АВГУСТинче ходи и не спира, за мама вече няма мира.....тема № 22

• 28 238
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Честит имен ден на всички именници   bouquet и да почерпя за здравето на моето мъжле, който също е именник днес

# 481
Здравейте мам4ета   bouquet
4естит имен ден на Софи. Да е жива, здрава и много умна малка дама  Hug Хари - не ми каза, дали хомеопата ви е препоръ4ал по кое време се дават хомеопати4ните неща или да не съм го видяла ли  newsm78 Кортизалия е хомеопати4ни хап4ета за сополки. Дава се на всеки 4ас през първите 12 и се разрежда с подобрението на хремата. Опитах първия път, но явно не съм го давала правилно заради храненията и т.н. и затова се 4удя какво да измисля за него  newsm78
Извинявам се на вси4ки, нищи4ко по4ти не съм 4ела  Embarassed По4нах, ама доникъде няма да я докарам, 4е пак много зада4ки имам за свършване.
Да ви се от4ета на бързо - пак сме с вирус  #Cussing out Тая детска ще ни скъса и съм малко шах и мат какво да правя. За у4илището пък няма да ви шепна колко нови неща са вкарали за у4ене, не е истина  ooooh! Искат да направят най-добрия колеж за красота, което не е лошо като идея, ама на мен д....пе да ми е яко с бебе и у4ене и болести  Tired Имам да правя домашни всяка седмица. Преди ни даваха 2-3 седмици, а сега понеже материала е огромен ще се наложи да се правят системно, защото после никой няма да може да навакса. Изпитите ми са разбити на 10000 4асти през януари, март, април, 4е и преди коледа, а преди бяха само март и до там  ooooh! В4ера вдигнах скандал в детската, 4е не се грижат добре за детето ми, 4е ми писна от тях и днес ще ходя да говоря с мениджъра и да видим ще влизат ли в релси или ще се сменяме  Naughty Извели го сутринта в едн студ и мраз и немогат да ми кажат дали е бил обле4ен с яке, дали е имал шапка, колко вода е пил, нямал бил разтройство, ама той не е и пълнил пампата, ял бил незнам какво си, гледам после в дневника му, ами той друго пише, 4е е ял там, пър4оци огромни му дават и се бил задавил и повърнал, аз 1000 пъти повторих докато е с хрема да му нама4кват, 4е неможе да преглъща, Т имал, ама не му дали Тпонижаващо, нищо, 4е съм им дала с рецепта изписано от лекар, нямали били право, ами защо е тогава там ...  #Cussing out А да не говорим, 4е има алергия от яйце и те смело бухат дори и бъркани яйца  #2gunfire За кожата му никой не се грижи и ще вземе да ми се обрине накрая, дупето подсе4ено - няма кой да му сложи едно крем4е на детето ... Сори за излиянията, ама да видите за какво става въпрос и да си направите сверка на 4асовниците  #Crazy
По- късно ще се вклю4а с мерки и теглилки, 4е ще идват в нас да го мерят и ще питам и за кра4етата.
Александра и аз на това раз4итам. Дано да си права и да се оправи от самосебе си. Уффф принца много здрав, 4е си махна и 4орапите  Crazy
доллс - да ти е жив и здрав Hug
Весел празник на мамите софиянки   bouquet

# 482
Честит имен ден на всички именници днес.
Честит имен ден и на Софи, да е жива и здрава и дълги години да носи прекрасното си именце.
Лиде, ужас, това с яслата не е работа, аз ако бях сигурно щях да изфуча .... Дано се оправят нещата.
Захира, чувала съм само, че има подобно нещо, дано отмине по-бързо, не е нещо супер обезпокоително, спокойно.
Ние с махането на памперс сме просто доникъде, не иска да чуе за гърне, незнам кога ще го махаме.
Долс, честит празник на мъжа ти. Оправи ли се Ники вече?
Амбишъс, дано намерите компромисно решение за гледането на Савана. Веднъж като направите график, лесно ще свикнете Simple Smile И при нас времето е кофти, дойде есента, ама какво да се прави ...Sad

# 483
Честит имен ден на сладката Софи и на всички празнуващи днес  Praynig

На мен хомеопата ми каза да давам хомеопатични 20 минути преди хранене или 1 час след хранене.То даже и в листовката си пише така.
Лиде и на Алекс му дават храни дето неще да ги яде.Ето сега имаше макарони със сирене.Еми неще да ги яде.И понеже ни дават храната за вкъщи аз му ги пасирах ама той изяде 4-5 лъжички и отказа.Единствено супата и динята яде.За дрехите.Аз пращам Алекс с дълги дрехи,че тук е хладно сутрин ама никой не се сеща да го съблече.Как го закараме така си го взимаме.Ставам,че ми наду главата сега  ooooh!

# 484
Честит празник на всички, които празнуват днес!
Честит имен ден на София, да е все така весело и лъчезарно дете!Лили, весел празник днес Hug!
Долс, честит имен ден на мъжа ти! Много да ви глези с Ники :hug:1

Захира, не сме стигнали още до тази фаза Embarassed.Нашата кокона е любопитна свракичка и докато огледа подробно всичко около нея, не й остава време да забележи нещо от себе си Laughing.Иначе и аз мисля, че не е притеснително. А когато сте навън, опитай се да й отвлечеш вниманието с нещо друго.

Амбишъс, представям си колко ви е притеснено с тази одисея с гледачката. Но щом си с гъвкаво работно време, опитайте двамата с мъжа ви. Там нямате ли нещо като почасово гледане на деца?

Лиде, правилно си говорила с управителя Peace. Ние тук само  мрънкаме и  се оплакваме, но явно и при вас положението с яслите хич не е розово.

Трейси, и нашето гърне служи за игра Embarassed.
Александра, честита нова квартира!Много щастливи мигове и по-малко проблеми с хазяите.

Дани, от два дена се каня да ти пиша, че Вики изглежда страхотно в унифорамта и все не остава ред.Наистина са ги направили много хубави.

Чайчета давам още от бебешките на хип.

# 485
  • Sofia
Благодаря ви, мили момичета за поздравленията към моята малка сладка София!  Hug  Hug  Hug Незнам защо, но този празник го свързвам с много нежност ...  Simple Smile

Честит празник на всички именници!   bouquet   bouquet   bouquet Да са живи и здрави, винаги много обичани и много обичливи и да споменават имената им само с добро!!! Весел празник!   bouquet   bouquet   bouquet

А сега една малка виртуална почерпка за здравето на моята принцеса - Слънцето на мама  Grinning:

# 486
  • Бургас
Честит имен ден,малка сладка Софи! Бъди нежна и мъдра като името си!  smile3525

Dolls,честит ти именик! На теб ще ти пожелая много да те слуша,че той късмета вече си го е намерил  Laughing  bouquet

Лиде,дано се разберете с мениджъра  Praynig А ти за коризалия ли говориш  newsm78 Аз такова давах,но то е за настинка и хрема като цяло.Конкретно за сополки давах Allium Cepa 9 (което май е латинското название за лук),а за гърлото - Хомеожен 9 (Homeogene).

Александра,честита нова квартира.

Захира,и аз предполагам,че вашия "проблем" е вариант на момчешкото попипване.Не мисля,че е нещо,за което да се притесняваш  Peace

p.s.
Dolls,какво точно вит.Ц даваш?

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 16:12 от flix

# 487
  • Варна
Честит имен ден на сладката Софи!  bouquet Да си носи с гордост името и да го прослави!  bouquet

Ани, да си изкарате много хубаво и после да разказваш. Hug

Захира, Дария като седи на гърнето също се поопипва Laughing, и това ще премине. Wink

Лиде, какви перипетии само, аз си мислех че при вас нещата са много по-добре. ooooh! Въпреки че тук има някои много хубави държавни ясли, във Варна има една, за която наплива е огромен, много добри възпитателки са и много се грижат за децата, но това май по-скоро е изключение. Дано се разберете с мениджъра, а на теб леко учене, после ще си отвориш най-луксозния салон във Лондон и ще ни пращаш покани да идваме да се разкрасяваме. Flutter

Амбишъс, дано да се нагодите, то и за Саванка ще е по-добре да я гледа някой от вас. Hug

Долс, честит ти именик, много да те слуша и да ти угажда. Party

# 488
  • Sofia
Долс, честит именник и на теб!   bouquet Жив и здрав да бъде! Хубаво е, че и Ники се подобрява.

Лиде, ужас..., какви са тези работи дето ги разказваш... Лелееее, ако бях на твое място и аз щях да се побъркам, за яслата имам предвид. Дано да се оправят нещата, че ти иначе как ще си спокойна, като си оставяш детето там и знаеш как не го гледат добре ...
За хомеопатичните лекарства - да, права си, каза ми да ги давам 30 мин. преди ядене или 1 час след.

За чайчетата - аз все още давам успокояващия на Хип, Софи много си го харесва. Но от 3 дни й варя чай от мащерка, защото взе да подкашля, а не искам да й давам сироп за кашлица при положение, че гърдите са й чисти и кашлицата не идва от вътре.

Захирка, при нас още няма такова нещо. Но знам че една колежка казваше, че нейната дъщеря прави същото, а тя беше по-голяма, около 3-4-годишна. Дори я водиха на лекар и той им беше обяснил, че понякога при момиченцата се наблюдават такива реакции и че не е нищо обезпокоително. Само ще отмине и така се случи, просто период. Не й обръщай внимание, а навън и аз бих те посъветвала просто да й привлечеш интереса с нещо, което й харесва.

Александра, честита квартира и от мен. Дано там ви е по-удобно и уютно и скоро да си купите свое жилище ти пожелавам.

Фликс, а ти как точно даваш Хомеожена? Нали са хапчета за смучене, как ги предлагаш на детенце?

София вчера официално проходи. Сега навсякъде шета у дома... Като оздравеем напълно, ще правим прощъпулник.

# 489
Ех, мам4ета...какво да ви кажа. Сега бързах да се прибера, да не закъснея за мед. сестра, която трябваше да дойде в нас да измери и изтегли Макси, ами 4е тя не дойде за това  ooooh! Ужасни са, ей... думи нямам. Бяха ми назна4или 4ас за педиатър, нищо 4е бях поискала за ортопед и ми пратиха писмо да си запиша 4ас по телефона. Обадих се и служителката беше някаква олигофренка, бавна, флегмати4на и супер заблудена, Макс ревеше, имаше разтройство и още куп неща а главата ми и след мило приканване към малко по-бързи действия, тя взе 4е ги забави още и избеснях и казах, 4е не им искам помощта, то при тая скорост няма скоро да се погрижим за детето и отказах всякакви 4асове за лекар. Та са изпратили местната мед. сестра да провери как е детето, един вид дали заради гадната си майка няма да е в лошо състояние и да му има нещо   #2gunfire  #Cussing out Е, какво да ви кажа,аман от такива ве4е. Сега ще ни теглят и мерят след 2 седмици. Казах и 4е по-бързо ще тръгнем на у4илище, отколкото някой да ни направи основния преглед за годинката  Mr. Green Ама съм цапната де, какво да се правя  Blush
Дани - за тебе мила го написах, нали все интересни работи искаш от мен  Mr. Green Готина ти е у4ени4ката, да знаеш  Hug Забравих да ти кажа, одеве.
Ганушка - ще идвате, как няма, ама ти специално - пеш  hahaha Да вземеш да се престрашиш с тия самолети най-накрая  Party
Хариелка - мерси за отговора, аз да си го проверя пак, 4е тя моята приятелка е малко разсеяна понякога и ми е давала в бързината грешна ифнормация на няколко пъти и сега все я проверявам  Mr. Green
Шайн - не съм ходила още, но до 4ч днес трябва да отида и събирам сили за  #Cussing out
Фликс - същото  Mr. Green Не съм сигурна как се пишат, защото ги давах само 1 ден и като не видях ефект реших, 4е на всеки 4ас, колкото и хомеопати4но да е в комбинация с какво ли не много му идват и като ме видеше детето и отка4аше  hahaha какво ли си мислеше милото ' тая лудата с какво ще ме натъп4е пак, не стига, 4е ми е зле, 4е и тя ме мъ4и тука'  Joy та спрях ги де.
Сега тая се сетих, 4е ме изненада. Каза ми след годинка децата било по-полезно да пият прясно мляко, а не АМ  newsm78 в комбинация с мултивитамини  newsm78
И друго да питам - Макс му е топло 4елото, лицето и ушите, но ръцете и краката му са студени, дали има Т  newsm78 Термометъра е електронен за ухо и показва под 37  newsm78 Да не говорим, 4е си показва и 35 понякога  ooooh! А нормално не са му студени ръцете и краката де, дали зна4и нещо това ?
Айде, 4е се олях пак  Mr. Green

# 490
Привет и от нас. Успях да прочета само до 9 страница после ще продължавам.
Първо честит рожден ден на всички, които пропуснахме.
Второ честито и на новите християнчета.

Ето и нашата новина моя милост вече се сдоби с EFP. За седмицата в линийката долу. Много съм хепи.
И при нас имаше доста екстремни моменти. След гостуването ни в Шумен ходихме на моренце. Постихме Балчик, Албена, с. Топола и Варна като спахме в Добрич при лелята на мъжът ми. Много ни хареса. Ники беше малко стресиран първите 1-2 пъти от водата, защото си беше вече доста студена, но после беше голям кеф. Снимки има във фейса, ама може и тука да кача някоя ако ми остане време. На 4 септември се прибрахме вечерта Ники се стресна от обстановката, защото къщата беше празна (свекървата беше с нас на море). След около 30 минути се пооправи и започна да си се занимава с играчките. На 6-ти срещу 7-ми през нощта като почна да повръща цяла нощ до сутринта. В 11 сутринта вече беше и с разстройство и Т. 37.5. Преди това бяхме звъннали на личната каза да му даваме Натриев цитрат, от който повръщането веднага спря. Но в 15 часа вдигна вече 38.8 градуса и се качихме в колата и право при Джипито. Изписа ни 500мл. глюкоза, прахчета Пробиен, обичайната доза Нурофен или Панадол и Лечебна хумана. Да, ама не нашето диване каквото си ми беше ящно категорично отказа да консумира това чудо и за два дни както някой вече споделиха направо ми изчезна пред очите. За капак и аз се разстроих, отделно взех и да повръщам. За два дни ми мина и на мен, но цяла седмица ми се гадеше от всичко. И резултата беше минус 5 кг. Когато се прибрахме от морето бях свалила 2кг., след това още 3кг. И сега вече съм с килограмите от деня на изписването ни от болницата преди година и месец. Ще изчакам още малко време мъничето ми да се възстанови и ще ходим да ни бият имунизацията за морбили. Не съм ви дочела, но някой сложи ли вече тази ваксина някакви отзиви?
Вчера правихме прощъпалник на Ники хареса си от всичко най-много стоматологичното огледалце, макар че се заигра и с химикала и с книгата и дори с клещите. От което татко му отсъди, че ще става зъбен техник.
Янчето беше питала за дрешките ние ще си носим за сега миналогодишните, че те тогава си ни бяха малко големи, а и сега както се върнахме към 9-те кг... Това е за сега от нас. Връщам се да си дочета.

# 491
  • София
Привет и от нас Simple Smile

Честит имен ден на малката сладка принцеса София! Да расте здрава, весела и усмихната и много да радва мама и тати !

Сосми, много хубава новина. Честито! Лека и безпроблемна бременност и едно прекрасно малко човече накрая  Hug

Лиде, направо нямам думи. Аз също си мислех, че нещата при вас са много по- добре, а то какво се оказва #Crazy Че те нещата били много по- неуредени отколкото при нас.  ooooh! Бързо оправяне на Макси  Hug Hug

Захира, и аз мисля, че няма нищо притеснително и предполагам, че както и другите момичета са казали е същото както при нас с дърпането на пацата Simple Smile

Дани, много сладка първокласничка си имаш. И аз много се радвам на униформите, много по- добре изглеждат учениците в тях Simple Smile

За чайовете- и Алекс все още пие само инстантните на Хип. Не съм давала билкови  Peace Peace

За ваксините- единствената ваксина извън задължителните, която сложихме е Синфлорикс-а  Peace

И накрая да ви се оплача- днес Алекс падна навън на асфалта, и то по моя вина  smile3518. Водех го да ходи и гонехме татко му и изведнъж как ми се изплъзна от ръката не знам, но в следващия момент беше по очи на земята. Поплака си доста, а и има голяма цицина и му посиня  smile3518
После видяхме, че и под окото се е ударил. Знам, че тепърва ще има да пада , обаче се чувствам адски виновна, че го изпуснах.

# 492
  • Кърджали
Сосми, честито и лека бременност!  bouquet
При мен нищо ново.Съсипах се да събирам багаж и още толкова има за събиране. Кати обикаля около мен и  използва всеки момент, в който ръцете ми  са заети с нещо за да идва да се гушка.
Лиде, Макси да оздравява бързо!
Честит празник навсички празнуващи днес!
Мариелка, Кати редовно си ходи с някакъв белег. Последно така ожули носа на асвалта, че не ми се говори.Ама кво да я правя, не мога да я държа непрекъснато, сякаш и дава да я държа или пазя.Да пада, да се учи да се пази
Честит имен ден и на малката София.С гордост да си носи името.

# 493
Мерси за поздравите  Simple Smile
flix, не знам на коя фирма е, но като кажеш, че е за бебе те си знаят. Ампулите са по-малки.
Леле, Лиде, голяма одисея при тебе  Hug . Страшни неща разказваш за яслата  Confused Имаш ли обикновен термометър? Аз, като си купих електронен взе, че отказа нещо и докато ми го подменят мерих Т на Ники с обикновен. Гушкам го да се поносим малко и така минават няколко минути. Може да я премериш така за твое успокоение.
Дани, дано е от зъбче при вас, че тея вируси са голяма напаст.
tracy_t, да по-добре е вече. Все се каня да ти кажа, но снимката, която спечели конкурса и уникална. Страхотен е малкия   Grinning
Джема, ти ли роди Никол или ...  Grinning като моделка си  Flutter
Днес гледах “На кафе“ и говореха за занималните и цитат: “ Ако са под 200 лв. на месец има нещо съмнително“. Как манипулират хората само   ooooh!
sosmy, ЧЕСТИТООООО !!! Много се радвам за вас. Господ да е с теб и ти желая едно здраво бебче на финала.
Ох, май само аз се мотая с прощъпулника  Whistling Какво сложихте на пода?

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 18:42 от dolls

# 494
  • В друго измерение
Честит имен ден на празнуващите днес! Със здраве и гордост да си носят името!   bouquet

Ние да се похвалим с първи сняг, имаме 1 см от снощи, вярно, че е по покривите само, но ни сефтоса рано-рано тази година. А вчера четох прогноза за есента, каква хубава и топла щяла да бъде... Joy Joy Joy дано де, има време още.

Сосми - ехаа, честито и на теб! Една лека и безпроблемна бременност и хубаво, и здраво бебче накрая!  Hug Радвам се, че сте оздравяли така бързо!

Лиде
- тия направо... #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out ето затова не искам да си давам детето по тукашните ясли, и тук е така, елементарни култура, хигиена и познания нямат, тия са като животни, бе, а ти остави другото, а от дума не разбират...ти пак търпелива беше досега, това аз ако бях да съм разгърмяла детската градина.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Много ви целувам и гушкам, хич няма да ти е лесно  Cry Cry. Крачетата и ръчичките може да са студени от оросяването, знам ли, аз съм така непрекъснато, не мисля, че е притеснително. Опитай се пак да му премериш температурата, ако е до 37.5, значи е добре, да не би ти да си студена и затова той да ти се вижда топъл?

Мариелче - съжалявам за Алекс Sad Hug, но не се обвинявай и притеснявай, такива неща се случват, а и тепърва ще е така.

Шайн
- има почасово гледане на деца, аз даже обява бях пуснала за гледачка, но все едни канадки ми пускат резюмета, за мен това е равносилно на даване на ясла. Те нямат елементарни хигиенни и други навици, не ми се иска да е детето с такива, а и да вземе да научи нещо такова, a и е трудно да си оставиш детето и да си пуснеш в къщата напълно непознат човек. Затова искам българка или ние да си гледаме детето, поне докато порасне малко, закрепне имунната система и научи поне да си мие ръцете преди или след ядене, че тук това не се практикува. Simple Smile

Дани
- ами тук само в частните училища са с униформи, затова попитах. Да не би да са въвели униформите пак в Бг, знам че се коментираше по едно време...?

Захира - не мога да кажа нищо по твоя въпрос, но съм чувала, че е нормално да се прави, не знаех кога точно, обаче. За чайовете: не давам никакви, тук бебешки/детски няма, а аз не и правя, защото изобщо не знам даже дали билки могат да се дават на толкова малки деца, каква доза и как се приготвя чая и т.н.

Долс
- ние се готвим за прощъпулник в неделя, намерила съм си едни списък с предмети от интернет и леко го модифицирах - мисля него да приложа.  Grinning

Добре дошла на новата мама с близначки!  bouquet

На бугари да кажа, че аз съм на принципа, за децата колкото по-малко ваксини, толкова по-добре!

Общи условия

Активация на акаунт