The Amber Plan - за издирване на изчезнало дете.

• 11 468
  • 105
  •   2
Отговори
# 45
Също във ФБ видях една група доброволци от Канада .За момента разпращат информация по мейл, туитър и фб, като скоро очакват да започнат и с смс-и.Като за начало е пак нещо.
Реално в нета постоянно се появяват теми, групи и съобщения за изчезнали хора/предимно възрастни/.Но нищо не е координирано и няма изградена схема.Всеки път близките се оправят както знаят.
От сайта на Амбър в щатите общо взето си е написано какво трябва да се прави.Ние няма нужда да откриваме топлата вода, а просто да систематизираме нещата и да се започне от нещо, макар и малко по мащаб.
-трябва да се проверят какви са точно в момента мерките , които се прилагат при изчезнало дете;да се сравнят със схемата на АМБЪР
-да се потърси партньорство на медии, на полицията и всички служби, които участват в издирването на деца
-да се оформят конкретни критерии за задействане на  мерките
-да се оформи  и разпространява информация за предотвратяване на загубване/отвличане на дете
-да се оформи информация и разпространи за разпознаване на загубено/отвлечено дете
Нещата се припокриват с написаното от kate.t , защото както казах - в другите държави вече е измислено.Остава само да го приложим.
МОжем да направим връзка с някоя организация в чужбина , за помощ и информация.

# 46
# 47
Как' Сийка позна в предната тема!

# 48

Това дава големи надежди....според мен.
Но големият проблем е ,ето това:
"Най-сериозният проблем при търсенето на загубени малчугани пък е незаинтересоваността на повечето граждани, които дори и да видят някое дете да се движи, само рядко се обаждат в полицията."
 цитат от публикацията.

А онези от нас, които не използват Фейсбук? Blush Как да помогнат? Какво още може да се направи?

В предишния пост писах,че ако има специален сайт,тогава всеки може да се регистрира ,за да получи известие,или влизайки в сайта сам да се информира къде,кого издирват,да се запознае с инициативите и да прецени дали може с нещо да помогне.

# 49
В предишния пост писах,че ако има специален сайт,тогава всеки може да се регистрира ,за да получи известие,или влизайки в сайта сам да се информира къде,кого издирват,да се запознае с инициативите и да прецени дали може с нещо да помогне.

Това е добра идея Peace Подкрепих групата във Фейсбук, но аз самата много рядко влизам там.

# 50
Една от най-смислените инициативи, която съм виждала във форума Peace
Подкрепям с две ръце!
Няма нито един мой близък или познат, който да не се отзове на призив за издирване!
Пожелавам си, това да не си остане само инициатива, а реално действащ план!
Браво Вълк!

# 51
  • София
Аз съм от онези хора, които четат всяка  тема, но не пишат. Но тук няма как да не се отчета. Предложението е много добро и скоро не бях срещала нещо, което наистина си заслужава вниманието. Веднага се присеъдиних към групата и изпратих покани на приятелите си, ще се радвам да помогна с каквото мога, защото тази кауза трябва да има развитие.
Поздрави от мен и ще продължавам да чета и да следя групата във фейсбук!

# 52
И аз тук.

# 53
  • Costa Rica
Тук и във Фейса.

Браво, Вълк!

# 54
# 55
  • София
http://dnes.dir.bg/news/detza-avtobusi-shofyori-izdirvane-taxita-6993388  Новина от dir.bg.Май ще се опитат да въведат този план и тук!

# 56
  • Варна
Направо съм изумена от слабата активност в темата  Shocked

Аз също я чета, включила съм се към групата във ФБ, предполагам, че много хора са така. Peace

# 57
  • Варна
Нямам Фейсбук, но следя липсва.ком в туитър  Peace

# 58
http://dnes.dir.bg/news/detza-avtobusi-shofyori-izdirvane-taxita-6993388  Новина от dir.bg.Май ще се опитат да въведат този план и тук!
Аз казах, че има свестни и отговорни хора, които четат тук - важното е да се вдига шум, защото държавата все още е в реанимацията или на почивка!
Темата не е активна, макар че толкова поста за 3 дни тук са направо героизъм, защото хората предпочитат, подтиснати от безрайните си проблеми, да четат и слушат пикантните дебати за въвеждането на брачния договор, който се въведе заради 50-60 нахални фолк пикли, които взеха много лесно да стават милионерки и няколко новоизлюпени новобогаташи, а не забедния народ, защото това е зрелище и ги отвява далеч от техните проблеми, а да дириш чуждо дете или близък си е още едно натоварване на мозъка и душата. Няма как да е активна такава тема в едно материално общество като нашето!

# 59

Ново пет ( нерегистриран )
30.08.2010 09:52

А няма ли да почнат да задържат айдуците, например дебчиите. Шофьорът най-добре да си гледа пътя и да следи движението, а не да се озърта за този или онзи, че иначе ще станат големи бели.

Този коментар в линка на Тайна ме ообърка тотално!Възможно ли е някой да не осъзнава света около себе си до толкова, че да пише и по-лошото- да мисли  подобни безумия?!?

Общи условия

Активация на акаунт