ВМ-НВХ 43 ЧАСТ

• 50 491
  • 757
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Ето ме и мен с няколко въпроса. Mma Ramotswe  bouquet ми даде първоначални напъствия, но аз сега не знам как да стартирам.Знам само,че трябва да ям 1150 калории за намаляне на теглото.Имам да смъкна около 3-4 кг.Хората ми казаха,че в началото не се броели калории,ама аз как така ще се тъпча,докато се наям и ще слабея?Така ли е?Сега ще търся в темите ви примерни менюта.Моят проблем е, че правих друга диета,където всичко се мери с  грамчета и канчета и сега не мога да се адаптирам от кое  колко да ям:) Ще се радвам на подадена ръка Simple Smile

Еее, най-накрая се появи един човек, дето му се смята и мери  Grinning .... лесно е, щом имаш тренинг...
Примерните менюта ще те вкарат в задължения да ги следваш, по -добре примерни храни, а ти ги комбинирай както ти е вкусно
Да речем:

Закуска -яйца(варени, на очи) с бучка масло, зеленчук към тях-домат/краставица/пиперка, или пък млечни -катък, сирене, кашкава, кисело мляко, маслини л

Обяд- треви(всички позволени зеленчуци) с мазнини(зехтин, пълномаслени млечни)...или пък месце

Вечеря-като обяда

Междинни похапванки-може ядки, може да си правиш твои манджички-да речем цедено мляко с краставички, или извара с настъргани варени яйца, овкусена с подправки и зехтин, а може и чесънче....може заквасена сметана с настърган кашкавал, печен пипер и пак подправки

Може да си правиш и омлети-всякакви пълнежи в тях...
Ей такива неща

Правилото е на всяко ядене белтък+мазнини....въглехидрата не е задължителен

И сега да отговоря на Мма-коригирах  "задължително" в "препоръчително", именно защото не задължаваме никой с нищо в този тип хранене

За ядките-да, въглехидратни са, но с един орех на ден, или пък 5 лешника не е фатално ...

За съотношенията-мисля,че тези,които предлагаш са прекалено стриктни, 5 % въглехидрати на ден е много малко, това са въглехидратите на половин шопска салата....за новодошлите  ще е много трудно , а и защо да е така...

Според мен по-правилно е 60% мазнини, 15-20% протеини, 15-20% въглехидрати, като с настъпването на застой в свалянето на килограмите да се коригират въглехидратите за сметка на мазнини... Simple Smile

Не държа да съм права, но мисля ,че на тяло,което не е свикнало да се храни с мазнини и гори мазнини тези съотношения са по-благоприятни..

И за финал-Щък, честито, ако не се съберем преди да родиш на среща после няма да се видим поне 2 години още  Laughing

# 16
Госпойца Димитрова, много благодаря, че ми обърна внимание  Hug Сега, да речем, менюто ми за утре ако е такова:
1. Закуска- 2 варени яйца, 100 гр домат, плочка бутер,колкото кибритена кутийка  Grinning (предполагам е малко)
2.Обяд - 50 гр пилешко/риба , 200 гр салата домат + краставица + зелен лук и 50 гр ??? зехтин
3.Вечеря - 50 гр сирене  , зеле , зехтин Simple Smile
А чушка,пълнена със сирене и нещо мазничко става ли?
За ябълките какво ще кажете Simple Smile
Нещо такова Simple Smile Кой знае колко ненормално ми звучат мерките, обаче сега разучавам всичко и се опитвам да сметна , ама...  Grinning Поправете ме, където имам грешки  Praynig
Сега оглеждам темите smile3529

Едит:по едно от описанията сметнах, че след като тежа 50кг,трябва да приемам по- малко от 50 гр въглехидрати на ден.Тъй като на ден трябва да приемам 1150 калории, значи,примерно около 70 гр зехтин и  като умножа 1,3 по 50 става 65 грама протеин.Тези неща на 5 хранения ли да ги разделя или на 3-те основни?Абе, нещо май не съм сметнала правилно,защото ми изглежда много малко това  newsm78 Laughing

Последна редакция: сб, 28 авг 2010, 16:36 от inka246

# 17
  • Варна
Госпойца Димитрова, много благодаря, че ми обърна внимание  Hug Сега, да речем, менюто ми за утре ако е такова:
1. Закуска- 2 варени яйца, 100 гр домат, плочка бутер,колкото кибритена кутийка  Grinning (предполагам е малко)
2.Обяд - 50 гр пилешко/риба , 200 гр салата домат + краставица + зелен лук и 50 гр ??? зехтин
3.Вечеря - 50 гр сирене  , зеле , зехтин Simple Smile
А чушка,пълнена със сирене и нещо мазничко става ли?
.................................или на 3-те основни?Абе, нещо май не съм сметнала правилно,защото ми изглежда много малко това  newsm78 Laughing
...
Обяда е малко, т.е. това ню-ню парченце риба или пилешко е съвсем малко...хапни си поне 100гр пържолка, да не говорим ,че пилешкото хем е бедно на мазнини, хем на калории, само един белтък има в него...

Вечерята също е малко,макар че не се знае това зеле колко е, ако е салата сигурно ще я направиш пак около 200гр...

Чушка, пълнена -става...  Simple SmileМоже да я пълниш със сирене и яйце-печена/пържена пак става,но за предпочитане е печена
Чушка можеш да си напълниш и със смляно месо-ако имаш робот можеш да си направиш супер плънка-някакво месо, примерно шарено свинско, лук, подправки-смилаш, пълниш чушката и печеш...  chef

И как тъй тежиш 50кг, пък искаш още по-малко да тежиш... Simple Smile И как ще се наядеш с тия 1150 калории....идея си нямам, все си мисля,че гладна ще ходиш...
Не ти разбрах сметката...на мен по-лесно ми е в проценти, не в грамажи...Ти смяташ колко грама протеин ти се пада на килограм активно тегло.
По-добре сметни на 1150 калории-дневно, колко от тях да идват от мазнини, от протеини и от въглехидрати... Wink

А иначе-разпределяй си ги както искаш...но подкрепяй всяка мазнинка с белтък  Simple Smile

# 18
Ами аз искам да смъкна още 3 кг,защото съм нисичка,преди това бях на диета и смъкнах около 8 кг,сега тези са последните и най- трудните.А един от дадените сайтове ми ги изчисли тези калории Simple Smile Сега гледам и таблицата с храните и така Simple Smile А вие как сте с килограмите, смъквате ли и горе-долу за колко време се развиват нещата? Любопитствам просто   bouquet

# 19
  • Варна
Ами аз как съм с килограмите .... Laughing ...
Първо свалих 20кг с този тип хранене и много тае-бо, както и спорт на открито-крос, стълби, подскоци....за близо година и половина, задържах ги 2 години и забременях.

Качих 15кг по време на бременеенето, излязох от болницата с + 9кг за сваляне,но се започна голямото кърмене,което ми трупна още ...8кг...т.е. не самото кърмене, а яденето покрай кърменето  Laughing

В края на май отбих дребния мушмул и малко по-лесно започнаха да падат килограмите...От тогава до сега съм  минус 10,които този месец трудно удържам,но и опитвам да сваля останалите....

Когато не съм на режим за сваляне пак се храня по същия начин, много ми е вкусен този тип хранене ,удобен ми е, и с готвенето и на ресторант да ядеш...а и винаги се изчиствам от задържаната вода. Само че когато задържам се стремя въглехидрата да не минава 25% от дневното меню, а когато ще свалям килограми се стремя да съм под 15%

# 20
Да не ви изпусна и аз. От понеделник започвам на нова сметка, че цяло лято я карам свободен стил. Обмислям да съчетавам режима с фастене, с ранен прозорец (до към 16 часа да приключвам с храната), но още не съм го решила окончателно. За съжаление паднах много лошо и не мога да тренирам поне още 2-3 седмици, а ужасно ми липсват тренировките.

Хайде да се видим преди да се е развалило времето, какво ще кажете?

# 21
  • Варна
Роси тръгва на път, към 13ти ще има възможност да се видим...Моя мушмул тръгва тогава на ясла, а големия грах очаквам да се прибере към 15-16ти, така че е желателно преди 16ти да сме се организирали...
Мина, дано бързо отшуми травмата
Какво е фастене?

# 22
Фастене е интервално хранене - на ден се яде само в интервал от 5 часа. Не го намирам много разумно, но аз смъквам изключително бързо като не вечерям и смятам, че за някакъв период по-скоро ще ми е полезно да се храня така. Иначе повечето момичета в темата на интервалното хранене се хранят вечер, през деня гладуват.

За срещата - давайте предложения за дата. Иветката тук ли е?

# 23
Дано не прозвуча поучително, ама това, с гладуването през деня, може да смъква, но дали е здравословно?

Особено ако си на работа, хабиш енергия, че то ще колабираш?

де да знам, аз така си разсъждавам...

# 24
  • варна
 Аз дълго време съм се хранила само вечер, без да спазвам нарочно режим, и тогава си бях съвсем слаба ,не съм колабирала никога Mr. Green

# 25
Бе не знам, ама ако не се храня и само на кафе...То за слабото е ясно.

Никого не упреквам, де, на всеки здравето си му е лично.

Да споделя, че явно с това натоварване от фитнеса свикнах. НЯмам грам мускулна треска от днес, като че ли моята тренерка, която ме поема другата седмица, може да ми вдига вече тежестите. newsm78

# 26
инка, добре дошла
тръгваш от малко кг
може даже да не свалиш, а да качиш, ако ти е малко мускулната маса, но ще свалиш на см
това е само теория, разбира се
ще видим как ще се повлияеш
но 1100 Ккал са ужасно малко
не знам как си ги изчислила
но минимума за функциониране на всички телесни системи е около 1800-2200

Жоз, аз интервалното го карам с хранене между 11 и 18 и ме устройва
браво за тренировките, супер си, харесваш ми

оранжевко, да се оправяш бързо  Hug

аз ще закусам с едно холандско кашкавалче тип пармезан, ммм
едва се удържам да не го излапам цялото наведнъж

хайде слънце и релакс  Hug

# 27
И аз си имам , само че ементалче, ма пусто, как не ми се яде нищо сутрин бееее...Насила ям...
Мма, ти наистина ли научи ските на 38? Все се чудя дали да не се пусна и аз с учител на Банско като ходим, ма ме е срам....

# 28

Мма, ти наистина ли научи ските на 38? Все се чудя дали да не се пусна и аз с учител на Банско като ходим, ма ме е срам....

хич да не те е срам, ако знаеш колко много ще ти хареса..........  Peace
и аз късно ги учих ските, ама сега най-много зор давам да ходим Simple Smile
сега ще се уча да плувам (като събера смелост да се появя по бански де  Embarassed)

една много хубава статия
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=5476

аз като гледам кога съм започнала, досега 2 кг ми ги няма, ама това с доста алкохоли в началото
от септември и спорт някакъв ще си измисля

г-це димитрова , в линковете за какото и аспартама няма инфо

хубава последна августовска неделя   bouquet

# 29
  • В центъра на мръсотията
...
но 1100 Ккал са ужасно малко
не знам как си ги изчислила
но минимума за функциониране на всички телесни системи е около 1800-2200
...

На мен Fitday ми даде, че трябва да приемам дневно 1300 ккал, ако искам да отслабна, а аз съм около 70 кг... Така че, тя като е дребничка, може и да трябва да приема само 1150 ако иска да слабее...

Общи условия

Активация на акаунт