Лятото си тръгва вече, зъбки вади мартенско човече(8)

• 25 378
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
здравейте маминки.
честито на празнуващите майчета и бебоци.
абе много пусто в тая тема,къде сте всички.
то да взема и аз да спра да пиша.
сега поне захладня и да се надявам че по често ще влизате и ще драскате по някой и друг ред как сте вие и бебоците.
ние днес от 2 часа сме на консултация,да я видим малката принцеса колко е пораснала.
Челси аз вигантола засега го спрях,днес ще питам доки какво да давам.
ами засега това от нас.лек ден.

# 571
  • София
Вигантола и аз го спрях от миналата седмица, иначе давах по една капка само и да Ви кажа имам чувството, че откакто не го давам Коко спи доста по-спокойно нощем. Може и да е просто съвпадение и да няма никаква връзка с Вигантола- не знам.
Ние се поразходихме малко навън, че иамх да свърша малко административни задачки и сега сложих малкият да спи. Отивам и аз да се паркирам до него.
Чао.  Hug

# 572
Здравейте майчета, отдавна не съм писала, а и нямам време да ви прочета. Тук няколко дни на пресекулки сядам и попрочитам по диагонал. Имахме малко сдърпване с мъжа ми в резултат на което пострада лаптопа, както и проходилката, която е леко пукната, но от лаптопа нищо не става. За съжаление и такива неща се случват, колкото и да ми е неприятно.

На Вики трябваше да й сложат Хепатитната ваксина на 28-ми, но се отложи, защото трябваше да направим повторно изследване на урината, поради наличието на много левкоцити в първата проба. Направихме го и днес ще ходя да го покажа на педиатърката, да видим какво ще каже. Това, което тя искаше да види, а именно белтък и седимент, са в нормите. Мъжът ми обаче е пуснал и стерилна урина, въпреки че аз не съм твърде убедена, че на бебе може да се пуска такава или поне така са ми казвали де, и не ми харесва много резултата, пише - контраминиране, изолирани са повече от 3 микроба, да се повтори изследването след добре направен тоалет. Е аз го направих тоя тоалет доста добре бих казала, но защо така - не знам.

А нашата Вики тая сутрин падна от леглото - направо се разтреперах цялата. Баща й спи в едната половина, аз я събувам и я оставям посредата на леглото, като отивам до кухнята само да хвърля памперса и чувам силен рев. Детето се беше претъркулило и на земята.

Все още нямаме зъбчета, а пюренца си хапваме на поразия. Яде по 4 пъти на ден - сутри към 8 часа, на обед около 12 - 12:30, следобед около 17 часа и вечер към 21:30 ч.

Вигатол все още давам, но днес ще питам педиатърката, какво да правя с него.

# 573
Привет мами! Приспах Дара и тичам да ви нагледам как сте.
wola, бързо оздравяване на твоите хора и честито първо зъбче! Чудесни мерки сте докарали със Сами, много е висок.
ilein7, не можаха ли да намерят АБ, съвместим с кърменето. Тууу, язък. Сега ще цедиш и хвърляш. Дано Жорко си намери любимо АМ, сменявай марката ако не иска това. Успех момиче, ще се справиш щом го искаш.  Бързо оздравяване! Hug
каза да започвам да захранвам малкият звяр с месце.
Хехе, представих си го заръфал пилешка кълка. Ние бавно напредваме със захранването, днес хапна 1 ч.л. оризова каша без ужасно да я плюе /само малко/ и три зрънца елда.
казала му с очички, че иска... .
 Joy Добре се разбират дядо и внуче. Пожелавам ти да имаш търпение и такт да се справиш със ситуацията без да се изпокарате  Hug Относно проходилката, ето какво пише в моята бебешка книга " Детето трябва да може да седи, но все още не пълзи и не ходи. Скучно му е и мрънка и тогава е моментът. Не го оставяме повече от 30 мин. в проходилка, защото става лениво. Щом бебето пропълзи, ограничаваме проходилката, т.к. предназначението и е да спести огорчението на бебето от неподвижността му.  Пристъпването в проходилка и самостоятелното ходене изискват различни движения на тялото. Проходилката не стимулира усвояването на равновесие, нито умението да падаш, две абсолютно необходими условия за самостоятелно ходене." По тази причина не купих, не ми се дават толкова пари за кратък интервал време. А не бих искала да купя нещо евтино и нестабилно да се преобръща на прагчетата. Дано ми е здрав кръста. Делянка и боц ли прави, браво на умницата, веднага се заех да я уча моята, само се кикоти засега  Simple SmileАхони и на мен ми липсва, но пък видях снимка на нашата звезда Вики Бузанка в последния брой на в-к Уикенд, до 1ви октомври. Пише Виктория Казанджиева на 4 месеца, познах я веднага по очите и бузките /ще ги изпапкам/. Публикувам, че е дълго, сори.  

# 574
tihi4ka, защо излишно му се притесняваш на детето, вие сте едва на 6.5 м. Моята док каза, че на 7 трябва да могат да седят, но пак е в граници +-,  рано е още. Наистина някои деца изпреварват развитието си, но това не азначава, че ние сме изостанали, просто си караме по норма.
STELLEE нали е много хубаво това ПЗ, и Дара много обича да е с нас на масата, иначе мрънкоти. И тя хареса боба, не само соса, но и обелено бобче.
4elsy, вигантола хвърлих, док каза да си купя от новата доставка.
krasita1, пиши какво са ти казали на консултацията.
Момичета, малката ме зове за разходка. чао  Hug

# 575
  • София
tihi4ka, защо излишно му се притесняваш на детето, вие сте едва на 6.5 м. Моята док каза, че на 7 трябва да могат да седят, но пак е в граници +-,  рано е още. Наистина някои деца изпреварват развитието си, но това не азначава, че ние сме изостанали, просто си караме по норма.
Абсолютно подкрепям  Peace, за сравнение Коко се научи да се обръща от корем по гръб на около 6 месеца, а някои дечица още на вторият-третият месец можеха. Нито съм се притеснявала, нито съм го мислила, тогава му дойде музата  Laughing.
Започна да седи стабилно от около 15 дни, което вече си е в норма и както казва Мама Да- не се притеснявай излишно, всяко едно дете само по себе си е толкова различно от друго такова на неговата възраст.  Hug.

# 576
Благодаря на мамите който ме успокоиха че детето не седи стабилно. Heart EyesГоляма скука днес при нас е студено и за разходка не става,голям вятьр има и то студен(в Бяла Варненско сме).Направо ще откача.И като знам че това ни чака доста често оттук насетне..............Аз ставам че поне до магазина да отида.

# 577
Здравейте, ходихме до педиатърката с Вики да видим какво ще каже за изследванията - добри са, а стерилната урина явно е получила някакво замърсяване, за да даде такъв резултат. Поставиха ни и Хепатитната ваксина. Така че вече чак на годинка и един месец ще е следващата. Аз днес разбрах, че ще мога да вземам от другия месец месечните майчински, че до сега не ми се полагаха. А дано. 35 лв. нищо не са, но кой ти ги дава.

# 578
Здравейте маминки, минавам само да се похвалим имаме си 2 зъбчета отдолу, сега се показват. Честито на всички нови месечинки! Както и на всички с нови зъбчета!  Hug А болничките да оздравяват бързо! Praynig

# 579
идвам да дам отчет.
9100кг и 72 см.браво на мойто мишле.качило е 600гр и пораснало 2 см.
нямаше противпхепатитната и сега ще чакаме другия месец .та да видим.и ми е много чудно как в софия я има ,а тук не.
тук имаше вятър ,но това не ми попречи да я изкарам на разходка.
купих и крем на бюбхен с невен( за лице).
ние сме със съвсем обикновенна проходилка( 50лв),даже няма име на кого е.и я сложих в нея на 6.5м.нито можеше да стои седнала ,нито вървеше.първите няколко дена я слагам по веднъж за по 5 мин.михаела само блъскаше по табличката,но и беше мн интересно.
благодарение на проходилката започна да прави крачки ,а на 7 м седеше вече седнала,е в началото не мн стабилно,но вече си седи добре.лично аз съм доволна от проходилката.взех евтина точно поради тази причина че е само за около2-4 м.
Деси честити ви зъбчета-белички и здравички.
Елзас,браво за добрите новини.дано вики не се разболява вече.а колкото до таткото-случва се и в най-доброто семейство Laughing

Тихичка,ама ние сме почти комшийки Joy

и аз съм съгласна с това че всяко дете си е различно и немогат ,а и нетрябва да се сравняват едно с друго.те сами си показват кое и как.стана мн дълго.лека вечер

# 580
щях да пиша за вигантола.нали ви писах че го бях спряла,но днес доки каза да не и давам вече че почти и се е затворила фонтанелата.
ще  видим пак края на октомври как ще е ,че знам че се дава до 1г и най-вече зимата.
Уола честито зъбче и на вас.чета че изпрати таткото.дано Сами да слушка ,докато се върне.
Натали,поне захранват детето,с каквото сметнат за добре.мойта сестра преди 2 м натърка един кренвирш на устата на Миша(щях да я утепа).после една позната реши да и даде да ближе сладолед.абе те не знаят ли че аз си имам схема на захранване. Mr. Green
между другото тези дни ще въвеждам глутен.днес взех от бисквитките на Плазмон.мисля с тях да почна.и след това ще давам попара.за жълтъка ми казаха че е рано още.може би към годинката.
ами айде стига писах.лека и мека на всички ви.

# 581
Само набързо да кажа,че храненето с АМ не става Sad-нитоФризолак,нито Нутрилон,нито кисело мляко, и снощи го накърмих,сутринта пак.
После направихме попара за 10 ч,не иска,пасирахме я-не иска,сипахме я в шише-не,
С една дума детето си иска цокане от гърда. Confused
На обяд хапна зеленчуково пюренце,после млечна каша,после малко кърмене  преди инжекциятя и си заспа хайванчето доволно че си цока Simple Smile .
Сега след банятя му дадох от изцедената кърма и в 1ия момент се дръпна,но после си позна неговото Rolling Eyes .
Ох,да свършват тия инжекции,че да го кърмя спокойно,че като не беше и той добре нищо не му се ядеше.
Днес се пошегувах,че ще го кърмя до 1 клас Rolling Eyes,а после ще яде тостери,ама може и до 4ти,че се пада да си го уча аз в начален курс-така че може да си цоцка междучасията #Crazy #Crazy #Crazy

Момичета,благодаря на всички ви за пожеланията за оздравяване и кърмене!Целувам ви!    bouquet  bouquet  bouquet

# 582
Само набързичко минавам
Честити зъбки, бързо оздравяване, честити месечинки и много Hug
Моите скоро ще се карат за проходилка. Когато единия е в нея, другия само гледа и иска и той. Май ще купувам втора, а не ми се искаше. Вече си обикалят навсякъде, днес Филип прояде найлона на една торба с хляб, която завлече от нисък рафт. Висяха и на бънджито. Абе, пълна лудница ви казвам, добре, че лягат в 8 та има мира.
Лека, мамчета.

# 583
здравейте мамита 
аз отдавна не съм писала,но имахме доста натоварена програма и нямах време.общо взето първо че докато беше топличко с краско по цяяяял ден бяхме навън и чак вечерта се прибирахме грохнали от умора а и така свикнахме че сега с това лошо време незнам какво ще правим . отделно на 20.09 ни беше първата годишнина с любимия(поради което се чувствайте почерпени)и излязохме да празнуваме.след това пък организирахме моминско парти на една моя много добра приятелка и общо взето аз се занимавах с идеите и покупките,а пък и сватбата след това.абе общо взето доста излизания ми се насъбраха,но добре си изкарахме.бебчо е бил много послушен при баба си и честно да ви кажа все си мислех ще се наспя на другия ден до 2,3 часа...да да нищо такова още рано рано оцъклях очите и събуждах милото да ме откара при детето  .се срешнахме с вени и ичка,много добре си изкарахме малко набъзро но пак е добре.мнооого сладка тази ичка и вени е стърахотен човек,да се надяваме че пак ще се видим.
чета че има болнички,бързо да се оправят и много гушки.аз също съм болна и дано не заразя малкия.давам му по 1 ампула витЦ и дано го предпазя че следващата седмица ни предстои третия прием на пентаксим.днес бяхме на консултация и ни сложиха хепатитната,поплака малко но като го гушнах се успокои миличкия.иначе е порастнал с 1 см и е наддал с 500гр-доволни сме(7650кг и 69см)доки ме посъветва да започвам вече с попарките.вие правите ли вече попарки и как ги понасят малчовците.
иначе като цяло краско е добре,много подвижен,вършее в проходилката,отваря шкафове,дърпа покривки абееее направоо не ми се мисли 
за седенето и аз да кажа че по никакъв начин немога да го накарам да е легнал ако не спи.той иска да е само седнал,много стабнилно седи и прав и седнал,аз даже вече започвам да обикалям с него из стаята да ходи.щом му се ходи на детето да ходи.моя племенник проходи сам на 10,11 мес та няма да се учудя и краси ако е така.папкаме си пюренца,вече и месо включихме.пилешко,пуешко и заешко но последното не го иска под никаква форма и не му давам.за сокчетата се чудя пробвах 1,2 пъти но нещо не му се нравят,а и вода неиска да пие още и незнам какво ще го правя това диваненце.зъбки нямаме още,но мнооого го мъчат миличкия,вечер понякога спи неспокойно,все още се буди да яде по 2 пъти.през деня не спи много и все иска занимания,на ръце в проходилката или най вече навън на разходка.
и сега да ви се оплача и за мен.започнах преди 3,4 седмици една диета и си казах защо да не е придружено със спорт.уговорих се с една братовчедка след като успивам краско да ходим да тичаме.да обаче с целия си акъл не съм преценила как точно да тичам по колко и сега немога да се помръдна и да стъпя на краката си от 2 седмици вече.едва ходя и тати се занимава повече с малкия.незнам но вече се замислям дали да не отида на доктор,защото не минвва и това си е,дали пък не съм си направила нещо беля от тоя зор да тичам и да отслабвам.затова засега от диетата резултата ми е само 2 кг но нищо,бавно и славно...
май стана доста дълго и няма кой да ме чевте така че стига съм писала
на всички болнички да оздравяват,на всички с повод да са живи и здрави и много целувки от мен и краско
евче,мама да,натали и всииииички мамита и бебета до една Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 584
Добро утро момичета! Студенко, ама слънчево, ще се ходи по разходки, че моята имам чувството, че за разходката си мрънка. Как я изведа, започва да се озърта и мирясва  Simple Smile
eniq добре, че писа, много ми липсваше! новините за Краско са чудесни, голям и здрав мъж  Simple Smile Честита ви годишнина, много любов и щастливи мигове!
4elsy, ама у вас е много весела картинка  Grinning
ilein7, много си смела да кърмиш сега, позволиха ли ти? Не може ли да пояде само любимите си храни тези дни, натъпкани с АМ, щом не иска мляко?
krasita1, много сте пораснали. Подсети ме за крем за лице за малката. Вчера я изведох два пъти по за два часа, увита като шушулка, духаше вятър и сложих комарника да спира малко, но за крем не се сетих.
dekryo, честити зъбчета! Много да са здравички и белички!
elzas, големи перипетии у вас, но и това ще мине и всичко ще  е наред, нали?
Приятен ден мами, и да няма болнички, само весели и усмихнати личица  Hug

Общи условия

Активация на акаунт