Япония

• 267 126
  • 1 666
  •   1
Отговори
# 585
Броят на жертвите расте (очакваше се,но все пак тайничко всеки се надяваше че бройката ще спре да нараства)
Friday's double disaster, which pulverized Japan's northeastern coast, has left 574 people dead by official count, although local media reports said at least 1,300 people may have been killed.
Освен това в петък е загубена връзка с 4 влака и досега не са намерени.
За експлозията - наистино досега е изпусната само "пара".Пише че вятърът в района е лек и насочва парата към морето,а не към вътрешността- поне това .

# 586
Цитат
В японската АЕЦ "Фукушима 1" е изключено да стане авария от рода на тази в Чернобил, "тъй като там няма графит и няма какво да гори".

в интернет пише, че при изпускане на налягането от реактора във Фукушима бил изтекъл цезий и той е причина за високата радиоактивност...  пак според интернет и при чернобилската катастрофа радиацията се дължала на изтичането на цезий, но в много по-големи количества  Peace

# 587
ПО ВВС пак казаха че вероятността за авария като в Чернобил е малка Дано!

# 588
  • На остров
Не съм искала да внасям паника съжалявам тук по новините това го повториха няколко пъти, за това реших, че е така...говореха за експлозия...

Надявам се скоро всичко да е наред.

# 589
Не съм искала да внасям паника съжалявам тук по новините това го повториха няколко пъти, за това реших, че е така...говореха за експлозия...

Надявам се скоро всичко да е наред.
Различните медии си противоречат на моменти-нормално е в такава ситуация . Всички се молим нещата да спрат до тук. Hug

# 590
Предупреждение за опасност от ново цунами беше обявена на тихоокеанското крайбрежие на японските острови Хокайдо и Хоншу.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3674051

Самурайка дано сте далеч и всичко е наред при вас  Praynig

# 591
  • На земята, която е всъщност звезда.
Засега цифрата на загиналите не е много голяма, но има много изчезнали:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/03/12/1058071_pochti_10_hil_dus … _v_iaponski_grad/

Дано не са загинали! Praynig

# 592
Самурайка  Hugи аз като другите момичета от темата ,от както чух за всичко случващо се в Япония ,все за теб си мисля  Hug
Надявам се ,ти и твоето семейство и приятели да сте добре  Praynig

# 593
Самурайка ,  не искам да се повтарям с останалите момичета. Кураж, страшно е...
Дано всички БГ граждани в Япония да са добре.
 Praynig Hug

# 594
  • София, ж.к."Разсадника"
Самурайка, не знам доколко тази информация ще е полезна, но я пускам.....
Цитат
Google пусна специална версия на онлайн приложението си Person Finder, предназначена да помогне на хората, загрижени за близките си в засегнатата от серия от опустошителни силни трусове и цунами Япония.
Person Finder служи като директория и табло за съобщения, така че хората да могат да следят своите приятели и роднини, в пострадалите части на Япония, които от своя страна могат да оставят съобщение за състоянието си.
Приложението може да бъде внедрено в уеб сайтове и социални мрежи, за да достигне до по-широка публика.

В около 23:20 българско време в Person Finder вече има приблизително 69200 записа, много от които биват добавяни от доброволци, събиращи информция от различни източници.
http://japan.person-finder.appspot.com/?lang=en

# 595
  • в сърцето на един мъж...
Самурайка, надявам се да си успяла да се свържеш с всички приятели и познати и всички да сте добре Praynig

# 596
  • The QC to be!!!
Самурайка и всички други мами и техните семейства  стискам палци и пишете как сте  Praynig

# 597
Самурайка, не си писала от вчера по това време  Sad. Надявам се да нямате проблеми и всичко да е наред. Наистина всички се притесняваме и чакаме скоро да пишеш  Praynig

# 598
Самурайка, дано всичко страшно е отминало вече и всички опасения за радиоактивно изтичане и взривове в реакторите да останат в миналото Praynig
С теб сме Самурайка....................., а аз съм в размисъл за отлагане на пътуването ни Sad

# 599
  • На остров
И аз се замислих, че не си писала от вчера Самурайка, надявам се сте добре...
става все по страшно и страшно...дано японския народ има сили да се пребори с това огромно бедствие...
Asinka аз не бих пътувала в момента, ако е с цел  и е възможно да се отложи разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт