Турската кухня *4*

  • 224 020
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
# 631
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
  • Мнения: 806
И аз съм чувала за него.  Peace Друг хубав турски ресторант е в гр. Казанлък "Ориент"!   chef

# 632
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 563

Само веднъж съм била там, но всичко, което опитах, много ми хареса Wink.

# 633
  • Пловдив
  • Мнения: 636
          А в Пловдив са Бразилия и Антик. И двата са на ниво.

# 634
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
В Пловдив съм била само в Бразилията, НО  Naughty нищо не ми хареса(единствено айряна ставаше)

Нито мантъто беше мантъ, нито късъра, нито кебапа....всичко беше под всякаква критика....а за кюнефето няма да споменавам, че още ме е яд(поне да не го пишат в менюто си). Нямам думи просто! Аlessina , не знам какво ниво си му определила, но ако и Антик(въпреки че ми го похвалиха) е като Бразилия, значи в Пловдив няма хубав турски ресторант Crossing Arms Поне аз не бих препоръчала на никого да отива в Бразилия Peace

Малко се отнесох, но да се върна към това, което исках да попитам.... Whistling Laughing някой от вас знае ли с какво е по-различна баклавата тип "Sütlü Nuriye" освен с това, че има мляко в сиропа, а не вода?

# 635
  • Мнения: 573
magito1986, какво очакваш от турски ресторант на име Бразилия  Laughing Ти още ли прихождаш между двата града?  Grinning Heart Eyes

# 636
  • Пловдив
  • Мнения: 636
     Определено Антик е по- добрия ресторант, всичко е свежо и добре приготвено. Но Бразилията /това е първото име на заведението от години и никой следващ стобственик не го промени/, връща от пътя, ако си много гладен. Simple Smile

# 637
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
  • Мнения: 806
Малко се отнесох, но да се върна към това, което исках да попитам.... Whistling Laughing някой от вас знае ли с какво е по-различна баклавата тип "Sütlü Nuriye" освен с това, че има мляко в сиропа, а не вода?

Токущо си хапнах Сютлю нурие.  Joy Joy Joy И откривам, че и филираните бадеми са другоto различно нещо, освен млякото.

# 638
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
Kaigi, още се подвизавам като Пантелей-пътник:mrgreen:
Права си-то наистина като се замисли човек - турски ресторант в България с името "Бразилия", без думи Whistling Joy но в Антик си заслужава, на 8ми бяхме там, имаха си и програма, жива музика...храната и обстановката съвсем различни от другия ресторант Mr. Green
И кюнефето като кюнефе(въпреки че малко солено беше този път...но нищо Whistling )

Скрит текст:

А има един вид тестени неща-плоски,нямат дупки, правоъгълни, нещо като шехрието, ама не са кръгли. Нямам я опаковката, че я изхвърлих и не знам как се казват...та къде мога да ги сложа? Дали стават вместо макарони или за салати? newsm78

# 639
  • Мнения: 573
magito1986  Hug
Да не би да е erişte? Това е вид домашно приготвени макарони.  Thinking

# 640
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
magito1986  Hug
Да не би да е erişte? Това е вид домашно приготвени макарони.  Thinking

 Peace да Kaigi...това беше   bouquet значи става за салати?

# 641
  • Мнения: 573
Обикновено се вари и му се слага масло, нещо като гарнитура или само кисело мляко му слага и се яде.  Но нищо не  пречи и на салата да се направи.  Wink

# 642
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
Ще се пробва....  bouquet мерси! Laughing Hug

А растението karalahana в БГ как се подвизава? Не съм чувала за черно зеле newsm78

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 15:48 от magito1986

# 643
  • Мнения: 1 425
Ерището става много вкусно и като се свари и разбърка със сос Бешамел.После може и във фурната да се запече истава много приятно ястие...... Peace

# 644
  • Мнения: 2 201
Ще се пробва....  bouquet мерси! Laughing Hug

А растението karalahana в БГ как се подвизава? Не съм чувала за черно зеле newsm78


Къдраво зеле  Sunglasses

В София има добри турски ресторанти. Може да се се наслаждава човек на турска кухня  Whistling
За да не е спам един салеп


Salep by Dry Thyme, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт