Бебета родени в чужбина - Тема 3

• 27 121
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
Олееее, един ден да зачезне човек и вие романи сте изписали!  Mr. Green

Клер мерси за темата  Peace и на мен ми харесва идеята за качване на наши си снимки, затова давай мейла Simple Smile

Боби да ходя 2 пъти за седмица е много. 250 км са някъде ще ми се раздрънкат камъните в бъбреците...умуваме с мъжО да спретна един дълъг уикенд, да ме закара примерно четвъртък вечер след работа и да си ни прибере в неделя  Mr. Green.
Малеее, тая вашата мишонка е същинско ангелче сладко, как само спинка в това чувалче ще я изям!

Пепеляшка  smile3521 е точно така и те живеят, на края на града пред тях гората и огромен парк  ooooh! за градска птица като мен е опасно повече от 2 дни там. Свекърите иначе угаждат прекалено много на внуците Simple Smile, правят се на техните години, дундуркат ги, карат с тях колело и подобни, но и при тях едните съседи са табу! Те имат внуци горе долу същата възраст, но се надуват Simple Smile.

Момичета благодаря за милите думи за нашия пръдльо  Mr. Green
Хуничка при нас времето е много откаЧено. Два дни жега после студ (на едната снимка можеш да го видиш малкия зимно облечен), последните 2 дни пък бяха бурни ветрове едва бутах количката, а днес пак жега затова в момента вали като из ведро.
И аз мисля, че от най-добри чувства свекито ти не те е събудила, но пък като майка би трябвало да знае как ще ти е вътрешно. Не й се връзвай на жената  Hug

Титина честити ви 3 месеца! Кога е роден Калин? Да не е близначе с тия неговите актьорски заложби?  Mr. Green Аз един близнак отгледах и им знам номерата. Няма да забравя да е била на 3 г. маймуната и заради алергията беше на строооога диета (да се чете почти нищо не ядеше от нормалната хорска храна!), взимам я от градина и тя се пазари да купя шоколад  Crazy. Обяснявам отново на дълго и широко защо не може, тя млъква. Стигаме на спирката и дете почва да се превива и да реве, охка, пъшка, леле как я болял корема. Аз мълча и се правя, че не чувам, но по едно време се оглеждам и виждам как хората наоколо ме гледат неодобрително  Blush, затова я питам "Оооо, защо те боли коремчето?", а тя "Ами защото искам да ям шоколаааааад!"  Mr. Green всички паднаха от смях  hahaha Очаквай подобни изпълнения за в бъдеще.
И Томаз пищи на умряло като е гладен, ако може 2 шишета наведнъж да му бутна в устата. Не само това, но и като че знае колко трябва да има. А съм му махнала шишето от устата преди да е свършило а писва и трепери целия.

Джърни лек път и весело изкарване в БГ  Hug

Ние днес преживяхме 2 нервни кризи. Едната ранно сутринта и другата след банята привечер  Cry Пищял е като заклан малкия и съм твърдо решила утре да пробвам с кашата. Не мога да го мъча детето повече, очевидно вие от глад, но млякото не го засища, пак яде по 7 пъти. Не знам как тия майки махат нощното след първия месец, но мен хем не ми тежи, хем сърце не ми дава. Купих му днес купичка и лъжички за кашата, пък да видим вълчо как ще я приеме  Cry

Лека вечер на всички мами и сладки сънища на бебчовците  Hug

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 00:43 от Leprechaun`s mommy

# 31
Чак сега видях и снимката на Хуничка  Mr. Green Хуни, Госпожа Джърни е прелестна!!!!!! Както винаги адмирации за страхотната снимка (той и модела е готин)!!!   bouquet Ако се предам някой ден за 3то да знаеш, че ще скоча до щатите само заради едните снимки  Mr. Green

# 32
  • T"A
Солей, на мен ми бяха казали, че, ако зърната ми не излизат с кръгла форма (а сплескани), значи захапката е проблемна и това вече много болеше  Confused Надявам се да нямаш такъв проблем все пак  Hug Как е Кротушко?  Heart Eyes

На всички  Hug Аз съм си в България и не ми остава време за нет.
(пак добре, че успях да ви прочета)

Полетът мина горе-долу добре, само че на летище София не свързаха самолета с ръкав, а ни превозваха с автобусче и аз паднах, както си бях с бебето в слинга - такъв страх и шок за първи път изпитах. Инцидентът стана заради опит да крепя количката (дадоха ми я в рейсчето, като слязох от самолета), иначе съм си свикнала да се движа със слинг и смея да твърдя, че съм доста стабилна...  Rolling Eyes
Стискайте ми палци навръщане  Hug

# 33
ОТКАЧАМ,ОТКАЯАМ,ОТ-КА-ЧАМ!!!! този мой син ще ме побърка вече!

хуничке,то това на свекър ти си е верно "опасно" хъркане:) поздравления за снимката и от мен! фен съм ти:)

менте,много гадна случка! добре,че не сте пострадали.
моя син ми сплесква зърната,като суче.

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 04:14 от Гаца Баца (марита)

# 34
Маритке няма да откачаш! Какво е станало?

Мента много неприятна случка! Добре, че не сте се наранили  Hug Дано пътя на връщане мине без премеждия  Peace
Аз тази нощ сънувах твоя Йойо  Shocked ...та сънувам, че съм в някакъв град и отивам към някаква много хубава и голяма градина/парк, като пристигнах в парка на една от алеите се разминаваме с жена на средна възраст бутаща количка. Жената нещо ме заговори и аз се върнах до тях и бебето в количката ме гледа като възрастен и почна да ми говори и обяснява какво точно да направя като пристигна където отивам  Crazy. Аз толкова се изумих (от говорещото бебе  Mr. Green), че половината и не запомних какво каза. Погледнах жената и си викам ъмммм тая жена я познавам аз  newsm78, поглеждам бебето и й изтърсвам "Ей, ама това е Йойо на Мента, нали?", а тя само ми се усмихва и клати глава в съгласие Mr. Green. В този момент покрай количката мина друга жена, а "Йойо" се извърна и я ухапа  Crazy Joy Joy, което още повече ме втрещи, защото видимо беше 3-4 месечен.
Божееее, какви щуротии сънувам!  ooooh! Ей, затова съм се събудила в 5 ч. и се въртях, въртях и накрая в 6ч просто станах.

# 35
  • Германия
Leprechaun`s...какви са тези сънища, какви са тези чудеса  Laughing Laughing Laughing Laughing

Добре, че сте вие, че да науча най-накрая как се казват тези лепки...велкро било Embarassed

Марита, сега не казвай, че Алессандро е напълнил доволно пампите нощес и са протекли?

# 36
ооххх пепи,маги незнам вече какво му е. пак съм го носила до 4.00ч. сутринта и пак снощи точно на кърменето,когато трябва да е приспиващото за да спя и аз ми направи проблем.пак почна да нервничи,да пръхти и накрая и да реве.направо с пръхтене,се стяга и започва да реве с ужасЕн поглед.спрях да го кърмя и започнах да го нося на рамо (най-обича) и той ми смуче рамото.така когато е гладен прави.дадох пак цица,ама викнах и мъжа ми да гледа,че вече незнам какво да мисля.че и на свекърва ми обяснихме вече какво става да дава и тя акъли,ако има.та като му дадох пред мъжа ми той суче спокойно до момента,когато ми дойде млякото и като пийна първите едн,две глътки и пак същата история-рев. викам на мъжа ми "дай чай" дадохме му чай и него го пи спокойно.така изключих да го боли гърлото (нали съм на тръни да не е болен),после пак търси да пие това дете и е гладно видимо.направих аз пак АМ да видя дали ще го пие.този път го пи и с еуспокои,но за малко.после беше буден,но не ревеше вече.само искаше да го нося и да разглежда.после го приспах с цица и този път явно е пил,ама аз бях в безсъзнание и незнам.на сутринта в 7.00 чак се осъзнах и пак го кърмих,сега пак. обаче е съкратил много времетраенето на кърменията ми прави впечатление. фунтанелата му е хлътнала забелязахме снощи.аз тъкмо исках да я покажа на мъжа ми и го занесох на светлина,че така най-личи и свекърва ми се спусна и го каза вместо мен,което ме ужаси.явно е много видимо. е нали уж кърменето на поискване доставя необходимите течности/ ми той май е обезводнен моя А. незнам и как е фунтанела на немски,за да ги питам п отелефона педиатрите дали да им го водя. стигнах до извода,че храната ми е направила кърмата ми гадна.това е единственото обяснение за това,че неискаше два дена от мен (ама защо само дин интервал от вечерта,а другото време си иска незнам). и двата дена в менюто ми имаше риба тон,която не ям често и май по време на бременността я съм яла веднъж,я не,а сега откакто съм го родила ми е за пръв път. е това е снощната драма.сега ще видим как ще е днес.мисля да го набухам с чай после,че ме е страх с тази хлътнала фунтанела.

добро "утро" на всички:) аз сега ставам разбира се.той още спи,но аз немога повече:( всеки ден ставам по това време и немога повече за жалост,а съм окапала все още.нямам сила да ходя вече:( (не съм спала нон стоп от 4.00 часа до сега)

# 37
Маритке лоша работа!  Thinking Не за друго (според мен на Алессандро нищо му няма), но ти си изтощена и се получава порочен кръг, бебето усеща напрежението. Трябва да почиваш, но как  newsm78 Фонтанела на немски е fontanelle, нищо не пречи да се консултираш с педиатър за собствено успокоение  Peace. Знам, че когато е хлътнала на детето му трябват течности. Аз съм от лудите дето смятат, че само млякото не е достатъчно щом от вода сме се родили и водата имата такова огромно значение за нашия организъм значи е необходима и на новородените. Не давам всеки ден. И аз така като видя, че хлътва - тогава. Дори за предпочитане първо му поднасям чай от копър и анасон на Хип, хем стомахчето да му успокои.

Пепеляшка  ooooh! мани - мани! И без това от как се знам сънувам щуротии, но миналата нощ надминах себе си  Joy Joy Joy На всичкото отгоре беше ултра жив сън и като се събудих едва установих къде съм, чудих си се на акъла  Mr. Green

Ейййй, най-накрая укротих лъва!!!!!!! Забърках малка доза кашичка и шише с млекце. Голям смях падна с първата ни различна храна. Пъхам лъжичка и пръдльо опулва очи, че не е същото като витаминките, които му давам по този начин. Премята я известно време в уста, чудейки се какво ли майка му е подивяла и му дава иииии като кихна, та цялата ме окъпа в каша  Joy. Следващите 4-5 лъжички ги изяде лакомо като се смееше с глас между тях Simple Smile, сръбна млекцето (не изяде цялото този път, остави 50тина милилитра) и блажеееенннооо заспа, подсмихвайки се! Лелееее  ooooh! не знам от колко време не се е случвало подобно нещо!  Peace

# 38
маги,явно си требва ранЪ:) кърмата....незнам.и аз се тъкмя да кърмя до късно,да захранвам късно и да сме само на кърма,ама е гледай. кой знае какво ще изсучем и ние:) за водата съм напълно съгласна! ама нали викат,че в кърмата имало много вода и е пре-достатъчно? е аз на "това уше лежа". проблема ми е че нямам идея сега колко чай да му дам днеска.принципно м удавах чат-пат по 30-ина мл дневно,заради корема.за застраховка,ама сега колко и кога да давам  незнам!
днеска и вчера е чудесно време навън! вчера пропуснах,днес съм още по-зле,ама мисля да го изведа.горкото м идете вампирче ще стане:( одеве ми се зави свят (от неспане е) и просто съм си изтръпнала,като след дискотека Mr. Green и махмирлийска нощ,ама ще слагам душа на мъка и ще го водя:) мерси за фОнтанелата:) то се оказва,че не съм го знаела и на бг каксе пише хихихииии (ма мислех,че не е с О,като фОнтан......)
отивам да си скубна веждите леко,че са станали почти натуралните ми и ме е срам:) и псоле нищо абсолютно няма да правя,а направо "паля моторетката"Simple Smile

а някой има ли идея колко време може да престои чай от фенхел?
нали ще сваря да речем 100 мл и той няма да ги изпие наведнъж.до кога мога да го влача? защото брат му на мъжа ми му казал да не го държим повече от час,два чая. и аз така познайте какво правя:) яко изхвърляне и варене.защото като сваря някой път той не го иска и айде на боклука,после нов:)

# 39
Маритке мдааам и аз много се тОчих на късно захранване, но очевидно си мъчех детето от глад, въпреки 7те хранения, снощи преди банята ми направи впечатление, че почва да трепери и след това като направи нервната криза окончателно реших, че мечка страх - мен не страх, каквото ще да става ще давам друга храна! Четох също, че при бебетата на АМ се случва млякото да не може да задоволи енергийните им нужди и да се наложи по-ранно захраннване, докато изцяло на кърма могат да изчакат няколко седмици по-късно.
Знаеш ли, сега като казваш, че не излизате, ми на това дете му трябва свеж въздух  Peace на теб също! И на мен ми се виеше свят до към месец и половина, като ходех добре, че беше количката да ми е опора и се улавях как вървя, вървя и забавям все едно в памук се движа, замаяно като пияна. Заради ученичката няма как да пропусна ден. Поне по час и половина - два сме навън, няма дъжд, няма сняг и пек. То и с нея като беше бебе всеки ден съм излизала и при -20 градуса пак е стояла поне час. Направи си рутина да излизаш па макар и за няколко тигела около вас, ако нямаш дъждобран за количката и това си вземи. Може пък това да е причината.

За чайовете знам, че могат да изкарат няколко часа. Млякото не се дава като е минал един час от приготвянето му заради бактериите, които образува. Аз лично правя 100 мл. чай и му давам няколко пъти по 30тина милилитра през деня.

# 40
Значи за водата и аз така мислех преди да приказвам с нашата педиатърка. Вода на бебе НЕ е добре да се дава, защото бъбреците на бебето не са добре развити и се натоварват. Вода има предостатъчно в млякото. Та нашата педиатърка каза, че знае за няколко случая на бебета, които са развили проблеми с бъбреците заради даването на вода. Да вярно е че водата е важна, но замислете се в природата няма биберони за да се дава допълнително вода или чай - нали така. Идеята е бебето да поема всичко от кърмата.  Peace

Маритке, обади се бе жена на доктор да се посъветваш. Недей така на своя глава да даваш нещо. Може детето да има някакъв друг проблем, който да изисква по-компетентно мнение, а и на двама ви ще е по-добре ако Алесандро не плаче така. Дано все пак всичко е наред.

# 41
Съншайн извинявай, с най-добри намерения ми е коментара, но в такъв случай според твоята педиатърка бебетата на АМ с какво трябва да им се забърка млякото?  newsm78 Може би с въздух, че да не им натоварва бъбреците? Освен това, аз като полу специалист по урология, имащ 3 бъбрека знам, че водата само ги премива, но не и натоварва...виж сокове и прочие може и да се съглася с педиатърката  Peace

# 42
  • Германия
Мисля, че Съншайн визира кърмачетата, в кърмата има всичко необходимо, за да преживее едно здраво родено бебе.

Марита, потърси педиатър за консултация, преди да стане още по-голям хаосът и недоспиването.

# 43
Очевидно става въпрос за КЪРМЕНИ бебета, на които е излишно да се дава вода. За другите е ясно с какво им се забърква АМ.

# 44
Мисля, че Съншайн визира кърмачетата, в кърмата има всичко необходимо, за да преживее едно здраво родено бебе.

Марита, потърси педиатър за консултация, преди да стане още по-голям хаосът и недоспиването.
Е да де! Ама нашите дето не можем да ги кърмим с какво са по-различни от кърмените, че на тях да не им вреди? newsm78 нещо логиката ми куца  Peace и значи ли, че в такъв случай нашите на АМ потенциално ги увреждаме?

Общи условия

Активация на акаунт