За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 32

• 38 585
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • In a surreal moment!
Имам, приятелка, която обича лука за салата да е претрит с малко сол. Така си пускал сок и било по-вкусно. Тя реже първо лука в купата, на полумесеци, посипва го със сол и с една ръка го стиска и мачка. Понякога слага и 1 скилидка чесън. Харесва и сблъсъка на аромати. След като нареже доматите и краставиците бърка с ръка .... Питала съм я не и ли е неприятно да се омазва така , казвала ми е , че и е голям кеф.
Аз бъркам с  голяма решетъчна лъжица, пласмасова, специално за салати съм си я взела - като си сервираме сока да остава в купата, да не ми пълни чинията.

# 91
  • Бургас
Правих една рецепта, за която уж трябваше да разбия пухкав крем от 1 пакетче масло с пудра захар на вкус, мъничко прясно мляко и една ванилия. Чудесно, ама се оказа, че ми артиса половината крем и сега не знам какво да го правя (за пряка консумация идва тежичък) newsm78 Може ли някой да помогне с идея как да го оползотворя това количество крем Praynig

# 92
и аз правя салата като приятелката ти - стривам лука със сол, режа го на полумесеци-тънки....но после бъркам доматите и краставиците с вилица...добавям и сирене и пресен магданоз.....а, и една ракийка  chef

# 93
  • In a surreal moment!
Брадата -
*направи си руло покрив
с бисквити топнати в пр. мляко или компот
наредени върху найлонче
крем, бисквити, може и мармалад или банан в средата
и после го повдигаш и слепяш да стане покрив
сещаш ли се?
тук имаше някаква рецепта май с др. крем,
но и твоя е абсолютно подходящ

*може и просто да слепиш някакви меки бисквити
и да си ги хапнете с кафенце

Тули
- много ми е вкусна и нейната, нищо, че бърка с ръце  Mr. Green
и те поливат с ракийка от фризера, да!

# 94
  • Бургас
ИКСИ, лошото е, че десерта, който направих е нещо подобно - бисквитеното пънче от едно време (слепени бисквити с шипков мармалад, намазано с масления крем и оваляно в орехчета) и затова си напъвах кухата глава да се сетя за нещо по-различно уж, ама най-много утре да купя още един пакет бисквити и да качим дружно по 2 кила вкъщи hahaha

П.С. Иначе го знам покривчето Mr. Green

# 95
Добави още мляко и яйца и брашно и си изпечи гофрети

# 96
  • Бургас
Хм, добра идея  bouquet Ама и ако ме осветлиш за приблизителното количество, което да добавя, че не съм правила гофрети и идея си нямам каква трябва да е консистенцията Embarassed Иначе имам къде да ги опека Simple Smile

# 97
  • In a surreal moment!
бее...Simple Smile то квото и да сътвориш с тва масълце все ще си го лепнете по снагите...вервай ми Simple Smile

попаднах на това http://www.blogger.com/profile/16933120785941193003
готварски сайт на фолкпевицата Вероника- много стилен ми се видя
последователка е на Пеп4о

# 98
гофрети с яйчен ликьор (или ром)

Тези са ми любимите за момента, дано ти хареса

# 99
  • Бургас
 Hug Ще пробвам да преизчисля утре рецептата и ще опитам, пък да видим дали ще докарам нещо, че досега само съм яла гофретки, но как се правят... Whistling Последно да питам - каква горе-долу трябва да е консистенцията на сместа newsm78

# 100
Гъста се получава по тази рецепта. Може би една идея по - гъста от тази на кексовете, но близка. Някои мъфини имат толкова гъста смес. Определено е по- гъста от палачинковата ми смес.
Но трябва да нямаш проблем горе долу да се разпедели във формата при леко притискане.
Пробвай с една и корегирай при нужда. Имах и рецепта, при която тестото беше малко по-гъсто от на палачинки, с по-малко масло.
 И те се изпекоха и изядоха Simple Smile

# 101
все ми е на акъла, че тая Вероника готви собственоръчно....не си ги представям този тип жени с престилка и до печката, месещи усърдно мекици или пържещи кюфтета

# 102
  • Бургас
greyeve   bouquet

# 103
  • Пазарджик/Лондон
бее...Simple Smile то квото и да сътвориш с тва масълце все ще си го лепнете по снагите...вервай ми Simple Smile

попаднах на това http://www.blogger.com/profile/16933120785941193003
готварски сайт на фолкпевицата Вероника- много стилен ми се видя
последователка е на Пеп4о

Вчера разглеждах сайта й - страхотен е, мога само да поздравя Вероника за уменията й   bouquet!

# 104
Може ли някой да ме насочи към рецепта за торта без печене на блатове (попадала съм на чийз кейк и торта с блат от бисквити,но не мога да ги открия нещо). Имам гости утре а не ми се занимава с печене и на блатове Tired

Общи условия

Активация на акаунт