Япония

• 267 349
  • 1 666
  •   1
Отговори
# 570
думите са безсилни тук. дано няма повече вторични трусове.   Praynig
Самурайка, какво се чува за атомната централа? Овладяно ли е положението?  Hug

# 571
Снощи са изпуснали въздух от реактора за да предотвратят взрив- контролирано изпускане а не спонтанно изтичане. Хората в трикилометровата зона са с препоръка за евакуация, а в десет километровата- съветват да е стои в къщи за да се предотврати задръстване и блокиране на района.Има недостиг на енергия за охлаждането на реактора и затова е предприета тази мярка, няма изтичане на радиация, фона се измерва постоянно. Сигурно изпуснатият въздух е радиоактивен,но при всички случаие по-малкото зло от взрив на реактора. Казват че процеса се контролира и изпуснатото количество ще бъде възможно най-малкото.

# 572
Обявена е тревога по отношение на още 4 реактора (общо 5 реактора с този ,за който пише Самурайка)
http://news.yahoo.com/s/ap/as_japan_quake_power_plant
Дано ситуацията се овладее.  Praynig

# 573
 Cry Cry Cry
Още не ми го побира главата,не мога да обхвана трагедията мисленно, но е много тежко...Зима е още, няма ток, вода, газ, няма пътища ,няма влакове, няма самолети,няма кораби...Евакуацията е за зона в десет километра от АЕЦ #1 във Фукушима и предупреждение за #2...
 Praynig Praynig Praynig Praynig

# 574
  • загубено
Самурайка кураж  Hug Hug
Дано успеят да овладеят реакторите Praynig

Сега погледнах,имало е ново земетресение над 6.
Моля се за всички там,дано сте добре.

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 09:59 от neraiida

# 575
Самурайка, мислено сме с теб и целият народ на Япония.  Hug

# 576
  • Между гори и планини
Ужасно.... втори ден чета, гледам в интернет, гледам новини... и нямам сили да пиша нито тук в любимата си тема, нито в другата...
Какво да кажа? Господ да им дава сили след това огромно изпитание на което ги подлага!
Надявам се трусовете да се спрат, за толкова много и с голям магнитут за първи път чувам.
Надявам се да овладеят и реакторите, защото цунамито ги поразруши, но реакторите ми се струват нещо ужасно  Praynig

# 577
  • На остров
Самурайка само за Вас си мисля, радвам се че сте добре Hug..такава голяма трагедия ..толкова ми е мъчно за Японския народ...казаха, че е избухнал един реактор....моля се да имат сили да се преборят с тази катастрофа.. Praynig

# 578
 Praynig Praynig Praynig
...казаха, че е избухнал един реактор....

Водороден газ, използван за охлаждане, избухна днес в японската АЕЦ "Фукушима 1"Гледам сега ББС и пише, че правителството е потвърдило радиационно изтичане. Дано се овладеят нещата, че ако избухне реактора.....Не ми се мисли
Кошмар  Cry

# 579
Не е избухнал реактор.
Срутени са външните стени и покрива на един от блоковете след експлозия на водороден газ, който служи за охлаждане на реактора. Изтичането на радиация ( която засега не е голяма), май се дължи на изпускането на радиоактивна пара ( това бялото, дето се вижда на снимките), в процеса на охлаждане.

# 580
Не е избухнал реактор.
Редактирах се  Embarassed

# 581
Вчера сутринта се чудих много на нашата японка в групата, защо цял ден се рови в интернет по време на час, а дори стои на първи ред пред погледа на учителя.
Много неприятно се изненадах по-късно, когато разбрах какво се случва в Япония и ми стана много гадно. Кой знае на момичето какво му е било, а ние правихме и тестове и си трябваше сериозна концентрация.

Голяма трагедия! Дано Япония се възстанови по-бързо и утихнат най-накрая тези природни стихии и няма сериозни поражения от атомните реактори  Praynig

# 582
Да, да внимаваме, за да не правим нещата зорлем по-страшни .. 
Аз силно вярвам, че японците ще се справят с тези охлаждания и всичко ще се размине.

# 583
Дано да спрат тея трусове и дано да се овладее положението в атомната централа!
Според новините в яху части от сградата на централата били откъртени, т.е. е имало експолозия и заради това е високата радиация (над 2000x по-висока  Sad , после уж паднала). Грийнпийс пък казват, че висока радиация може да има и при изпускане на налягане...

Надявам се, да не се стига да избухване на реактор, защото ще стане още по-страшно...  

# 584
Грешката е моя, извинете.Просто първата ми мисъл като станах беше да пусна телевизора и там показват експлозията  Embarassed
М/у другото в различните медии в интернет информацията е противоречива  newsm78Но прочетох това и силно се надявам да е така
Цитат
В японската АЕЦ "Фукушима 1" е изключено да стане авария от рода на тази в Чернобил, "тъй като там няма графит и няма какво да гори".

Общи условия

Активация на акаунт