Любители на котки - тема 41

• 66 706
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • София и Морето от време на време
Здравейте момичета, имам голям проблем. Мама Сузана си остави котетата, по-точно няма мляко или така ми се струва на мен. Циците въобще не са и подути както на кърмеща котка,просто са си нормални. Те са колкото това в началото на темата. От няколко дни ги храним със спринцовка,научиха се милите да смучат от спринцовката. Сега им е майка едно шише с топла вода около което спят. Очевидно ги отбягва,но като и се скарам ляга при тях поне да мълчат,и те наистина мълчат,гушкат се в нея и спят.Толкова добра майка е била до сега недоумявам какво и се случи. ooooh!

Sauron, виж тук има шишенца за кърмене на малки котета: http://www.zoomagazin.eu/index.php?clear=1&cat=195&cat1=214
Пробвай някоя плюшена играчка за майка да гушкат, освен шишето.

Горкия Кьорчо - жив да го ожалиш,  чета аз следното  "... стана и изяде храната му, поигра си с топките му.. " Shocked Laughing
Такива са младите - гьонсурати - не признават йерархия и дисциплина  Mr. Green  

Че и любимия му фотьойл завзела нашта хубостница ... Joy
За огромно съжаление е така и при децата - опитвам аз да наложа нещо в тая насока, и по бойни изкуства, при които много се държи на традицията ходим ... само в залата има наченки на признаване на йерархия и дисциплина. Веднага зад вратата - друг свят.

Прибрах се при моето голямо домочадие. Кьорчо ме посрещна на вратата, уж беше гладен, но като се появи малката на софрата веднага изфиряса. Сега се крие в другата спалня.

Малката, която има завиден апетит, изяде предназначената за две котки храна и поиска още. Сега търчи напред-назад със смачкани на топка фишове от Тото 2 - взима ги от леглото в спалнята и ги носи в тоалетната. Поразии не е правила, освен, че е дръпнала няколко рокли от простора и е унищожила клонки и листа на няколко растения. Голяма е маймуна.

Горкичкия Кьорчони, ама не му се стряскай толкова - ще свикне. Чочо одеве позволи на малкия да ядат  заедно от една купичка за около 5-6 сек, после леко му изхъска и дигна лапа, Мърчо отстъпи за около 15 сек и пак отиде при него и ядоха заедно около 1 мин и тогава дебелия се изнесе.

Не знам защо омитат такива количества храна. Нашия вет каза 30гр на ден като за тях, те ми ядат по 45-50. Прахосмукачки ...

esme_bolger, пробвайте с обяви около вас, че сте го намерили. Може някой да го търси в момента и да плаче за него. Много е готин. Heart Eyes

Margita, ама много готин тоя розов тигър.  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 19:23 от TINA.K

# 481
  • София
Има развитие: сега в момента малката е седнала на една табуретка, а батето Кьорчони прави разни акобатични номера, за да я впечатли. Чак смешно ми става, като гледам колко общи неща има между него и бургаските гларуси.  Joy

# 482
  • София и Морето от време на време
Снимай видео, ако можеш.

# 483
tania67 представям си полудяла от глезотия котка  hahaha  Heart Eyes А Дара снощи не ме остави да мигна... тъкмо тръгнах да лягам и тя започна да се пробужда и с опитите да ходи, ама не ѝ се получи. После заспа така, че на мен ми беше неудобно да заспя...Към 2 стана озверяла от глад, яде и пак "припадна" и към 3 и нещо като се събуди, та бесня до сутринта  Crazy

Интересното е, че от вчера двете котки си смениха характерите, т.е. Дара стана същински Зак, а Зак - Дара  Mr. Green Днес цял ден се гушка господинът и мърка, а той през деня не го прави... Дара пък дивее, така както никога Crazy А снощи Зак стоя, докато не го изнесох от стаята, на пост кога ще се събуди малката, ми я...абе голяма картинка са  Blush Днес обаче тя знаеше къде отиваме и за мой късмет ме зарязаха сама да се оправям, т.е. хем аз да шофирам, хем да си я държа, никой не дойде с мен  #Cussing out Пък аз клетка нямам  ooooh!, добре че е наблизо вет., защото гледката жена зад волана с котка в скута си беше колоритна  Mr. Green Та оправя се...даже ги оставих двамата малко заедно, че бяха разделени, да не се хапят, заради раната ѝ... Tired И утре е за инжекция, и се надявам това да е...  Peace

# 484
  • На небето
Със сигурност ще престане!
Мерси.   bouquet Значи още тези дни ще го поставя на обсъждане, дано след това да престане да безобразничи като да пикае в саксии и на определени от него места.  Joy

Ще престане да маркира, стига само да не му е станало навик да пишка на тези места. От колко време го прави?

esme_bolger ау много е сладък бебо.
margita мамини душички дано си намерят дом.
А твоето е страхотно, аз много харесвам котета с такъв цвят. Но има нужда от угояване.  Twisted Evil Моя беше 2 пъти по кльощав като го взехме, но с хубава и скъпа храна  Crazy сега е бая надебелял.
В квартала имаме една котка дето всяка година ражда. И мин. лято беше родила такова сладурче, много беше красиво, все си го гледах през балкона. А тази котка, ако не беше дива, щях да я хвана и да я заведа да я кастрират за моя сметка и да я гледам докато се възстанови. Ама са диви както тя така и потомството и. Всяка година ражда, сега има 4 бебета. 2 черни, 1 черно бяло и едно рижаво бяло. А тя е е грозничка шарена черно с кафяво, ама голяма мацаница, има и сестра близначка или брат не знам.

# 485
  • Varna
tania67

Благодаря ти, че ми отговори  bouquet
Нямам на кого да го оставя, за съжалание. Бих ли питала тогава във тази темичка..... Sad налага се да отцъстваме по дълго от 4 дена.
Почти от месец ми е мъчно, като знам, че ще го оставим......

Още веднъж, Благодаря  bouquet

# 486
Не мога да не споделя една снимка с вас - http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/4986300068/
Снимана е от една приятелка, която снима професионално Simple Smile Не е колаж.

# 487
  • София
Много талантлива жена! Снимката е удивителна!

Нашите не са такива, но малкото или спи, или обикаля и не мога да го хвана в кадър.

http://emelcho.snimka.bg/animals/djesi.533710.20598044

# 488
  • Варна
Много е сладка Heart Eyes Ама е забавно при вас, представям си Кьорчони колко е изумен от малката хала Laughing
Теди, снимката е върхът Party
Таня, Мъро значи е щастлив вече, има си мама и татко, да не го мислим Simple Smile Наистина голямо отсъствие, тежко е било и за двете страни.
Маргита, пантерата е уникална Simple Smile И бебоците също, дано да си намерят дом Heart Eyes
Моята Кетишона е добре, глезана голяма, трябва да я наснимам накрая, но защо толкова ме мързи напоследък не знам Whistling

# 489
  • Пловдив
TINA.K благодаря ,шишенцето ще е от голяма полза въпреки,че ще имат нужда може би от още 7-8дни хранене от шише.Имаме плюшена котка с реални размери и сме им я сложили при тях.

# 490
благодаря ви много момичета за идеите!
дано скоро да му намерим добър дом на малкото диване, че фамилията вече е силно изнервена и леко истерична  Mr. Green
усмихнат ден!
 Hug

по повод котешките биберони се сещам, че по happy соц-а, когато нямаше такива "глезотии", съм хранила малки котета с презерватив  Wink

# 491
  • Атлантис, Галактика Пегас
Със сигурност ще престане!
Мерси.   bouquet Значи още тези дни ще го поставя на обсъждане, дано след това да престане да безобразничи като да пикае в саксии и на определени от него места.  Joy

Ще престане да маркира, стига само да не му е станало навик да пишка на тези места. От колко време го прави?

От юни, от както нанесохме се в това жилище. Много ли е това  newsm78 Прави го рядко но прави, когато остане сам, все едно да отмъсти че са го зарязали през целия ден самичек. А саксии ги хареса от половин месец.

# 492
Не мога да не споделя една снимка с вас - http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/4986300068/
Снимана е от една приятелка, която снима професионално Simple Smile Не е колаж.
 love001 Уникална снимка!!! Тази жена има уникален талант. Два толкова трудни обекта за снимане ... а такъв неверотен резултат.
Емел малкото е голям сладур. Момиченце или момчеце е? Кьорчони вече другарче ли си има?
Аз съм ви изтървала доста тази седмица. Нямам нови снимки последно време. Рижко се размазва от спане и мъркане. Става все по-мързелив и любвеобилен.  hahaha

Да намачкате и нацелувате косматковците. Дано всички котета си намерят подходящи домове и малките да разстат и да бъдат здравички. Сигурно не ви е лесно. Аз съм гледала така 5 кученца, защото майката не трябваше да ги кърми по здравословни причини (а имаше огромно желание милата).  Най-тежко беше когато трябваше да се разделим с тях.

# 493
  • Атлантис, Галактика Пегас
Аз да покажа моя котарак Wink
Казва се Томас
Тук е бебенце още

Тази може и да сте виждали някаде, щото много от приятели на моя син си я харесаха за скайпа  Mr. Green

Тук вече е по голям

Има си малко кусурче той, не мърка, въобще...  Sad Не знам по каква причина, макар че като го галиш се усеща на гърло вибрацията, но никъв звук, от бебе е такъв.

# 494
  • София

Емел малкото е голям сладур. Момиченце или момчеце е? Кьорчони вече другарче ли си има?

Момиченце е, на гости ни е. За щастие или не, много се привързахме една към друга. Като я заговоря веднага ми отговаря, намира начин да се качи на възможно най-високото място в близост до мен и ми скача в прегръдките. Ако има начин само гушнати ще си стоим, а пък към нея имам не само дихателна, но и кожна алергия. Хремата дори не я смятам.  Confused

Тази сутрин я открих заспала в една торбичка с дрехи. Преди това доста се притесних, че е изчезнала безследно.

Това животно, както и братчетата му, са пълни с любов. TINA.К, толкова се радвам, че ги спаси от сигурна гибел.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт