Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 529
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
  • София (Възраждане)
Днес от Фантастико купих мандарини, след като ги измих и оставих в купата, на дъното се беше отцедила розова вода  Shocked подозирах, че ги боядисват, но днес се убедих в това .....

В тази връзка вместо запис: имам си дежурна сергия на кварталния пазар, зарзаватчийката вече ми е приятелка и като я питам: боядисани ли са мандарините?, тя ми отговаря, че ако бяха, щяха да бъдат боядисани и листата им. Тези мандарини от Фантастико имаха ли листа?

# 616
Купих мандарини от Кауфланд, така ми боядисаха ръцете в оранжево, че цял ден не се махна, чудя се за какво им е да ги боядисват , дали изглеждат зелени  newsm78. Друго- мляко на лактива в бутилка пластмасова, първо ми се видя , че не е затворено, очаквах да е като минералната вода , а то свободно отваряща се капачка , после ми изглеждаше розово на цвят , викам я да го сваря и се пресече , трайността му беше до 27.12, ама си струва 1,90лв  Mr. Green.

# 617
  • София
Има ли начин в домашни условия да проверя дали дадено сирене е истинско?
На вкус не му ли личи? Иначе един вариант е да оставиш парче сирене на топло. Ако е истинско - мухлясва. Другото изсъхва само. Друга опция е да оставиш в едно пликче заедно парченце синьо сирене и парче от нормалното. Ако сиренето е истинско след около 10 дена ще е станало синьо всичкото.
На вкус си е добре, но след толкова години ядене на боклуци не смея да разчитам на вкуса си. Когато го пека си запазва формата, не се разтича или разкашква. /ако това значи нещо/. Ще направя експеримента със синьото сирене. В хладилника ли да ги оставя или на стайна температура?
Започнах да пазарувам млечни продукти от едно специализирано магазинче, което уж зареждало истинска храна от мандри. Продават дори варено мляко в бутилки. Вкусът на всичко, което съм взимала е чудесен, но не мисля, че това е гаранция. Искам да съм сигурна, че си заслужава да го влача от другия край на София.

# 618
  • в сърцата на децата <3
Най-общо синьото сирене се прави по следния начин - взимаш парче синьо сирене и го начупваш на парченца. Нормалното саламурено - също. Размесваш ги и ги оставяш на температура около 12 градуса (т.е. най-добре в хладилник), увити във фолио (метално фолио). За да стане истинско сирене синьо сирене му трябва около месец, но за десетина дни ще ти е ясно на къде са тръгнали нещата. Ако си е във вида, в който е оставено - значи не е от мляко и синята плесен не иска да се засели по него. Разрови в нета има доста рецепти. Аз съм правила с истинска дунавия и резултата е уникално вкусен!

# 619
Скоро купих сирене Роса. Беше за пръв и последен път. Изхвърлих го още след като го отворих. Имаше отвратителен вкус и мириз. Като тебешир беше.

# 620
  • София
Гигантски боб на "Крина" - пълен с гъгрица.

# 621
Замразена риба треска от Кауфланд - след размразяване остана 1/3 от грамажа,след термичната обработка се разпадна на каша и нагарчаше,метнах я на дворните котки.

# 622
Ха, и аз попаднах на гигантски боб на "Крина"-с гъгрици.

# 623
  • София (Възраждане)
Сирене "Така, да" - кисело и с дълъг срок на годност. Купих от любопитство, сиренето било отлежало, от опаковката личи някаква еко ангажираност, беше най-твърдото на щанда.Sad  
Марката за мен е нова, виждам че продуктовата гама е широка, уж продукти от натурални съставки

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 23:36 от Mooimeiske

# 624
Преди една седмица си взех руска салата в опаковка 1 кг. на Fantasy. Гадния й вкус още го чувствам в устата си. Първо салатата се състоеше предимно от моркови, картофи и майонеза и второто по-ужасно нещо бяха картофите-твърди, недобре сварени и недобре почистени. Имаше едни тъмни парченца, които са от почернели, премръзнали картофи, които в домашна обстановка се отстраняват и изхвърлят, но в тази фирма явно нищо не се хвърля.

# 625
Салати май освен вкъщи не си заслужава да пробва човек-от вчера в ,,Дон Домат'' салата ,,Дон Мерудия''-уж прилични съставки,а отвратителен вкус,за капак от ,,шунката'' изпадна нещо бяло,което не можат да сдъвча,излпюх и се оказа нещо много подобно на нокът Sick

# 626
Салати май освен вкъщи не си заслужава да пробва човек-от вчера в ,,Дон Домат'' салата ,,Дон Мерудия''-уж прилични съставки,а отвратителен вкус,за капак от ,,шунката'' изпадна нещо бяло,което не можат да сдъвча,излпюх и се оказа нещо много подобно на нокът Sick

Майкоу.... Sick smile3544

Готови салати, кайми, топли витрини в Била-мила и прочее - никога! А като прочетох и това - скоро няма да ходя и на ресторант вече. Като се замисля, гласуваме огромно доверие на някой неизвестен, който ни готви нещо по незнаен начин в някаква кухня....  ooooh! Защо е необходимо да си причинявам това?

И по темата - наскоро за пореден път се разочаровах от краве сирене "Маджаров". Жълто, мазно и меко като пастет. Според мен му добавят масло или някаква мазнина. Изкиснах го, за да го давам на дребния, но то се разпадна на каша, отврат. А е скъп продукт  Crossing Arms.

# 627
  • Sofia
Отдавна не купувам сирене Маджаров по същата причина + беше адски солено.
Според мен от доста време са развалили продуктите на тази фирма, включително колбасите.

# 628
Малеййй , е не е истина това , аз каквато съм луда дева ще изперкам направо, щях да ходя после да ми правят изследвания да не  съм болна от нещо. Абе знам си аз - яж си само у вас Joy

# 629
Кашкавал Елена - е няма такава жълта миризлива пихтия  Sick Купих го от Кауфланд.

Общи условия

Активация на акаунт