопосен и може наистина да те наведе на тази мисъл. Добре, че сме полиглоти. Mr. Green

# 620
Здравейте, БГ мами в Елада! Ще съм ви много благодарна, ако някоя от вас знае и сподели тук, как стои въпросът с гражданството, ако бебе на българка и грък (сключили официален брак; и  двамата пребиваващи постоянно в България - поне засега) се роди в БГ - директно ли детето взима българското гражданство; директно ли взима гръцкото гражданство;  може ли и двете едновременно; какви са процедурите, и т.н. Предварително ви благодаря!

# 621
аз да споделя неголемия си опит...дали късмет или ..незнам..никога не са ме карали да декларирам нещо...нито са проверявали багажа ми...пусках си само дамската чанта в кошницата през скенера и Кало таксиди...последният път даже бе пълна със пюрета,мляко,сокче...че даже и парфюм.... newsm78дали зависи коя авиокомпания ползваш?

# 622
Здравейте, БГ мами в Елада! Ще съм ви много благодарна, ако някоя от вас знае и сподели тук, как стои въпросът с гражданството, ако бебе на българка и грък (сключили официален брак; и  двамата пребиваващи постоянно в България - поне засега) се роди в БГ - директно ли детето взима българското гражданство; директно ли взима гръцкото гражданство;  може ли и двете едновременно; какви са процедурите, и т.н. Предварително ви благодаря!

да, взима автоматически гр поданство от баща си. За целта, естествено трябва да се преведат и подадат разните му документи.
като и бг от майка си.
да, може и двете. моите и двамата са с двойно гражданство.

# 623
  • Germania-Pleven
Здравейте.За много години на всички,че не съм писала от миналата година. Simple SmileНещо много е замряла темата,я да я по раздвижим малко. Simple SmileДа ви попитам има ли болни деца,че мой та щерка тая зима три пъти се разболява и май сме на път за четвърти.Какви са тия вируси,какво е това нещо,тамън оздравеем и сме добре една седмица и айдеее пак.офффффф.То верно,че и на ясла ходим,но не сме от редовните деца там,даже последния път като се разболя беше в коледна ваканция/баш на нова година Cry/Сега съм почнала да и давам едни мулти витамини-сироп/бях писала в по предни постове за тях/да видим какво ще излезе .А,щях да пропусна и клеева тинктура и слагам в млякото преди съм за подсилване на имунната система.Майчетата с по голям опит дайте някой съвет,че вече..аман от болести

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 08:20 от takuzmanova

# 624
  • загубено
Съветът е- търпение ,както казва моят лекар.
При вирус не дават нищо освен темперетуро -понижаващи.
И чакаш няколко дни да мине.
Аз витамини не съм давала никога,залагам на плодове
и зеленчуци.От тази година давам вит.С само като се разболее.
И в моментът има вирус ,с висока Т за 6-7 дни.Майките се
оплакаха че е много упорит.

# 625
  • Germania-Pleven
Да,така е neraida.

# 626
              Здравейте момичета!
Аз съм нова не само в темата ами и във форума.Даже ми е малко трудно още да се ориентирам. EmbarassedМъжът ми работи в Гърция а аз си гледам децата в БГ. SadЛятото ходим при него а иначе той си идва на два месеца веднъж,за кратко.Има ли някой от вас в Ористиада? newsm78

# 627
Здравейте Български мами в Гърция. Peace
Искам да ви питам дали сте попадали на Български нотариускоито работи в Гърция. Едно пълномощно да заверим трябва, пък не ми се ходи в посолството. Crazy
Мерси предварително. Hug

# 628
Здравейте Български мами в Гърция. Peace
Искам да ви питам дали сте попадали на Български нотариускоито работи в Гърция. Едно пълномощно да заверим трябва, пък не ми се ходи в посолството. Crazy
Мерси предварително. Hug
Не знам за  нотариус,идея си нямам ,  Mr. Green
но не мога  да не ти  кажа едно браво бе, мацка!
Ще ми се да имах наполовина от твоята воля   Embarassed
Много бих искала да науча как успяваш,как продължаваш....
При мен ентусиазма не  държи дълго и се провалям ли провалям..... ,че и от зле,по -зле става Embarassed

Ани-2 ,добре дошла  !    

bouquet  bouquet  bouquet

# 629
susie, аз живея в Илиуполи и работя в Калитеа.
Дюкянка съм аз, но за подробности  ще те водя на кафе да ти кажа точно какво съм направила...  Crossing Arms Hug

Общи условия

Активация на акаунт