Турската кухня *4*

• 223 980
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Хм, това ми напомни, че в някои краища на България съм чувала за такава домашна лютеница - с кимион и орехи. Чесъна не съм го запомнила като толкова необичаен в случая. То вярно трябва да е доста вкусно.  Thinking

# 676
Хм, това ми напомни, че в някои краища на България съм чувала за такава домашна лютеница - с кимион и орехи. Чесъна не съм го запомнила като толкова необичаен в случая. То вярно трябва да е доста вкусно.  Thinking

В моята слагам кимион и чесън, освен това лято и орехи да добавя, може да я докарам почти като  вкусната турска! Grinning Сега и лютеница ли да искам да ми носят? newsm78

# 677
  • София
Хм, това ми напомни, че в някои краища на България съм чувала за такава домашна лютеница - с кимион и орехи. Чесъна не съм го запомнила като толкова необичаен в случая. То вярно трябва да е доста вкусно.  Thinking

В моята слагам кимион и чесън, освен това лято и орехи да добавя, може да я докарам почти като  вкусната турска! Grinning Сега и лютеница ли да искам да ми носят? newsm78
Направо хващай автобуса и избирай Hug

# 678
Вкуса на соса е доста различен от лютеницата, да не би да става въпрос за Ajvar, имаше и още едно, но му забравих името, напоследък и това се продава.

biber salçası не става за ядене, само за готвене е.

# 679
  • Казанлък of all places

biber salçası не става за ядене, само за готвене е.

Не става то... питай синовете ми...  Laughing Sunglasses Grinning

# 680
  • Пловдив
Благодаря на всички ви и специално на теб haksev!
Ще си купя въпросната лютеница от KIPA или от друг магазин ако я видя....
Надявам се да ми хареса и тогава ще търсим и рецептата.
  bouquet
точно в тази тема на турска кухня 4 , някъде към 24-25 страница някой доста я хвалеше прословутата турска лютеница

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 13:08 от sylya

# 681
  • Истанбул
AЗ си я приготвям ,използвайки за основа това

http://www.kuryemarket.com/backoffice/pictures/TUKAS-PAPRIKA-ACI … 0G_1049_large.jpg и после слагам малко  типов хляб на трохи,чесън,кимион ,орехи на вкус и с консистенция такава,че да може да стои на филията ,защото въпросния сос е редичък.

# 682
  • Costa Rica
Срам, не срам - запис Embarassed да не ви загубя.

# 683
Здравейте, момичета.
Искам да попитам, от една доза тесто за ачма, колко горе-долу кифлички стават?

# 684
  • Пловдив
     В крайна сметка ooooh! какво да си купя от Турция:
- айвар
- бибер салча
- доматес салча
- кахвалтилк сос
??????????????

А за лютеницата с чесън, кимион, хлебни трохи трябва да ви питам по-подробно в тази тема...... явно тук има тертиплии.......... това ми харесва
  bouquet

# 685
  • София
Здравейте!Аз също съм фен на част от турската кухня.Следя темата и съм опитала някои
рецепти.Мисля, че това, което коментирате по-горе се нарича МАХАМАРА(ДОСТА Е ВКУСНО).
Който ще ходи в Турция да си купи един кашкавал на конци(ЧЕЧИЛ ПЕЙНИРИ)-НЕВЕРОЯТЕН Е!

# 686
  • USA
Преди много години в Истанбул по улиците - на колички, продаваха едни сиренки невероятно вкусни-мекички и топлички!
Ако някой знае рецептата-ще сам ви много благодарна Praynig

# 687
Преди много години в Истанбул по улиците - на колички, продаваха едни сиренки невероятно вкусни-мекички и топлички!
Ако някой знае рецептата-ще сам ви много благодарна Praynig

tumbi999, може би поачаnewsm78 Не съм сигурна, защото не съм била там, просто, като прочетох поста ти и се сетих за вкусните кифлички на Берина. Peace

# 688
  • В градината...
И аз в Истанбул съм яла такива сиренки -страхотни са, мисля, че са от някакво маслено тесто. Даже ги снимах

# 689
Не са с маслено тесто в тесния смисъл на думата  Grinning В събота правих станаха много хубави, ще покажа снимка тези дни и ще напиша рецептата. Правих ги със зехтин и се получиха ммм

Общи условия

Активация на акаунт