Бебета родени в чужбина - Тема 3

• 27 136
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Siiu според мен щом детенце си е определило такъв режим и наддава и расте добре, то няма смисъл зорлем да го променяш! Радвай се, че така хубаво се е подредило! Ако се води човек по детето според мен няма да сбърка!  Hug

# 76
Маги, последното, което съм искала е да те засегна. Съжалявам, извинявам се и обещавам да си държа пръстите мирни. Peace Сега се чувствам виновна не само заради теб, а и заради паниката, която предизвиках при Марита.
 Embarassed Embarassed Embarassed

Пепеляшка моля те, в никакъв случай не си ме засегнала!!!  Hug На мнение съм, че най-доброто средство човек да намери правия път (за него си) е когато разговаря, така от получената информация си извлича изводите Simple Smile...да не си си и помислила да държиш мирни пръстите си  Naughty  bouquet

Жужу да те накажа!!! За съжаление само виртуално  Hug

Съншайн отново, коментара/ите ми НЕ бяха с никаво лошо намерение!  Peace Всъщност нали знаете, че и за възрастните прекаления прием на вода води до интоксикация и смъртни случаи? Отново количеството "Много" зависи от здравословното състояние на индивида и общото тегло. Наскоро преди няколко месеца имаше по новините за млада жена споминала се точно от това след като изпила 7 л. вода  Crazy ето и малко материал по темата, на който му се чете http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication. Това не значи, че не трябва да пием никаква, нали? Simple Smile  Аз съм научила да не вярвам сляпо на лекарите, нищо, че са такива и уж трябва да знаят много. Прави ми впечатление несъответствието в мненията им по въпроса с водата (а и не само). Едни я отричат, други препоръчват, че и чайове (те нали също с вода се правят). Разбира се, на новородено 30 мл биха били много, на нас акушерките препоръчаха не повече от 5 до 10 мл на ден през първия месец и да не е преди храненето  Peace.  Според мен, всяка майка си има вярвания и разбирания и трябва да следва интуицията си.

Клер  няма ли някакъв шалтер бебето, та нощно време да го изключвате и да не ходите?  newsm78 Аз издирвам на мойто, белким го намеря и спрат да чукат! Но иначе не се съобразява нашата комшика, че техния шум ни пречи също. Снощи 2 часа съм се опитвала да го приспя, защото нейните деца крещяха като малоумни в съседната стая, тя също нещо зя, кучето лаеше измежду другото и така до 10 ч. малкия се мяташе из ръцете ми. Сигурно трябва и аз да оглупея съвсем и да почна да чукам  newsm78

# 77
  • Германия
Алллллллллллооооооуууууууууууууууууууууууууууууууу
не е честно, несправедливо е. Маги, ти си лоша, лоша, лоша....как можа точно такава торта да изпляскаш. Добре, че не съм бременна, и въпреки това ми текнаха слюнките  Crazy Crazy Crazy

# 78
Алллллллллллооооооуууууууууууууууууууууууууууууууу
не е честно, несправедливо е. Маги, ти си лоша, лоша, лоша....как можа точно такава торта да изпляскаш. Добре, че не съм бременна, и въпреки това ми текнаха слюнките  Crazy Crazy Crazy
Лоша съм, я! Ми ти да не помисли, че се шегувам вчера за наказанието?!  Crossing Arms Знаеш ли как не се понасях цяла вечер...после искам да сваля дебелия дЗадник  ooooh!  Mr. Green
Теб с най-голямото парче ще инквизирам  Mr. Green да беше по-близо и цяла торта щеше да отнесеш  Hug

# 79
Олеееее, не, не, не не давам нито едно парче на никого! Цялото шоколадово чудо само за мени!   261uu Hug Hug Hug

# 80
Привет, момичета!
Моя милост си взе малко отпуска от форума, по належащи причини. Недоспиването и стресът си казаха думата. Няма да ви занимавам с подробности. Важното е, че сега съм добре. Simple Smile

Видях Джърни-то... Леле, страхотна снимка, хуничкаHug

Маритка, виждам, че си имала притеснения тези дни. Ако мога да ти помогна с нещо, насреща съм. И между другото, хайде да се видим в понеделник. Ще идвам до Диетикон, но още не съм сигурна всъщност дали ще мога да остана. Ще ти пиша уикенда ЛС.

Надявам се да мога вече да се включвам в дискусиите.
 Hug на всички!

# 81
жужу,чете ми се даже много,че току-виж ми проблесне от какво ни е проблема,ама нямам време сега за съжаление:( сложих във фаворити и ще видя после как ще надзърна:)
ма иначе това понятие като кърмаческа стачка ми е много странно.някакси ми се вижда бая странно гладно дете да неще да яде,ама....кой знае.
а за дехидратирането незнам дали беше наистина така.съдя само от фонтанелата.пишкаше си нормално.аз трябва да съм идиотка да не забележа намаляването на смяна на памперси.като,че ли леееко беше намалил акането,ама много незначително,а пък от вчера по едно време и сега гледам май е увеличил количеството на изаканото.може би си е увеличил и дозата мляко,защото забелязах и такова нещо-удължаване на сукането,като времетраене (когато е нормално разбира се,а не в проблемните часове)и как така ще се е обезводнил,като най-голямата ни пауза е три часа между храненията и не с еслучва кой знае колко често,а пък в моментите на кризи направо нон стоп си го кърмя може да се каже.ние не само,че сме на поискване,ами и поискването е прекомерно! нарочно го забаламосвах нощес да не яде,защото виждах,че става омагьосан кръг.даже още преди време акушерката ни посъветва да му давам малко чай,защото наддава повече от добре,а понякога много ядене водело до проблеми също.а факта,че наддава на кила и е поел толко,че да наддаде говори,че и е поел достатъчно и да с ехидратира.някакси едното едва ли върви без другото. абе кърменето е трудна работа!

Сю и аз мисля,че сте си от екстра по-екстра.не с енабутвай сама между шамарите хахаха

бюти
,хайде идвай вече.писах ти аз отсъствие хахахах. дано не е било нещо сериозно. в понеделник съм свободна и тамън прясно останала сама,без свекъри:) хайде драсни да видим можем ли да организираме нещо.ако аз съм пак разкоординирана и нещо хаотична или пък е много гадно навън искаш ли да дойдеш в нас? абе пиши на лични,като решиш.

аз понеже много се бавих да постна и междувременно говорих с баба ми,ама тя за жалост не е толкова стара (75 год.).по нейно време са давали вече вода,ама то аз го знаех и без това.дадох и бойната задача да разпита някоя по възможност от най-най-старите бабички как са изхранвали децата по онова време,че наистина много взе да м истава любопитно дали не са им давали хич вода.аз имам една жива баба (сестра на моя пра-баба),която е сигурно близо до 100-те години,ама дано е жива докато си ида в бг.ако до тогава не съм разбрала ще я питам нея.въпросът няма да ми е актуален,но просто ей така...за информацията.да видим пък дали всичко е истина в разните пропаганди.защото наистина се збърках.мойто дете иска да пие чай и го пие,когато е яло! след това пак си яде и е наддало даже бая....е какво да правя ? ще правя,каквото ме глАва учи:)

# 82
  • Германия
Марита, не се учудвам на опита на твоята баба. Имам привилегията да съм "късно" дете и съм отгледана с Хумана, чай, вода...Оживяла съм де, то се вижда Mr. Green Ах да, по-късно съм приемала само ронливи бисквити с кисело мляко, лекар ми е предвещал рахит по тази причина. Рахит нямам, но за сметка на това помня, че млечните ми зъби бяха зле.
Честно, завиждам ти, че Алессандро наддава така добре, аз с Мартин навремето при първият контролен преглед го налях с вода в чакалнята, за да тежи уж повече. Щото ме беше страх, че ще ми се карат, ако бебето не е наддало ooooh!

# 83
Като ви чета, моята дама ще да е злояда  Laughing, защото отказва гърда като не е гладна. Е, дъвче я, цоква 2-3 пъти колкото да ме уважи че съм разпънала софрата  Mr. Green, но не мога да кажа, че яде. Нашият режим е подобен на този на Siiu - суче дълго и напоително, но за сметка на това на 2.5 - 3 часа. През нощта започна да прави една 6-часова пауза, но между 8 и 2. И аз, като пълна неблагодарница  Wink, реших че това на мен не ми върши никаква работа, защото аз лягам към 11 и пак ме будят на 3 часа. Опитах се да я будя по средата да яде, с намерението 6-часовата пауза да се премести между 11 и 5, но не би. Едно, оказва се, че да се събуди дълбоко заспало бебе е почти толкова сложно колкото да се приспи истерично такова. И второ, бутам, бутам гърда в устата, а детИто ми гука, смее се, дъвче я, но не яде. Явно ако искам 6-часов непрекъснат сън, трябва да започна и аз да си лягам в 8  Laughing. (Тук моя близка приятелка коментира, че след като не се трупясвам заедно с детето, хич не съм за жалене  Crossing Arms).

бюти, дано всичко вече да е наред  Hug

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 23:30 от Juturna

# 84
пепи,ами и моя мартин (така с еказва големия ми син) беше егаси злоядия.още от начало беше друг и така си остана до късна доба.сега "згъва" само две,три неща предимно от италианската кухня (пици,спагети,лазаня) и това е! и е затлъстял гледам! а Алессандро е мамма миа! наистина е лаком.той притреперва на гърдите ми даже и след два часа пауза само.малеее голям смок! искренно се надявам и теорията,че с майчина кърма не се затлъстява и не предразполага към свръхтегло да е вярна! одеве пак се нагълтуни здраво и му ударихме един лек сън.аз с него.свекърва ми чисти в нас,че скоро идват гости и малко ме беше срам да се натъртя да спя,ама......изнемогвам:(

аз звънях на лекар.казаха щом сега фонтанелата си е добре да си кротувам.казаха да му давам само 50 мл чай на ден обаче,защото този чай от фенхел е отровен в големи дози!!! представяте ли си?? окото му тече от раждането (конюктивит),ама на периоди.сега пак е протекло,което означава,че не е само временно било,както мислеше акушерката,та питах.казаха ми да го мия няколко пъти дневно с кърма и да взема капки на "веледа" от аптеката и ако след седмица нее минало да идем на преглед. това е.

бюти
ти взе ли щилгеьлд? Joy на мен ми казаха и двете ми кранкен каси (настояща и бъдеща),че няма вече такова животно,като щилгелд.жалко:(

хайде да отивам да "разпъвам софрата" пак леко-полеко  hahaha Joy Joy Joy Joy......че мойта софра е голема:)

# 85
маритка, аз пък сефте чувам за "щилгелд". Simple Smile Ти ходиш ли на консултации във Фамилния център?

Джут, и аз съм се опитвала да го правя този номер с местенето на дългата пауза, но за жалост и при мен беше неуспешен. Та, познай какво правя вече - като заспи Еди (към 21ч), се ориентирам и аз към леглото, щото по това време вече и аз съм гроги. Simple Smile Тази вечер заспа малко по-късно, затова се моткам още.  Blush

Сю, миличка, радвай се, че детето си има режим. Моята Мишел беше така. На 3 часа. Обаче, ела сега да видиш Еди - на час и половина-два яде. И няма значение колко е ял преди това. Просто на него му е кеф така. Мен никой не ме пита.  Crossing Arms  Laughing

# 86
Леле чак сега видях снимката на госпожа Джърни! Невероятна е!  Heart EyesПоздравления и за фотографа и за модела!   bouquet чак мъничко завиждам! Mr. Green

# 87
А Маги - порицание Simple Smile Аз не съм фен на шоколада, но заради картинката ти снощи си купих един черен диетичен - с 2процента захар. (Като казах черен - се сетих как сестра ми си поръча в Събуей един черен 30 см Simple Smile естествено сандвич, но приятелят й я изгледа доста критично  hahaha )
Сиу, супер, че детето има режим, радай се Simple Smile

Моника продължава да е хремава и продължава да не ще да спи по цяла нощ. Тази нощ с баща си прекараха 3ч на канапето в хола.
Но през деня е в пълна форма - дори вчера я намерих седнала в леглото си, след като се тормози 3 дни, че дървено легло е твърдо като си праснеш главата, сега откри, че има и положителна страна - можеш да се дърпаш за пръчките Simple Smile иска и да става права, ама е малко рано все пак ooooh!

Бюти, добре правиш, че си лягаш с децата и ние го практикувахме Simple Smile

Маритке, дано и твоите притеснения са излишни. Наистина ли са скъпи спешните прегледи? Дори и в държавна
болница?

Жужу, как е Дари? Приключиха коликите нали? Хубаво е, че си хапва. Добре си е теглото й, да я намачкаш от нас  Hug

Приятни почивни ( Laughing) дни на всички.

Дали да не си направим списък кой къде точно живее?
Ако някой има път към Париж някой ден да не забрави да се обади Hug

# 88
бюти,давали са такиеа пари на кърмещи майки.сигурно нещо,като поощрителна награда е,ама са ги спрели.мен акушерката и точно една от фамилния център също ме светнаха.един път идва в нас една от тях и после аз бях веднъж само да го премерят.мисля пак да ида,за да видим верно л ие наддал едно кило,защото на консултация и ваксина при лекар сме чак на 29 септември. (надявам се.да не идем и по-рано п оспешност)

ивенце
,ами скъпо е да,но за щастие не винаги си го плащаш сам. аз съм ходила много пъти заради бременността и сметки не са ми пращали,освен един път само. там видях,че ми е струвало 900 фр (1 фр=1.30 лв приблизително),но касата го пое.а не ми бяха правили кой знае какво и разбира с елинейка не съм ползвала.сега д ане говоря измислици-премислици,но съм чула слухове,че ако викнеш линейка струва само тя 2000 фр. едно раждане излиза около 10 000 май.всичко това е несигурно и само от слухове го знам,но предполагам е почти истина.добре,че ги плаща касата тези неща де. (още не ми е дошъл отчета,а незнам и баш за раждането ше ми пращат ли отчет какво са ми плащали,за да видя наистина колко струва.аз линейка не съм ползвала и сега.мъжа ми ме закара)

тази нощ пак ни беше много зле.пак едва съм го приспала и пак искаше да суче,а като дам неискаше.фонтанелата пак беше леко хлътнала (ма то и преди беше леко де),но други признаци за обезводняване няма като температура,нееластична кожа,непишкане и т.н. добре си е иначе,а и аз съм оводнена (пия 5 литра вода на денонощие),кърмя на поискване и .....невиждам как да се обезводни.

# 89
май разбрах какво му е на Алессандро:( рефлукс ще да е.има всички изброени в статията признаци за жалост.дано не е в тежката му форма,но за да е тежко пише,че не наддават,а той не е от тия:( имате ли идея как д аму помогна?

Общи условия

Активация на акаунт