Какви привилегии имат самотните родители? Какви са нашите права?

• 245 289
  • 1 179
  •   1
Отговори
# 180
Добре де, а в такъв случай доходът не се ли дели на 3? Нали са 3 души - майка и 2 деца?

# 181
Абе няма ли справедливост в тая държава?

Що Масларова не живее със 137 лева и 50 ст.? А носи обувки за 1000 лева?

Добре проучете нещата. И аз мисля, че се дели на три дохода и най - добре си пуснете запитване в соц. министерство.
А после със смешните им отговори си търсете правата в Хага и т.н.
Тук само мачкат майките с деца и нищо никой не прави.

# 182
Направо е срамно това, което става в страната ни. А уж искали да насърчават раждаемостта...Ами може ли да гледаш 2 деца и себе си със смешните 138 лв! То само за едното дете разходите за месец са повече...

# 183
Дохода е за самотна майка-55 лв. и по 41,25 лв. за децата.
55+41,25+41,25=137,50 лв.
На майката се дава коефициент само ако има 6-месечна регистрация в Бюро по труда. Иначе се дава само на децата и правото е 82,50 лв.
Още веднъж съжалявам.
Абе няма ли справедливост в тая държава?
Що Масларова не живее със 137 лева и 50 ст.? А носи обувки за 1000 лева?
Съгласна съм  #Cussing out, но не мога да променя закона.

# 184
Момичета вече всичко отпада, промениха закона за 50% за градините и яслите.
Вече си плащами пълната такса 40 лв.От 01.01.2007г.
Няма значение дали нямате брак или детето е на ваше име! Sad
Както и когато детето отсъства по домашни причини,вече бележка в градината не се дава
и не се приспада от таксата.Приспадат само когато отсъства по здравни причини.
Така е когато вече много семейства започнаха да ползват привилегиите за намаления за
градини и ясли.Сега ние ще страдаме заради това,хората който наистина се нуждаят от
това намаление няма да могат да го ползват!

# 185
  • Sofia
Както и когато детето отсъства по домашни причини,вече бележка в градината не се дава
Така е когато вече много семейства започнаха да ползват привилегиите за намаления за
градини и ясли.Сега ние ще страдаме заради това,хората който наистина се нуждаят от
Къде го чете това,не ми се вярва

# 186
Странно Thinking

Моля те, сподели къде е публикувана тази промяна???

# 187
Вчера ходих в социалните,и питах дали ми се полага някаква помощ.Казах че съм разведена с 2 деца и съм безработна.Казаха ми да ида само да се регистрирам в бюрото по труда за да ползвам помощи за тока.Не били нужни подписи а само регистрация.Казах им също че получавам и 100лв. издръжка за 2 те деца.

# 188
Самотна майка съм, имам дете на 1 год.  т.е.  все още съм по майчинство и съм бременна!От какви превилегии мога да се ползвам?

# 189
На мен в яслата не ми повишиха таксата. За много други майки я направиха 40 лв. Трябва да представа акт за раждане издаден в едномесечен срок и бележка от социалните  за семейно положение!
Днес си платих 20-те лева и никой не ми е правил проблем!

# 190
  • Sofia
Наистина има вече такива промени.Самотните родители плащат пълна такса 40лв.Само когато бащата е неизвестен тогава е 50%.Когато детето отсъства по домашни причини се плаща 50%,а когато е по медицински причини -не се плаща нищо

# 191
В кой брой на ДВ е публикувана промяната?

# 192
Аз съм разведена и от близо 1 година плащам 50% такса за детската градина, включително и за януари 2007 г.   В началото на годината ми искаха удостоверение за семейно положение , акт за раждане на детето и попълних някаква  декларация, че желая да ползвам 50 % намаление на таксата и оттогава си плащам 13 лв. Освен това намаление не съм ползвала никакви други привилегии, дори и за детски не съм пускала документи, а брутният ми доход  е точно 399.2  дали ще имам право???

# 193
Вие и детето  общо семейството ви се състои от 2-ма души- изчислете какъв е средномесечния ви доход за предходните 12 месеца и ще разберете.

ЗСПД-Чл. 4. (Изм. и доп., ДВ, бр. 69/2004 г., бр. 21/2006 г. - сила от 10 март 2006 г.) Право на семейни помощи по чл. 2, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5 имат семействата и бременните жени със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на дохода, определен за целта в закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година, освен в случаите по чл. 7, ал. 2.

здб 2007 -§ 13. (1) Средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2007 г. е 200 лв.
(2) Размерът на месечните помощи за дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2007 г. е, както следва:

1. за първо дете - 18 лв.;

2. за второ и всяко следващо дете - 20 лв.

# 194
  • Пловдив
Благодаря ти, donna2 !

Общи условия

Активация на акаунт