Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

  • 130 666
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 68
к
Само да похваля луканка на Орехите(че не ми се търси белия списък)-в съдържанието няма консерванти от типа Е250,има само едно Е и то е оцветител.
Откакто ми лъхна веднъж на мърша, не искам дая видя, а ми беше любимата луканка

# 391
  • Мнения: 15 376
Няма начин луканка или друг траен колбас да не съдържа Е250.
Ако не е изписана сигнатурата на етикета, то присъства в съдържанието като "Натриев нитрит".
Блажени са вярващите. Аз колбаси не ям.

# 392
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
И на мен скаридите ми приличат на някакви насекоми и доскоро не ги и поглеждах....но вече са ми любимо изкушение,на скара или в тиган с чесън и копър са много вкусни.Цените са много завишени у нас...реално цената им не трябва да е над 10лв.кг.за дребните и над 15-17лв.за кралските...

# 393
  • Мнения: 15 376
Доли, кралските скариди вървят страховито с паста, особено фузили или лингуини.
Цели, както са на кръгчета.

# 394
  • Мнения: 4 886
Защо да не вървят  newsm78  

Във Франция ядох най страхотните (кралски) скариди. Там това бяха най обикновенните им масови скариди. Продаваха се насипно в магазините, разположени върху маса 2х2 върху лед и бяха на камарени с връх.  Вземаш си лопатката и една кесийка и си слагаш колкото си искаш. Нямаше накъсани и спаружени както тук ги намирам. Цели, едри, плътни, тъмно оранжави камари от скариди. Струваха 12е/кг. Тук по дребните са толкова. А качеството ще го спестя да обяснявам.

Там скаридите ги ядях с някакъв сос от чесън, горчица и яйце. Обаче точно как се прави... не мога да кажа.
Сега така ми се е дояла паеля, че ако бях бременна отма да съм пометнала вече. Вчера с триста зора намерих шафран за паелята. Сега трябва да събера и морските "животни" и да открия правилният ориз и започвам да творя.

За колбасите... факт е, че са тотален боклук. Докарват го на вкус, но това, което е вътре... Sick

# 395
  • Мнения: 15 376

?.
Вървят съм написала.

# 396
  • Мнения: 2 220
Няма начин луканка или друг траен колбас да не съдържа Е250.
Ако не е изписана сигнатурата на етикета, то присъства в съдържанието като "Натриев нитрит".
Блажени са вярващите. Аз колбаси не ям.


Има  Naughty За съжаление не по магазинната мрежа. И вкусът е по-различен (разбирай вкусно е  Mr. Green).
Купуваме от един цех в Пловдив и повярвай, месото и колбасите нямат нищо общо с боклуците, които се продават по магазините  Peace

# 397
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Няма начин луканка или друг траен колбас да не съдържа Е250.
Ако не е изписана сигнатурата на етикета, то присъства в съдържанието като "Натриев нитрит".
Блажени са вярващите. Аз колбаси не ям.


Има  Naughty За съжаление не по магазинната мрежа. И вкусът е по-различен (разбирай вкусно е  Mr. Green).
Купуваме от един цех в Пловдив и повярвай, месото и колбасите нямат нищо общо с боклуците, които се продават по магазините  Peace

Моля те сподели кой е цехът в Пловдив

# 398
  • Мнения: 15 376
Няма как да нямат нещо консервиращо.
Дори и да си правиш луканка у дома, пак прибавяш амониева селитра. Амониевата селитра е сходна с натриевият нитрит и е със сигнатура Е251.
Това е. Пък нека лъжат, че няма консерванти в колбасите им.

# 399
  • Мнения: 0
Ау, много полезна тема, започвам да я следя, че направо ми е омръзнало от всички видове боклуци, които ми пробутват ежедневно.

# 400
  • София
  • Мнения: 925
Няма как да нямат нещо консервиращо.
Дори и да си правиш луканка у дома, пак прибавяш амониева селитра. Амониевата селитра е сходна с натриевият нитрит и е със сигнатура Е251.
Това е. Пък нека лъжат, че няма консерванти в колбасите им.


абе ние едно време си правихме домашна луканка и нямам спомен да сме слагали консерванти. 

# 401
  • Мнения: 15 376
Едно време и аз не знаех, че амониевата селитра е консервант, освен, че е изкуствена тор.

# 402
  • София
  • Мнения: 925
Едно време и аз не знаех, че амониевата селитра е консервант, освен, че е изкуствена тор.

НЕ Е въпросът какво съм знаела или не. Въпросът е, че ние лично освен месо и сланинка друго не слагахме.

Междудругото баща ми има овощна градина и всеки път като ми донесе нещо от там много му се радвам. И все си викам, ето чисто е, няма химикали и тн. И един ден ми обясни, че няма такова нещо отглеждано съвсем без химикали. Въпросът е какво слагаш точно. Пример- гроздето си го пръскаме със син камък, което било безвредно.

# 403
  • Мнения: 2 220
Едно време и аз не знаех, че амониевата селитра е консервант, освен, че е изкуствена тор.

Вместо селитра може да се използва витамин С.
Освен това, селитра не е нужно да се използва. Слага се, за да бъде цветът на месото червен, което в случая не е от никакво значение. Мен не ме интересува цветът на колбасите, които ям, а качеството и вкусът.

Ако искаш, хвърли един поглед на тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=614548.0
1 или 2 са рецептите, в които има нещо различно от подправки (и то не е задължително).

# 404
  • Мнения: 288
Малко извън темата, но познахте ли коя е голямата пловдивска фирма на която са хванали кисело мляко с растителни мазнини? Преди малко даваха по БТВ ама не и казаха името, че нямали право  Thinking
Сещам се за кисело мляко Верея и Ханско, те са пловдивски мисля. Дайте да измислим останалите....

Общи условия

Активация на акаунт