Гърция-25

• 53 664
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
аааа Nimowe работиш в Калитеа? .... че аз живея там  Simple Smile , точно до метро станцията  Simple Smile
Ти къде точно и в коя сфера рабтоиш, ако искаш да споделиш де, пък знае ли се...може и да се видим за по кафе някой ден  Wink

# 631
Аз съм малко по надалеч,в Холаргос.
Nimowe ще ти пусна съобщение във фейсбук.

# 632
  • In my tropical dream
Момичета, видях това съобщение във фейсбук; поствам  го тук и дано се отзоват повече хора:
ЗОВ ЗА ПОМОЩ. Моля всички българи в Гърция да помогнат. От няколко дни нашата сънародничка ЯНКА СТЕФАНОВА ИЛИЕВА се намира в кома в генико носокомио Атинон-Гениматас-Етники Амина. Нуждае е спешно от кръводарители. За връзка с децата й 6932352809, 6987746108. За жалост лекарка днес е върнала кръводарител понеже не знаел гръцки. Това е напълно незаконно и ние трябва да се борим срещу това неуважение.

# 633
Как сте, момичета? Рядко пиша, но ви следя  Simple Smile

Не знаех за това http://networkedblogs.com/dl6Ka. Четох само за емигранти от Северна Африка. По точно тук
Нещо се разминава информацията.

# 634
За жалост лекарка днес е върнала кръводарител понеже не знаел гръцки. Това е напълно незаконно и ние трябва да се борим срещу това неуважение.

предполагам, че е върнат, поради това, че не е могъл да съобщи елементарни факти за здравословното си състояние. И не е могъл да отговори на въпросите...
и не виждам какво е незаконното в случая...
а пък за какво неуважение... ooooh! ooooh! въобще се говори...

според мен самите деца не са наясно каква е процедурата относно кръводаряването...

# 635
  • в колонките
michelle25, а върнатия кръводарител знаел ли е поне английски?.Щото е задължително все пак да се знае някакъв чужд език.

# 636
Що се отнася до емигрантския въпрос - потресена съм от гледката, на която попаднах в центъра на Анита, а и не само, от нахалните улични търговци (гнусни индийци, пакистанци, афганистанци, чернилки, наркомани и всички, които завършват - ийци). Всички да ги изгонят до един, безобразно е. Ако трябва и без пари да работят, да си ходят в техните мизерни държави.
Много чудно ми стана как самата държава и в частност общината нищо не прави по въпроса, за да предотврати тази свинщина и тези куфарни магазинчета, които са като червеи по целия град. Не ги ли виждат  newsm78
С продажбата на един боклук, те не плащат никакви данъци за него, нищо не вливат в икономиката, а после защо има криза.
Та мисълта ми е, че заради тази гнусна сган страдат много други чужденци, които наистина са дошли да работят и подобрят жизнения си стандарт. Така, че и да стучкуват и да не, постижение ще има, едва когато се редуцират емигрантите от третия свят. Мое мнение  Wink

# 637
Да ви споделя момичета, искам да уча магистратура  bowuu в наякой университет в Атина, от икономическия сектор. Дайте съвети и мнения, ако знете, как стоят нещата с висшето образование.
Още не съм добре с гръцкия език, но ще го науча, оптимист съм   Laughing
Защото си мисля че с БГ магистратура трудничко ще си намеря работа, която искам  да работя. Поне с тяхна диплома ще имам повече шанс  Simple Smile

# 638
  • загубено
Що се отнася до емигрантския въпрос - потресена съм от гледката, на която попаднах в центъра на Анита, а и не само, от нахалните улични търговци (гнусни индийци, пакистанци, афганистанци, чернилки, наркомани и всички, които завършват - ийци). Всички да ги изгонят до един, безобразно е. Ако трябва и без пари да работят, да си ходят в техните мизерни държави.
Много чудно ми стана как самата държава и в частност общината нищо не прави по въпроса, за да предотврати тази свинщина и тези куфарни магазинчета, които са като червеи по целия град. Не ги ли виждат  newsm78
С продажбата на един боклук, те не плащат никакви данъци за него, нищо не вливат в икономиката, а после защо има криза.
Та мисълта ми е, че заради тази гнусна сган страдат много други чужденци, които наистина са дошли да работят и подобрят жизнения си стандарт. Така, че и да стучкуват и да не, постижение ще има, едва когато се редуцират емигрантите от третия свят. Мое мнение  Wink

Много крайно,Лейла.
Моли се да не попаднеш от другата страна на барикадата и
да изпиташ расизмът на свой гръб.
Проблеми има хиляди,но не е начинът този на решението им.

# 639
На всякъде по света има расизъм, дори и в България. За чужденец, макар и гражданин на държава от ЕС е огромен проблем да си намери работа в БГ, въпреки дипломата и образованието, което е получил, пък било то и от български университет. И те, както всички се сблъскват с това - конкретен случай - "ама Вие не сте българин, предпочитаме някой местен, но ако не намерим подходящ, тогава ще ви се обадим. А защо всъщност търсите тук работа, а не си потърсите във вашата държава?". Което в случая какво означава??? Огромна доза расизъм от страна на нас - българите, пък какво да очакваме тогава ние  Simple Smile ами същото, пък какво остава за хора от страните в Азия или Африка.

Но.... ние този проблем с расизма няма да го решим, така че според мен всеки трябва да се ориентира в обстановката, както може, та дори понякога и с поведение на лицемерие  Wink

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 13:42 от Leila_Leila

# 640
  • загубено
Лейла,
расизмът има хиляди лица.Остави това за хора с дипломи идващи
от страни на ЕС,и търсещи работа в Бг.Има много чужденци,на
високи постове или изпратени от фирмите да ръководят в Бг.
Така,че нека не правим генерални заключения.
Както да не го правим и за хората идващи от Африка или Арабският свят.
Хората са различни,навсякъде има и мърша в стадото,но заради тях не може
да обиждаме всички под един знаменател.

Епитетите използвани в предният ти пост,ме жегнаха много.
Не бих си позволила да наричам никого с такива думи.
Не знаем тези хора за какво са дошли тук,
оставете властите да решат как да се справят с така наречените"черни емигранти".

# 641
Лейла,това прозвуча още по-зле май ....
Нали не мислиш наистина,че всички,които не споделяме твоите  възгледи сме просто лицемери и всъщност се преструваме?
Аз също мисля,че по-горното ти изказване беше много грубо,да ти кажа
Не е нормално това отношение от хора към хора.
Относно расизма....усетила съм го и аз на гърба си....нищо ,че не съм от Пакистан

# 642
  • загубено

Лейла,
Понеже се редактира,
не разбрах за какво лицемерие говориш?

# 643
neraiida  нищо лично и лошо към никого не искам да изкажа и не мисля, просто си изказвам мнение, провокирано то една гледка, която ми е запечатана и до днес в съзнанието.
А за лицемерието - мисълта ми беше, че понякога, за да имаш успех, благинки (материални, емоционални и др. и др.), ако щеш и по-добър стандарт на живот лицемерното поведение върши работа (в нормални и допустими граници естествено) и там където може да мине. 
Не съм имала в предвид, че несподелянето на моите възгледи означава лицемерие, в никакъв случай. Все пак всеки си има виждане за нещата и може да ги споделя, че то затова е и форума.
Ето виждаш, че ти самата си имала неприятни случки с расизъм и виждаш нещата и от другата им страна.
Докато аз пък съм попаднала на гледка-отвращение  и това ме провокира и да мисля така за тях.

# 644
Или общо казано всеки с личните си преживявания  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт