Какви привилегии имат самотните родители? Какви са нашите права?

• 245 296
  • 1 179
  •   1
Отговори
# 195
Няма привилегии,а само ядове!Ходих в социалните за помощи за тока,триабвало договор за наем,или нот.акт на жилищео в което живееш.Аз съм на свободен наем,но хазяина не иска да ми направи договор,тогава губиш и това е!Но ми казаха,че,ако съм циганка  щяло да стане и без договор!!!Някои да знае каде да се пиша циганка,че се почувсвах дискриминрана българска самотна маика в България. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 196
Смешно ми е, но същевременно ми е и тъжно това, за което говориш. Наистина е така...всички ограничения са правят , за да се намали раждаемостта при циганите, а накрая се оказва, че пак те се възползват от социалната политика, а ние не можем:( Сигурна съм, че както и да променят законите, те ще нагласят нещата така ,че те да взимат помощи. Няма да се женят, няма да припознават децата си, няма да обявяват доходи и ... готово. Аз си плащам данъците, тегля и изплашам заеми и тнт.... а никъде дори и малка отстъпка не ми правят.

# 197
Момичета, да попитам и аз, дано се намери някой да ми отговори.
Хлапето ми вече навърши 2г., но не мога да го дам на детска градина и ясла, защото има много хранителни алергии, всъщност не че не мога, а не ми го искат от градината. Та, понеже не мога да се върна на работа, шефа по мое желание ме съкрати. С две думи безработна съм.
Въпросът ми е, къде ще е по-добре да се регистрирам към Социалните служби или в Бюрото по труда, т.е. от къде бих могла да получавам по-голяма сума?

Тая държава съвсем оплете нещата. Хлапето ми пие лечебно мляко което преди се поемаше от Здравната каса, ама сега се поема от моя джоб и на месец ми излиза 170лв. Като прибавим непрестанно растящите цени на всичко включая консумативи като ток и т.н. леле майко. На всичко отгоре хитро вдигнаха минималната заплата от там и майчинството точно толкова, колкото да ти спрат всякакви помощи, та ме уведомиха че за последния месец от майчинството ми, нямам право на енергийна помощ. А шефа ме е съкратил по някакъв член, по който ми дължи едномесечно обезщетение, ама нали ме съкращава по моя молба, аз обезщетение няма да видя. Пък не стига, че пари няма да ми дадат, ами ми писали че уж ще ми дадат сумата от195лв. та пак няма да ползвам помощите за ток. Май малко объркано го обясних ама "от нийде взора надежда не види" и аз незнам как да го обясня. Живеем само двамата с моето малко слънчице никой не помага, няма баби, няма дядовци, разделени сме с таткото, абе....
Та яко сме го закършили с хлапето, ако някой има инфо моля ви помагайте   bouquet

# 198
Мила Деби, дано се подредят нещата при теб. Стискам ти палци! Peace

# 199
Първо ще се регистрираш в Бюрото по труда ,тъй като си напуснала по твое желание ще получаваш мин. обещетение /окж не се лъжа е около 80 лв/ за период само 4 месеца.
За социалните ...опитай да се регистрираш за да получаваш някои помощи ,но там според зависи от дохода ,не мога да ти отговоря  точно трябва да ти го изчислят за да ти кажат.
Детенцето има ли ТЕЛК ,питам заради месечните добавки по ЗИХУ,които са по реда на чл.43 от закона и са в размер на 112 лв.
С издръжката как ти стои въпроса ?

И още нещо защо не се обърнеш към сдружениато на настоящи и бъдещи майки -темата по -горе http://www.bg-mamma.com/index.php?board=1.0,може да се намери начин да ти помогнат с млякото ,с градината  нещо да измислят. Съветвам те да опиташ няма лошо да помолиш за помощ.

Последна редакция: сб, 17 мар 2007, 09:58 от donna2

# 200
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Деби, искренно се надявам нещата при теб да се наредят!
За да взимаш помощ от социалните не трябва да имаш нищо на твое име и дохода на член от семейството трябва да е под минималния.

# 201
С припознатия баща живеем на семейни начала, на аз осъзнавам, че не мога да живея с него.Какво правим?Може ли да го вижда когато той реши?Мога ли да искам издръжка?Какви са моите и какви са неговите права?

# 202
Задай си въпроса в темата за Въпроси към адвокати. Там има по голяма вероятност да ти отговорят.

По принцип след като детето е припознато от бащата той има права както и в брак. За издръжка и определяне на режим трябва да водиш дело, ако искаш да са регламентирани и да го ограничиш откъм виждане.

# 203
След четири седмици ще родя.Разделих се с бащата 10 дни преди сватбата, бях бременна от месец и половина. Той каза, че ако си тръгна няма да признае детето. Аз въобще не искам той да го признава и да ми се бърка в живота и отглеждането на бебето. Въпросът ми е, че при условие, че в акта за раждане ще пише баща неизвестен, как да направя така, че презимето и фамилията да са на моя баща.Защото ако вземе за презиме моето име ще бъде мн.смешно-Иренов.Незнам къде да проверя.И другото, което ме интересува -баща ми може ли да стане попечител на детето?И как да предотвратя, ако след няколко години бащата на детето реши да го припознае-не искам да има никакви права над него, дори и да разреша нататък да го вижда не искам да има официални права, защото ще ме манипулира чрез детето.

# 204
  • Sofia
Може баща ти да го запише на негово име.Мисля,че направо като се роди в родилното идва баща ти и там го записвате.А за попечителството някой адвокат е най-добре да питате

# 205
Искам детето да носи презимето и фамилията на баща ми.Има ли законово вариант това да стане.Бащата каза, че няма да го припознае, но ако в един момент реши как да го предотвратя, не искам той да има никакви права над детето.Може ли баща ми да осинови детето?Обаче тогава няма ли да загубя болничните, а те ще бъдат доста високи-десет месеца по 360 лв.Или поне да стане попечител баща ми

# 206
Мами много полезна тема сте отворили  Hug. Интересуваме ега като родя /да ми е живо и здраво бебчето Praynig / таткото ще го припознае. Доколкото разбрах пак ще се водя самотна майка, защото нямаме сключен брак, но живеем заедно. Какви привилегии произтичат от това, освен 50% намаление за кухня и детска градана.

Eто заради такива, като горната дама няма да имате никакви привилегии. Просто защото някои си мислят, че като си спестят някоя хилядарка от сватба и си спестят и подписа, но си живеят на семейни начала могат да се наредят на всяка опашка и да просят социални помощи и намаления!!!! Възмутително! Възмутителна е и вашата търпимост към такива индивиди, а подобни постинги са срам за майките, кито са ги пуснали. Помощите са за майки, които наистина имат нужда и наистина сами се борят с живота и с отглеждането на дечицата!

# 207
Нужда от помощи при тоя стандарт на живот/изключвам големите градове/ имат много хора, така ,че не нападай хората за да получи помощи едно лице трябва да има определен доход ,който държавата го е измислила така ,че и тия дето имат нужда го минават . с някой и друг лев .......така ,че помощи получават мн. малко хора.

# 208
здравейте  аз  съм  една бъдеща  самотна  мама  интересува  ме  наистина  дали  ще  имам  права  за  някакви  помощи   при положение  че  работя  на  трудов  договор  с  месечен  доход  230лв

# 209
Нужда от помощи при тоя стандарт на живот/изключвам големите градове/ имат много хора, така ,че не нападай хората за да получи помощи едно лице трябва да има определен доход ,който държавата го е измислила така ,че и тия дето имат нужда го минават . с някой и друг лев .......така ,че помощи получават мн. малко хора.
Да, така е, но има голяма разлика ако майката и бащата вземат по 300+300 и това се раздели на три и огромна, когато само заплатата на майката се раздели на две. Просто помощите наистина са за нуждаещите се, а не за спестилите от подпис и сватба, но живеещи на семейни начала.

Общи условия

Активация на акаунт