Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 96 715
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  Аз съм се запалила от известно време по боядисването с естествени оцветители- къна, индиго, амла ( http://hennafox.wordpress.com/2009/10/03/%d0%be%d1%86%d0%b2%d0%b … %ba%d0%b8-%d1%80/ ) , но все още не съм решила как да процедирам и какво да поръчам. Направих запитване в hennafox дали мога да стана тон по- светла от сега ( искам тъъъмно кафяво, сега съм почти черна) и ми отговориха, че с къна е почти невъзможно. Така че за изсветляване къната ( естествената с добавени естествени оцветители) не е вариант. И все пак ще ще мисля начин. Много съм впечатлена от естествените оцветители. Толкова грижи за косата си и накрая да и плясна отново боя ( не съм се боядисвала вече 3м.) не е вариант за мен. В сайта има и рецепта за обезцветяване с мед, ще го пробвам, но трябва да се прави често, от първия път не очаквам да стане. Единствения недостатък на къната, е че не се отмива като боята. Ако искам промяна на цвета след къна ще трябва да чакам да израсне, а при мен това е проблем, защото косата ми е почти до кръста..

Някакви идеи за естествени обезцветители? Предпочитам да съм си тъмна отколкото да се обезцветя с химикали или римулвър. Никога отново.

# 436
Ами аз затова спрях с всякакво боядисване... и без да ги знам тези неща, просто си усещах че не ми се отразява добре на косата - въпреки че е безамонячна пак си ми вредеше - а и ми писна да давам по 12лв всеки месец, тя пада толкова бързо и къв е резултатът...хем излишен разход, хем скапана коса - е не, мерси!  Naughty Crossing Arms
Права си и съм съгласна с теб, но аз лично предпочитам да ме питат защо ми е скапана косата, от колкото да ме питат защо ми е толкова побеляла  Laughing
Ако нямах бели косми и аз нямаше да се боядисвам.

# 437
  • Somewhere far away
Когато имаш бели коси - да, обаче в моя случаи не беше така- аз се боядисвах просто щото исках черна коса, която никога не е била истинската ми коса, не се боядисвах заради побелели коси. Две напълно различни неща са - ти си оправдана в карйна сметка боите са направени за това, за да покриват бели коси! Поне това е било първоначалното им предназначение. Peace Mr. Green

# 438
С това боядисване винаги се виждам в чудо.Първата седмица след боядисване косата е еднаква навсякъде и поооосле към корените е по-светла а към краищата по-тъмна  #2gunfire

# 439
  • София
Има ли вариант за боядисване на побелели коси в черно с натурална къна....?

Аз преди време се боядисвах с нещо като черна къна - малки пакетчета, мисля, че със снимка на индийка бяха..... newsm78............., но после се разбра, че е не по-малко вредно и преминах на боя.

# 440
С това боядисване винаги се виждам в чудо.Първата седмица след боядисване косата е еднаква навсякъде и поооосле към корените е по-светла а към краищата по-тъмна  #2gunfire
Когато косата се боядисва в по-тъмен цвят, то доста често се получава този проблем, който ти описваш. Според мен, може би трябва да смениш боята, шампоана също и да внимаваш с домашните маски.

# 441
Има ли вариант за боядисване на побелели коси в черно с натурална къна....?

Аз преди време се боядисвах с нещо като черна къна - малки пакетчета, мисля, че със снимка на индийка бяха..... newsm78............., но после се разбра, че е не по-малко вредно и преминах на боя.

Да, готовите къни, които са с неясни съставки са доста вредни, но натурална къна смесена с индиго ( което също е натурален продукт) се получава черен цвят. В предния пост ^ съм дала линк към възможни "рецепти" за боядисване с естествена къна

# 442
  • София
Благодаря. Ще разгледам подробно. Ако реша да пробвам.... по магазините намират ли се тези продукти? Или с поръчка....?
Извинявам се ако си споменала...... Embarassed

# 443
Знаете ли друго средство за растеж на косата освен тривитаминола ?

# 444
  Най- вече редовни грижи. За растежа добре ми е влиял Фитовала. Използвала съм го косопад, но растежа е страничен и много хубав ефект.
  mila71 , аз тези продукти не съм ги срещала в магазинната мрежа. Могат да се поръчат от сайта  Wink

# 445
  • София
Да...благодаря ти....ще се възползвам....Повече време отнема, но предполагам си заслужава!

# 446
Как точно го ползваш фитовала като маска или ? Това не съм го чувала до сега . Simple Smile

# 447
Това да не е шампоан ?

# 448
Как точно го ползваш фитовала като маска или ? Това не съм го чувала до сега . Simple Smile

Шампоан е!

Знаете ли друго средство за растеж на косата освен тривитаминола ?

С хининова вода.

# 449
Simple Smile Аз също съм чувала за хининовата вода,но казват за Милва че била наи хубавата

Общи условия

Активация на акаунт