Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 531
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
  • в сърцата на децата <3
Всъщност и за Фереро е изненада, но като че ли не ме трогна, защото не харесвам техните продукти... Предпочитам Линд, за тях до сега нищо отрицателно не съм открила.

# 661
♥snow_angel♥, но и Линд използват хидрогенирани растителни мазнини в някои от продуктите си и вече внимателно чета и тяхното съдържание...въпреки, че 100 грама шоколад е 6 лв.

А Фереро за мен са доста любими и не знам как да се отнеса с тази публикация... ooooh!

# 662
  • в сърцата на децата <3
eldass, преди години като живеех във Варна имаше едни уникални шоколадови бонбони - ръчна изработка, мисля че бяха белгийски... Е, няма други такива! Но и цената беше съответната. За съжаление в Пловдив не ги откривам.

# 663
  • София (Възраждане)
"...кафе Kraft Foods...", това дали е т. нар. масова, отваряща се с голи ръце "Нова Бразилия"?

# 664
  • София
В Лидл зареждат пилешко от две фирми
Градус и Пилко, Градуса е бъкано с АБ и химиии, а Пилкото е това без добавена вода и по-хубаво, така че гледайте производителя, защото и двете са под марката Chira ooooh!
Сега погледнах една тарелка, която сме взели преди от Лидл. Тя също е с марка CHIRA, но производителят е румънска фирма. Написано е с мнооооого дребнички букви, които само орел може да разчете на място в магазина.  #Crazy  Ей, голяма гаргара си правят с нас!  #Cussing out

# 665
  • София
В Лидл зареждат пилешко от две фирми
Градус и Пилко, Градуса е бъкано с АБ и химиии, а Пилкото е това без добавена вода и по-хубаво, така че гледайте производителя, защото и двете са под марката Chira ooooh!
Сега погледнах една тарелка, която сме взели преди от Лидл. Тя също е с марка CHIRA, но производителят е румънска фирма. Написано е с мнооооого дребнички букви, които само орел може да разчете на място в магазина.  #Crazy  Ей, голяма гаргара си правят с нас!  #Cussing out

Всеизвестно е, че собствените марки на супермаркетите менят непрекъснато производителя - купуват най-изгодното в момента. Пак добре, че макар и със ситни букви е написано. Напоследък се изхитриха и пишат само "произведено за Лидл" или "произведено за Била" без да уточняват производител. И не знаеш на какво ще попаднеш.  Sad

# 666
Не разбрах, не ти хареса румънското пилешко и затова го слагаш в черния списък?
Или се сърдиш, че не е производство на Пилко или Градус? Защото никъде не пише, че пилешкото опаковано за Лидл, трябва да е на една от двете фирми  Rolling Eyes.

# 667
независимо, че е произведено за някоя верига задължително трябва да е упоменат и производителя, пише си ги макар и с не особено голям шрифт

# 668
  • София
независимо, че е произведено за някоя верига задължително трябва да е упоменат и производителя, пише си ги макар и с не особено голям шрифт

Ами аз спрях да купувам луканка Клевър на Била точно, защото не пишеше. Преди това имаше производител - харесваха ми произведените в Ловеч, но не и в Монтана и затова всеки път ги гледах. Вече пише само "произведено за Била". Наскоро в друга тема споменах за корите за баница, че всъщност са на Белла - Пловдив и са хубави, но все пак отдавна не ги бях купувала и реших да проверя. Вече никъде не е споменато чии са. Докато на лидлските си пише, че са на УниБел - Пловдив.

А колкото до пилетата в Лидл - бях купила 2 опаковки бяло месо. Едната беше на Градус и мъжът ми се обрина. От румънското месо всичко беше наред. Явно румънците поне с антибиотиците не са прекалили. За другата химия - не знам.  Grinning  Иначе не беше никак лошо на вкус.

# 669
  • София (Възраждане)
Ако някой се интересува кой произвежда Клевър-а на Билла, мога да помогна с информация от първа ръка

# 670
  • софия
Ако някой се интересува кой произвежда Клевър-а на Билла, мога да помогна с информация от първа ръка
Различните типове продукти не се ли произвеждат от различни производители?

# 671
  • София (Възраждане)
Различните типове продукти не се ли произвеждат от различни производители?

Да, именно, мога да питам за всеки един продукт поотделно, в случай че на някой му е нужна информацията. Клевър координаторката ми е много близка приятелка

# 672
Публична тайна от години е, че Ънкъл Бенс използват ГМО суровини.
Прословутият им боб е чисто ГМО. Царевицата - също.

Съжалявам за Хейнц, тъй като кепчупът е чест гост на трапезата ни. Че и детският е любим на моето дете.

За Киндер не коментирам. Че колко фингъри и яйца е изяло моето дете и ще изяде...

Линд ме учудват неприятно.

# 673
  • София (Възраждане)
Линд ме учудват неприятно.[/i]

Ама какво пише да Линдт?

# 674
За тях нищо не пише. Засега.
Неприятно е, че използват хидрогенирани мазнини, които не е задължително да се изписват подробно на етикета като вид.
Досега не съм попадала на такъв, но чета оригиналната опаковка.
Но по-нагоре пише, че съдържат.

Общи условия

Активация на акаунт