АВГУСТинче ходи и не спира, за мама вече няма мира.....тема № 22

• 28 240
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте от нас. Ние сме по-добре въпреки, че резултатите са пак лоши. Сменихме хаповете. Тези са по-гадни, но поне дететто почна да яде и се чувства видимо по-добре. Във Вторник пак сме на изследвания.

Ра-ив - Честит рожден ден със закъснение. Да си много обичана и щастлива!

Янче от Видин - аз купих на нивея овлажнител, обикновен, без аромати и съм много доволна. Теди е с яко напукани устни и от лекарствата и от близането на подове и всякакви повърхности. Интересното е, че когато му слагам вазелинчето стои все едно е мадама, на която слагаш червило  Joy

Веси - честита рожденничка и на теб с малко закъснение. Да е жива и многооооооо здрава!!!
Тортата е много хубава!

Захира - нашите бурканета са от магазин за дом.потреби. Но при нас не искат нещо спец. Ние само се записахме и взехме веднъж и спряхме. Не ми харесва яденето. Мисля, че ти ме беше питала дали може бактерията да е от там - не, аз не вземам от кухня. Може би на зима  Peace

Силви - да е жива и здрава Алекс. Между другото съжелявам, че не успях да честитя и именните дни.

За съдовете- отказах се да ги мия отделно - не ми се получава. Мия ги с нашия препарат, но сега пак почнах да ги стерилизирам -няма как.
Пера отделно- и винаги гладя  Peace

Шайн - оставям Теди да яде сам, но неща, които не се мажат много. Например сирене, кашкавал, плод. Иначе става както си казала - мазанооооооо

Янче - честит ти паспорт! Снимките са уникални. Анди е станала още по-прелестна.

мариелка -работодателя трябва да подаде док. но ти трябва да си му дадеш декларацията. А и да му напомниш. Иначе те няма как да знаят кога да я подадат.

Ако някого пропуснах -сори

# 241
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛЕКС  Hug ДА РАСТЕ ЗДРАВА, УМНА И КРАСИВА, МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТИ  Hug
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК СИЛВИ   bouquet

# 242
  • Бургас
Честит ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на Алекс и мама Силви! Пожелавам ви заедно да се наслаждавате на безгрижно детство,изпълнено с много игри,лудории,детски смях и майчино щастие! Весел празник!  newsm38 smile3525

Снощи се посмяхме с малкия мъж.Оказа се,че като излиза с баща си,се бие,а като излиза с майка си-любов върти.Сутринта едно момченце го ощипало,а Марти му цапнал едно шамарче,а следобяд едно момиченце го прегръща,гали и целува много миличко (не че нашия и обърна много внимание  Sunglasses ) .  hahaha Joy

# 243
  • София
Честито на всички рожденици! Да са живи и здрави и много усмивки да даряват на родителите си!Ние още сме на св.Константин. Силвия така и не яде от кухнята на Вип Бебе и от понеделник ще яде обща храна,сега мисля как да си организирам хранодена,че е малко сложничко.
По повод питанията:
Не я оставям да яде сама,става страшно,грабва вилици и ножове,бучка в чиниите и крещи АМ-АМ-АМ. Не че яде,просто прави бели! Бисквити и солети давам само навън,че ги рони и плюе,но рядко.Въпреки че солетите ми гарнтират няколко минути тишина.
Съдовете и ги мия вече с наш препарат и даже с нашата гъбичка!
Гърнето е табу-мрази го,стъпва с крака в него или го пълни с бибероните си и шишетата.
А за възпитанието-не случайно първите и думи са НЕ, а от скоро и Няма. Побърква ме с непрестанните си бели,вече разкъса ценоразписа на масажистката,изплю се на меката мебел във фоаьето,опика мокета в стаята,....спирам,че ще и създам вандалски облик,или най-малкото ще ни изгонят от хотела ooooh!
Коронният номер е да набара на баща си маратонките с пъхнати вътре чорапи на топка и ....в устата.... newsm78
Поне вчера ходихме на плаж за около час,ядохме пясък,посипахме си и косата обилно с пясък.....
Догодина трябва да сменя тактиката,с баба на море. То нашето не е много официална почивка де,мъжо ходи на работа,пък аз търча след малката . И накрая като му се оплача,ми натрива носа-нали ти искаше във Варна!
Другият вариант е Бургас,някъде из дивотията,не по курортите.
Стига толкова съм ви досаждала,отивам да видя какво става в стаята,че хотела е "супер",нет само във фоаьето на рецепция!
Фликс да , giuli  --Джули ми е ника ,иначе съм Жулиета

# 244
Честит Рожден ден на сладката малка Александра.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 22:38 от A_S_Y_77

# 245
Ето ме и мен отново  Simple Smile

Честито на всички, които празнуваха първи рожден ден, на всички новопокръстени и на всички проходили!

Ние цяла седмица сме си вкъщи, след като пообиколихме нагоре-долу по морета и балкани. И след  тази почивка дойде истинската почивка за мен – у дома с децата. Малко като идилия във вълшебна приказка – навън е мрачно, дъждовно и студено, ние се забавляваме, играем, четем приказки, готвим манджи и чакаме тате да се прибере от работа  (само камината с огъня май липсва) ….. странно някак, но много приятно. Сигурно ще е така още няколко дни, преди да ми доскучае и омръзне и да ми се прииска да ходя на работа.
Да си похваля щерката, откакто сме се прибрали ТЯ ЯДЕ. Както се изказа преди време Трейси „върнахме се с друго детенце”. Ама то е такова удоволствие да храниш дете, което си отваря устата, удоволствие е и да готвиш за такова дете. Батко и много се занимава с нея – двамата си се забавляват, а на мен ми остава време да посвърша нещо. Както казвам през последната една година „С две е по-лесно, отколкото с едно”
Иначе тя още не ходи, има си два зъба, които избиха 3 дни преди да навърши годинка и общо взето това е при нас.

Дани, Hariela   Hug
Лиде, много хубаво, че вече си в университета. Емоциите са си други. А Макси явно се забавлява в градината.
Кобрети, аз обезопасявам шкафовете като ги изпразвам. Махам всичко опасно и чупливо и оставям само неща, които стават за пипане от малките ръчички. А на някои от шкафовете махнах дръжките, `e da ne move da gi otwarq  Mr. Green
Трейси, Мексико или Доминикана няма значение според мен. Важното е да позабравите ежедневието и разбира се всички стискаме палци да има резултат.
Гануша, 1. мия с нашето веро, че и в съдомиялната ги мятам, само после изплаквам отново, че ме е страх да не остане препарат по съдовете. Дрехите още пера отделно с друг прах и така ше е докато свърши прахта, после ще пера отделно, но с нашата прах
2. Заспива гушната като малко бебе.
3. Опитвам се да възпитавам, без да казвам „не”, а да давам личен пример. Примерно играем и после казвам „сега играта свърши и трябва да приберем играчките” и прибираме. Ако бърка в неподходящ шкаф и казвам, че там има само играчки за мама и я насочвам към друг, в който има подходящи и интересни за нея неща.
За научаването на разни неща – несе старая да я науча. Което възприеме от нас – добре, което пък не възприеме – когато му дойде времето. В този ред на мисли свеки даже ми направи забележка, че не съм я научила да ходи
Долс, след изтичане на 410 дни майчинство (около година на детето) се подава декларация до работодателя, а той я представя в НОИ.
Таня, Алегория, бързо оздравяване
Ссииллввии, ама това е най-хубавия празник – мама, тате и рожденничката. Весело прекарване!  newsm59
Шайн, аз давам на Венцислава нещо, което да гризе сама + лъжица и в същото време пъхам и аз в устата й
Хари, Шайн, приятно изкарване на морето и дано се постопли времето
Янче, много сладка Анди
Янче от Видин, ти кога ще почваш училище, кога ще местите и кога най-накрая ще се видим?

# 246
  • Варна
Честит рожден ден на малката сладка Алекс!  bouquet Да расте здрава и палава и да има безгрижно детство!  bouquet

# 247
  • София
Ссссиилвииии, да ти е жива и здрава малката бонбонка Али! Да расте много щастлива, уверена, игрива и умна госпожичка, да ти носи неспирни радости и гордост! Весел празник!  

# 248
Честит рожден ден на Александра.Да е здравичка,послушничка и да има едно прекрасно детство изпълнено с много игри  newsm59 newsm38  bigdance2

Рени ние тръгваме сряда.Вече си имаме квартира.Днес разбрах от сайта на юзу,че учебната година почва на 13.09.Направо гледах ей така  Shocked Мислех,че чак октомври почва ама не.Сега мъжо ще трябва да гледа малкият докато успея да намеря време да го запиша на ясла.А като четох през колко иследвания трябва да мине лошо ми става  ooooh! Надявам се бързо да се адаптираме и ще се видим.Аз и Алелс сме скитници  Laughing По цял ден сме все на разходки стига да има време.Посъветвайме за някой добър педиатър.Ще трябва да му сменя личният лекар сега.

Лиде,Алегория Благодаря за отговорите   bouquet Аз четох и из нета.Има едно балсамче на биодерма ама е малко скъпичко.Но за сега ще търся това на нивея.Аз имам на леокрема пак без аромат е ама не знам дали става за Алекс.

Лека вечер от мен  newsm46

# 249
Добро утро!

Жули - много се смях с поста ти...

Да ви питам - кога се подават документи за ясли...не беше ли някъде септември newsm78 - дайте акъл къде да вляза, че ако не ми се бие шут в г...ът, нищо не правя като хората!

# 250
  • София
Ивушка за чисти ясли първият работен ден на годината ,като росна китка,кистеш рано,рано сабалян пред яслата и на място се записваш. За яслена група към ОДЗ по нета,пиши софийски градини и ще ти излезе сайта. Но не е септември , а пролетта,април или май месец,различно е ,това е първото кандидатстване,после през цялата година се правят класираниа,но виж ,прочети пак в сайта им,да не те объркам нещо. Това за София предполагам питаш.

# 251
Здравейте, мамчета Simple Smile

Янче, звънни или пиши като дойдете, ще ти кажа за педиатър. А ясла избра ли? Не са много документите, но трябва първо да избереш доктор и в ХЕИ се ходи. А къде ще живеете?
Шайн, специални благодарности за тортата "Мюсли". Мноооого екстра се получи.

# 252
Здравейте мами  Simple Smile

Али спи, мъжо отиде за риба и ето малко време за мен да драсна някой ред  Whistling

Честит първи рожден ден на Али (малко на патерици)-да е жива и здрава,да расте щастливо,усмихнато,умно и красиво детенце за радост на всички  bouquet newsm59.Силви честит празник и на теб  bouquet

Ивуша-и аз не давам солети,Али хич не ги тачи,ако и дам гризне 2-3 пъти от солетата, хвърля я и повече не иска, виж ако и дам бисквитка си я хапва ама тия солети не са й по вкуса и по добре Wink.За яслите аз не съм наясно,но ти желая успех Peace

Амбишъс-все забравям да кажа че буквичките са супер, а и рисунката на стената е много хубава и аз като другите ще чакам да покажеш детската като я завършите Grinning

Хари,Шайн-да да е хубаво времето на морето и да си изкарате много готино  grinning039

Янче-и на вас приятно изкарване в Македонско Hug

Алегория-добре че Теди е взел да хапва поне,да скоро се оправи милият Praynig,между другото какво стана с прахосмукачката,дойде ли,въртиш ли вече бизнес Simple Smile

За миенето и прането-от няколко месеца мия и пера с нашите препарати,но с отделна гъба мия, е сега от морето ми остана бебешки прах и ще си го изразходя.

За заспиването-вечер се преспиваме докато суче,а през деня в кошарата я клатушкам, доскоро през деня я преспивах като малко бебе върху корема ми и после я премествам в кошарата, но вече доста си тежи като е върху мен и преместихме преспиването в кошарата Grinning.През нощта като се пробуди я клатушкам в кошарата ако не иска да заспи давам цица ако и това не помага баща й я взема върху добрия стар корем и като заспи обратно в кошарата Wink

За възпитанието-зависи от случая, общо взето балансирам между "не" и това да я оставя сама да види, че така не се прави.Не я шлапвам,ако пипа някъде където не трябва и й казвам не няколко пъти като и махам ръката от там (тя обикновено ми се смее),но ако и бутна ръката по рязко и по строго кажа "не" усеща че се карам и се нацупва и понякога почва да реве,много ми е чувствителна на мама шушулката Heart Eyes

За яденето сама-не я оставям освен ако не е нещо като бисквита, плод и такива разни дето не мацотят

За гърнето-свикна си с него,ака там обикновено сутрин прави тази работа,като се събудим малко си играем на спалнята и отиваме на гърнето,но ако чуя че почва да пръцка и много бързо бягаме към гърнето,че иначе отиде в памперса Laughing.Имаше период през който акаше след следобедния сън, но беше за кратко.Иначе си пишка в памперса,слагам я през деня по 2-3 пъти на гърнето и в повечето случай и там пишка,ама като цяло си е в пампата.И аз се чудя кога да почваме да се учим да пишаме в гърнето newsm78.То сигурно ще трябва да я слагам през 20-30 минути на гърне че да се научи.

Ние вчера си взехме машина за хляб и снощи с мъжо като нетърпеливи деца стояхме до 1 и нещо да опечем първия си хляб  Laughing.Друго ново е че и аз почнах да въвежда прясно мляко,вчера й направих мляко с ориз но нещо не му се зарадва, сигурно от ориза че си е по едро за дъвчене,днес ще го понамачкам или пасирам да видим как ще е.

Сега да питам и аз нещо-докога трябва да се обезсолява сиренето newsm78 и също как спят бебоците ви като се позахлади времето(с дълги ръкави и крачоли ли, с одеяло ли ги завивате или в чувал).Али е голямо шило като повечето бебета и почнах да й обличам пижама с дълги ръкавки и крачолки и отгоре и мятам едно одеяло,но тя редовно го изритва и добре че е пижамата,а в спаленя чувал ми се струва че ще й е горещо

До скоро момичета Hug Ей че дълго станало,ама то и без това има застой в темата поне да има какво да се чете Laughing

# 253
  • Бургас
Гери, от няколко дена от както захладня Деси спи все още по боди с къс ръкав, но я слагам в чувала/той е от най-обикновено трико/. Учудващо не се е възпротивила и спи така вечер. Иначе до сега спеше само по боди и без нищо за завиване. Каквото и да и сложех тя се върти и рита докато не се отвие на пълно.
Ето сега например заспа в 15 ч. само по боди и я завих с една пелена .....към 15.30 проплака , отивам да я видя ми тя вир вода мокра  Rolling Eyes Много смотано време - ту топло, ту студено , направо да се чудим какво да ги правим бръмбазъците  Heart Eyes

От една седмица се опитвам да направя някакъв режим с едно спане на ден. Получава се за сега, но се чудя да не се мъчи детето така и да не и достига съня, нали все пак и хормона на растежа се отделя най-много по време на сън  Mr. Green  newsm78

# 254
  • София
Бързам и аз като Jijin  да се включа в невероятния миг на затишие около мен. Ще карам направо по общите теми от последните дни, че все ми се иска да се включа и все не успявам.

За солетите- давам му много рядко, колкото да изпия едно кафе на спокойствие в парка. Така като гледам той не ги яде, а ги ползва за чесалка за зъби, след няколко минути ги изхвърля, но като цяло 10-15 минути мога да разчитам на спокойствие благодарение на солетите.

За миенето на съдове- никога не съм ползвала бебешки препарат, мия му шишетата с отделна гъбка, купичката в миялната, лъжичките са от металните, които и ние ползваме, т.е. и те в миялната или ако мия на ръка- с нашата гъбка обикновено.

За прането- преди да се роди ползвахме някакъв Персил, който просто смених със Сензитив варианта, съответно всички дрехи пера с него. Отделно пера неговите дрешки, но пък понякога се случва да смесвам негови и наши в сушилнята, ако и двата вида са много малко.

За приспиването- вечер заспива за 5 минути докато си пие млякото, но през деня е приключение- не иска да спи, ако сме навън понякога заспива в количката, друг път се дърпа. Вкъщи единственият сигурен начин е да го сложа в бебешкото кошче за кола и да го люшкам в него. Пробвала съм да го оставям да заспи когато той иска- ами просто не заспива. Хленчи, тръшка се, реве, но не заспива!

За гърнето- в началото беше супер- акаше и пишкаше в него без изключение. Сега сяда, разглежда си книжката, става след няколко минути, отива до балконската врата и се изпишква там. Веднага щом му сложа памперса се изаква. Явно е поредният период на поредната магария.

За възпитанието- да подрежда и прибира играчки изобщо не съм се опитвала да го уча все още. За останалите неща- когато прави малка беля може и да му кажа "не", но не много сериозно, той се смее и продължава. За сериозни неща съм много твърда. Например днес започна да блъска по едно голямо стенно огледала с юмручета. Изтръпнах и абсолютно сериозно му казах "НЕ!" и със същия сериозен тон му обясних,че там не може. Преди няколко дни пък дърпаше един контакт на стената и пак по същия начин му се "скарах". Ами много добре си разбира,повече не е ходил да пипа  там. Може и да се разплаче, но по-добре той да поплаче малко сега, а не аз цял живот след това.

За самостоятелно хранене- рядко му давам, не му е много интересно.

За сиренето- аз вече спрях да го обезсолявам.

За спането и дрешките- спи с боди с дълъг ръкав, понякога с чорапки, отгоре е с един много тънък чувал, ама тънък почти като чаршаф. Тъй като ние спим на много отворено и някои от предните нощи си бяха ужасно студени, тогава го завивах и с одеяло. Но все пак се старая да не прекалявам с дрехите- и денем, и нощем. Като цяло гледам да го обличам като себе си,най-много с едно тънко боди в повече, ако преценя.

Успяяяяях! От една седмица все се опитвам и все не мога да намеря време за дълго писане, а сега успяяяях! Тралалалалаалааа  Hands Clap

Приятна вечер и до скоро!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт