Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 711
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Дъщеря ми живее в Германия и ми е споделяла, че там е доста критикуван продукт. Едно време често похапваше Активия, но сега се въздържа.

Тези дни имах 3 изпразнени бурканчета от лютеница. Много се колебаех дали да ги измия и съхраня за нещо или да ги изхвърля, в резултат на което постояха с остатъците няколко дни. Когато ги погледнах, бурканът от Дерони беше мухлясъл и миришещ на развалено, както трябва да се очаква. Другите 2 бяха на Олинеза - 2 различни вида - класическа(евтина) и някаква домашна(по-скъпата от другия вид домашна). Бяха само леко засъхнали остатъците. Нямаше никакъв признак на разваляне. Явно е натъпкана с консерванти.

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 14:37 от Тaня67

# 346
pepi_maika, пробиотиците са полезни - да. И нужни.
Но пробиотикът в Активия е ГМО. Това не прави Активия опасна.

# 347
  • София
Пилешкото месо от охладената витрина на Рода.
За пръв и последен път взехме месо от там.Нямам идея с какви боклуци е било наблъскано ,но получих много силна алергична реакция.Само се благодаря ,че не дадох на детето от него.

# 348
Още ли ядете месо?  Mr. Green

# 349
  • Русе/София
минахме на люцерна  Sick

# 350
  • Sofia
Това са глупости, какви вещества X, какви ГМО-та. Активия е млечен продукт с пробиотици. Пробиотиците са полезни за стомаха. Има мн. източници в нета, може да прочетете.

Ами ето де, прочитаме:
http://en.wikipedia.org/wiki/Activia
http://en.wikipedia.org/wiki/Bifidobacterium_animalis

Май единствено Данон си проучват полезността на бактерията. Пише и, че са осъдени за подвеждаща реклама.

# 351
3xi, добър избор, дано да е истина...по-здравословно и полезно е.  Peace

# 352
Аз съм много разочарована от сирене Маджаров (пластмасова кутия), първите два пъти като купувах ми хареса много, приличаше на истинско сирене, и на вкус и на вид. Последната кутия която купих обаче, ще ме откаже да купувам вече от това сирене. Понеже го изкисвам за детето, ами тя буцата буквално се разпада във водата, като изливам водата подлагам една цедка да събирам сиренето  hahaha, че иначе и то ще отиде в мивката. А като му сложих сирене в супата, то буквално се разтвори като сухо мляко, въобще не си личеше, че в тази супа е имало сирене. Кажете ми момичета, аз ли не разбирам от сирене или тия се подиграват с нас.

# 353
Аз съм много разочарована от сирене Маджаров (пластмасова кутия), първите два пъти като купувах ми хареса много, приличаше на истинско сирене, и на вкус и на вид. Последната кутия която купих обаче, ще ме откаже да купувам вече от това сирене. Понеже го изкисвам за детето, ами тя буцата буквално се разпада във водата, като изливам водата подлагам една цедка да събирам сиренето  hahaha, че иначе и то ще отиде в мивката. А като му сложих сирене в супата, то буквално се разтвори като сухо мляко, въобще не си личеше, че в тази супа е имало сирене. Кажете ми момичета, аз ли не разбирам от сирене или тия се подиграват с нас.

Не само се подиграват, а се гаврят! Най-нагло при това.  Докато се купуват тези боклуци така ще е.

# 354
Фини кори "Фамилия" - все бях виждала, но толкова отвратителни кори досега не бях купувала. Пресни, годни до 13.05.2012 г., на пръв поглед - разкошни, здрави и равни. Да, но само до момента, в който човек ги докосне - късат се даже от поглед, а в момента, в който ги намазах с масло, започнаха да се скашкват. Щях да правя баклава, но изобщо не мога да рискувам да я ядем с лъжици, затова утре ще си купя друг вид и ще правя пак.
Отдавна не бях купувала кори от тази марка (и производител) и не знам дали по принцип са толкова некачествени или е "коледен подарък" за потребителите, но знам само, че "Фамилия" - никога вече!  Naughty

# 355
Точно днес една приятелка ми се оплака от същите кори. Не й станала баницата. Аз скоро не съм взимала от тях.

# 356
  • София
Хм, аз все от тях взимам /не, че често правя баница, де/. Добре, че предупредихте, ще ги сменя.

# 357
Готовите баници на Белла, които ги продават замразени! Изобщо май всичко на Белла не ми харесва!

# 358
  • Русе/София
Ох, това с корите на "Фамилия" и "Белла" е проблем поне от лятото.Чудя се от кои да взимам вече.Скъсани,сурови,гадни.Отврат.

# 359
Виждам, че се оплаквате от кори за баница. Ми такива са - по хубави не съм виждала честно казано. НО от баба си знам един трик. Купуваш си кори някакви и първо ги разстилаш на един вестник и ги накъсваш и намачкваш малко да изсъхнат. След като станат твърди се прибират в някоя торбичка или пък се прави баницата. Нареждат се в тавата и се залива със сместа отгоре, като е желателно да престои така известно време да попие и тогава дас е пече. От майка ми знам да го направя това вечерта и да оставя тавата във фурната и сутринта само да я включа да пече. Мога да ви кажа, че най вкусната баница, която съм яла е на майка ми (аз не обичам баница принципно), а тя винаги я е правила така.
Надявам се да съм била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт