АВГУСТинче ходи и не спира, за мама вече няма мира.....тема № 22

• 28 242
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Рени,как е детенцето?

Калина, браво, много хубава обиколка сте си спретнали...И на мен ми се обикаля България.Може би догодина.Simple Smile

Янче, браво на Анди.Голяма мома е! Hug

Хубав ден ви желая! Аз чакам майка ми да мине на път за село и се приготвям.  Wink

# 331
Благодаря на всички, че ни мислите  Hug

Венци не  е повръщала повече, изкарахме горе-долу добре през ноща, водих я на доктор. Каза вирус, даде свещички и натриев цитрат, каза да очаквам разстройство, обясни как да се храним тия дни и така. Сега спинка.

Янче, Калина честити ходещи крачета. Само на хубави места да водят дечицата.

Хубав уикенд на всички!

# 332
  • Бургас
Здравейте от ветровития Бургас!Направо очаквам от вкъщи да ме отвее...

Рени,много се радвам,че снощи не се е влошило положението.Дано да мине бързо и леко всичко  Hug
Бърборанке,браво на Анди-Панди за това важно постижение  smile3501 Скоро ще кажеш дали за теб е по-добре да ходи самичка или си искаш хванато за ръчичка детенце  Laughing
Калина,благородно ти завидях за разходката.Много хубаво правите-и вие се разтоварвате и събирате хубави емоции и спомени,и Ния събира тооолкова много нови впечатления.Супер! thumbsup
Мариелка,с мъжа ми си говорихме,че Алекс и Ишко си приличат доста по чертите и израженията на личицата  newsm05 Дай да я видя тази снимка с ваната,за която беше споменала.

Имам нов проблем-Ишко се обрина по телцето (без крайниците) и главичката като реакция от всички антипиретици,с които го наблъскахме.Казаха ми да го мажа с Флуцинар,но като прочетох листовката,разбрах,че не е много желателно да се ползва за дете под 2 години.Какво сте правили вие при алергична реакция на организма от такъв тип.То по-скоро може да е било от храна,но предполагам,че евентуалните кремчета биха били същите.Казаха ми и да обливам с тетра,с което съм си съгласна.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 14:03 от flix

# 333
Фликс, преди години тъпчех баткото с какви ли не лекарства и мажех с какви ли не мазила. Докторът изрично предупреждаваше да НЕ чета листовките. А там какви ужасии пешеше  #Crazy Така че или се доверяваш на доктора или чакаш да видиш накъде ще избие. Ама много гадно се е получило - едно лекуваш, друго заболява  Sad

Аз преди забравих да ви се похваля. Мъжо днес си защити дипломната работа и след 10 години студентстване вече има вишо  Mr. Green

# 334
  • Бургас
Мале,Рени,надявам се и аз някой ден да се похваля с такова нещо (за мъжа ми,де)  Mr. Green Ама ние ще надхвърлим десятката...

# 335
Рени, честит ти висшист!
Фликс, мажи ги с ментолов спирт и чакай да завехнат...Дари като даде алергична от слънцето и д-ра така каза...
Яна от тези първи 3 крачки до тичанката може да има седмица , може и месец и повече...Така че почивай си още, че скоро Пандата ще ти разкаже играта Wink

Аз утре идвам в Софето, да празнувам рождения ден на братовчеда и да посетя един концерт...Ще оставя Дари на майка и ще дойда да се разбия...кеф...

# 336
  • Бургас
Здравейте момичета Simple Smile
Тук се кани всеки момент да запука дъжд, даже паднаха първите капки. Аз съм в офиса все още и как ще се предвижа до нас не знам - ще стана вир вода.

Янче
, честити проходили крачета  на Андичка Simple Smile  newsm68

Ивуша
, наистина да се разбиеш от кеф и да заредиш бтериите newsm81
Рени , дано днес да е запоследно това повръщане и да минава  Hug
Честито на мъж ти за дипломирането и висшето образование, дано му служи по направление.
Аз си взех един много важен изпит по счетоводство, който влачех от втори урс и съм вери хепи по повода. Остана един семестър само и юхуууу държавни изпити Simple Smile

Честно да ви кажа аз съм много по-доволна от този етап като е проходила Деси, отколкото преди това , когато не тръгваше без да и подам пръст.  То тогава беше по-досадно, че нищо не можех да направя а сега аз си върша каквото имам а Деси или си играе сама или обикаля около мен.
Иначе вчера Деската как шашна едни познати - срещаме се и те ме питат " ааааах, че пораснала Десииии , на колко  стана" и тя ме изпревари даже и вика "На" /превод една  Mr. Green/ и те много и се израдваха как сама си казвала, после и аз за допълнение я попитах "А как се казваш" и тя вика "Деде"  и те направо се размазаха от кеф Simple Smile

Трябва да ходим да слагаме поредната ваксина тия дни, дано я приеме спокойно, че май не е лека. И без това трябва да взимам и бележки за първокласника, че е клинично здрав и за ръст и тегло Simple Smile

# 337
  • Варна
Какво правите, маймунки? Joy    bouquet

Честит рожден ден на Гоги малко на патерица!    bouquet

Мойта калпазанка тотално ме побърква, постоянно ходи насам-натам(ходи силно казано, държи се за дивана, после за стената и така) и само съм след нея да не тупне някъде. В този ред на мисли и аз си мисля че ще ми е по-лесно като проходи, сега е нестабилна и само пада и се пребива и на мен очите са ми на 6. Въпреки че аз не се навеждам като я държа за 2 ръце да ходи, а не съм ниска, 167см съм. Сега и е тръгнала една чудовищна хрема и не иска да спи, спи по 15-20 минути на ден и вечер с триста зора заспива към 23 часа. Whistling ooooh!  Те сега и пробиха двата горни зъба(досега имаше само 2 долни) и педито каза че са и надути 4-те кътника, като единия даже малко е пробил и другите предни, които трябва да избиват и те са надути. #Crazy Какви са тези кътници по никое време, нали уж бяха последни? На фона на всички зъбаци, които и избиват и на хремата и температурата е доста весела, на мама лъвицата. Heart Eyes Пък и както е свикнала с бибата да си заспива, сега е зор без нея, но мисля да използвам това че 2-3 дни спи без нея и да и я махна.

Бърбич, честито ви прохождане!   bouquetДария прави нещо подобно, аз я оставям права в средата на стаята и се отдалечавам и тя идва към мене, прави 3-4 крачки, но аз още не го броя за прохождане newsm78, много е нестабилна, незнам как е Анди, но тя прави спокойно една-две крачки и после се засилва и пада. Радвам се че ти е харесало в Македония. Ааааа, и стига си правила торти за родата безвъзмездно, а си отваряй сладкарски цех. Sunglasses Майтап няма, усъвършенства се ти, аз кога ще се заема с тортоправенето незнам.

Фликс, и аз мисля че е добре да се довериш на доктора, иначе аз знам че могат да се пият капки Зиртек.

Рени, радвам се че малката не е повръщала повече. Hug Ако можеш и давай повече водичка да не се обезводни.

Амбишъс, дано си намерите най-добрата детегледачка на света, която да обожава Саванка. Heart Eyes

Виждам че питате за Дани, тя не каза ли че ще ходи в Плевен при майка си?

Все се каня да ви питам защо ви искат толкова много бурканчета в кухнята, тук си носиш 3 и те ти сипват първо, второ, трето и на другия ден пак си ги носиш.

Какви подправки слагате в яденетата на малките? Аз вчера за пръв път сложих магданоз, но какво друго може да се слага на този етап?

# 338
Еми това е - влизам с друга новина - ъпдейт на предната  Joy Андреа ПРОХОДИ, но НАИСТИНА! Абсолютно изведнъж! Ей така както между другото показвах на баща ми как я оставям права и прави 3-5 крачки до мен, до половин час след това обикаляше къщата абсолютно сама и то сякаш го е правила цял живот!!!  #Crazy Joy hahaha Това се случва минути след като дадох идея на сестра ми да направим довечера преди да си тръгнат прощапулник на Алексия (която ходи от месец). Сестра ми излезна и не видя последвалото.  Joy В резултат от шега на майтап довечера вярвате или не ще правим прощапулник на квадрат, с две питки и всичко.  ooooh! Joy hahaha Какво ще кажете, сразих ли ви?  Joy hahaha Защото аз лично, майка ми, баща ми и зет ми (присъствалите на прохождането) сме абсолютно в шок. Не за друго, очаквах, че всеки момент е проходи, но все си мислех, че ще започне първо 2-3 крачки, после 4-5, 7-8 и така, но ей Богу никога не съм допускала, че е възможно да стане ТОЛКОВА изведнъж! Но наистина защо се учудвам толкова? Нима почти всичко досега не започваше да прави изведнъж? Типична лъвица - когато на нея й щукне тотално ни изненадва!  Heart Eyes Да ми е жива и здрава и все така приятно да ни изненадва. Черпя ви виртуално.  cheers

Яна от тези първи 3 крачки до тичанката може да има седмица , може и месец и повече...Така че почивай си още, че скоро Пандата ще ти разкаже играта Wink

Хех, Ивушо на твоето се вика 'едно си баба знае, едно си бае'  Joy Шегичкам се де, нали знаеш. Ок, обещавам до няколко дни да разкажа колко ми е разказана играта, ама на кукуво лято.  Joy

# 339
  • София
Здравейте момичета Simple Smile

Бърборанке, честито за прохождането на Анди Simple Smile Все на хубави места да я водят крачетата  Peace

Рени, дано се оправите бързо Peace Този вирус май никой не подмина  newsm78

Фликс, да има някаква прилика Simple Smile За пореден път се убеждавам колко много си приличат децата като по- мънички Simple Smile Само да я изнамеря снимката и ще ти я пусна  Hug За обрива и аз мисля, че трябва да се довериш на лекаря ви. А и наистина в повечето листовки пише такива неща, че може да ти настръхне косата. НО мисля, че когато не се прекалява и се спазват предписаните количества няма да има проблем. Ние така бяхме когато Алекс се обрина от алергията. Изписаха ни кортикостероид, който като цяло не е много препоръчителен и се дава в краен случай. В листовката бяха описани много страшни странични реакции, направо ми се доплака като прочетох. При обрив аз мажа Алекс с Фенистил.  Peace

Ганушке, браво и на Дарито Simple Smile Ми и тя си проходила значи , щом прави самостоятелни крачки . Скоро ще се отпусне и ще си щъпурка сама Simple Smile За подправките- копър, магданоз, чубрица, босилек. В минимално количество слагам, като педиатърката ми каза, че е желателно да са пресни, а не сухи. Единствено сух пащърнак съм ползвала в супа  Peace

При нас нищо ново. Алекс си ходи за една ръчичка постоянно, но не смее да се пусне. Става все по- стабилен и понякога имам чувството, че ако го пусна ще се задържи, но не искам да го насилвам. Когато е готов сам ще тръгне Simple Smile Така като го гледам сигурно и при нас ще настъпи скоро този момент.
 Опитваме да въвеждане обикновенно мляко, за да видим дали сме израснали алергията. Малко се обрина, но педиатърката каза да не спираме. Та ще видим. Дано всичко е ок и скоро да си въведем така чаканото сирене и кис. мляко Simple Smile

Днес ходихме с Алекс на фризьор, и както предните два пъти се смееше през цялото време, днес доста си поплака Simple Smile Дали защото малко му се спеше или вече е голям и повече разбира, но все едно се уплаши  newsm78. Преди да седнем на стола се хилеше на всички, закачаше се и обикаляше салона, а като ни дойде реда и седнахме наду гайдата Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 17:47 от mariellka

# 340
Ох от вълнение забравих да пиша персонално на всички ви!  Laughing

Ганушич, браво на Дарито, явно и тя съвсем скоро ще се отпусне. Гледай само коооолко внезапоно може да стане всичко...  Heart Eyes Подправки ами какво слагам, много рядко май скагам подправки аз като правя нещо. Онзи ден като правих карфиолената супа и преди броколената сложиш малко вегета и малко черен пипер, но наистина мноооог малко, че все пак са малки. Иначе ако й дам от общата храна преценявам колко е подправена и решавам дали би могла да го хапне. За бурканчетата идеееея си нямам и дори точно тази тема вчера разисквахме със зет ми, който е чужденец и на него му беше още по-странно, дори цялата концепция на 'държавна кухня'.  Laughing Достигнахме до извода, че май искат повече, ако се чупят? Идея си нямам всъщност  Joy

Рени, ето - права била леля ми - вирус било  Thinking Правилно ти е казала Ганушка - давай повече течности да не се обезводни...

Фликс, за обливане с  тетра или мазане с това лекарство не знам, аз Анди като е била обрината от храна нищо не съм давала/правила, винаги съм оставяла организмът й сам да се изчисти, а това става именно чрез обрива. Важното е да не ги сърби нещо де, че ако е такъв въпросът предполагам трябва някакви мерки да се вземат?  Thinking За спирт и на мен док ми е казвала, но не съм я мазала!  Peace

Магаре, честито за изпита!!! И Анди казва понякога 'на' за 1 годинка *(освен, че показва с пръстче) и казва, че се казва Ани  Grinning много са милички  Heart Eyes Ако говориш за ваксината срещу шарките, не знам какво се разибра под 'нелека' ваксина. Бяха ми казали, че имено тя не е лека, но лекарката каза, че не би трябвало да вдигне Т или нещо друго и така и стана. Преди като помня като съвсем бебе ту се раздриска, ту спи като пън, (Т не ми е вдигала май никога от ваксина), а от тази ваксина слава Богу нищо. Казвам го не за друго, а за да те успокоя да не се настройваш за кофти ефекти. Мисля, само е по-болезнена...  Hug

Калинче, ех че хубаво лято сте ималииии, супер  newsm10

Мариелка, честита фризура на Алекс.  Simple Smile

Да бе вярно, че Дани каза, че ще ходи в Плевен. Ех как липсва...

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 16:46 от Бърборанка

# 341
  • София
  Здравейте,мами,
  най-накрая имам компютър!!!Много съм хепи!Вчера имахме 3та годишна с мъжо от сватбата. И той ме изненада с едни обувки,които много бях харесала,но не ми се даваха толкова пари.Явно романтиката помежду ни още не е умряла.  Grinning

Янче,честито прохождане на Пандата.Сега започват истинските бели Simple Smile

Мариелка,а дано Алекс най-накрая я е надраснал тази отвратителна алергия!Аз въпреки всичките съмнения и признаци за алергия вчера се престраших да й дам крем с прясно мляко.Засега няма реакция   Praynig

За подправките сол не слагам,малко магданоз,босилек и амй това.Но аз и много рядко й готвя де.

Имам едно питане-има ли други бебчета като Никол,които все още не ядат пюрета с парченца?Тя няма и зъбки още,но все пак й е време.Иначе плодове,бисквити,кашкавал яде на парченца,но пюрета-не.Онзи ден реших да я пробвам-1вия ден го изяде,но 2рия ден повърна. Sad
  Айде лека вечер на всички!!!

# 342
  • Бургас
Джема, и Деси е така. Въпреки, че е на кухня от доста време все още пасирам и супата и манджата. В събота и неделя давам пюрета, но пак се старая да са "гладки"....иначе хаопне лъжичка-две, започва да се задавя и да си бърка в устата. Иначе гризе например пъпеш с голямо удоволствие и го яде без проблем, но той може би се топи....ама и краставичка на лентички хапва....явно е избирателно.

Честита ви годишнина от сватбата, много хубава изненада ти е спретнал мъжът ти Simple Smile а ти не го ли изненада с нещо аааа Wink

Янче, ей това е , от поста ти се вижда, че си много развълнувана. Ще чакаме снимки на двете проходили братовчедкии да кажеш какво си хвана Анди на прощъпулника  Hug

# 343
Отбивам се да ви кажа, че чета редовно, просто не смогвам да пиша нещо... Честито на проходилите. За разказването на играта, аз съм от тези, дето им стана по-лесно. Заиграва се детето, носи неща насам-натам, сяда, става. А преди аз бях ръцете и краката й, а тя не искаше нищо друго, освен да ходи. Ако не ходи, трябва да я возя в количката, ама да я ВОЗЯ, а не да отбивам номера с бутане напред- назад ... Като и писне и това, да я нося. И това цял ден. Та сега ми е облекчен режима доста. Е, вярно, на пердето в хола зина огромна дупка, а тя ми се показва през нея и вика "баууу". И тапетите са разлепени и скъсани по краищата, до височина 80 и няколко сантиметра  Twisted Evil, даже парче от панела успя да изчовърка и се пробва да го изяде... Ама това е положението, стискам палци само да не пада лошо.
   И ние сега в неделя ще правим питка, че я позабавихме нещо, то обикаля детето като моторетка от седмици  Laughing В този ред на мисли, кога се престрашихте да пускате децата навън да ходят сами? Мен ме е страх. Мимче обикаля вкъщи сама, защото познава терена, но навън все тича и ме е страх. Обличам я с дрешки с качулка и я държа за качулката.  Wink На една полянка я оставих да шета сама, ама пък много неравности има и за 5 минути падна 10 пъти, ама се търкулва и се хили и чака да я вдигна.

# 344
  • Бургас
Госп. Кобрети, аз не съм критерий , че го давам по-лежерно, но аз Деси си я оставям и на вън да си обикаля и не се притеснявам. Казвам, че не съм критерий защото съм притръпнала някак си може би от баткото, или пък съм си по-спокойна натура а и може би защото виждам, че Деси е стабилна. Не казвам, че не може да падне, но някак я виждам, че се предпазва при падане. Даже когато няма много деца на площадката си сядам на пейката и си я наблюдавам само и и подвиквам от време на време. Когато децата са повечко седя на 3-4 крачки от нея и я наблюдавам, че тя току дръпне на някое дете играчката или на нея някой и задърпа нейната а тя се кара  Laughing Иначе и се чудят каква моторетка е, а е толкова мъничка, но то с такъв батко как няма да се научи да бяга  Mr. Green  В къши са постоянно в гоненка .....батко и подвиква "Чакай да го хвана това Деси бе , ей сега ще те хвана" и тя се киска и бяга  Heart Eyes На ден поне по 10 пъти я "изпитва" как се казва и на колко годинки е , е как няма после да знае детето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт