Бебета родени в чужбина - Тема 3

• 27 133
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
аз само набързо да ви пусна една смешка.
седим си с моя мъж  идетенце на дивана,а то ни "говори" и по този повод мъжа ми пак ми каза,че детето на сестра му (6 месечно) вече казва първите си думи.той това от 4 месечно като беше ми го повтаря хахахахахааааа
а кажете как да му втълпя,че това ене-въз-мож-но или ако е така трябва д аиде СИ ЕН ЕН да го снимат там щото е вундеркинд.не става дума за думи като мама тате и тем подобни едносрични,ами вика,че си казва името,казва къща (е на итлаиански де,ама все тая),та ме развесели яко тая вечер:)
викам му "па като е така да се надяваме,че и наш Сандо ще е вундеркинд и скоро,скоро ще го уча таблицата по математика хахахахахаххахахаха

# 361
Момичета, последно май ви четох към 10-та страница.... много вода изтече от тогава.
Бюти, миличка, ти си се свършила, бе пиле  Sad. Моля те, наблегни на здрава храна и остави някои задължения на страни. Дано се възстановиш по-скоро.  Hug
Ели, чакаме те при нас скоро  Hug, честит рожден ден на патерици!
Менти, добре дошли вкъщи. Представям си как ти липсва бг.
Жужу, моят мей тай е от тези подплатени с дунапрен на раменете и е най-удобното нещо на света (http://meitaibaby.com/). Нося Евелин с часове в него. Единствено с него не умалявам. Марита, аз нося Евелин в него от 3-тия месец, т.е. откакто си държи главата стабилно. Моето мей тай излезе $90, много скъпо ми се струва $155  Shocked
Сю, Евелин се обръщаше от корем на гръб от първия месец, от третия почна от гръб на корем и стана пумпал  Joy... обаче откакто сложих многократните пелени са и много обемни и нещо и са ограничени движенията. Сега чака само като я сменям и почва да се върти докато е гола и крещи от кеф. Напоследък си хваща крака, но не и стига координация да си го навре в устата. Аз като и помогна и е луда радост.
Жужу, Дара е страхотна! Радвам се, че захранването върви добре. Аз пържени картофи не помня от кога не съм яла.  Whistling
Jenny, да ти е жив и здрав Луи, много е сладък.
Джу, радвам се, че сте добре! Много гадно с тази експлозия. Преди малко гледах пожарите, луда работа, ужасно е. И тези дървени къщи как горят, направо мамата си трака. Все едно бомба е паднала.
Евелин в началото акаше по много, след това по 2 пъти на ден и сега по веднъж, някога през ден, понякога като пропусне, ака 2 пъти на следващия ден, правила е пауза и по 3-4 дни и след това омазването е до ушите. Не съм се притеснявала, защото излиза рядко, а не е запек.
Евелин също хваща предимно с лявата ръка.
Клер, неприятно е това с фонтана. Миличкият Алек.
Менти, и Евелин от известно време като я сложим в стола за кола, просто само се напъва, чак ми става гадно, все едно се мъчи.
Maриткеее, на мен гърдите ми не течат от 2 месеца и са ми меки. Не се вкарвай в тия филми.
При нас нещата не са много добре - свекърва ми е в болница. Но ще пиша допълнително, че трябва да бягам.
Едно клипчe от нас. (махам го, който не го е видял, ще пратя на лични).

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 22:14 от hunichka

# 362
Хунииииииииии Евелин е невероятно сладка!!! С глас съм се смяла до сега от кеф да и гледам изразителната физиономийка! Прекрасна е, нямам думи!  Heart Eyes Hug Hug Hug

Джут добре, че не е стигнало до вас!  ooooh! Ужас, колко ли сте се изплашили и вие!  Hug

И последно, искам да споделя с вас последната публикация в блога на Фата за близнаците. Много ме разтърси, и ако някой е със слаби нерви моля да не чете...

Злощастието да си момиче и да имаш брат-близнак

Още една причина, да продължавам с бойкота на Нестле!

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 11:20 от ♥Juju♥

# 363
  • T"A
Хуничка, Евелин е страхотна, какви гривнички има само, пу-пу  Heart Eyes Йоави гледа клипчето, баща му го видя отдалече и каза, че детето изглежда влюбено  Mr. Green Той доста поотслабна, откакто се разшава, мислих, че е нормално, но сега се замислям, че може би не е...  Thinking А крачето си го вкарва в устата (само палеца) - според мен, това е най-сладурското умение, което е придобил малкия откакто се е родил  Heart Eyes
Вчера си мислих за вас заради прекрасните снимки, които правиш  Hug на шега ми мина мисълта в главата, че Евелин скоро ще проговори и само като види фотоапарата ти, ще му казва "мамо"  Mr. Green

Дано свекърва ти се оправя скоро, надявам се, че не е нещо сериозно  Confused

Жужу, историята е покъртителна... но, за съжаление - една от многото  Sad За мен обаче темата за бойкота прикрива по-наболялата тема за предпочитането на момчета пред момичета и до какво това може да доведе... Добре, че Фата е успяла да обърне внимание именно на по-болния проблем  Peace

Марита, много тежка конкуренция има Сандро  Crazy Не ти е леко и на теб...

имах някакво питане, но го забравих  Crazy ще се наложи пак да ви досаждам, като се сетя за въпроса си   Blush

П.П.
Сетих се!
Йойо има джетлег Confused Как да му върна "нощта"? Събужда се в 3-4 сутринта, независимо кога си ляга вечерта (пробвали сме в 7 и в 9- вчера се върнахме късно от екскурзия, без никаква разлика в ранното му събуждане)

# 364
Менти, права си, но аз последното го написах след като последвах връзката за източника на снимката и прочетох и там и отново се убедих, че правилно постъпвам. Иначе и при мен го имаше това - да ми казват в началото преди да разберем пола - "Ще имаш син!" като че ли това е най-важното нещо на света. Много се пулеха като им отговорехме - а дано не сте прави  Crazy Ние и двамата искахме щерка...

За джетлага... опитай се може би да му програмираш дрямките, така че по техния ритъм да се ориентира кога е време за дългия сън?  newsm78

Хуни аз съм пропуснала за свекърва ти. Дано всичко е наред  Praynig

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 15:50 от ♥Juju♥

# 365
  • T"A
О, аз чак сега видях линка за меи-тай слинга на Хуничка. Букмарнах си го за всеки случай, много хубави неща видях  Grinning

Някой има ли наблюдения върху тази книга: The No-Cry Sleep Solution: Gentle Ways to Help Your Baby Sleep Through the Night
   - в пристъп на отчаяние я поръчах от местния ЛЛЛ клон, надявам се да не съжалявам, че много емоционална покупка беше...  Blush

# 366
Ментич, имам я книгата още от бременна (подарък  Grinning) и ползвам препоръките оттам. Не знам дали от това или ми се е паднало поспаливо дете, но, да чукам на дърво, проблеми със съня не сме имали fingerscrossed. Най ми харесва това, че е много умерена - не е в стил "Това е начина и толкоз!  Crossing Arms" както други на тази тема. Ти сигурно това го знаеш, но through the night за бебетата е 5 часа без прекъсване  Crazy, та не очаквай Йойо да спи цяла нощ по нашите представи за цяла нощ  Laughing

хуничка, много е чаровна Евелин и как се кефи на банята  Heart Eyes

# 367
Ти сигурно това го знаеш, но through the night за бебетата е 5 часа без прекъсване  Crazy, та не очаквай Йойо да спи цяла нощ по нашите представи за цяла нощ  Laughing

Aлек спи по около 6-7 часа нощем напоследък ( без прекъсване), но това му е почти единствения сън за денонощието, най-много да поспи още 2-3 часа по някое време през деня. Иначе целите ни дни минават в хранене и опити за приспиване ( неуспешни  Rolling Eyes ). Друго, което ме притеснява е, че по някое време през нощта (обикновено около 3-4 часа след заспиването) започват да примрънква насън, но не се буди. Така мрънка през известно време (съответно аз се будя) и така докато не се събуди окончателно към 5-6 часа сутринта и после няма заспиване с часове, понякога чак до следобеда. Първите пъти като се размрънка през нощта веднага го взех да го кърмя, но той спеше и не засука, пробвах още няколко пъти след това, но след това се отказах. Сега обаче се чудя дали не е наистина гладен когато промрънква нощем, но честно казано ме е страх да го будя да яде защото той не заспива с часове после  Rolling Eyes . Та с две думи въпросът ми е вашите бебета така ли промрънкват през нощта и как разбирате дали са гладни нощем - плачат ли/будят ли се напълно?

Хуни много лошо за свекърва ти, дано не е сериозно и да се възстанови жената...и дано има застраховка   Hug .

Иначе за повръщането на фонтан, май беше инцидентно, май изкарахме някакъв стомашен вирус набързо у дома и може малкия да е прихванал нещо. Иначе той повръща често и по много та съм му свикнала, но иначе не е така на фонтан.

# 368
На мен най-много ми помогна The Baby Sleep Book на д-р Сиърс. Най-вече, за да разбера как и защо точно така спят бебетата (в общия случай). Дадени са и много идеи как да се справяме с различни ситуации, с много картинки дори на какво може да се напражи, как да се носи бебето, да се гушка, люлее.. Много подробно е обяснено за фазите на съня и как при бебетата те се сменят по-често на по-кратки интервали и защо. Именно при преминаването от РЕМ в дъбок сън и обратно се получават тези мрънкания и по-лесни събуждания. Фазата на дълбок сън при бебетата е от 40 до 60 минути, следва РЕМ фаза, след това пак дълбок сън и така... към сутринта дълбокия сън е все по-кратък и РЕМ- все по-чест, затова и обикновено във втората част на нощта спят по-непсокойно.

Тази статия, която вече пусках преди време също обяснява какво е нормално да се очаква от съня на бебето - http://viewer.zmags.com/publication/29e55b27#/29e55b27/8

# 369
Та с две думи въпросът ми е вашите бебета така ли промрънкват през нощта и как разбирате дали са гладни нощем - плачат ли/будят ли се напълно?

Така както го описваш става и при нас рано-рано сутринта (към 5) и продължава час и половина - два докато вече не стане за деня. Не помрънква, а направо проплаква, чат-пат издава писъци, свива се, мята се, а спи  newsm78. Не знам коремчето ли я притеснява, сънува ли или какво точно става. На мен по това време ми заспива душата, но не мога да се отпусна и дремя в пълна бойна готовност Tired. Това ми е най-стресиращото време на деня и точно тогава ми минават еретични мисли за отделяне в другата стая Tired. Иначе по цяла нощ сумти, въздиша, мърмори, хърка  Crazy, но някакси е ясно че го прави насън. Като е гладна през нощта, мляска и върти глава търсейки да суче - не може да се сбърка даже от моята полузаспала душа  Laughing.

# 370
Дам Джут именно същото  е при нас. Мятка се много, проплаква неспокоен е и после изведнъж заспива и после след известно време се повтаря това и след това все по-често на по-кратки интервали и накрая се буди. Обаче същевременно с това примлясква, дали пък не е гладен  newsm78 . Трябва да го пробвам пак някой път дали няма да иска да яде. А Лили буди ли се като е гладна или просто търси да суче в заспало състояние и така я храниш без да чакаш да се събуди?

# 371
  • T"A
Джут, аз не искам да спи без да го кърмя цяла нощ - 5 часа са ми идеални дори Grinning. Той преди спеше 10-11 часа с 3-4 събуждания и си ни беше Ок  Peace Но сега се буди окончателно - с усмивка и пумпалски движения в 4 сутринта, а ние от утре сме със зимен часовник, т.е. това ще е 3 през нощта  Shocked
Мерси за отзивите, дано и на мен помогне за приспиването. Hug

"Буденията" му за кърмене са с няколко ясни вика, но иначе си е със затворени очи все едно продължава да спи, понякога и той прави тези движения за сучене и търси гърдата. А, ако е някакво неспокойство в просъница, само проплаква, простенва, което даже не се чува в хола напр.

Веднъж се къпах, Йойо проплакал и Ментов му даде биберон и го приспал. Много му се ядосах, мърморих, мърморих, но детето се събуди точно след час - за малко се поуспокоил, но не се е заблудил, че е нахранен  Mr. Green

Сега ще хвърля едно око и на материала, към който си дала линк, Жужу  Hug

# 372
и мойто бебе промрунква,сумти и примлясква,когато спи и е гладно.аз му давам да суче така,както си спи и той се наяжда и продължава да спи (това в нощите,когато спи),а ако не му дам (примерно сутрин го правя,защото трябва да се буди вече|) и сумти и пръхти докато се разбуди,тогава надава вече вой.

хуни,при мен не е само мекотата,ами аз нали като го кърмя и забелязвам колко гълта.мале горкото май посвикна да живее с малки дажби вече Cry сагата продължава........
евелин,както винаги много сладичка и гледам има бая удобно коритце.ние глупците се прецакахме,ама като почнат да седят така или иначе този проблем отпада...ще прмъчим и това Wink

менте,да видиш лесно ли е....кога ще го стигнем ние това феноменално детенце незнам.аз ще купя едно сметало на Алето вместо дрънкалка хахахахахах

аз ям пържени картофи и несмятам да ги откажа.нестига,че не пуша вече и немисля никога повече да пуша,не пия алкохол (преди дори злоупотребявах и с двете чат/пат и ми беше кеф),ами и храната да откажа.неща.и да откажа картофите едв али ще доживея до 200 години,а пък като легна в гроба ни ще пуша,ни пия.аз съм лошо момиче хахахахах...да не кажа,че като гледам и секса съм отказала.

днеска бях на фризьор,ама....нещо не е много драстична промяната.исках повече русо да стане и повече да ме подстриже.тя несмееше ли,не ме ли разбра....незнам,ама и аз се отказах пък да и настоявам,че си казах "айде д ане се натискам да ме кръца.то лесно ще стане....ще си дам още малко време за размисъл" и сега съм си с дългата коса и на кичури.

олеее мойто дете ревна,а уж спеше Confused

# 373
Клер, буди се. Не се разсънва дотам че да е готова за бойни подвизи  Crazy, но определено е будна.

Маритке, ами не се отказвай от картофките - само не ги давай на Алето. Ние пържено отдавна не ядем - ма'ни че е нездравословно и омирисва къщата, ами и цапа печката  Crazy

# 374
няма да ги давам:) лелеее сега и нездравословното хранене ли да си зарежа.това Але ми разби всичките детски мечти хахахах
снощи сънувах,че изпуших една цигара (отдавна не бях сънувала това) и чак после,след като я изпуших се сетих,че кърмя хахаха

вчера разнесохме дупета до германия.видяхме се със сестра ми.

имам леко повече кърма струва ми се.а дано.

снощи Алето заспа като пич в 20.30 часа и аз вече много доволна се настроих да си лягам нормално и той се събуди един час по-късно и рева,рева до 00.00,ако не и по-до късно.ама добре,че това с реването не ми го прави често.направо ужасно силно и се поти,и неиска мляко (направо от млякото ми си реве),и нищо неиска.на колики прилича,но не е така продължително за колики.абе неуспях да разбера какво означава този рев при него.добре,че доста рядко вече се случва.съблякох му бодито и остана само по блузка и памперс (с голо кръстче),та май се поукроти.ама май пак има сополи,та съм на тръни сега.може би това е причината да плаче така.неможе да диша.

тука бомба е паднала май.аз продадох оня ден малкото му креватче-люлката. сега ще звъня на хората да с еуговорим,че ми избушиха телефона,ама само на секретаря попадат.

хайде  Hug

Общи условия

Активация на акаунт