За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 32

• 38 625
  • 749
  •   2
Отговори
# 555
  • София-Младост
Alyona, няма начин да не се разтвори. Само ги разклати лекичко като ги обръщаш.

Да питам имам нова тава от тия ламаринените на Факелман. Трябва ли да я правя нещо преди да я използвам?

И моля да кажете някакъв много лесен сладкиш с ябълки. Баба правеше един с 4 яйца и стъргани ябълки само разбъркан, ама не мога да си намеря тефтера.
Тавата...освен да я измиеш май друго не е нужно.
За сладкиш с ябълки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237883.0

# 556
И моля да кажете някакъв много лесен сладкиш с ябълки. Баба правеше един с 4 яйца и стъргани ябълки само разбъркан, ама не мога да си намеря тефтера.

2 пакетчета бисквити Еврест, една кофичка заквасена сметана, една ванилия, чаша захар.
Натрошават се бисквитите в тавичка, да я покрият цялата. Ябълките се нарязват на дребно и се слагат в тенджера с вода и захарат, докато омекнат и да си пуснат сок. Махат се при готовност, оставяте ги да изстинат, след това се смесват със сметаната и това се изсипва в тавичката върху блата от бисквитките. Аз поръсвам с кокосови стърготини, може да се сложат и орехи натрошени или настъргани. Оставя се в хладилник за кратко - става убийствено вкусно и леко десертче.

Става много бръзо, колко им трябва на ябълките да омекнат.
Най-трудно от всичко е беленето на ябълките  Laughing

# 557
  • София
Останала ми е смес от ориз и кайма, правих сърми и в чушки пълних и пак остана.
Мисля си да я замразя. Дали ще става за употреба след като се размрази? Някой пробвал ли е?

# 558
  • на Земята
Правих сладки понички,но ги изпекох,стаха твърди и сухи и сега търся начин как да ги подобря.Може би с някакъв крем?Приемам идеи.Благодаря предварително.

# 559
  • на втория етаж
Правих сладки понички,но ги изпекох,стаха твърди и сухи и сега търся начин как да ги подобря.Може би с някакъв крем?Приемам идеи.Благодаря предварително.

Или със захарен сироп,повечко да се напоят добре?Ще станат като саварини,с розичка бита сметана отгоре и готово!

# 560
Замразявай смело,при мен постоянно остава.Слагам в една малка кутийка с капак и замразявам във фризера.Като реша да правя пак пълнени чушки си го изваждам от фризера и добавям към новата плънка.

# 561
Замразявай смело,при мен постоянно остава.Слагам в една малка кутийка с капак и замразявам във фризера.Като реша да правя пак пълнени чушки си го изваждам от фризера и добавям към новата плънка.

А също можеш да добавяш по малко към постна супа.

# 562
  • Варна

Това поничките ли? Joy

Благодаря за рецептите за ябълковия сладкиш, ама сега пък бисквити нямам. Нещо с брашно newsm78

# 563
в горните два поста, мисля,че адресата на отговорите ви е друг, а не "поничките" Laughing

и сега да кажа и аз моя опит от остътъци от кайма,смесена с ориз - държала съм такава два дни в хладилника - по мое мнение има ли ориз не става за замразяване и т.н., защото ориза някак си се беше "скапал" в каймата - хем беше леко надут,хем някак си твърд и въобще беше кофти за ядене после....така че по възможност сготви на нещо остатъка и не го оставяй да преседи много /мое мнение /

# 564
Здравейте, момичета!

Искам да попитам как се приготвя виенски шницел?

# 565
Да , грешно е цитирано, и аз по инерция също грешно съм маркирала hahaha.
Ставаше въпрос за това:

Останала ми е смес от ориз и кайма, правих сърми и в чушки пълних и пак остана.
Мисля си да я замразя. Дали ще става за употреба след като се размрази? Някой пробвал ли е?

Peace

# 566
момичета ,аз искам да попита при рецептата за Хляб с айрян,това 350 гр.айрян какво означава,по-гъст ли,по-воднист ли newsm78

# 567
  • Mediterraneo
Дайте идеи как да съхранявам кашкавал. Напоследък мухлясва още на третия ден от прибирането му в хладилника  Thinking

# 568
  • Пазарджик/Лондон
момичета ,аз искам да попита при рецептата за Хляб с айрян,това 350 гр.айрян какво означава,по-гъст ли,по-воднист ли newsm78

Аз разреждам 1:1  Wink.

# 569
  • Бургас
Хлябът с айрян го правя с мляко и вода едно към едно като съотношение в айряна (самото мляко ми е гъсто - кафяво на Баба).

А кашкавалът ми стои завит в лист кухненска хартия и пъхнат в пластмасова кутия с капак и бучка захар Peace

Общи условия

Активация на акаунт