Япония

• 267 109
  • 1 666
  •   1
Отговори
# 600
Тук съм, добре съм!  Hug В клюкарника има специална тема, пиша в нея за земетресението.
Асинка идната седмица ще е решаваща... Sad 

# 601
 Hug Hug Hug
 не обичам Клюкарника...но сега отивам директно да чета Embarassed

# 602
аз съм в размисъл за отлагане на пътуването ни Sad

Немското правителство е издало travel warning за Япония и препоръчва да не се пътува до Токио и северната част на Япония ако не е абсолютно наложително.

# 603
Чух се с бременната ми приятелка  Praynig Hug Peace
Всеки път звънейки й си репетирах окуражителни думи, как ще й повдигна настроението и ще окажа морална подкрепа. Накрая като й чух гласа и ревнах като магарица, та тя ме успокояваше  Crazy Embarassed Crazy Била е при майка си, всички са добре,има леки контракции и тръгваше за болницта, но нищо тревожно, просто превантивно. Не може да се мръдне от Сендай,а и не е препоръчително - има опастност от ново земетресение и за да се стигне до където и да било трябва да мине през Фукушима,където са ядрените централи- летища няма...Но града се връща към ежедневието - телефоните работят, има ток, веригата AEON са отворили магазините си - единствените работещи супермаркети. Вода още няма,но водоноските обикалят.
Асинка може би най-разумно би било да отмените пътуването. Предстоят трудни дни, ще има недостиг на ток, храни, питейна вода, горива в цялата страна. Предполагам, че вече е невъзможно давърнете билетите. Има три седмици до тогава -ако можеш да отмениш -отменяй,ако не- слагай на трупчетаи ще преценитев последния момент. За три седмици може много неща да се случат.

# 604
  • Калгари, Канада
И аз се бях притеснила за Самурайка, добре че се появи в темата  Hug
И тук препоръчват да се отложат всички пътувания към Япония освен ако не е належащо. И аз отивам да търся в Клюкарника тогава.

# 605
ох, на Япония и се струпаха всички възможни природни бедствия и сега отново говорят за цунами, които може да се появят всеки момент  Sad Дано по-скоро да свьрши и тези природни стихии да се умирят. Самурайка, дано по-лошо да не става и да сте на сигурно място. Японците са такава организирана нация; по новините сьобщаваха (не чух за кой град), хората дори са се опитвали да отидат на работа и са взимали таксита.
Момичета, искам само да ви напомня, че ако имате желание може да дарите пари на Червен крьст. При нас сьщо даваха че културния центьр на Япония сьбита помощи.

# 606
Асинка може би най-разумно би било да отмените пътуването. Предстоят трудни дни, ще има недостиг на ток, храни, питейна вода, горива в цялата страна. Предполагам, че вече е невъзможно давърнете билетите. Има три седмици до тогава -ако можеш да отмениш -отменяй,ако не- слагай на трупчетаи ще преценитев последния момент. За три седмици може много неща да се случат.

Зависи от коя авиокомпания са билетите, аз знам че Луфтханза примерно ги взимат обратно  Peace

Радвам се, че приятелката ти е добре, и вие се пазете  Hug  Praynig

# 607
Tatjana - точно с Луфтханза са, но няма да се наложи да ги връщаме, а само леко да сменим маршрута. Все пак зависи и от тарифата, по която са закупени..но пък при форс-мажор не знам как ще бъде......... Сега ще говоря директно с тях, да видим.............. Thinking

# 608
Във днешният вестник прочетох, че вулканът Шинмоедаке на о. Хошу е започнал да изхвърля камъни и пепел на 4000м. височина. Не се знае дали е следствие на земетресението или не. В края на януари се е събудил за първи път след 52г., но от 2 седмици не е имало активност. Сегашното изхвърляне на пепел е станало два дни след труса. Властите са оценили опасността от изригването на 3-та степен по петстепенната скала  Confused

# 609
Смяна на маршрута сигурно няма да може, можете да ги върнете и да си получите парите обратно  Peace http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/de/nonav/local?nodeid= … f_date=2011-03-14  следи тук, в момента взимат билети обратно за полети до утре, но със сигурност ще удължат периода. Иначе можете безплатно да смените датата  Peace

# 610
Самурайка и тук да пиша, че се радваме, че сте добре и се възхищавам на спокойствието и хармонията, която излъчваш. Възхищавам се и на силата и организираността на японската нация. При толкова струпали се накуп бедствия доста държави биха капитулирали. Кураж и дано лошото да е минало вече. Следим постоянно новините, броят на жертвите много расте.
Темата в клжукарника много се изкриви, жалко.

Ние планирахме пътуване за Япония септември, щях да придружа половинков на една конференция там и после да попътуваме малко из страната, но май ще се размине. Последната информация е че конференцията ще се премести другаде. Жалко. Но пък може да е за добро, кой знае.

# 611
  • Брюксел / София
Много се надявам тази инфо да не е вярна: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3678611

Дано да няма друго заметресение.  Praynig

Самурайка, стискам ти палци всичко с теб и близките ти да е наред. Дано ситуацията започне да се подобрява.

# 612
  • Пловдив
Според прогнозите как ще се отрази земетресението в краткосрочен и дългосрочен план на японската икономика?

# 613
Природните бедствия е най-страшното нещо! Дано нещастията спрат! От много време следя темата и ми е най-любимата  Simple Smile Самурайка,късмет за семейството и всички хора там! Ужасно е това,което се случва!  Praynig  Praynig  Praynig

# 614
  • Beyond the Frontiers
Просто стискам палци Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт