АВГУСТинче ходи и не спира, за мама вече няма мира.....тема № 22

• 28 243
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!

Опитвам се да чета редовно, но Соня не ме оставя да пиша, види ли ме на компютъра и почва да се катери по мен, иска да блъска по клавиатурата. Писането се превръща в ожесточена борба за надмощие и ми минава мерака за писане на втората дума. То и време не остава.

Май минаха всички рождини дни вече, хайде по случая да поздравя всичките ни августинчета да са ни живи и здрави, ние също, за да се радваме на тях, на техните дечица, даже и внучета.

Сонче още не е проходила добре, прави само по няколко крачки сама и пада, може бе защото ходи на пръсти и много бърза, тръгва да тича. Излязаха ѝ всички зъби, под всички имам предвид до първия ред кътници, надявам се другите да се покажат след една година. Те кътниците не са с всички връхчета навън, но пробиха. Така се надявам да почне да си спи по цяла нощ пак, че както става рано, аз си лягам късно, през нощта се буди, не съм спала повече от 5 часа на денонощие вече сигурно 2 месеца, на всичкото отгоре и на пресекулки. Страх ме е вече и колата да карам, че се усетих, че заспивам на волана миналата седмица като ходих до работа, това монотонно каране на магистралата така ме унесе...

Исках още да пиша, ама Соня и тя, та ще прикрлючвам.

# 346
Добро утро от мен!

Виждам, че има хубави новини! Честити ходещи крачета на Анди и Ния! Да ги водят все по хубави места!

Янче - направо като те чета и аз се вълнувам - толкова невероятно и хубаво звучи! Браво на Андито - хайде довечера ще кажеш как е минал прощапулника! Майка ми разказва, че аз точно на 1 година не съм можела дори права да стоя за 1 секунда, а на година и 1 седмица вече съм ходела и аз изобщо не й вярвах - все си мислех, че това става бавно и постепенно, а виж, че можело и изведнъж! Grinning

Дано скоро и Дари и Сончето обикалят самостоятелно цялата стая!

Рени - дано вече сте напълно здрави!

Джема - ние сме така с храната. Най-интересното е, че моето диване си ядеше храна на парченца някъде към 9-10 тия месец и после изведнъж отказа - сега иска всичко гладко пюрирано. Може би тогава трябваше да съм по-настоятелна, но след като почти 10 дни отказа да хапва пюре, аз пасирах едно по съвет на приятелка и пак прояде - изобщо незнам обаче сега как пак ще се приучваме! Ние имаме само 2 зъбчета, но не мисля, че това е причина - то всъщност дъвкането става назад - с кътници или със венците при кътниците - много деца нямат изобщо зъби и си дъвчат без проблем! newsm78 При нас се дължи и на това, че ние сме доста късно захранени и тя не яде много неща - аз почти няма какво да й дам сама да си дъвче през деня! Sad

Да се оплача - май ще започнем да спим по веднъж през деня - хич не ми се щеше - сега я приспах почти насила и сигурно няма да мигне след обяд - май ще минаваме на 1 спане след обяда - поне да е на равни интервали будуването през деня! Mr. Green

Ще се опитам да пусна някоя снимка от РД-то по късно -ако успея де! Hug

# 347
Здравейте, мамчета!

Венци вече е по-добре. Благодаря на всички за подкрепата и съветите за водата. Някак по-леко е като знаеш, че някой се тревожи с теб  Hug

Ивушо, весело изкарване на концерта. Забавлявай се и за нас.
Таня, ти се имаш първокласник! Леле, леле събраха ти се емоции
Гануша, бързо и безпроблемно да избиват зъбите. Аз вече не готвя отделно за Венци, но и в нашето ядене не слагам подправки. Даже и магданоз не слагам, че батко не яде "маджа с листа". Ама то като има в яденето морковче, доматче, лук, чушка ... какво повече му трябва. Пък и сега е сезона на зеленчуците.
В нашата кухня не търсят буркани, а дават храната в платмасови кутии. А преди години си носехме празни бурканчета, пълнеха ги на място, т.е. не се ползваха общи съдове, а който каквото си носи.
Джема, честита годишнина
Янче, чакаме да кажеш как мина прощъпулника
Мариелка, дай снимка да видим прическата
Кобрети, много мил пост си написала Simple Smile Венци не ходи, така че не мога да ти отговоря

# 348
Здравейте и от мен аз малко се позатрих ама толкова работа има  ooooh!

Рени добре,че малкта е по добре вече  Hug
Честити ходещи крачета ма Анди и Ния  newsm68
Мъжо от понеделник ще води малкият на ясла за малко да види как ще бъде.Дано да му хареса.Жалко,че аз няма да съм с него.Искаше ми се и аз да отида,но пък не ми се отсъства от лекции от първия ден.После ще си подам някъде молба за 50 % намаление да ходя на лекции и за ясла също.Егати досега подавах хиляди документи и още толкова ме чакат.

Рени утре ако не е лошо времето искаш ли да се видим.Ти в кой квартал живееш?

Хайде до скоро от мен   bouquet

# 349
Честито прохождане на Андичка! Леко и безаварийно!

Джема да ти кажа и при нас Анди предпочита пюрирана храна, въпреки, че самостоятелно яде всякакви плодчета, хлебчета, солети и т.н., дъвчи си ги, но опре ли въпрос за същинското хранене предпочита да й е по-пасирана храната, иначе много дълго дъвче, плюе и т.н.

# 350
Ssiillvvyy, Соня от доста време спи по веднъж на ден, Емо и той някъде по това време започна така да прави, а като стана на две изобщо спря да спи през деня.

# 351
  • София
Привет! И аз съм от четящите и вечно нямащите време да седнат да пишат  ooooh!

Честити ходещи крачета на всички които са се сдобили, на останалите - наслаждавайте се на последните мигове контролируемост на дечицата. Може и по-добре да стане като проходят, но може и по-зле  Laughing

Мислех да пиша за нашите пакости, но пред изпитанията на госпожица Кобрети ще бледнеят. Моят юнак от както проходи и стана един палааааааав. И преди ги достигаше нещата, но сега му дойде вдъхновението - вади картофите от шкафа, от другия лука и го бели, тенджери и хлопа с тях, хубаво заключих вкафовете, сега обаче ходи до коша с пране и вади от там мръсните дрехи, разнася ги, завира в пералнята пластмасови шишета, та и едно такова изпрах, заключи ме на балкона един ден, добре че предвидливо си бях оставила прозореца отворен...

Фликс, ние също се обринахме от лекарствата за понижаване на температурата. С нищо не съм мазала и минаха. Според мен организма на детето и без това е натоварен моментно с лекарства, остави го да премине от само себе си, освен ако обрива не сърби и има опастност от разранявания или инфекции...

# 352
  • Бургас
Ренииии,  аз мила си имам второкласник а не първокласник Simple Smile на тикерчето в подписа ми се вижда, че Митко - любопитко е на 8 години и половина Simple Smile

За спането - Силви в колко става сутрин малката, че я натискаш в 11 да спи пак?
Деси също спи по веднъж на ден, обаче така е супер според мен. И как няма да спи по веднъж като тя става в 9 - 9.30 а последните 3 дни в 10  #Crazy хапва , излизаме на разходка / през седмицата с лелятаа почивните дни с мен/. След това към 13.30ч. се прибираме , обядва, поиграва и към 14.15-14.30 я слагам/е да спи. Като не е спала предиобяд няма драми със заспиването , от което аз съм много доволна. Обаче мнооооого леко спи. Първия час е здрав сън а после се налага да я полюшвам или да давам вода. В крайна сметка спи два часа -два часа и половина. И така после издържа докъм 21 - 21.30 и си заспива пак нормално, защото все пак през деня е нямало много сън.

Напоследък много пищи Деси и това ме изнервя тотално  #Cussing out. Всичко опищява, като не може да направи нещо или не и се даде нещо. Обяснявам уж кротко в началото ама то не разбира беее  smile3511 спира като и повиша тон и викна, ама то пък става затворен кръг - аз викам - съответно и тя вика  ooooh!

# 353
Здравейтеее Simple Smile Снощи двойният неочакван прощапулник мина адски забавно  Simple Smile Племенницата ми като по еталон - перфектна питка, търкаляща се перфектно, нашата тича след нея, хваща първо дървената лъжица (на наща й ще се метне по кулинарни умения явно  Grinning ), после си хвана и питката под ръка, въобще супер. А нашият прощапулник си беше яко импровизейшън, което го направи още по-забавно естествено. Питката нещо стана крива и докато я търкулнем направо беше голяяяяяма забава  Joy Първо наляво от чаршафа, после надясно и така н 4тия път просто я хванахме и пльокнахме по средата на чаршафа  Joy Анди както ходеше ли ходеше преди следобяда като се събуди явно се беше уморила и нъьки - не ще и не ще да ходи и същото стана и на търкалянето на питката  Joy Накрая седна си тя в началото на чаршафа и що да вземе - дистанционнотоооо - на мама ще се метне телевизионерка  Mr. Green Heart Eyes Знам, че уж казват прощапулник се прави при стабилно и уверено ходене и може и прибързано да е било, но пък си казах, че май съдбата ли, господ ли се намесиха Анди да проходи точно вчера преди братовчедка й да си замине нямаше как - трябваше си и на нея да правим прощапулник заедно с Алексия.  Mr. Green Абе голяма забава беше, на всички ни ще остане невероятен, скъп спомен.  Heart Eyes

Днес Анди не иска да ходи самичка аз като я карам, дано нещо не се е уплашила. Направи го за кратко и когато тя си реши. Мерак ми е да я гледам, но хич няма да я насилвам да няма обратен ефект. Важното е, че вчера всички я видяхме и съм все така щастлива.

Сииллввии, да, нали? И Анди като си представя, че до 9,5 месеца не се обръщаше от гръб по корем, едва от последните 4-5 дни започна и то за кратко да се изправя сама права + проходи при това доста стабилно едва ден след първите си 3 крачки просто и аз не мога да го повярвам и за това така и се вълнувам.  Heart Eyes

Силлввии, Г-ца Кобрети наскоро една мама в парка разправяше точно как детето й първо яло парчоци като за световно, а сега ако храната не е гладко пюрирана всичко плюе. Странен обрат, но явно е поредната фаза и ще отмине Simple Smile

Поли зо, отдавна не си писала. Леле ама абсолютно всички зъбки ли са й излезнали???  Shocked На пламенницата ми май й отават между 2-4 да излезнат и тя приключва с всички. Егати темповете на зъборастеж имат със Соня  ooooh!  Grinning

И аз като Магаре гледам да съм по-спокойна, нищо, че ми е първо дете  Simple Smile и макар и предпазливо понякога оставям Анди пред дадена опасност с цел да се научи. Да ви кажа си действа. Разбира се преценям ситуацията и евентуалните последици и съответно доколко мога да си позволя да я оставя!  Peace

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 17:53 от Бърборанка

# 354
  • София
Привет на всички мами и сладурчета! Ние се звърнахме от море и планина в сряда, но не можах да стигна до компа от планините дрехи и багаж. Сега е малко по-добре положението, но остава чистенето на целия апартамент и отделно и ние сме второкласници в сряда. Надявам се не сте ни забравили и се извинявам на рожденниците дето пропуснахме, но те си знаят, че мислено сме им пожелали всички хубави неща на света. Днес получихме и суперския подарък за рождения ден на Стоян от Биа и Шош, за което много им благодарим. Като имам време ще се отчета и със снимки. Ще гледам да понаваксам и да пиша по-свързано, но засега толкоз  Simple Smile

# 355
Здравейте мам4ета  Hug
Ние сме пак със сополки и тотално не спим, затова нямам време да се разпиша, но надникнах за малко от телефона да ви видя как сте по време на пътуването ми за обу4ение в4ера. Максимума ни е по 15-20 мин и до там. В детската спи пове4е по 40мин и те недоволни  Party Пръцнем-дриснем и само дупета мия и гащи сменям  Party
Я да ви питам - ако сте имали сополки от зъбки, колко време отнема, за да се оправи детето, защото незнам дали е настинал сега или е от зъби  newsm78
Ох, как да сготвя като само в ръцете ми стои   ooooh!  Tired Ще стои пак вързан в коли4ката ми се струва  Mr. Green
Айде, 4е мен 4ака и да са здрави вси4ки де4ица  Hug

# 356
Честити ходещи крачета на Пандата и на Нийчето Hug! Безаварийно тичане пожелавам Wink.
Янче, честито кръщене! Снимките са прекрасни, а Анди е много красива Hug.
Поли, много се радвам да те видя HugОще малко остава с неспането. Като се изредят зъбите и друго не остана Crazy. Белослава от един месец става в 7 и 30 и ми се разказва играта, защото съм на работа до 9-10, та най- искрено ти съчувствам  Hug.

Ние се завърнахме от морето в сряда.Беше толкова хубаво, че си откраднахме още един ден, но аз трябваше от магистралата да изчезвам веднага на работа Crazy.
Времето беше приказно, нямахме нито един пропуснат ден за плаж. Белослава пощуря от кеф и за мой ужас похапна доволно количество пясък.Та , ако другата година пясъкът ви се стори силно намалял, да знаете, че Животинчето го изяде Laughing. Най-важното е , че си я прибрахме здрава , въпреки, че трябваше да се храни с храна от заведенията, защото напълно отказа да яде пюрета и каши и ме постави в мат.
Запознахме се с Лили, Николай и София.Страхотно семейство са и си пракарахме чудесно времето с тях. Дори се надявам да се засечем и следващите години пак.
София е невероятна!Като малка аристократична дама Flutter.Първата ни среща се състоеше в писъци от страна на Белослава, защото се опивахме да я удържим да не ходи между хората. През това време София наблюдаваше невъзмутимо от количката и дори му дръпна един сън hahaha Joy.
При следващата ни среща вече падна голяма игра.Разменяха си количките, бутаха ги заедно, купон от всякъде.
Аси, взех тел. ти от Лили, но не остана време да ти се обадя, защото бяхме много инцидентно до Слънчев Бряг и бързахме да се приберем, защото щяхме да продължаваме към Синеморец. Надявам се другата година да успеем да се видим Hug

Ето ги двете госпожици Laughing!

И въпреки, че вече не сте на вълна море, искан да споделя с вас една много успешна покупка, която може да ви е от полза следващите години. Басейн, но не със сенник, а с нещо като заслон. Когато има силен вятър, просто го обръщате с гръб към вятъра и може да останете с часове на плажа, без да се притеснявате, че детето ще настине. Пускам снимка, за да го видите.

Тук пада страшна игра с един от подаръците ни от София Wink.Лили, още веднъж - много благодаря Hug

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 10:39 от Шайн

# 357
Шайн - много хубави снимки на малки принцеси и щастливи мами  Hug
Забравих кой пита оня ден като 4етох от автобуса за подправки в храната (Ивушка ти ли беше  newsm78 ). Та да ви кажа, 4е моите захранвания отидоха подяволите с тази детска градина  hahaha Ние сме ве4е на сладолед  Joy даже и ягодов мус, който малко ми изкара акъла като го видях написан в менюто му, но слава богу вси4ко беше наред  Peace Имам няколко кисели млека с вкус на ягода, не с пар4енца и се 4удя да ги дам ли ве4е  newsm78 Да питам ли дали някой е дал или ...  Mr. Green

# 358
  • Бургас
Шайн, Лили много сте хубави , както и двете малки принцеси  Hug

Лиде
, аз съм давала кисело мляко с ягода , с банан, с череша а днес и с горски плодове. Всичко е ОК, но пък досега не е проявявала към нищо Деси алергия /чук-чук/.

Не ме мислете за луда, че пиша по нощите  Laughing бях на моминско парти, сега се върнах и мъжа ми оставил включен лаптопа - ми естествено , че ще ви хвърла едно око, иначе няма да съм аз  Mr. Green
Другата събота ще съм пък на сватба на днешната мома  bowuu

# 359
Добро утро на всички!
 Lidiya_81, има подут венец и сополите са прозрачни, значи е от зъби. Ния така ги извади всичките 5 зъба  Grinning. Сополите спират когато се успокоят венците, т.е  изникне зъба или както в нашия слъчай с шестия зъб - като сппре да напъва венеца (още не е изникнал, но 2 пъти се надува, дразни я, тръгват сополи за ден - два и пак се закроти)
 за храната - Ния е на обща храна, не иска пасирано(плюе го със засилка), просто вече не запържвам и не слагам подправки.

Общи условия

Активация на акаунт