Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 713
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
  • София
аз продукти, които са собствена на марка на магазините избягвам. Почти винаги са с ниско качество.

# 331
аз продукти, които са собствена на марка на магазините избягвам. Почти винаги са с ниско качество.

На "Метро" съм купувала добри стоки. Peace В момента не мога да посоча, тъй като отдавна не съм пазарувала от там.

# 332
Писал съм много за веществото "Х" .
За Бор Чвор се говори в интернет различни неща. В далечната 2005 година се казват само хубави неща за него. Когато ги четох тия хубави неща, по магазините не можеше да се намери нищо от Бор Чвор. След няколко месеца обаче се появи и може би за много от хората това беше нещо ново.
НО НЕ И ЗА ИНТЕРНЕТ
Не знам защо продуктите им се "появиха" , след като са били продавани отдавна.Не съм ги следил и не смятам да водя разследване. Истината е че в днешни дни продуктите им са ужасни.
Единствено киселото им мляко "Табу" 2% е много добро, но пък там има и БДС стандарт.

Същото се получи и с кисело мляко Роса.
Преди години беше направо мизерно и го купуваха само пълните некадърници със запушени обонятелни и осезателни органи. Водейки се от тези си наблюдения, го отбягвах много време, докато един ден не реших да присъства на масата ми при тестването на над 10 различни марки кисели млека.
И учудващо си завоюва първото място.
След това няколко месеца го купувах. А после го развалиха и сега е на онази същата позиция която си беше едно време.

Същото се случи и с киселото мляко Сердика . Няколко месеца хубаво и после пълна безвкусица.
Явно е изпитан модел на действие на всички фирми произвеждащи кисели млека ( по неофициални наблюдения и с останалите стоки е така Simple Smile )

А що се отнася до въпросното вещество "Х" ,ще кажа че се отнася до неизвестно за мен вещество , отделящо точно определена миризма ,която се запазва дори и ако се направи айран или таратор от киселото мляко.А както вече се убедих- може и да премине в сиренето.
Кисели млека с висока концентрация на веществото Х са "На баба" "верея" и още няколко които не се сещам. В Активия го има във високи дози, както и в млеката на Данон (Активия е на Данон). Въобще ДАНОН са ми в черния списък и айрана им е пълна помия.
Да кажа само че съм усещал и веществото Х в майонеза, от което тя става напълно негодна за ядене , понеже разваля вкуса на всичко на което се сложи.
Взимаш си пица и слагаш отгоре майонеза. И хоп - имаш си смърдяща пица от което ти секва апетита на момента. Благодаря, не.
---------
Относно коментара ми за майнеза Краси, обещавам днес да си купя и да опитам , за да не набеждавам без нужда. Simple Smile
Купих - опитах. Нищо и няма. Може да не съм бил в кондиция предния път. Поправям се.

Извън темата:
За сирене препоръчвам Алфатар- най-много се доближава до вкуса на сиренето от едно време.Единствено не го докарва по консистенция. Ако беше малко по рехаво , щеше да имаме почти пълно съвпадение Simple Smile
п.п.

Трябваше да видите как няколко котки унищожават един килограм сирене Simple Smile Поне те се облажиха.
Само се моля да не вземе някоя от тях да се регистрира тук и да започнат едни полемики за ужасния му вкус  Simple Smile

Какви са тея вещества "X", които са неизвестни!?? Ако искате гарантирано достоверно изследване направете си микробиологичен анализ и тогава може да се коментира. Иначе е напълно  несериозно да се твърдят такива неща. Само се заблуждават хората!

# 333
Продуктите ШЕСТИЦА на Танева ЕООД Казанлък,ул Ст.Караджа 34 #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Едно денонощие ми бе необходимо,за да се размразят,цялата кожа набодена,от 856 гр бутчета,станаха като от врабчета.НИКОГА ПОВЕЧЕ ТЕЗИ ПРОДУКТИ! Sick

# 334
Замразено пиле "Чифликъ".Няма такава смрад Sick

# 335

Какви са тея вещества "X", които са неизвестни!?? Ако искате гарантирано достоверно изследване направете си микробиологичен анализ и тогава може да се коментира. Иначе е напълно  несериозно да се твърдят такива неща. Само се заблуждават хората!
Ами , неизвестни са за мен. Аз нямам лаборатория у нас и няма как да знам какво има в млякото.
А какво ще стане като направя микробиологичен анализ? Ще ми дадат пълния списък с веществата съдържащи се в киселото мляко. И какво тогава? Някой ще може ли да ми каже от кое по-точно от тях се носи тази гадна миризма? Да не говорим ,че някои хора дори не я усещат като лоша. Имам колежка , която жули яко едни млека дето вонят на веществото "Х" от един метър и не само не става за ядене ами и пари трябва да ми дадат за да го изям. Само че на нея не и пука - тя казва "хубаво е , меко гладко " .
Ма хубаво ами - меко и гладко като помия...и с вкус на помия. Ама нека си го яде. Има хора на които обонятелните им рецептори не са способни да възприемат някои миризми. То ако не беше така , дегустаторите щяха с лопата да ги ринат.

Ето вече на няколко пъти си взимам млякото "Домлян" и като че ли се мъчи да се прокрадва тая гадна нотка на веществото "Х". Да не остане някой като гръмнат, когато след 3-4 месеца най-внезапно съобщя тук в тази тема , че "Домлян" "вкара" веществото "Х" в рецептата си. Да няма изненадани? Аз отсега усещам . А който не може да усети - негов е проблема. Ще яде каквото му дадат.

А днес отивам в магазина и гледам някакво момиче сложили до една масичка и ме кани да дегустирам кисело мляко "мегле". Усмихвам се и си казвам на ум "не си познала драга , с мен удари на камък" и подминавам - не ми се занимаваше защото знаех резултата.
Само че след малко друг акъл ми дойде и се върнах. Е опитах аз. Консистенцията задоволителна, но пълна безвкусица и въобще липса на каквато и да е киселинност. Все едно брашно с вода. Ама след 3 секунди леко ме парна веществото та чак малко прихълцах. Кълна се не беше нарочно ама наистина се сепнах. Дано не си е проличало (не че ми пука де). И "мацката" вика : как е ,хареса ли ви?
Безцеремонно казвам "не".
А тя една такава учудена и казва: вие сте първия на който не му хареса.
И тук нямаше какво да направя освен да се усмихна, понеже забелязах че "мацката" ме отсвири начаса- загуби интерес.
После ми вика "въпрос на вкус". Щях да и обясня какво е въпрос на вкус , ама след два часа дандуркане из влака, въобще не ми беше до обяснение, особено с човек на който му е през оная работа.
Може би друго щеше да е отношението ако го бях харесал, но не съм позьор -съжалявам.

Така че драги потребители- с течение на времето всички ще свикнете с лошото и ще ви се струва добро. На малцината които няма да се предадат ,пожелавам успех във безкрайната битка за подобряване на живота около нас.

# 336
Замразено пилешко руло "РОСО"  Twisted Evil
Направено само от пърчотии,жили и хрущяли.Имаше поне 4 кожи от бут завити по него,от които дори стърчаха перца.Пишеше че е с кисели краставички и кашкавал,но аз едвам намерих 3-4 кубчета краставички,нарязани като за руска салата.Добре,че сложих картофки отстрани в тавата,иначе щяхме да си останем гладни!

# 337
Сирене "Елена" в метална кутия 800 гр. - солена каша.  ooooh!

# 338
Писал съм много за веществото "Х" .
За Бор Чвор се говори в интернет различни неща. В далечната 2005 година се казват само хубави неща за него. Когато ги четох тия хубави неща, по магазините не можеше да се намери нищо от Бор Чвор. След няколко месеца обаче се появи и може би за много от хората това беше нещо ново.
НО НЕ И ЗА ИНТЕРНЕТ
Не знам защо продуктите им се "появиха" , след като са били продавани отдавна.Не съм ги следил и не смятам да водя разследване. Истината е че в днешни дни продуктите им са ужасни.
Единствено киселото им мляко "Табу" 2% е много добро, но пък там има и БДС стандарт.

Същото се получи и с кисело мляко Роса.
Преди години беше направо мизерно и го купуваха само пълните некадърници със запушени обонятелни и осезателни органи. Водейки се от тези си наблюдения, го отбягвах много време, докато един ден не реших да присъства на масата ми при тестването на над 10 различни марки кисели млека.
И учудващо си завоюва първото място.
След това няколко месеца го купувах. А после го развалиха и сега е на онази същата позиция която си беше едно време.

Същото се случи и с киселото мляко Сердика . Няколко месеца хубаво и после пълна безвкусица.
Явно е изпитан модел на действие на всички фирми произвеждащи кисели млека ( по неофициални наблюдения и с останалите стоки е така Simple Smile )

А що се отнася до въпросното вещество "Х" ,ще кажа че се отнася до неизвестно за мен вещество , отделящо точно определена миризма ,която се запазва дори и ако се направи айран или таратор от киселото мляко.А както вече се убедих- може и да премине в сиренето.
Кисели млека с висока концентрация на веществото Х са "На баба" "верея" и още няколко които не се сещам. В Активия го има във високи дози, както и в млеката на Данон (Активия е на Данон). Въобще ДАНОН са ми в черния списък и айрана им е пълна помия.
Да кажа само че съм усещал и веществото Х в майонеза, от което тя става напълно негодна за ядене , понеже разваля вкуса на всичко на което се сложи.
Взимаш си пица и слагаш отгоре майонеза. И хоп - имаш си смърдяща пица от което ти секва апетита на момента. Благодаря, не.
---------
Относно коментара ми за майнеза Краси, обещавам днес да си купя и да опитам , за да не набеждавам без нужда. Simple Smile
Купих - опитах. Нищо и няма. Може да не съм бил в кондиция предния път. Поправям се.

Извън темата:
За сирене препоръчвам Алфатар- най-много се доближава до вкуса на сиренето от едно време.Единствено не го докарва по консистенция. Ако беше малко по рехаво , щеше да имаме почти пълно съвпадение Simple Smile
п.п.

Трябваше да видите как няколко котки унищожават един килограм сирене Simple Smile Поне те се облажиха.
Само се моля да не вземе някоя от тях да се регистрира тук и да започнат едни полемики за ужасния му вкус  Simple Smile

Какви са тея вещества "X", които са неизвестни!?? Ако искате гарантирано достоверно изследване направете си микробиологичен анализ и тогава може да се коментира. Иначе е напълно  несериозно да се твърдят такива неща. Само се заблуждават хората!

На тия Алфатар млякото им ми се предича няколко пъти и за сиренето мога да кажа, че е с доста променливо качество спрямо постоянната и добра цена! И както писах и в белия списък веднъж се бяха подиграли с една приятелка, тяхна клиентка - нещо май си избиват селските комплекси! А като работодатели от различни места чух, че имали СУПЕРГАДНО ОТНОШЕНИЕ и били МЕГАНЕКОРЕКТНИ!
Мисля, че се водят "Профарм Груп ООД"

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 10:45 от vlah1

# 339
Подобието на кисело мляко на Бор Чвор  Tired

# 340
  • София
Понеже пишете за веществото Х - аз също съм го надушвала. Когато преди 5-6 години ме черпиха Активия първата лъжица ми се стори много странна, след 3-4 минути като опитах втората лъжица рецепторите ми алармираха, че нещо много агресивно се промъква в мен и се опитва да ми докара гадене... На 3-тата лъжица окончателно запомних странния вкус и отказах да доям Активията...  Sick Другите кусаха смело и им плющяха ушите от кеф (нали е полезно - така поне казват по ТВ-то)  Mr. Green Та тва вещество докарва малко вкус на концентриран белтък на яйце с 3 идеи елемент на разваляне, леко сладнее и има остатъчен вкус на 1-ва степен мръсни чорапи... Ако ме разбирате...  Grinning А за майонеза Краси - да и там го има, но в леката....  Wink

# 341
На мен пък Активия ми ухае на ацетон... Rolling Eyes Не знам дали е от веществото Х, но със сигурност в нея е бъкано с химии.

# 342
Бактерията в Активия нам си кво Актирегуларис е ГМО.
Това е абсолютно сигурно, Данон не знам да могат да го отрекат.

# 343
mnogo hybava tema, pozdravleniq, ne sum se pribirala ot po4e ot godina v Bg no skoro se nadqvam da si putyvam, iskam da dobavq malko polezna informaciq, ne za konkreten prodykt a kato cqlo i ne spomenavam konkretna firma tuikato informaciqta e ot poslednite 2 godini (ot tova koeto pro4etoh do sega se sumnqvam, 4e  ne6tata sa se promenili mnogo kum dobro) i ot priqteli i kolegi (vqrvam 4e ne si izmislqt) rabote6ti za razni firmi,zavodi, cehove i t.n.
- Mnogo ot golemite firmi paketirat v malki ceh4eta  ,ne iskam da spomenavam istorii za higienata , no mnogo ot prodyktite se pre paketirat (da sa v srok na godnost). Spomenavam po povod oriza.
-Za brashnoto i gadostite v hlqba, priqtel rabote6t za edna golqma Sofiiska brashnqna firma im e razpravql kak razpilqnoto na poda bra6no se smita i obratno v 4yvala. 
- Za babite po pazara koito prodavat doma6ni plodove , zelen4ysi i t.n.. Imaite si na ym 4e mnogo ot tezi doma6no proizvodstvo sa pulni s tegki metali i zamursiteli ot po4vata. Govorq za pove4eto " eko proizvoditeli" v rauonite na  golemite gradove i zavodite. Mnogo ot tezi zamursiteli se otkrivat v po4vata godini sled spirane na proizvodstvoto.Samo spomenavam, 4e predi problemite s kopyvane, prodavane i t.n. Kremikovci si pla6ta6e globite za zamursqvane kato Pop, normalno, ako cenata za pre4istvatelna texnika i vnedrqvane izliza 3-no.
  Pone vkysa e mnogo nad kype6kiq. Simple Smile
- Za doma6noto mlako, osven nomera sus syhoto mlqko , mnogo "predpriema4i" razvodnqvat i dobavqt jivotinska maznina. Tova ot kom6ii na babata koito gledaha kravi dulgi godini (pone ne prodavaha na horata a direktno na mandrata)  Da spomena 4e ako kravata e pasla po polqnkite na Lulin, mlqkoto nqma da e to4no ekologi4no 4isto.

dano ne sum razvalila dobroto mnenie na horata za doma6noto proizvodstvo , no pone ne vi ygoqvat s visokoka4estveni genno modificirani boklyci.

# 344
Това са глупости, какви вещества X, какви ГМО-та. Активия е млечен продукт с пробиотици. Пробиотиците са полезни за стомаха. Има мн. източници в нета, може да прочетете. Това дали на някой му харесва или не на вкус си е негов проблем. Но да се говори за някакви вещества X, които не са декларирани и не са ясни какви са е смешно. Това не е мандрата в Долно нанагорнище, където по погрешка може да попадне нещо неидентифицирано в млякото. Това световен продукт продава се в много държави и ако твърдим че в БГ контрола не е на нужното ниво, то в другите "нормални" държави, щяха да го засекат това вещество. Нека всеки да си яде, каквото му харесва, без да се заблуждаваме.

Общи условия

Активация на акаунт