Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 96 723
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
да ти кажа честно не съм много сигурна с какво точно е полезен за косата но знам е е полезен за ноктите а от някаде съм чувала че ноктите и косата имат подобна структура което може и да са глупости . Знам също че е хубаво от вре,ме на време да си мажеш някое място с йод защото организма има нужда еъпреки че не е нужн да вариш листа от орех нали продават и йод по аптеките , на много места препоръчват отвата от орехови листа при най-различни неща като косопад пърхот . Мен по скоро ме интересуваше дали става за натурална боя . Ако не помага то поне няма да навреди бях чела някаде една статия за тази отвара и полезните и действия ще се поровя и ще я пусна като я намеря  newsm78

# 421
  • в.преслав
В сряда се боядисах и постригах и смятам поне десетина дена да почина от масла и тривито,за да не ми падне толкова бързо цвета,че пепелното много бързо ми се отмива и без това.Хубавото е ,че фризьорката ми каза,че въпреки,че се боядисвам в русата гама косъмът ми е здрав и косата ми е  добре поддържана.Е,какво по-хубаво от това  Grinning ............и то за минимални средства.
http://img716.imageshack.us/img716/3186/71754637.png-с лошо качество е снимката,но нямам с какво друго да се снимам.       

# 422
Йода се използва за обагряне на текстил . При промяна на температурата променя и цвета си. Не се използва за подхранване на коса, а за дезинфекции на рани ,кръвоспиращо средство; поради окислителния си характер -най-много да си изгорите кожата на главата.
В организма се  натрупва главно в щитовидната жлеза, недостигът  му причинява гушавост, а прекомерното му образуване - базедова болест. Първото може да причини и затлъстяване,а второто заслабване на организма. Втрит в кожата също преминава в кръвта,така че не бива безразборно да се използва с такава цел без да се знае състоянието на организма.
За отвара от орехови листа не мога да твърдя колко е полезно или не.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 14:49 от пухи-пухи

# 423
Снощи си намазах косата с тривитаминола, дирекно натурално без други подправки/мляко,яйца.../и спах така мазна. Сутринта едвам се измих два пъти шампоан и пак като че ли е мазна,но "Търпи бабо за хубост".
Като ми тръгне конска грива ще споделя ако стане по зле от сега/този косопад/пак ще споделя.

Въпросче: Някой мазал ли си е миглите с тези витамини/тривитаминола/и как е?  newsm78
Аз мисля да пробвам, но първо да питам някои престрашил се преди мен?

# 424
Днеска си правих маска  Flutter лесно си я измих косата ама си сменихме душа у нас и вместо да си разхладя водата малко, си пуснах врялата  и така съм си изгорила отгоре скалпа, че доста ме боли и от там цялата глава  Cry

# 425
Тео, пухи-пухи много на място се включи, самолечението с йод е опасно, йод се приема само по лекарско предписание след изследване на хормони, иначе ина обратен ефект.А косата е 98% протеин, при това мъртъв, не виждам йода как може да помогне. Защо не пробваш с натурална къна, не тези гадости дето продават, а тази дето се смесва касия индиго и забравих още какво, чела съмз а чудесни резултати и много щадящи за косата, има и тема тук във форума.

Elssss, гел алое вера Wink За изгарянето...

# 426
Снощи си намазах косата с тривитаминола, дирекно натурално без други подправки/мляко,яйца.../и спах така мазна. Сутринта едвам се измих два пъти шампоан и пак като че ли е мазна,но "Търпи бабо за хубост".
Като ми тръгне конска грива ще споделя ако стане по зле от сега/този косопад/пак ще споделя.

Въпросче: Някой мазал ли си е миглите с тези витамини/тривитаминола/и как е?  newsm78
Аз мисля да пробвам, но първо да питам някои престрашил се преди мен?

Няма нужда да стоиш цяла нощ,2 часа са ти достатъчни.А за миглите е опасно,ако ти попадне в очите..  Naughty по добре не рискувай

# 427
Внимавайте с йода! Изгаря много силно кожата. При една моя операция коремът ми беше ужасно изгорял от него. За нокти и аз съм мацала, когато бях малка, не знам за какъв ефект, но на скалпа си е направо опасно!

# 428
мерси за информацията няма да се пробвам с варените орехови листа да не говорим за чист йод МИСНЕЛИ намазах се къна още вчера малко мистана тъмна косата но се надявам да изсветлее като я измия че е почти черна а трябваше да е кафява сега съм си поръчала касия и индиго  и ще видим въпреки че се намазах с индийската къна с жената с точката косата ми стана много хубава само дето е по тъмна но се надявам да изсветлее би трябвало бързо да ми падне тъй като бях руса до вчера поне за 2 дена защото вообще ни ми прилича като циганче бях а исках само да я просветля 2-3 тона а то стана мама мия  Joy и аз съм постригана сега малко незнам как да пускам снимки за това и непускам ей тва подстригванет е голма работа косата много живва

# 429
  • София
ох малко съм изпуснала новата тема...та се записвам с голямо закъснение.
Боядисах се преди месец с безамонячната боя на Лореал кастинг крем глос или нещо от рода.Моята коса е кестенява,та исках да я изсветля до по светло кестеняво и я намазах с едно русо.Ефекта се получи супер,обаче сега като се боядисам пак със същата боя корена ще стане светъл,но там където вече е изсветлено сантиметър по надолу от корена ще стане още по светло и ме е страх да не се получи някаква фрапираща разлика.Какво да правя?
И ми е много чудно след като няма амоняк как така изсветлява косата?

# 430
  • в 1001-та нощ
в боята сигурно има упътване как да се ползва за корени

с другите бои се процедира така - полага се на корените - стои изв. време - колкото пише и след това се разнася по дължините за по-кратко време

тази боя не съм я ползвала - за да съм сигурна, но вероятно има упътване

а иначе изсветляват и други вещества - освен амоняка; но за тази боя няма идея ка действа и какво прави  Peace

при мен фризьорката - като ме маца - гледа на око кога е излязъл пигмента и стоя различно, като бях бременна съм стояла по час и нещо, сега пък след като родих става много по-бързо, не ме е горила, мисля, че се справя добре

за дължините тя ползва част от боята с мат и вода и оставам минутка-две и резултатът е прекрасен, но боята е друга

# 431
SweetHarmony той амоняка сам по себе си не боядисва или изсветлява, работата му е да 'отвори' косъма, оттам окислителя извлича от твоя пигмент и се депозира новия пигмент. Ниския окислител само депозира пигмент, колкото по-силен е,  изсветлява твоя си. Безамонячните бои просто имат друго в-во, което върши тая работа. Затова казват че боите 'горят' защото ако има повечко амоняк (респективно другото в-во на негово място) вместо просто да 'отвори' люспиците, направо ги маха, за по-ефективно Mr. Green

# 432
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
SWEETHARMONY според мен след като ти е харесал резултата трябва да продължиш със тази боя само в корените надолу да не нанасяш аз преди 4-5 години себоядисвах в много тъмно русо пак с боя на ЛОРЕАЛ и имах бели кичури но ходих на фризьор и тя ми нанасяше боята само в корените аз също се притеснявах как ще се поддържам и дали няма да бъда като папагал в косата но уви всичко беше под контрол

# 433
  • в 1001-та нощ
SweetHarmony той амоняка сам по себе си не боядисва или изсветлява, работата му е да 'отвори' косъма, оттам окислителя извлича от твоя пигмент и се депозира новия пигмент. Ниския окислител само депозира пигмент, колкото по-силен е,  изсветлява твоя си. Безамонячните бои просто имат друго в-во, което върши тая работа. Затова казват че боите 'горят' защото ако има повечко амоняк (респективно другото в-во на негово място) вместо просто да 'отвори' люспиците, направо ги маха, за по-ефективно Mr. Green

това накрая звучи много зловещо  Sick Thinking Whistling Twisted Evil като от филм нна ужасите

# 434
  • Somewhere far away
Ами аз затова спрях с всякакво боядисване... и без да ги знам тези неща, просто си усещах че не ми се отразява добре на косата - въпреки че е безамонячна пак си ми вредеше - а и ми писна да давам по 12лв всеки месец, тя пада толкова бързо и къв е резултатът...хем излишен разход, хем скапана коса - е не, мерси!  Naughty Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт