Примерна схема за захранване- 28

• 41 186
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Видин
Не сЪ избивайте, моля  Laughing
Ваня, така съм чела - усвоява се само ако е смлян или сдъвкан добре. Явно ципата му е много дебела  newsm78

# 571
Защо така нападате ???
Пишман да стане човек ,че е попитал нещо!
Хубаво е да не се яде нощем и след като вече е свикнал да не яде по това време е хубаво да не се приучва отново и търся начини, ако не стане естесвено че ще го нахраня детето  и през ноща !

да, според едно времешните порядки, според същите които гласят,че е хубаво на 2 месеца сокчета ит.н...освен това за мен лично това, което ти си решила е малко по-лошо от това да се яде нощем, освен това не говорим за ядене на голям човек през нощта, а малко бебче за което основното хранене е млякото и то по някаква причина има нужда от повече мляко

# 572
Искам да попитам кога започнахте да давате вечеря? На нас последното ни дневно хранене е в 16-17 ч., но мисля, че остава гладен след вечерното кърмене. Наскоро въведох кисело мляко и го давам ни в клин, ни в ръкав помежду храненията по няколко лъжички, защото не ми се вързва с друго. Да го давам ли като вечеря или е още рано?

# 573
А, не е рано- колко пъти на ден яде твърда храна?

# 574
Епифания - ако усещаш, че кърменето не му е достатъчно, да, можеш да даваш вечеря, вече ви е време Simple Smile
варианти за вечеря са кисело мляко, каша Лека нощ (има в бурканчета), лека супа...не се сещам за други, нека кажат мамите, които дават редовно.
По правило, вечерята при децата трябва да е поне 2, най-добре 3 часа преди сън.
При нас е различно - напоследък следобедната му закуска е в 6, затова от вечеря няма смисъл, просто няма за кога. Правя следобедната по-питателна и готово.

# 575
И аз ще вметна моето мнение по отношение на нощното хранене. При нас покрай тея зъби е започнал да се буди по мнооого пъти на нощ. Много странно, но имаше един период, в който определено беше гладен, защото не заспиваше само с биба. Аз вода през нощта не съм давала, няма да ни спаси ако е гладен. Та така поне една седмица ядеше много по-рано от друг път. Реших че не му стига млякото и започнах да давам каша в млякото вечер. Ние сме по-големички - 1 г. Ами никакъв резултат.. Бисквитките плазмон имат доста захар, това е основният недостатък според мен. Сега пак си яде само мляко вечер и се събужда в 9, 9:30 сутрин от една седмица  Shocked Така че най-вероятно е поредният период  Wink

# 576
Със сигурност е поредният период, на моето дете периодите са му по една, две седмици нааай- много...
За вечерята- аз давах млечни, напр. грис със сирене, масло и мляко(косело), попара и др. подобни- и аз смятам, че 2-3 часа преди лягане е хубаво да си хапва твърдата храна- за сеха, но детето ти вече не е толкова малко, затова си прецени как му допада на него

# 577
А, не е рано- колко пъти на ден яде твърда храна?

Закуска - 9 ч., Обед - 12-13, следобедно - 16-17ч.

.:.Stef.:. , това за 2-3  часа по-рано не го знаех. Даже обмислях ако е мляко, да е преди заспиване. Тогава ще променя другите часове. Бедата е в това, че има периоди (например цикъл) когато кърмата е оскъдна и е абсурд да се нахрани само с нея. Не знам дали в тези случаи ако го храня последно в 18 ч (заспива в 20 ч.) ще спаси положението, но ще опитам.
 А вечеря само кисело мляко и евентуално плод ОК ли е? Защото във всички други хранения има каша/зърна/хляб.

С gundie сме писали едновременно.  Simple Smile

# 578
И аз съм слагала по малко каша в млякото -  при нас имаше ефект! Но някак си не ми се виждаше добре на нашата възраст да слагам каша във вечерното мляко по - дълго време и реших,че бишкотите може да са по - лекия вариант, но може и да греша! Възможно е да е някакъв период  - незнам , но истината е че една нощ не е спал без да се събуди поне 3-4 пъти ,  предлагала съм храна  и нещеше в 95 % от случаите, а забелязах в дните когато слагах малко каша не се будеше изобщо до сутринта - явно като хапне по - добре и някак е по - спокоен!

А да питам боровинки мога ли да давм вече?

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 22:16 от Lightning

# 579
  • Видин
Ами на нас "вечерята" ни е кисело мляко. Пие и заспива. Засега няма нужда от друга вечеря. Заспива в 21 и се буди в 8.

# 580

Можеш, аз дадох преди 3 седмици някъде и се приеха много добре  Peace

Боровинките са от друго семейство и се считат за слабоалергизиращи в повечето случаи. Това се отнася както за червените, така и за тъмните видове боровинки. Боровинките се въвеждат на 8-10 м. или 6-8 м. според различни източници. В американските схеми се предлагат в малко по-ранна възраст – имат много добър хранителен състав. От друга страна не са съвсем леки за храносмилането.

# 581
Аманитка,
хвърли ме в дълбок размисъл с тоя сусам.  Laughing
Почти две години съпруга ми приемаше доста сусам - една, от основните съставки на бърканицата. Тогава слагах белен сусам. Все трябва да се е усвоявал, защото няма как да сдъвчеш сместа.  Thinking
 Ако държиш да добавяш сусам и той да се усвоява, нека да е белен. Иначе - не виждам как.

# 582

Можеш, аз дадох преди 3 седмици някъде и се приеха много добре  Peace

Боровинките са от друго семейство и се считат за слабоалергизиращи в повечето случаи. Това се отнася както за червените, така и за тъмните видове боровинки. Боровинките се въвеждат на 8-10 м. или 6-8 м. според различни източници. В американските схеми се предлагат в малко по-ранна възраст – имат много добър хранителен състав. От друга страна не са съвсем леки за храносмилането.

Hug

# 583
Боровинки, пасирани с ябълка - много добре се приема. И да те предупредя - очаквай мастиленосини или черни дори изненади в памперса (да не се плашиш или чудиш защо).  Mr. Green

Нашата "вечеря" обикновено е инстантна безмлечна каша с плод или супа (около 2ч. преди сън), а "приспивателното" е кърма. Моето дете е от тези, при които засищане/незасищане не оказват никакво влияние на нощния сън. Събужда си се за кърмене, идва си при мен, цоква си, заспива си и после пак (вече не знам по колко пъти, отдавна не броя). При зъбоникнене са десетки.
На бисквитките не съм фен (особено пък на много сладки).
Аманитка, пас съм за сусама.

# 584
  • вече Пловдив
За вечерята - както писах в предния пост, започнах да давам след 10 и половина месеца, защото не се засищаше и беше гладна от следобедната закуска до вечерното мляко. Първо давах кисело мляко, изяждала е по 1 кофичка наведнъж. После предложих супата от детската кухня. Сега предимно аз готвя и за вечеря пак давам постна (но не винаги) супа. Вечерята е в 8, пие мляко в 9,30 и заспива към 10.
За боровинките - можеш да даваш, Лайтнинг, но е хубаво да не са сурови, а преработени в пюре. Дъщеря ми обожаваше ябълки с боровинки на Гербер.

Общи условия

Активация на акаунт