Ентерококи - моля за помощ

• 2 776
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
Днес си взех микробиологичното изследване със следния резултат:

Микроорганизъм: Enterecoccus sp.           Оценка: резидентна микрофлора.

Лекарката ми обясни, че тъй като най-вероятно става въпрос за пренесена чревна микрофлора, няма нужда да ми дава да пия антибиотик. Предписа ми Fluomizin вагинални глобули. Проблемът е, че открих листовката на лекарството, както и информация от производителя и МЗ:

http://www.medicine.bg/public/listovka/16141d.pdf

На стр. 3 от текста е включена табличка с бактериите и микроорганизмите, които се повлияват от лекарството и ентерококите изобщо не са посочени там!!!  Shocked Това много ме озадачи, поради което се обръщам към вас.

Ако има момичета, които са се преборили с този проблем, моля поделете с какво сте лекувани и по-специално кои вагинални глобули сте ползвали. Благодаря ви много предварително

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 16:00 от Apr

# 1
В изследването ти няма ли антибиограма?Там са посачени кои антибиотици са подходящи и кои не са.

# 2
Не  Confused Даже изрично уточни, че само локално щели сма да го лекуваме, без да пия нищо...

# 3
  • София
На мен това лекарство са ми го изписвали за кандида, тогава лекарката ми обясни че било много хубаво имало някакво си незнам какво действие  Rolling Eyes

# 4
Благодаря ти, LailahHug
Аз все още съм обаче озадачена защо ми го предписват за ентерококи...  Rolling Eyes Е, поне сега знам, че е "много хубаво"  Wink

Общи условия

Активация на акаунт