Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 96 733
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
MeRiTo` ако си решила да прибягваш към чесъна,да знаеш от няколко пъти няма да има никакъв ефект.Както и с тривитаминола- от два пъти искаш да има ефект.Има момичета във форума се мажат с години наред (като правят и почивки разбира се).Бъди по-упорита  Peace

# 376

Като дете, поради липса на хубави продукти за коса и аз си бях мазала косата с чесан Sick Освен, че миришех ужасно в продължение на месеци, полза не видях от това мазане ooooh!
Ооох, недей така.. хич не ми се дават над 50лв за уж хубави ампули за коса или някви такива... още няколко пъти ще пробвам с жълтък и останалите масла... смърди ужасно и то ама..

MeRiTo` ако си решила да прибягваш към чесъна,да знаеш от няколко пъти няма да има никакъв ефект.Както и с тривитаминола- от два пъти искаш да има ефект.Има момичета във форума се мажат с години наред (като правят и почивки разбира се).Бъди по-упорита  Peace
Ще се постарая.. макар че толкова косата ми никога не е падала и не знам дали ще изтрая още дълго да я чакам да се оправи Simple Smile Най-много да отида при кожната си.. Simple Smile

# 377
Аз съм се мазала един единствен път с чесан. Чух аз, че било много хубаво и си намазах корените на косата с чесан за да ми се сгъсти  Crazy От това мазане ми се появиха рани на главата, а сгъстяване на косата не забелязах, но миризмата, която се носеше около мен, никак не беше незабележима  Sick
Като си спомня и лошо ми става  ooooh!
Истински косопад съм имала един единствен път, след като родих, но понеже знаех, че е нормално, не му обърнах никакво внимание и не се притесних. След време, може би около месец, два, косопадът спря и косата ми в момента е точно толкова гъста, колкото беше преди да забременея.
Според мен е най-добре да се разбере причината и след това да се вземат мерки.

П.П. Написах в Google думата "косопад" и попаднах на един сайт kosopad.org в който има най-различни рецепти, включително и с чесън, но аз лично не бих посмяла да се намажа отново.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 23:41 от B & C

# 378
И на мен ми се плаче вече от този ужасен косопад,направо се сипе около мен-коса коса навсякъде,цели кичури.Ще остана без коса както е тръгнало-1 месец пих пантогар не ми помогна,после анакапс-пак няма ефект,отделно ампули,лосиони-не виждам кой знае какъв ефект,много е депресиращо,ужас.

# 379
Добре, а какви са причините за този косопад? Какво ти казаха?

П.П. Темата е оформена много добре и в началото има доста интересна и полезна информация. Браво на потрудилия се да я събери и систематизира.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 23:55 от B & C

# 380
Преди да забременея ми падаше много косата-ходила съм на ендокринолог-изследва ми TSH-бил в норма,преглежда жлезата на ехограф и каза че косопада не ми е от шитовидната жлеза.Когато забременях косопада напълно спря.Сега 4 месеца след раждането пада адски.Незнам всъщност какво  ми е-сега е следродилен косопад,но факта че преди бременноста ми падаше ме обнадеждава че сега няма да спре.
Дали ендокриноложката е пропуснала нещо-защото съм чувала че се изследвали и антителата-а тя каза че нямало нужда

# 381
Имам чувството, че съм влязла във форум за цветя, а не за коса  Joy
Това с алоето мисля да го пробвам, но предпочитам да си закупя готов продукт, че ще ми е жал да гледам едно растение и после да му отрежа листата. Crazy

Като дете, поради липса на хубави продукти за коса и аз си бях мазала косата с чесан Sick Освен, че миришех ужасно в продължение на месеци, полза не видях от това мазане ooooh!

Ами тематата нали е "Тайната на дългата и здрава коса" ... какво значение има с какви продукти и средства ще я постигнем. Купешките продукти изпозвам за блясък, подреденост на косата,мекота, обем и т.н., но за здравето на косата си предпочитам естествените и природни продукти до колкото мога да си позволя да се възползвам от тях. И на мен ми е кофти за листетата на алоето, но пък иначе не виждам предназначението му да седи в гостната стая зад вратата. В домашни условия цъфти изключиииително рядко, почти никога. И все пак ако стигна до там, че съвсем да го проскубя и аз ще мина на вариант готов продукт от аптеката  Wink
  Относно чесъна никога не съм го ползвала, но пък братовчедка ми в детските си години имаше страшен проблем. На едната страна на главата имаше цяло оплешивяло петно. Водеха я от дерматолог на дерматолог, мажеше се и пиеше чувани и нечувани неща и накрая реши проблема с таблетки Мерц и мазане с чесън  Shocked , обаче всичко си е въпрос на индивидуалност. Това че на нея и е помогнало не означава, че би подействало на друг. Вярно, че я водеха на село при баба и седеше там по една седмица, за да "смърди на воля" в балкана без особени притеснения за околните и за себе си. Когато се стигне до там да видиш част от главата на малкото ти момиченце да оплешивява, решаваш по всевъзможен начин проблема. И аз не бих си мазала главата с чесън Stop без сериозен проблем, просто защото съм чула, че бил "полезен".

KaTy_BaBy аз правих следната маска с алое: Гела от 2 средно големи листа алое ( излезна около 2.с.л. гел), 1с.л. бадемово масло, мед и рициново масло около 1 с.л.. С тази смес намазах корените, а за дължината на това което ми остана добавих 1/2 шишенце глицерин. Но него няма да го слагам всеки път. Ползвам го за 2-ри път и ще го слагам на 3-4 седмици. Блясък си имам, но с глицерина ефекта е поразителен.  А мисля да пробвам и тази маска, която  nellira ми предложи- http://hennafox.wordpress.com/2009/11/01/%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B … 0%BE%D1%81%D0%B0/ , но нея за дължината, а в корена пак да си втривам алое с рициново и бадемово масло  Peace

# 382
Даа,и аз бях решила да я пробвам,но се чудех как да използвам точно алоето  Peace

# 383
Много съм доволна от тази маска за коса! Peace

LORYS овлажняваща маска за коса ефект на Змийско масло - 6.50лева

Маската за коса LORYS Подхранване и блясък ефект на Змийско масло е специално разработена за интензивна грижа на косата и нейните корени. Обогатена е с комбинация от силикон, който предпазва, възстановява и поддържа косата жизнена и красива.
Изключително подходяща за увредена и третирана коса.

# 384
как точно се прави този гел от алое

# 385
ами то като разрежеш листото и той си потича,вътрешността на самото листо е една като прозрачна.в youtube имаше клипче как точно се разрязва,ще го потърся

# 386
http://www.youtube.com/watch?v=OTUgbmQlYTI нещо подобно  Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=UqyXYTLnof8&feature=related

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 17:04 от KaTy_BaBy

# 387
И мене много ме зарибихте с това алое.Откъде мога да си купя, семена ли са, малко растенийце ли е? Извинявам се за глупавия въпрос, но искам и аз да си отгледам Simple Smile

# 388
И мене много ме зарибихте с това алое.Откъде мога да си купя, семена ли са, малко растенийце ли е? Извинявам се за глупавия въпрос, но искам и аз да си отгледам Simple Smile
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%BE%D0%B5 с 2 кликвания на мишката Wink

# 389
Вчера откъснах 2 големи листа от съседната градинка  Joy разрязах ги на 2 и с лъжига изкарах вътрешността.смесих с вино и мед и разбърках с пасатора.Тва нещо ще го пия по 3 пъти на ден.Вече 10 човека ми го препоръчват като лековито и успокояващо средство.много интересно  hahaha
Следващия път е ред на косата  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт