Отговори
# 75
  Ехееее ,мамаи !!!!  Привет и от нас  Hug
Искам да ви почерпим ( на патерица )
че Ивето вече е на 5 месеца  

Албабенита Честита 4-та месечинка на Рали !! и ние сме така почти два месеца  ooooh!  нямаме режим на хранене както преди на 3-4 часа .Яде когато поикска и колкото пойска .така изларахме два летни месеца .Сега се стабилизира и започна да си яде от 3 дни на 3 -3,5 часа по 130до 150гр. За спането сме същата история ляга и започва въртене страшно ,аз и слагам от ограничителните възглавнички на чико за да я задържам в едно положение иначе се будя през 30мин. да я завивам.И аз ще ползвам торби за спане вече защото  ми омръзна да рита и се е отвита  ooooh! Crossing Arms Мисля че тези проблеми със съня и храненето се дължат на големите горещини ,то на мен не ми се яде ,а само се наливам с вода и безалкохолно та искам дететео да яде  Naughty  ама ето оставях и я така на пойскване два месеца и сега пак си влиза в час след като позахладня малко  Peace

Бибии - аз да те питам беше писала че при преминаване от адаптирано мляко 1-ца към АМ 2-ка се смесва 1:1 ,ама не те разбрах кога става това Ива вече е на 5 месеца почваме 6ти сега ли да започна смесването или като направи 6 месеца  newsm78

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 21:36 от Excellent

# 76
  • София
Хай банда!

Влизам само да почерпя, че мойта мама днес има юбилей - става на 60 г. Да ми е жива здрава и щастлива !

Заповядайте:

# 77
  • София
Бибии - аз да те питам беше писала че при преминаване от адаптирано мляко 1-ца към АМ 2-ка се смесва 1:1 ,ама не те разбрах кога става това Ива вече е на 5 месеца почваме 6ти сега ли да започна смесването или като направи 6 месеца  newsm78

6 навършени, поне на на NAN -а така пише

# 78
6 навършени, поне на на NAN -а така пише

Тенкю  Peace  bouquet  Честито на майчето ти ! Да е жива и здрава и много да я слушате  Laughing

# 79
Леле Биби ,какви вкусотии ,да е жива и здрава майка ти   bouquet
Честита месечинка на всички празнуващи бебоци!'
Ние днес бяхме на село у свекитата и след като цял ден го разнасяха напред - назад   си имах изнервено и ревливо бебе вечерта.Не беше спал от 13 часа ,преди половин час заспа със сто зора ooooh!А иначе яде много малко днес и на всичкото отгоре не е акал ,та циркът беше пълен  ooooh!И свека как ме дразниии,казвам ви избеснявам вече ,днес дпокато си правех кафе я гледам как си топи пръста в сладкия сок на някаква баница и му дава  #Cussing out Ей като побеснях ,като се развиках ,той вода не е пил ,сокче не  пил ,а тя карамелен сироп от баницата иска да му дава ,даже скочи и лъжица да търси ,та още повече ме вбеси #Cussing out Никога не съм си представяла ,че може да се превърне в толкова обсебваща дъртачка #2gunfire
Аз да питам ,има ли някой друг луд като мен ,който прави домашни пюрета ? Confused

# 80
  • гр.София
БИБИ ,ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЙКА ТИ! smile3525

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БИБОЦИ ДНЕС! newsm32

DannaМила на 4м. беше 5,850кг.и 62см.Няна ницо обизпокоително просто са по-финни мацки.Нали се развиват добре и са здрави. newsm10

ДАНЧЕ,и твоята не е лесна.Не отстъпвай. Peace

ЛЕКА ВЕЧЕР .  bouquet

# 81
bibi, Честит Рожден Ден на майчицата ти! Да е жива и здрава и да ви помага! Wink
Danna, Ели на 4 месеца и 1 седмица беше 6150гр. и 66 см. За един месец е качила само 300гр., но педито каза, че е ОК в тези жеги.
Данче, ако имах домашни плодове и аз бих правила пюренца. За съжаление тези от пазара не се знае дали са повече полезни или повече вредни. Затова аз ще купувам готови, по възможност био. Но още не съм го мислила - решила съм 6 месеца да си я кърмя и това е! А за свекитата ти... no coment!
naidy, аз скоро ще го усетя това да съм само с бебе - от Септември баткото тръгва на градина. След 2 месеца почивка вече си му е време...  hahaha Аз сега се чудя какво съм правила само с него, когато беше бебе. Че и все изморена бях... А нито съм готвила толкова, нито нищо. Човек явно свиква. Трябва да ви кажа, че и периода на неспането в началото изобщо не ми беше толкова тежък сега, колкото с баткото. Може би се бях настроила психически за това, което ме очаква.  newsm78
Айде Лека нощ!  newsm46 smile3524

# 82
Хайде здравейте и от мен,да се запиша докато не сте преполовили темата.
Марини,благодаря за темичката.
Данче   аз си правя пюренца,тия купените не ги знам какво има в тях.На баткото като започвах да давам взех едно две и като на мен не ми хареса и на него не съм давала,сама му ги правех.Сега мисля пак така да е.Засега праскова и круша съм направила и съм замразила както беше писала Ивета във формички от лед.Бурканчета не съм правила и се замислям.
Честито на всички бебчета с месечинки.
Биби честито ти рожденичка,да ти е жива и здрава и много да помага за трите принцеси(или една принцеса и две талибанки  Grinning)
Данна  ние сме по малко от 6кг.Още сме на памперс двойка.И аз щях да питам има ли други като нас слабички.На 3 месеца беше 5500,на 4 като стане след 8 дена ще видя колко е.И при това положение може да започна с някакво захранване че да качи малко.Чудя се но едва ли ще изкара още дълго само на кърма.Въпреки че не реве като да е гладен имам чувство че по много малко суче,а и аз нищо не мога да изцедя.
Зарче и аз баткото ще го пращам на градина и ще видя как е само с едно че луднах цяло лято,а той уж е от кротките.Но малкия нещо смени режима и денем не иска да спи та ще видим ще има ли почивка.Добре че една седмица баткото беше с тати на море та това ми беше за цяло лято почивката.А и не иска да остава вече при баба си да спи,можело да играе но искал при мен да си спи.Чудо сме голямо и ние.
За космите,ние сме си така още от болницата.Имаше толкова много че лицето ми изглеждаше мургаво.Сега му се пооправи лицето,изсветля но мъхче имаме на челцето по ръцете и по гърба.Баткото доколкото помня нямаше изобщо а това малкото космато.
Зъбче баткото чак на 9м извади въпреки че лигите започнаха на 2м.
Витамин Д не съм давала досега,мисля септември да започна да давам.
Ние още не сме сложили втория прием на ваксините а някои вече свършиха с третия.Утре ще се обаждам да питам има ли ваксини и дали да не изчакаме да минат жегите,въпреки че два дена е малко по добре времето.
Да питам някой имал ли е проблем със сливици на по голямото детенце.Знам че те към 10г започват да намаляват размера си,но дотогава какво се прави ако има проблем.Питам защото моите са оперирани като бях на 6г и може да му е наследствено.
Хайде лека от мен на всички.

# 83
  • последна надежда
Момичета, с Марк ни приемат в детската неврохирургия в Пирогов.
Има съмнения за пукнат череп и се презастраховат  Cry. Марк падна от количката. Изглежда добре, весел е, но на снимката се вижда сянка. Прекарахме три часа и половина в Пирогов и сега съм в къщи само да събера багажа, че няма кой.

# 84
Момичета, с Марк ни приемат в детската неврохирургия в Пирогов.
Има съмнения за пукнат череп и се презастраховат  Cry. Марк падна от количката. Изглежда добре, весел е, но на снимката се вижда сянка. Прекарахме три часа и половина в Пирогов и сега съм в къщи само да събера багажа, че няма кой.

С теб сме милчка! всичко ще бъде наред с Марк! Успокой се! Случват се такива неща на малките непослушковци!!!! прегръщам ви!!!

# 85
  • Бургас
iveeeta  знам, че е трудно, но се опитай да запазиш спокойствие, че на детенце му трябва спокойна мама. Дано всичко е наред.

Данче, аз каката я изгледах само с домашно приготвени пюрета. През живота си е изяла може би  3 готови, а и на кухня не съм я записвала. Сега смятам с малката да процедирам по същия начин. Имам домашни плодове и зеленчуци. Майка ми ми замразява за времето, в което ще ми потрябват. Надявам се да успея.

Данна, и аз съм в същата чуденка. Като гледам мерките на другите, ами тя моята госпожица с нейните 5750 гр и 58 см на 4 месеца си е направо френско гадже. Явно генът ни е такъв. Изобщо обаче нямам намерение да използвам това като причина за захранване. Детето е спокойно и жизнено, значи кърмата е в достатъчно количество.

# 86
Здравейте момичета.Изтървах ви леко и попрочетох набързо.
За захранването тотално съм объркана.Много четох и много сложно ми се вижда с тези 100 схеми и 100 препоръки на различни школи.То за всичко май така се оказа .Събирам още инфо и много мерси, че споделяте ценна информация Hug
За вит Д - давам по 2 капки ама хич не съм редовна Embarassed
Зимафлуор не давам. Доки не е отваряла дума за това.Сефте от вас разбрах за това Embarassed
За пипането на бебето - в тих ужас изпадам като повечето от вас.Не давам, но на супер нахалните не успявам навреме да отреагирам и после се обвинявам жестоко, че са били по бързи в ръцете от мен или ме е досрамяло да се скарам.Но стане ли инцидент вадя мокри кърпи и бърша също като вас.
За акото на бебе обаче се тревожа.Моето не разрежда акането и това си е.Пълни памперси по 3 - 4 пъти на денонощие.И е по редичко.Бумеранг в тази връзка да питам - от вчера в акото забелязах леко слуз и мнооого малко кървави жилки.Педиатърката ми е в отпуск.Прочетох,че се случва и не знам сега да се тревожа ли излишно и какво да правя.
Върнах лентата назад да си спомня какво съм яла аз и дали не съм предизвикала дразнене - пих доста Данон за пиене ,че и Малина ooooh!, ядох скумрия, малко грозде и кашу.Това се сещам от неподходящите храни.А и малко торти с крем  ooooh!
Просто не знам какво да мисля Rolling Eyes.и се вкарвам в разни филми за АБКМ.
Случвало ли се е на други мами с бебетата или с по големите дечица Rolling EyesИначе бебо добре се чуства - весел е, папка, гука, реве като му доскучее.
Ивета освен  Hug и да се молим бързо да излезете от Пирогов друго не знам какво да кажа.

# 87
Добро утро на всички
Ивета много  Hug и дано всичко при вас мине добре .
За слузта и кървавите нишки в акото моето бебе имаше когато беше на един месец.Оказа се че еот нещо което аз съм яла а пък тогава бях яла компот от малини .Появяваше се през ден в продължение на около 2 седмици но после всичко отшумя и повече не е имало .Аз си мисля че беше алергична реакция от малините.
Мами искам да ви попитам как правите пюренцата и ги замразявате . Само настърган плод (зеленчук) ли слагате или добавяте и нещо друго. ThinkingНе е лошо сега като има голям избор на плодове и зеленчуци да се замръзяват а като дойде зимата да имаме прибрани .Майка ми и баща ми живеят на село имат градина в която отглеждат много зеленчуци плодове .мисля да си замръзя защото не искам да си купя от пазара после дето не знам кво има в тях.

# 88
Ивеета, силно стискам палци всичко да е наред!  Praynig Hug
Биби, ЧРД на майчето ти! Жива и здрава да е!   bouquet
Завърнахме се от морето и планината, чудесно беше, ще пиша повече като изчета напълно творенията ви.  Wink Hug

# 89
  • гр.София
Ивеета,моля се всичко да бъде наред. Praynig

На сина ми правех манджи и замразявах чак когато започна да яде намачкано а не пасирано,и сега мисля така да процедирам.На плодовите и зеленчуците на пазара нямам никакво доверие.Пък и на купешките пюрета е съобразено количеството и състава.

МОМИЧЕТА,имам питане:някой ползвал ли е таблетки за студена стерилизация?Аз се малко се обърках като прочетох че след това шишетата се плакнат с чешмяна вода. newsm78.
Тези от вас,които бяха на почивка как миехте или стерлизирахте шишета?

Ние вчера ходихме в СЕРДИКА център има голямо намаление във FOX на летни дррешки.Ние купихме на Мила за догодина.
Пуснали са и всички есенни колекции аз гледах  дрешки за кръщенето.
На нашата кръстница вкуса и е малко особен пада си по дантели джуфки и т.н. та ще видим как ще се разберем за дрешките.Аз и казах че искам тези дрешки Мила да си ги носи а не да ги облече само тогава.Дано ме послуша.

ХУБАВ И ВЕСЕЛ ДЕН ОТ НАС  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт