За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 32

• 38 516
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ще правя дулсе де лече. И понеже чета различна продължителност на варенето от 2 до 4 часа, кажете колко време все пак трябва да варя консервата

Кажете, моля, за дулцето  Praynig Вече 2 часа и половина го варя. Да не го предобря нещо Rolling Eyes

# 691
Мама Цоцоланка...май най-добре е по-средата, но н едо края и даже леко издълбана средата, за да сложиш пълнежа.
Lois има едни интересни питки Данубио с пълнеж... даже днес ги видях приготвени в снимковата...това като идея за у-ще.

Wink Тя мамето вече ги отчете днес за училище тези  Peace

Маме, направи пликчета от торбички които да влязат в салфетката и така тя няма да се разкъсва от джобовете, както и пълнежа да излиза и залепва по нея.  А най-вече не цапа и ръцете на децата, като се хранят.

И нАправи едни от ония ми кифлички калцоне...... и тн, които са универсални,  с няколко вида плънки, хем дозата е голяма, хем за 3-4 дни ще имат различни кифли за хапване  Peace

# 692
Ще правя дулсе де лече. И понеже чета различна продължителност на варенето от 2 до 4 часа, кажете колко време все пак трябва да варя консервата

Кажете, моля, за дулцето  Praynig Вече 2 часа и половина го варя. Да не го предобря нещо Rolling Eyes

аз го варя 2 часа на бавен огън

# 693
Мама Цоцоланка...май най-добре е по-средата, но н едо края и даже леко издълбана средата, за да сложиш пълнежа.
Lois има едни интересни питки Данубио с пълнеж... даже днес ги видях приготвени в снимковата...това като идея за у-ще.

Wink Тя мамето вече ги отчете днес за училище тези  Peace

Маме, направи пликчета от торбички които да влязат в салфетката и така тя няма да се разкъсва от джобовете, както и пълнежа да излиза и залепва по нея.  А най-вече не цапа и ръцете на децата, като се хранят.

И нАправи едни от ония ми кифлички калцоне...... и тн, които са универсални,  с няколко вида плънки, хем дозата е голяма, хем за 3-4 дни ще имат различни кифли за хапване  Peace

Стоева, Стоева.....какво да ти кажа......Ти си знаеш...Една голяма Hugот мен за теб.......

Така...сетих се аз за кифлички, но те ще бъдат по-натам.....То даскалото едва сега започва, ще стигна и до тях....Проблемът в момента е,че нямам нищо за пълнеж - ни кашкавал, ни филе, ни нищо....Ще излизам след 1 час  и ще пазарувам.....Но исках да си помогна предварително, а и хляб да направя....Че не става бързо, а и да не е топъл за вечеря. Та затова предвид обстоятелствата - реших да направя питки, които после да напълня......

Данубиото замина, дори първолака реши,че ще си запази една закуска за утре, та сега от него има само 2бр.

Благодаря и на Ала-Бала  bouquet........

# 694
  • София

аз го варя 2 часа на бавен огън

Благодаря! Ще го изключвам в такъв случай вече - 3 часа почти ври

# 695
Здравейте.
Имам една доста голяма торба круши и 3 готови блата за торта. Ще ми се да си направя една торта с круши, но никога не съм ползвала готови блатове, та се чудя как да сиропорам и какви кремове да ползвам, хем да не стане много суха, хем да не се кашне много...

# 696
Здравейте.
Имам една доста голяма торба круши и 3 готови блата за торта. Ще ми се да си направя една торта с круши, но никога не съм ползвала готови блатове, та се чудя как да сиропорам и какви кремове да ползвам, хем да не стане много суха, хем да не се кашне много...

Знай, че готовите блатове са страшно ефирни и им трябва съвсем малко сиропиране.

# 697
  • София-Младост

Wink Тя мамето вече ги отчете днес за училище тези  Peace

Данубиото замина, дори първолака реши,че ще си запази една закуска за утре, та сега от него има само 2бр.
Благодаря и на Ала-Бала  bouquet........
Хаха голяма съм блейка, днес на бързо ги мернах, а съм пропуснала , че са твои... Embarassed

# 698
Имам едни печени чушки в хладилника, какво мога да ги направя освен на салата с печени чушки и чесънче?

Може би някакъв друг вид салата?

# 699
  • София-Младост
Имам едни печени чушки в хладилника, какво мога да ги направя освен на салата с печени чушки и чесънче?

За салата съм хапвала следното:
нарязани на ситно с изцедено кисело мляко и овкусени със сол, чесън, копър и зехтин/олио.
За основно препоръчвам една рецепта на esy

# 700
Аея аз понякога слагам печени чушки и в салата с домати и краставици.

# 701
  • София

На дъното на намазнена тавичкаредиш пласт разтворени чушки, поръсваш със натрошено сирене; пак чушки и сирене, най отгоре да са чушките. Разбиваш 2-3-4 яйца  с пр. мляко и заливаш чушките. Отгоре тук-таме слагаш бучици кр.масло  и печеш до златисто.

# 702
  • на Земята
Да попитам и тук:
Здравейте,искам да направя сок от арония,като я смеля с машинка за домат,която отделя семките и люспите.Без да я заварявам,за да си запази витамините.Тук намерих рецепти,но една пише да се сложи захар 1:1,в друга 1:2,в някоя имаше лимонтозу.Моля,за точна и изпитана рецепта,че аронията отлежава вече 3 дни.Благодаря предварително.

# 703
Здравейте,

тези дни гледах рецепта за едни крекери с пълнозърнесто брашно, но ми се губят, прерових темата за Снимай, покажи, но не видях снимката, може и да не са били пускани там. Rolling Eyes Ако някой се сеща за линк, много ще съм благодарна!  bouquet

# 704

Манджа... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Запържваш в олио няколко лъжици брашно,заливаш със студено прясно мляко и бъркаш да се сгъсти соса.Посоляваш на вкус и слагаш нарязаните печени и обелени чушки.Като клокне е готово.
.....Обаче отива много хляб за топене,че много вкусно..... hahaha hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт