Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 96 739
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • в 1001-та нощ
Момичета помогнете  Cry от около месец имаме неприятни и много проблеми в семейството и аз го изживях критично. Най-лошото е че косата ми започна да капе (никога съм нямала проблем с падането на коса).След баня и не само шепата ми е пълна и не знам какво да правя.Много коса капе от главата ми.В Чужбина съм,не мога да си набавя почти нищо от продуктите.Интересува ме това нещо ще спре ли?  Cry
Вследствие на стрес, косата може да започне да пада, за това е най-добре да се успокоиш. 
Поговори с някой, успокой се.......косата ти ще се оправи  Hug

и да имаш предвид - за да не се панираш - обикновено косопадът продължава до 3 месеца - след взмане на мерки или "спиране на стреса /причината за косопада"- защото има погинали косми, които не падат веднага

така, че - с взимането на мерки да очакваш положителен резултат поне след 3 месеца  Peace

# 346
 Иска ми се да направя така smile3514 Благодаря за съветите момичета   bouquet

# 347
Здравейте!
Минах през една нервна депресия и в резултат на това започна страшен косопад. В момента ползвам шампоан за косопад с една ампула в него, а след къпане слагам друга в корените. Определено има ефект, но смятам да започна тази есен с тривитаминол.
Въпроса ми е сваля ли боята/боядисвам се черна/ или няма проблем?
Боядисвам се на 2 месеца не искам да се мажа на 2 седмици.

# 348
KaTy_BaBy надявам се, да се оправят нещата бързо

Розмаринът прави косата дълга

# 349
Чета темата от доста време, прочела съм всичко до 34 страница и продължавам. Правя маска с тривитаминол веднъж седмично от близо два месеца и половина и съм много доволна:)Моята маска е тривитаминол, ракия, оцет, мед, бадемово масло и масло от гроздови семена. Понякога мажа краищата с масло от пшеничен зародиш. На няколко пъти в маската съм добавяла и счукан аспирин, който също добре ми се отразява!  Hug Hug Hug  bouquet за всички момичета, които поддържат темичката и от които научих много интересни неща  bouquet

# 350
Здравейте и от мен. Аз съм нова във форума, но от известно време се ровя из архива на темата и реших да питам за нещо, което не срещнах до сега в прочетеното. Понеже косата ми е чуплива и я оформям всеки ден с пяна и сешоар. Въпроса ми е : Пречи ли върху пяната да се нанасят маслата за коса и домашните маски? Или преди това трябва да си изплакна косата и да я подсуша?
Благодаря ви предварително.

# 351
На мен също много ми пада косата при ползване на стимуланта на Икаров. Обяснението за домашните маски е, че масажа подпомага падането на мъртвите косми. Трябва да се пробва масаж без никакво масло дали ще има същия ефект или проблемът се крие в продуктите.
Кати Бейби, имаше някакви хапчета споменати в тази тема за коса, падаща от нерви, но беше много отдавна и не помня името. Може да питаш в някоя аптека.

# 352
  И на мен ми пада доста коса, когато правя маската с тривитаминола, но това е само когато се къпя. Може би защото слагам и бадемово масло в маската, тя става трудно измиваща се и се налага да я мия с шампоан след това балсам, пак шампоан и маска ( а понякога я търкам и със сапун от арганово масло и лавандула ) и от всичкото това миене ми пада доста коса. Но все пак направих двумесечен курс с тривитаминола ( един път в седмицата ) и сега ще почивам месец-два. Косата ми е прекрасна, не пада повече от нормалното и задължително ще повторя процедурата. Много съм доволна...  Peace

Сега съм откъснала едно листо от алоето на майка ми  Mr. Green и се чудя какво да му добавя и да си го клепна на главата. Четох, че алоето било много подходящо за къдрави коси ( моята е чуплива). Също така укрепва косъма, хидратира и придава блясък. Не съм пробвала до сега, но си мисля, че като имам такъв хубав натурален продукт в къщи, защо да не се възползвам. Мисля да смачкам вътрешността на 1-2 листа алое ( листата са пълни с активно вещество под формата на гел, който бързо се втечнява), да добавя 1 с.л. рициново масло, 1 с.л. бадемово масло и мед, да втрия хубаво в корените и каквото ми остане да добавя глицерин и да го сложа по дължината  newsm78  Нещо такова ми се върти в главата  Laughing 

# 353
  • В полите на Пирин планина
И аз съм ползвала алое за маска - косата ми също е чуплива  Peace Чудесно е - направо от вътрешността на листата натрих по корените на косата и част по дължината. Добавих бадемово масло за ненамазаната част от косата.

# 354
Здравейте и от мен. Аз съм нова във форума, но от известно време се ровя из архива на темата и реших да питам за нещо, което не срещнах до сега в прочетеното. Понеже косата ми е чуплива и я оформям всеки ден с пяна и сешоар. Въпроса ми е : Пречи ли върху пяната да се нанасят маслата за коса и домашните маски? Или преди това трябва да си изплакна косата и да я подсуша?
Благодаря ви предварително.

Аз оформям косата си по същия начин. Ако преди това я измиеш ще видиш съвсем друг ефект. Стилизантите пречат на полезните съставки да влязат в косъма. Според мен най-добрият вариант - на чиста, леко влажна коса(дори в моя случай гледам да е топла от душа) - нанасяш маслото, маската или каквото си решила. Понякога увивам с кърпа, понякога шапка и кърпа - просто прецени кое е по-удобно за теб самата.
Някои момичета пишат, че няма смисъл повече от 2 часа да стоиш така, но ако имам възможност преспивам така и измивам на сутринта.

Падането на косата според мен е съвсем нормално.. Масажът "помага" на косъмчетата да паднат, които така или иначе са щели да паднат.

Бадемовото масло съм го ползвала и върху стилизирана коса, когато съм прекалила с лаковете, пяните и дифузера, защото доста по-лесно си измивам косата след това. Има и един жълт балсам на Фарком, който е съвсем обикновен, но върши работа точно в тази насока.

Момичета помогнете  Cry от около месец имаме неприятни и много проблеми в семейството и аз го изживях критично. Най-лошото е че косата ми започна да капе (никога съм нямала проблем с падането на коса).След баня и не само шепата ми е пълна и не знам какво да правя.Много коса капе от главата ми.В Чужбина съм,не мога да си набавя почти нищо от продуктите.Интересува ме това нещо ще спре ли?  Cry

Имала съм случай, в който след 2 дни много силен стрес паднаха цели кичури от косата ми.  Истината е, че докато не се справиш със самия стрес... дали ще е кожа, дали ще е коса, нокти и тн. ефектът ще е само козметичен. Вътрешно спокойствие... всяко притеснение си проличава най-лесно на кожата или косата ни.
Можеш да пробваш билки с успокояващо действие, да пиеш общоподсилващи витамини за организма, по-здравословно хранене, спорт... Фитовал капсули също са против косопад, има и 3 милиона ампули, маски и шампоана.. Но те според мен са само помощно средство.

# 355
Благодаря за съветите  Hug а колко косми (+ - разбира се ) се счита за нормално да падат на ден,защото аз когато и да прекарам пръсти през косата ми винаги има  #2gunfire ще опитам да разреша проблема със спокойствие (или поне ще дам всичко от себе си) и тогава пак ако няма полза ще го мисля  ooooh!

# 356
# 357
KaTy_BaBy, наблегни на здравословната храна и разходки сред природата, вместо да седиш и да си броиш космите, които са ти паднали, а ако косопадът толкова много те притеснява, отиди на лекар.

# 358
  Сега съм откъснала едно листо от алоето на майка ми  Mr. Green и се чудя какво да му добавя и да си го клепна на главата. Четох, че алоето било много подходящо за къдрави коси ( моята е чуплива). Също така укрепва косъма, хидратира и придава блясък. Не съм пробвала до сега, но си мисля, че като имам такъв хубав натурален продукт в къщи, защо да не се възползвам. Мисля да смачкам вътрешността на 1-2 листа алое ( листата са пълни с активно вещество под формата на гел, който бързо се втечнява), да добавя 1 с.л. рициново масло, 1 с.л. бадемово масло и мед, да втрия хубаво в корените и каквото ми остане да добавя глицерин и да го сложа по дължината  newsm78  Нещо такова ми се върти в главата  Laughing 

Направих споменатата домашна маска. Стоях 1 час, нямах време за повече, със шапка за баня и кърпа и се измих с шампоан, балсам, шампоан и маска. Алоето ми отне време да го изтъргам от листата и да го намачкам, но пък от 2 листа излезе около 2 с.л. гел. Изглежда като разбит белтък. Резултата наистина е впечатляващ- къдриците ми са супер подредени и обема е видим. Препоръчвам ви я . Аз останах много доволна. Дано ефекта не е само външен, а е подействала и в дълбочина. Ще я правя известно време в този вид маската, но глицерин ще слагам на около 3 седмици  Wink

# 359
falling-leaves благодаря ти за отговора. Почвам редовно вече с маските и после ще кажа какъв е резултата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт