Примерна схема за захранване- 28

• 41 223
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Sad имаме си запек, ака малко пак, топченце, явно въвеждането на твърдата храна му подейства запичащо, а нарочно почнах с тиквата - какво ли да правя не знам

дали да продължа със захранването  и да регулирам червата  newsm78 или да напраея малко почивка

# 526
  • Видин
Аз бих го оставила само на кърма/ АМ  Peace

# 527
Брех, как ме зарибихте сега с тази киноа.  Crossing Arms Ще взема да купя и да пробвам да я въведа в семейното меню.   Thinking  Hug
Киноата е доста специфична като аромат и вкус, моето дете отказа да опита дори...и на мен не ми хареса, честно казано. Но, то и елдата е специфична - така че е въпрос на вкус, пробвай Grinning

Лукс - според мен, наблягайте на кърмата/млякото. Еднократното даване на круша - не е проблем, според мен, можеш просто да въведеш крушата вече, сливите също - да си имаш вариант при запек.
Предлагане на плодове във вашия случай може да започне по-рано от обичайното, но - като изредиш основните зеленчуци (морков, картоф, тиква и още някое), можеш да преминеш към плодовете, като в следобедната каша добавяш по малко, докато стигнеш някакво по-голямо количество. И така с всеки плод. Следобедна каша (2-ро твърдо хранене за деня) се предлага на втория месец след захранването.

# 528
  • вече Пловдив
Лукс, щом си въвела тиквата, дай малко по-голямо количество от обичайното. По принцип тя действа разхлабващо, ако не искаш сега да дадеш или нямаш в момента под ръка плодове. Иначе нямаш проблем да дадеш и круша 1-2-3 лъжички.

# 529
Брех, как ме зарибихте сега с тази киноа.  Crossing Arms Ще взема да купя и да пробвам да я въведа в семейното меню.   Thinking  Hug
много е вкусна, последно я слагах в една мусака

# 530
lux картофът и морковът са запичащи, но можеш да ги смесваш с тиква, ако на вас ви действа разхлабващо. И наистина можеш да го оставиш няколко дни само на кърма. Предлагаш ли вода? Ако не си е време да започнеш заедно със захранването. Пробвай различни начини за предлагане - чашка, лъжичка, че кърмачетата по трудно я пропиват  Mr. Green

# 531
днес и с препоръка на педиатърката дадох малко круша, не давам вода той не иска, но ще трябва май между храненията да му предлагам по-малко поне,
 днес тъй като захраних картофа, мисля да му я смеся с тиква, ще му предлагам по-често вода, дано утре всичко се оправи

стеф благодаря за отговора за 2-рото хранене, аз хич не бързам (мъжа ми е по-нетърпелив) май иска повече да участва в храненето- по принцип започнах захранването, защото не беше акал 7 дни, почна да ака 2 дни след като го захраних, явно е нямало какво да ака  Rolling Eyes но както и да - тук говорим все пак за захранване , а не за изхождане на бебето  Crazy

Киноа и аз обожавам, както и елда, нахут, пшеница и др сходни- и мисля и него да запозная с тези вкусове, дано му хареса

# 532
А как приготвяте киноата? В какви комбинации я готвите?

# 533
много е вкусна, последно я слагах в една мусака

А аз днес експериментирах в пълнени чушки, страхотно стана.

# 534
А как приготвяте киноата? В какви комбинации я готвите?
направи си веднъж чиста, свари я по указанията и като й видиш вкуса ще ти дойдат идеи

# 535
  • Видин
Докога сусамът е алерген? Купих едни мюсли от ДМ и там имаше. Реших, че не е много, ама като погледнах после...доста си беше. Е, дадох ги, ама все пак искам да знам  Confused

# 536
  • вече Пловдив
Аманита, според Косе Босе:
Сусам
- най-рано на 1 год.
- има доста препоръки след 2 или 3 год. (въпреки че има и някои мнения преди 12 м.)
- при алергични деца след 3 год.
- силен алерген
- тежка алергична реакция: това е основната причина да се включва в менюто на деца, които са по-укрепнали и са поне над 1 година

Сусамовото семе по принцип се въвежда във възрастта за ядки, с изключение на фъстъците. Тъй като няма единодушно мнение сред педиатричните организации кога е най-подходщата възраст за орехи, лешници и подобни, като възрастова граница за ядки и сусам остава интервала от 1 до 2 години, евентуално след 3 год.

Сусамът е един от най-сериозните алергени (с уговорката, че това зависи в голяма степен от географските ширини и кулинарните традиции). Поради тази причина той е сред 14-те продукта, наличието на които производителите са задължени да означават стриктно върху етикетите съгласно европейските директиви

Аз самата го дадох (без да искам  Crazy) лятото, когато Бела беше на 1 г. и 2 м. Просто тя отиде и си грабна от пакета сусамени солети на съседчето и докато я видя и реагирам, вече дъвчеше сладко-сладко. Не е имала проблеми. Досега съм й давала и сусамени пръчици от многолистно тесто - много ги обича.

# 537
  • Видин
Благодаря! Хич не се сетих да видя Косе Босе какво казва по въпроса  ooooh!
Не обичам крайностите, затова ще продължавам да го давам и ще чакам. Засега слава Богу не ми е правил реакции към нищо.
Мерси, Ваня  Heart Eyes

# 538
Докога сусамът е алерген? Купих едни мюсли от ДМ и там имаше. Реших, че не е много, ама като погледнах после...доста си беше. Е, дадох ги, ама все пак искам да знам  Confused
а, Зори при Габчо едва ли е проблем, той вече е мъжжжж, или както казва моята племенница- мъжки Wink

# 539
Мерси за отзивите за киноата.  Hug Да не излезе пак, че всичко здравословно е гадно.  Crazy Ще опитаме и ще преценим.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт