Юлски деца-Тема 37

• 32 788
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета!
2 дена не съм влизала, защото ми беше много напрегнато -организирахме юбилей на свекървата, пък и прощъпулник на малката направихме. Ивето си избра една книжка  Simple Smile Учена мома ще бъде!

За плодовете - аз не мог ада отговоря еднозначно - по принцип ги беля, но Ива като си вземе сама и гризка цял плод не я тормозя, а си я оставям.  Предполагам, чеу повечето мами ги белим, защото в кората може да има минимални остатъчни вещества от разни пестициди - никога не се знае какво ме купили  Sad Но ако е домашно - поне имаме някаква гаранция. Въпреки, че ако дворът е малък и съседите пръскат - пак няма да  са еко. За щастие нашия  парцел е ъглов и краен, такща че от 2 страни няма съседи, а другите 2 страни със сигурност не пръскат.  Пък и елате да видите при нас непръскани ябълки и праскови на какво приличат. Прасковите не стават за нищо - толкова са наядени  Confused

Имам вече брюкелско зале мое еко производство - вече го опитахме вчера на юбилея - задушено с моркови и тиквички. Ако някой има хубава рецепта да я сподели  Hug

Мимето  - успех на изпита - мъжо го  взе от втория опит,защото на първия много бавно четял и не му стигнало времето. На втория се справи отлично, но скоро след това разбрахме, че са му поставили объркан диоптър на очилата - вместо 5.5  му сложили 3. Така че не знам изобщо какво е виждал.

За ортопед - ние ще ходим след 2 месеца. Ивето като новородено имаше леко изкривена навън пета - calcanneovalgus, с масажи се оправи, сега ще трябва да се види дали от ходенето не се е изкривила обратно. На мен ми изглжда нормално. Номежду другото и аз не стъпвам много добре със същия крак. Всички десни обувки ги изтърквам на петатата вляво. Иджапанките набързо ги изяждам от една страна, кръкът ми започва да се плъзга настрани и ги хвърлям.
Между другото вижте какво намерих за това състояние на стъпалото -  mild form may be seen in upto 30% of infants but a more severe form is present in 1/000 infants; Не съм забелязала някоя мама да е споделила татъв проблем, дали не е пресилена тази цифра - та това си е  почти всяко трето бебе  newsm78
А пък на този сайт твърдят, че такъв проблем имат 5% от новородените, ето сайта, за да видите, но при Ива не беше така ясно изразен, а в много лека форма:
http://www.i-am-pregnant.com/Birth/Birth-defects/Calcaneovalgus

karelia79 поздравления за бабин дом - аз досега Ива не съм я оставяла заповече от 5-6 часа, надявам се в бъдеще да го правя - то 2 баби и една прабаба в Пловдив и  да не мога  ooooh!

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 15:50 от Mishe333

# 541
  • Canada
Мише333, Честито за прощъпулника! Много хубаво че момата ще бъде учена (а не само красива Wink)!

# 542
  • Варна
ние сме сополиви Sad ...
найден ми заля лаптопа със сок и трябва да пиша с екранна клавиатура Tired затова ще ме прощавате докато ми го оправят само ще чета Rolling Eyes
имаме 16 зъба

# 543
Миме, пак да пожелая успех утре! Praynig
Джил, дано да останете доволни от гледачката! Аз пък ще си търся някаква жена, момиче за почасова заетост, включително и вечер, напр. да отидем на кино, заведение.. Така че да казвате, ако се сетите за някоя подходяща.
matzko, и аз държа на профилактичен при ортопед, всъщност Влади отдавна ходи, но го оставих за есента.
Мише, браво на Ивето и на Влади изборът беше такъв. Wink Брюкселското зеле го обичам с различни сирена, кашкавал, синьо сирене, задължително при сваряването или на пара го цепвам на кръст, после да поеме от соса, хубаво е и с бешамел.
Върж, да изчезват бързо сополките! Hug

Аз съм се отдала на разни сладникави филмчета, които няма начин да гледам с Георги и се възползвам сега от отсъствието му. Тъкмо изгледах Sex on the city 2, много го плюха, но на мен ми дойде освежаващо, а и не съм очаквала нещо повече..
Плодове беля само тези, които се налага, но даже и грозде вече не беля.. домата обаче задължително.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 19:34 от Сиси ♥♥

# 544
  • София
ЗдравейтИ  Hug
Преди малко се върнахме от вилата с малчо,малко на въздух бяхме,нищо,че валеше,успяхме и двата дни да се разходим едно хубаво.
Лилчо по принцип ги беля,но се е случвало и да пропусна,гроздето не го беля,Георги го изсмуква и си ги складира люспите в едната буза  Laughing ,после аз ги махам.
Мацко най-вероятно и аз ще го заведа пак при Драганов  Peace
Чакаме Драга да се разпише!!  Rolling Eyes  Hug  Flutter

# 545
  • София
Аз пък още снощи реших, че съм много добра на листовки и повече не решавах  Shocked   hahaha Утре от 11:30 ми е изпита  Whistling Скъсахме се да се смеем, на мой гръб разбира се, че на въпрос къде е забранено да се паркира, аз отговорих - пред кина, музей и магазини, ама най-сериозно си го мислех за правилно  Crazy
Сиси, подсети ме да взема утре грозде. Купувам само без семки и никога не съм го белила. Обаче го накъсвам на зрънца едно по едно и така го мия. София се скъсва да го яде и досега не е имала проблем с кожите.

# 546
Аманитка,мерси....Катето в началото беше ужасно патладжанова  Mr. Green но сега стана на мама красавицата  Laughing

Сиси, да...Катето е сама в Карнобат а Петя е при нас нна ясли.

Но наистина Катето ми се стори ,че първия път не ме позна в началото...никаква реакция от нейна страна даже се сгуши в баба си.Зарадва се само на кака си.

Незнам кой пита но Катя е от 20,08 в Карнобат.

Миме,ще го вземеш спокойно.Аз си го взех от първия път но искаха да ме скъсат защото минах с колата през една хвърчаща найлонова торбичка.Инструктора ми вика " ами ако имаше в тази торба нещо ...защо минаваш през нея...голяма грешка" а аз му казах " то ако имаше нещо в нея тя нямаше да хвърчи"  Mr. Green След това последва от негова страна "не ми се прави на умна а си гледай пътя"  Mr. Green

Плодовете и аз ги белех й и ги давах сама да си ги яде.

# 547
  • Варна
Здравейте,
аз поизчезнах малко тези дни, но имахме с малката едни ситуации- болна е , не е ...... антибиотик- не  без антибиотик.... и си беше абсолютен хикс положението утре сме на контролен преглед дано всичко е наред  Praynig това положение беше в резулат от мнението на двама лекари ......на двете крайности общо взето бяха мненията - с една дума шантаво положение- дано да е наред в крайна сметка детето -антибиотика не го дадох  Praynig
Сега виждам че е станало дума за гроздето -това мислех да ви питам- то действа разхлабващо нали..... newsm78
Плодовете ги беля, ама точно сега уикенда без да видя свекървата и дала небелен домат- е  справило се е  детето ама аз явно късно и казах че домата само белен и тя се сконфузи че не била забелязала да е белен.....как не се сещат незнам  #2gunfire
Virginity- вие наистина сте от рекордьорите със зъбите значи -така и мислех че са доста ама направо са два пъти повече от нашите  Hug

Вижте на какво попаднах - споделям го просто за информация, ние във Варна се нямаме , така че поне вие се възползвайте- http://biodetskakuhnia.com/
matzko- и нашата педиатърка каза че не вижда сега защо да я водя на ортопед, за плоскостъпие било рано, не съм съгласна че е напълно излишно и сама за себе си не съм решила още защото пък не искам да изпадам и в това което описва Сискоооо-
Цитат
и лекарите си търсят клиенти и често родителската загриженост много тънко се експлоатира
Имам да дооправя багажа, че преди малко се прибрахме в къщи и после ще чета  Hug
Успех на Миме-то- аз го взех от първия път дано и при теб е така  Sunglasses

# 548
  • София
Ивинка мерси и на теб за линка за био кухнята, същата е за която и Сиси ни пусна линк. Оздравявайте бързо.
Лилчо пропуснах да ти кажа за плодовете и зеленчуците-беля избирателно, гроздето съм белила само няколко пъти когато е с много дебела кожа, която и аз не мога да сдъвчам (в смисъл неприятно е), но задължително го разделям на две, за да не е кръгло и да се "мушне" където не трябва и махам семките (Кати много обича грозде), круши не яде, но съм пробвала да й давам небелени, доматите и прасковите ги беля, кайсиите не, корнишоните от градината на дядо й не ги беля, ябълката беля, май повечето ги беля.
Вирджинити махайте тези сополи.
Мен жената която ми помагаше в домакинството ме изостави (получила някакъв микроинсулт) и сега съм без помощница, та в този смисъл ако някой има нещо предвид, приемам предложения.

# 549
И аз чакам с нетърпение Драга да се разпише (и със снимков материал във фейсбук Simple Smile

За плодовете - зависи от плода, прасковата не я беля, даже като я обеля Бени се сърди и не я иска, много и е интересно да си скубе люспата. Ябълката я беля, но като правя сок я пускам с кората (даже и семките)

А да ви попитам, чувалили сте че мента не трябва да се дава на деца. Имам предвид например ментов чай (деца над 2-3 г.) имам един познат , който не дава мента защото не трябвало (но няма обяснение по въпроса и затова не мога ей така да повярвам)

# 550
  • Варна
Продължавам
съжалявам  Embarassed не бях изчела докрай всички публикации когато пуснах линка за тази био кухня  дублирала съм
Честито на Валерия- е имало и защо да искат трето детенце- да си имат и сладка госпожица ,честито   bouquet
Мама на Александра- аз още не съм получила но в момента забавянето е от НОИ казват ми че поне 15 дена ще ми обработват документите  #Cussing out - това го разбрах след разговор с тях по телефона.
Ако не е късно за идея-  Radina- хотел Елена на Арбанаси- там сме били, спокойно малко хотелче с чудесна панорама към цяло Търново.
Знам,че не трябва да се дава мента и то по скоро съм говорила с педиатърката какъв чай мога да и давам- ментата не беше от одобрените според нея за нашата възраст- но на практика не съм я питала жената ама защо този не може ами защо и този......
Успешна седмица на всички, че докато наваксам с четенето и тя започна  Hug

# 551
Добро утро!

......... в момента забавянето е от НОИ казват ми че поне 15 дена ще ми обработват документите  #Cussing out - това го разбрах след разговор с тях по телефона.
#Cussing out #Cussing out-на мен лично вече месец и половина ми обработват документите

# 552
  • Canada
Добро утро и от мен!
Забавяне на парите от НОИ и при мен има, но нямам идея защо. Не съм звъняла да проверявам...
Линет102, аз лично за пръв път чувам че не трябва да се дава мента на деца... newsm78
На мен ли ми се струва или пак има доста болни дечица... Както и да е - по-важното е бързо оздравяване на всички! Peace

# 553
Добро утро сладуранки!  Hug Благодаря ви за бързите отговори  bouquet
Относно чая от мента,не съм чувала,но не съм се интересувала. Сега на 20 сме на консултация и ще разпитам  Thinking
Пожелавам бързо оздравяване на болничките  Hug

# 554
Добро утро и хубава нова седмица! Hug
Хайде да стиснем пак палци за Мимето и я чакаме да се включи!
Миме, и аз давам и грозде без семки и бяло, и черно, но по-рядко, яде си го сам и ми е по-лесно, на мен лично са ми адски сладки тези сортове (те са стафидни) и не мога да изям по много от него, затова давам и обикновено едро, в началото белех и махах семките, сега само махам семките, но не винаги.
Семките на някои плодове наистина са полезни и аз често давам на децата да изяждат по някоя ябълка цяла - http://www.chudesa.net/p5110/
Цветен прашец, и на мен ми предстои търсене и на такава жена, но нямам никаква идея още. Успех, а ще те разпитам на лични за цени, че скоро не съм ползвала и нямам идея според нашата квадратура в новия апартамен, 3 бани и пр. колко би трябвало да излезе за 1 идване..
Диди, за твое успокоение ще ти кажа, че братовчедка ми, която живее в Испания, остави малкия в България преди 1 г. и го виждаха на 2-3 месеца, че тя учеше там. Той си ходеше тук на детска градина, сега вече го взеха там да ходи, е, той е и по-голям от Катето, колкото Юлиана е, но все пак си е мъчна раздяла.
Линет, ментата и хомеопатите не я позволяват, знам, че и жена, която иска да забременее не трябва да я ползва. Но по принцип за неползващи хомеопатия деца, може след 1 г., иначе нищо ментово - дъвки, бонбони, паста за зъби.. отнася се и за възрастни, лекуващи се с хомеопатия. На същия принцип не трябва да се приемат и кофеин, какао.. антидот се явяват, явно могат да наутрализират хомеопатичните средства, които са си естествени.

Влади от няколко дни спи по веднъж, ама към 11 много клюма и мрънка... В момента са на вън с баба.

Общи условия

Активация на акаунт