Бродирана красота - Гоблени 76

• 113 528
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Защото не е да ДМЦ, а е някаква друга. На мен ми беше харесала като качество - особено на тая цена.
Ако искаш обаче довечера да проверя какво е останало, че някои цветове бяха свършили, или им се обади по телефон  Peace

# 691
  • гр.Добрич
Дж-то, Иваничка, мерси. Ще ми трябва и фактура., така е ще изчакам.

# 692
Момичета имам желание да ушия нещо на първолака си - да е свързано с учене, книжки, азбука... smile3529
Ако имате някакви идеи - споделете ги.
Благодаря предварително  Hug

# 693
Унгарска е аидата в Шехерезада , аз съм си поръчвала, хубава е , около 10 лв метъра, двойна ширина.Звъннах по телефона, поръчах и ми я пратиха с куриер на другия ден.

# 694
и аз съм доволна от панамата, а цената е перфектна

# 695
Здравейте! Много отдавна не съм се включвала. Поздрави на всички за красотите... Имам една молба - шили ли сте ето тези две малки гобленчета
http://vanchita82.snimka.bg/tapestries/gobleni.344252.20825290
Имам схемите отдавна, много ми харесват и искам да си ги направя, но нещо съм блокирала. Пише че е за панама 14, аз намерих 16. Доколкото разбирам от написаното на схема е с кръстат бод, но 1:1 ли е или 1:4 /така ще стане много голямо ми се струва/. Аз до сега не съм шила с кръстат, но ако ми кажете че е така ще го направя. Много се обърках  Rolling Eyes . Има квадратчета на схемата с два знака ??? - помогнете ми, че направо се побърках  newsm78. Все едно за първи път ще шия. Може ли на 16 и на 1 знак от схемата колко бода трябва да направя Sad

# 696
Кръстатият бод не е нито 1:1, нито 1:4.Просто си е кръстат.

Разгледай подробно втората картинка и специално "two diagonal half stitches" . Мисля, че от нея ще добиеш представа как се шие, когато имаш 2 знака в квадратче.

# 697
Май аз не попитах правилно - извинявайте, но както писах направо блокирах стоя пред схемата и ... На една нишка на панамата или на 2 да правя кръстатия бод. И самата схема за кръстат ли е да не би аз да съм в грешка?

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 14:56 от vanchita

# 698
На един знак от схемата ,трябва да направиш едно кръстче,доколкото и аз разбрах въпроса  Wink
Нещо не схванах за нишките,по принцип с 2 нишки от конеца се шие освен ако не пише ,че трябва да е с 1 нишка!

# 699
с 2 нишки  Peace

# 700
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Ето нещо току що завършено Отдавна му бях хвърлила око, но след Мостар исках да си почина от гобленовия бод. Но както се казва - старата любов.... С този замък наистина си починах. Просто вървеше много гладко и го ших с кеф. Остава ми Кафявия замък.
А това малкото е готово от неделя, но сега чак се докопах до апарата за да ги снимам и двата. Има още 11 такива и съм си ги приготвила. Стават много бързо - този го уших за три дни.

# 701
  • Mostly in my mind
Май аз не попитах правилно - извинявайте, но както писах направо блокирах стоя пред схемата и ... На една нишка на панамата или на 2 да правя кръстатия бод. И самата схема за кръстат ли е да не би аз да съм в грешка?

зависи от гъстотата на нишките. при по-тънки се прави през две. на аида 14 е на една, предполагам на аида 16 - също. http://1.bp.blogspot.com/_W4ScGZ49Ylw/SpDn7KdqwII/AAAAAAAATG0/qt … s400/IMG_2322.JPG

# 702
  • София
Ето нещо току що завършено. Отдавна му бях хвърлила око, но след Мостар исках да си почина от гобленовия бод. Но както се казва - старата любов.... С този замък наистина си починах. Просто вървеше много гладко и го ших с кеф. Остава ми Кафявия замък.
А това малкото е готово от неделя, но сега чак се докопах до апарата за да ги снимам и двата. Има още 11 такива и съм си ги приготвила. Стават много бързо - този го уших за три дни.

Много е хубав този замък, аз ти следях етапчетата   bouquet "Кафявият" също е много красив, видях го на снимка в нета. Има ли още от тази серия или са само двата? Мъничкото е много нежно  Hug

# 703
Лолита, благодаря ти много мисля да започна - а каквото стане. Много са сладки и ще си ушия.

# 704
  • Mostly in my mind
Кръстатият бод е много приятен за шиене. мисля, че няма да сбъркаш  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт