Отговори
# 540
  • Варна
Нанастеф, мен си ме хваща боята, но аз ползвам САМО български бои, докато вие блондинките...сте друго нещо Joy

Миленка, аз съм богата на луди помисли, а не на нещо като пари например ...
Ама сега ти ме подсещаш - дали смесих всичките бъркочи, дали не падна някое пакетче зад мивката ?!?  Joy

# 541
  • В царството на игрите:)
Нанастеф, надявам се, разбра закачката  HugМоже и да е падналоооо Mr. Green
Маргиии, обичам те. Нямам никакво намерение да се спускам в подобни приключения и преживявания ooooh!Като начало, ми се е допило по едно малко /голямо/ с вас и ще се заловя с тази много благородна задача Mr. Green

# 542
Нана, има една такава приказка: на човек и рога да му поникнат – ще си ги носи. Всеки път, щом ми се открие нещо ново си казвам – повече от това просто не мога да понеса. И така до следващия път, открива се нещо ново и какво да правя – приемам го.
Последния път наистина ми беше много лошо от Таксотера, но отидох на работа. Влязохме в пререкание с половинката, той ме обвини, че се правя на героиня. Аз му отговорих да не ми казва какво да правя, а да се организират в къщи и да ми бъдат по-полезни в домакинската работа, не да чакат всичко аз да свърша, защото понякога издишам чисто физически.
Не знам при вас как е, но още след като ме оперираха не ми се понравиха някои скръбни физиономии наоколо, поради което забраних на всичките ми близки да се държат с мен като с болна. Исках всичко да бъде, сякаш нищо не се е променило. Да, но напоследък ми се понатрупаха проблеми, терапии и много ми се иска някой да ми влезе в положение, да ме отмени за нещо, ама никой не се сеща. Ами и аз не знам какво точно искам,  не ми харесва и така и така – няма угодия.
E, хайде оплаках се и аз!
 Embarassed

# 543
 ЗА НЕРАТИРИБ
Нератиниб е експериментално лекарство, използва се по Програма за клинично проучване. Препоръчва се на пациентки с карцином на гърдата, с локално напреднал или метастазирал карцином,  чиито тумори експресират голямо количество erbВ-2 /с други думи ХЕР-2 позитивен/. Освен при рак на гърдата се използва и за други видове, но нямам информация за това, поради което ще се огранича дотолкова, доколкото мога да бъда точна.
Може да се прилага като монотерапия или в комбинация с Трастузумаб /Херцептин/ или Паклитаксел /Таксол/. Нератиниб се приема всеки ден  през устата, по време на хранене, за предпочитане сутринта под формата на таблетки. Дневната доза е 240 мг, може да бъде променяна от лекаря.
Рискове от Нератиниб:
Най-често срещания страничен ефект е диарията /около 90%/, дехидратация, анорексия, загуба на тегло, астения или умора, липса на енергия и сила, гадене, повръщане, обрив, треска, коремни болки, повишени стойности на чернодробните покозатели /АСАТ и АЛАТ/, чернодробни увреждания /които обикновено са обратими/.
По-рядко срещани странични ефекти – втрисане, болки в гърба и ставите, констипация /запек?!?/, флатуленция /газове/, анемия, главоболие и замайване, инсомния /безсъние/, задух и кашлица, пирексия /висока температура/, периферна едема /отекли крайници, възпаление на белите дробове – подобно на пневмония/.
Това е което знам по въпроса.

# 544
  • Варна
Наде,
Все едно че чета моите мисли  Laughing
Удряш по масата и разпределяш задачите !
Трудно е защото имаш много бягане насам-натам, лутане между болницата, работата, дома, родителите. А всеки иска ли иска ...
Разбирам те, но незнам как да ти помогна ...  Sad

bouquet

# 545
  • София
Спокойно момичета! Баба Марги4 ще ви даде предложение как да си облекчите ежедневието! Laughing
Ама тя Миленка вече ви е загатнала! Чакаме само уточняването на деня, часа и мястото! Салатка с ракийка или водчица, после чашка червено винце, сладки приказки ииии....... разбира се много смях! Joy Така както си го правим винаги!
Обичам те Миленка и всички ви обичам!!!!!!   love001

# 546
nadia_0606 , благодаря за информацията. Това беше за съседката, оперирана е вече за втори път в рамките на две години и са й предложили това лекарство, но страничните ефекти не й харесват и мисли да го откаже...не знам,но е с положителен ХЕР2...

# 547
  • В царството на игрите:)
Нана, има една такава приказка: на човек и рога да му поникнат – ще си ги носи. Всеки път, щом ми се открие нещо ново си казвам – повече от това просто не мога да понеса. И така до следващия път, открива се нещо ново и какво да правя – приемам го.
Последния път наистина ми беше много лошо от Таксотера, но отидох на работа. Влязохме в пререкание с половинката, той ме обвини, че се правя на героиня. Аз му отговорих да не ми казва какво да правя, а да се организират в къщи и да ми бъдат по-полезни в домакинската работа, не да чакат всичко аз да свърша, защото понякога издишам чисто физически.
Не знам при вас как е, но още след като ме оперираха не ми се понравиха някои скръбни физиономии наоколо, поради което забраних на всичките ми близки да се държат с мен като с болна. Исках всичко да бъде, сякаш нищо не се е променило. Да, но напоследък ми се понатрупаха проблеми, терапии и много ми се иска някой да ми влезе в положение, да ме отмени за нещо, ама никой не се сеща. Ами и аз не знам какво точно искам,  не ми харесва и така и така – няма угодия.
E, хайде оплаках се и аз!
 Embarassed

Наде, Наде, според мен си направила голяма грешка с това, че си решила да се правиш все едно, че нищо не е било. БИЛО Е!!! И това е кофтито.  Rolling EyesАз също исках всички да се държат все едно не съм преживяла това, което съм преживяла, но разбрах, че съм на грешен път. Много бързо забравиха близките ми болниците, страховете, операциите и като ме гледат румена и дебела си викат ..Я прескочи трапа..."...Нооо, аз си се уморявам повече от преди, ръката ме боли мнооого като я претоваря и въобще въпреки, че се чувствам ок, нещата никога няма /за мое огромно съжаление и болка Sad/да са така, както преди 16 май м.г. Разбрах, че ако аз не се пощадя,никой няма да го направи, защото ...ти си мил, ама яз съм си по - мил..Опитвам се да помъдрея, преди да се разболея  Joy
Чак на рима ме изби hahaha
А иначе срещичката се задавa - дръжте се!!!

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 20:40 от milmich

# 548
[size=10pt]Alissa [/size] :hug[color=red]:Амазонка[/color]  Hug за това ,че ви допадат "мислите" от клипа.
Наде 0606,възхищавам ти се!!!
Имах същото желание - да се отнасят с мен като със здрава NaughtyОбаче
дотяга ми лавината от дрехи- пери ,простирай ,глади ,реди...до безкрай
.но изчетох статия ,че никой спорт не профилактира така рака на гърдата както домакинската работа bowuu Laughing
Маргич,уважавам много мнението ти.
Но смятам ,че когато страха е движещата сила и измести здравия разум резултата е Ну- лев!!
Това в никакъв случай не е призив за "Героизъм в мирно време".Но и да "запушваме " устите на тези които искат да споделят проблеми само защото ни е Дотегнало да се правим на Майка Тереза?!?!е некоректно.
Смятам ,че поста на Бабилия също е съвет против страха!! :pe  bouquet Hugace:[/b]

# 549
  • у нас - на брега на морето
Мили момичета, извинявайте, че днес забравих да ви почерпя за имения ден на големия ми син - Димитър. Да е честит празникът на всички, които имат повод! Wine Glass

# 550
Йовче, честито на момчето! Да ти е жив и здрав! Нека името му носи успехи във всяко едно начинание! newsm51 baloni Wine Glass

Ако има още именници, ЧЕСТИТО!

# 551
Миленче, отчетох си грешката - ама след време. Абе трябва явно да бъдем малко егоисти наистина, а най-добре да се постигне някакъв баланс.
Соня, наистина страничните ефекти за Нератиниб звучат страшно. Но дори да вземеш листовката за аспирин - там също ще прочетеш за разни странични ефекти, пък едва ли не всеки го пие. Програмата, в която аз участвах беше Нератиниб с/у Лапатиниб + Кселода, но на мен ми се падна втория вариант. За Лапатиниба също страничните ефекти бяха сходни, пак диарията беше при 90%, пък при мен не се прояви, не е толкова страшно, колкото звучи. По-страшно е ако болестта стане неконтролируема. Мисля, че съседката ти не трябва да се отказва, нека опита, ако не й понасят ще ги спре.
Амазонка честито на синчето ти и на други именници ако има в клуба!  bouquet

Хубава вечер!  bouquet

# 552
Соня, наистина страничните ефекти за Нератиниб звучат страшно. Но дори да вземеш листовката за аспирин - там също ще прочетеш за разни странични ефекти, пък едва ли не всеки го пие. Програмата, в която аз участвах беше Нератиниб с/у Лапатиниб + Кселода, но на мен ми се падна втория вариант. За Лапатиниба също страничните ефекти бяха сходни, пак диарията беше при 90%, пък при мен не се прояви, не е толкова страшно, колкото звучи. По-страшно е ако болестта стане неконтролируема. Мисля, че съседката ти не трябва да се отказва, нека опита, ако не й понасят ще ги спре.

Вече й предадох информацията, тя също е намерила друга, но страничните ефекти я плашат. Сега се възстановява от операцията и ще реши на първата химия какво да прави, но сигурно ще ги приеме... Благодаря, още веднъж, от нейно име! Hug

# 553
Йовче, да ти е живо и здраво момчето! И ти да си жива и здрава,защото още много време той ще има нужда от твоето присъствие!  bouquet

Аз ,момичета,да ви кажа,още отначало си ги научих моите домашни да се съобразяват със състоянието ми! Такава съм си аз-егоистка! Blush И преди си бях такава...Още като се омъжих ,дадох на съпруга си ясно да разбере,че не съм нито прислужница,нито послушна и изпълнителна...Затова ,вече 18 години,при нас няма мъжка и женска работа...Децата са общи-грижите също! Къщата е обща-подръжката и също! Фирмата е обща-работата също!
На който не му изнася-да се изнася! Peace

# 554
Браво на теб, Сис - умно момиче! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт