Какви привилегии имат самотните родители? Какви са нашите права?

• 245 289
  • 1 179
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Нужда от помощи при тоя стандарт на живот/изключвам големите градове/ имат много хора, така ,че не нападай хората за да получи помощи едно лице трябва да има определен доход ,който държавата го е измислила така ,че и тия дето имат нужда го минават . с някой и друг лев .......така ,че помощи получават мн. малко хора.
Да, така е, но има голяма разлика ако майката и бащата вземат по 300+300 и това се раздели на три и огромна, когато само заплатата на майката се раздели на две. Просто помощите наистина са за нуждаещите се, а не за спестилите от подпис и сватба, но живеещи на семейни начала.
За какви помощи още говорите и за какъв морал като вече отпадна 50%-те намаление за ясла и детска градина и предимство при приема?

# 211
РЕНИ 80 от днес съм тук и за това ти пиша сега(малко късно може би??),но моя случай е подобен и за това реагирам.моя син се казва Кристиян Маев Йорданов и не ме притеснява да носи моите имена!няма как след като не се препознава детето от бащата.зная в училище и т. н. ще се зблъсква с трудности ,но ще се опитам да се гордее с тези имена и да не се потдава на човешката простотия.трудно ще му е ,но така  сме допуснали да се случат нещата и трябва да обесняваме с много любов за гадния живот.аз също питах има ли начин в родилния да взема имената на моя баща,но един вит той трябваше да го осинови ,а аз да съм му сестричка Sad.щастлива съм въпреки трудностите,че го имам и трябва да се бориш много-успех!Мая

# 212
Нужда от помощи при тоя стандарт на живот/изключвам големите градове/ имат много хора, така ,че не нападай хората за да получи помощи едно лице трябва да има определен доход ,който държавата го е измислила така ,че и тия дето имат нужда го минават . с някой и друг лев .......така ,че помощи получават мн. малко хора.
Да, така е, но има голяма разлика ако майката и бащата вземат по 300+300 и това се раздели на три и огромна, когато само заплатата на майката се раздели на две. Просто помощите наистина са за нуждаещите се, а не за спестилите от подпис и сватба, но живеещи на семейни начала.
За какви помощи още говорите и за какъв морал като вече отпадна 50%-те намаление за ясла и детска градина и предимство при приема?

# 213
как да няма 50%намаления за ясли-на ли аз ги ползвам!от 30лв. си плащам на месец15лв. един вид храната на детето ми я поема държавата!

# 214
  • Sofia
В София вече няма,ако детето ти е признато от бащата

# 215
намесвам се само заради името. Като четох закона, пишеше, че при неприпознато дете може да се вземат имената на бащата на майката (дядото). Не пише обаче за осиновяване newsm78

Чл. 15.  (1) Бащиното име на дете, на което е установена само майката, се образува от собственото име на майката или неговия корен, а за фамилно име се взема фамилното име на майката или името на нейния баща.
   (2) В случаите по ал. 1 със съгласието на бащата на майката неговото име може да се вземе за бащино име на детето.  В този случай за фамилно име се взема фамилното име на майката

# 216
Ами не пише за осиновяване защото детето не се осиновява, а само взима името на дядото. Ако четеш закона по-нататък пише и кога може да се осинови от дядо/баба, но това е друго нещо вече.

# 217
Panther, написах го по повод постинга на Мая:

аз също питах има ли начин в родилния да взема имената на моя баща,но един вит той трябваше да го осинови ,а аз да съм му сестричка Sad

При нея вече е минало, но може да е полезно за други Peace

# 218
не мога много много да разбера какви помощи очакват "жени",които живеят с мъжете си(независимо да ли са сключили брак),детето им е признато от бащата-за какво става въпрос незнам .а за моя случай незнам да ли е "минало"(просто така).всеки знае себеси-продалжавайте да четете законите!,ако всичко се случваше както е по закон-блазе ни!!!!

# 219
не мога много много да разбера какви помощи очакват "жени",които живеят с мъжете си(независимо да ли са сключили брак),детето им е признато от бащата-за какво става въпрос незнам .а за моя случай незнам да ли е "минало"(просто така).всеки знае себеси-продалжавайте да четете законите!,ако всичко се случваше както е по закон-блазе ни!!!!

Ползват жените. Щом може, защо не. а после защо не стигали парите за наистина самотните?!

# 220
Panther, написах го по повод постинга на Мая:

аз също питах има ли начин в родилния да взема имената на моя баща,но един вит той трябваше да го осинови ,а аз да съм му сестричка Sad

При нея вече е минало, но може да е полезно за други Peace

Моята дъщеря носи имената на баща ми, т.е. на дядо си.

# 221
  • София
Цитат на: Мадам Гоца
Ползват жените. Щом може, защо не. а после защо не стигали парите за наистина самотните?!

Парите за наистина самотните, наистина нуждаещити се, и т.н. НАИСТИНА, не достигат заради лъскавите автомобили и офиси на тези в министерството например. Не одобрявам реденето на опашки пред социалните когато не ти се полагат помощи, но я се замислете сред колко още недомислици живеем. Без да се сравнявам и на йота с циганите, но нима е трудно да се помисли за закон, който да гласи, че 4-то или 5-то дете напримар може да се роди само в семейство, което има финансовата възможност да го отгледа? А не да се раждат по 10-15, за всяко от които се взимат пари не от държавата, а от всяка от нас. Лично аз мисля, че взимането на помощи, когато не ти се полагат е въпрос на съвест, но в и на законодателство.

Последна редакция: чт, 10 май 2007, 17:08 от Stun

# 222
намесвам се само заради името. Като четох закона, пишеше, че при неприпознато дете може да се вземат имената на бащата на майката (дядото). Не пише обаче за осиновяване newsm78

Чл. 15.  (1) Бащиното име на дете, на което е установена само майката, се образува от собственото име на майката или неговия корен, а за фамилно име се взема фамилното име на майката или името на нейния баща.
   (2) В случаите по ал. 1 със съгласието на бащата на майката неговото име може да се вземе за бащино име на детето.  В този случай за фамилно име се взема фамилното име на майката

Да, така е според закона за българските имена, но това няма нищо общо с осиновяването. То е с цел да не бъде накърнявано достойнството на детето с подигравки през живота му. Въпреки това, аз ще дам за бащино име на детето моето собствено име.

# 223
Момичета вече всичко отпада, промениха закона за 50% за градините и яслите.
Вече си плащами пълната такса 40 лв.От 01.01.2007г.
Няма значение дали нямате брак или детето е на ваше име! Sad
Както и когато детето отсъства по домашни причини,вече бележка в градината не се дава
и не се приспада от таксата.Приспадат само когато отсъства по здравни причини.
Така е когато вече много семейства започнаха да ползват привилегиите за намаления за
градини и ясли.Сега ние ще страдаме заради това,хората който наистина се нуждаят от
това намаление няма да могат да го ползват!
Къде го чете това,не ми се вярва

от 01.01.2007 г. решението дали ще има намаление на таксите и по какви критерии ще се прилага , премина в правомощията на общините. Преди това беше постановено от Министерството на социалните грижи.
Сега всяка община самостоятелно ще решава дали да има намаление или да няма такова изобщо.

# 224
любопитно ми е как може такова нещо. В едно предаване по НТв Тодор Колев каза " нормално е във всяка държава да си има мафия, но тук... - мафията си има държава". Да иска човек да си има деца и да не може да си позволи да ги отглежда. ние сме на прага на демографски геноцид. да ти гледат брутото, а не чистите пари, които ти остават. доход под 170 лв. моите уважения към дамите и господа управляващи, но тези пари едва покриват нуждите само на един човек, камо ли на двама. доколкото знам има месечна помощ за отглеждане на дете в размер от 80 лева до навършване 3- годишна възраст на детето. а що се отнася до жилището- и аз живея в голям апартамент, който е на майка ми. нея я няма в прекрасната република България и само имам разрешението й да живея в нейния дом. не ме е упълномощила да го давам под наем. и мен ли ще ме изнудват с това??? все се чудя- толкова много българи излязоха извън граница и пращат пари на своите семейства, къде отиват тези пари? 1 000 000 българи по 100 евро средно на месец... къде изчезват, че всички министри плачат и плачат за пари?

Напълно съм съгласна с това мнение. Сценарият за България е да бъдем просто територия за раздаване , а кандидати за това има както знаем, дори правителството и президента са избрани от тях. Така, че тук няма планове да има българско население в по-далечна перспектива.

Общи условия

Активация на акаунт