Лятото си тръгва вече, зъбки вади мартенско човече(8)

• 25 373
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
4elsy Наистина е весело у вас Hug Hug Благодаря, имам добър крем, но и него не ползвам. Онзи ден дерматологът ме попита с какво го мажа, и като казах, че с нищо, той си ококори очите и сигурно ме взе за луда. Но тъй като ползваме предимно хомеопатично лечение, мазането отпада, и наистина няма нужда, освен в екстрени случаи. Ако ми се наложи, ще си взема този крем, който споменаваш  Hug
Иначе може ли и на мен да кажеш за диетата?  Embarassed Embarassed Онзи ден пак ми станаха в трамвая, а и един бивш съсед, когото срещнах случайно много се сконфузи защото беше сигурен, че съм бременна. След самото раждане отслабнах с 10кг, след това качих обратно към 8кг. Оттогава съм отслабнала с 900гр.  Embarassed Ама ти добре се справяш с отслабването, браво!  newsm10 Аз нямам опит с диети, но ходех на фитнес. Сега не ходя защото също имам болки в краката и коленете като спортувам, понеже са ми много килограмите. Трябва да ги сваля, за да спортувам. Catch 22.  ooooh!

# 601
  • София
Здравейте, сладурки.
Ние сме добре, растем, хубавеем и се радваме на хубавото време и на живота като цяло. Целуваме ви всичките  Hug Hug Hug
Започнахме захранването преди 2 седмици със сок от морков, сега яде пюре от картоф и морков и пие сок от ябълка. Щом глътне отваря отново уста и дори ми подвиква да не се бавя. Като свърши пюрето или сока ми вдига жесток скандал, защото иска още, но като я сложа на гърда се пооправят нещата. днес мисля след пюрето да не предложа кърма пък да видим.
Вики вече си седи съвсем стабилно сама, успява дори да се задържи права, хваната за кошарката, но като посегне настрани губи равновесие. Ходи на крачета ако я държа и е голям кеф. Още не иска да стои в бънджито, но за сметка на това я слагам права до него и го върти и блъска с голям кеф. Вчера й купих чаша за бебе и сега ще я уча да пие с нея, а тези дни мисля да й купя и гърне и след 1-2 седмици да започна да я слагам по малко в него, за да свиква. Това е всичко от нас. Направо не мога да повярвам как това малко бебче се превърва в човече.

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 08:57 от ahoney

# 602
  • Варна
Здравейте мами и бебчовци,
аз не съм писала, но си ви чета редовно. Ние с Бобчо сме добре, расте малкия разбойник и дивее. Въобще не стой на едно място това дете и също като Вини е фурия в банята. Много ми се иска да го пробвам в по-голям басейн, но все ми се струва, че басейните за възрастни не са подходящо място за деца. Около Варна има и минерални, но като незнам дали е подходящо doh Вие имате ли мнение по въпроса, кога мога да го пусна в такъв басейн?
На нас ни остана последния Синфлорикс и хепатитната, ние също ще вземаме Фенистил преди Синфлорикса, че много плака малкия последния път, два часа сме го разнасяли и не искаше да се успокоява.  ooooh! Опитваме се да стоим седнали и успява за 10 секунди, някога повече. Иначе вършее с паяка из къщата, но не прави крачки, а като зайче подскача с двата крака. Joy
Еniq, аз правих диетата на Дюкан преди да забременея и свалих с нея 9-10кг, които успях и да задържа до самото забременяване. Имам доста познати, които правиха диетата и са много доволни и с дълготрайни резултати. Друг е въпроса дали е здравословна...
Това е засега от нас, хубав ден на всички Hug

# 603
  • Варна
Хей, здравейте мили мами   bouquet
Много отдавна не съм писала и аз, но не пропускам да ви прочета  Embarassed
Не знам защо така се получава  Rolling Eyes
И при нас, ситуацията е като при повечето от вас, растем и хубавеем  Heart Eyes
Радост е вече голяма, бърбори си, вика, смее се, върти се като пумпал в кошарата си  Laughing
Заместила съм вече 2 хранения, като сутрин започваме с АМ между 7:30-8:00. Около 11:30 давам
зеленчуково пюре в което от една седмица през ден слагам и 1/4 жълтък, към 15:00 ядем каша в кочто слагам плодово пюре,
към 18:30 АМ, и последно в 22:00 пак АМ и после сън до сутринта  Heart Eyes Месо още не съм въвела.
Все още не може да седи сама, но и това скоро ще стане. Свършихме с Пентаксима и Синфлорикса, остава ни само Хепатитната. На 14.10 сме на консултация и се надявам да я има, да не се налага да я отлагаме.
А сега да ви кажа нещо. Преди няколко дни зададох въпрос в "БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ'' за това след колко време откакто съм започнала да давам жълтък да започна да давам и месно пюре и познайте.............веднага бях оплюта  Joy
Как толкова рано жълтък, и месо не по-рано от 8-я месец  Rolling Eyes, абе луда работа  ooooh!
Относно килограмите, и аз имам да свалям още доста, но не мога да започна диета, защо....не знам  Laughing, но се опитвам от време на време да спазвам лунната диета и има ефект.
Ами това е за сега от нас  bouquet
Целувки на всички  Heart Eyes и до скоро. Hug Hug Hug

# 604
здравейте и от нас! Как сте днес?Ние сме добре сутринта бяхме на разходка вьпреки хладничкото време,но поне печеше сльнчице.Но сега и сльнцето се скри и стана доста хладно.Много ни е скучно,всички са на гроздобер.Сега смятам докато е на кеф и е в паяка да пусна една прахосмукачка и да обера праха.Относно отслабването и аз имам нужда-още 6 кг поне за да си вьрна отпреди бременноста.Хайде чао засега отивам да вилнея с прахосмукачката Grinning

# 605
Ето я диетата. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=528095.0
Чакам ви там. Hug

# 606
Ахонето,  Hug
Твоята кукла чак тук стана известна. Свекърва ми донесе един вестник Уикенд от Бг и там има Вики на 4 месеца. Да ти е жива и здрава, мнго е сладка.
карменче, може ли да ми помогнеш да сложа такава хубава снимка като вашата на аватара ми. И още нещо, какви са ви хомеопатичните. Hug
Лек ден, отивам да гледам море от любов ако ми позволи времето, че вали, а когато вали сателита не бачка. Hug

# 607
  • София
4elsy  Hug Hug Hug Радвам се, че славата на малката ми принцеса те е застигнала и в Англия   Joy Joy Joy Ей това дете, чак в чужбина се прочу, а е още на половин година. какво ли ще бъде като порасне?  Laughing

# 608
  • Варна
Хайде на кафето  kaffeetrmker_2
Но то май няма с кого да го пия  Crossing Arms

# 609
  • Sofia
Добро утро и от мен.
Аз малко пиша, но пък чета подробно....
Но има някакво затишие, явно бебчетата не ви оставят на спокойствие Grinning

Ние сме добре - вече имаме четири зъба в устата.
Каката ми се разболя, та ми изката акъла (тя по принцип рядко боледува) - вдигна 39,3 температура изведнъж. Но днес е по-добре - явно някакъв вирус я е тръшнал - дано да не го зарази мъничкия.

Ние съвсем сме изостанали с ваксините... пак няма при Джи-пи то. Оставят ни  2 Пентаксима и Хепатитната...
Кармен, в интерес на истината преди няколко години и ад се бях запалила по подобни филмчета за вредата от ваксините и доста попочетох (вкл. участвах в алтернативния). Освен това разговарях с доста специалисти (имам доста близки хора в лекарските среди). Въпреки всичко крайното ми мнение е, че ваксините са по-малкото зло и че представените конспирации са силно преувеличени.

Хелена, относно захранването. Не се връзвай на оплюването. Всеки има право на мнение - действай каквото ти подсказват инстинктите (обичайно те са по-верни, отколкото общественото мнение). Аз съм противник на абсолютизирането на която и да е схема. Важното е детето да поема храната, която му се предлага и то без да има проблеми (изприщване, повръщане и пр.) като се избягват силните алергени.
Ако бебето е кърмено, няма проблем да се захрани по-късно (стига и кръвните му резултати на 6-я месец да са добри), но около 5-7 месец е нормална възраст за поемане на друга храна.

# 610
 Hug мами! Няма да мога да изчета, че се ококоркахме. Само да се обадя, че сме тук и сме добре и захранването все още е тормоз!
Радвам се, че Ахони се появи!
Това за ваксините, предполагам, че е против тях. Не чета подобни статии, че се страхувам. Темата многократно съм предъвквала и с доктори и тук, и съм стигнала до убеждението, че ако са задължителни трябва да слагаме, иначе после не ги взимат нито в детска градина и т.н. проблеми. Както писа една майка тук преди месеци "прекръстваш се и го водиш на ваксина". Ясни са и ползите и вредите, просто първото надделява.
Приятен семеен ден Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 11:55 от Mama Da

# 611
Bona fides Да, сигурно има степен на преувеличение, но има реални неща, които не могат да се пренебрегнат. Например - извън рамките на всички конспирации има данни в пресата, че ваксината против свински грип, така широко предлагана миналата година, включително и на мен, e провокирала голям процент случаи на нарколепсия у децата. Финландия спира ваксината, а в Австралия тази ваксина, както и ваксините против инфлуенца, са забранени за деца под 5 годишна възраст. Всичко това може сега да се прочете на сайтовете на различни вестници.

Когато бях 6 месеца бременна миналата година, живеех в Англия, и получих обаждания от джипито на два пъти, за да отида да ме ваксинират против свински грип. Джипитата убеждаваха, че всичко е наред и ваксината е безопасна. След много четене, включително и на медицинска информация за съдържанието на ваксините, и след много двоумения реших да откажа ваксината и изобщо не съжалявам. Особено съм доволна от миналогодишното си решение след като сега прочетох за нарколепсията. А ако нещо се случи на едно дете, джипито не поема отговорност.

Естествено, не казвам, че всички ваксини дават подобни странични ефекти, но взимам и под внимание в частния случай, че детето ми силно се изрива след ваксина, получава упорито разстройство, и видимо не се чувства добре. Разбира се, връзката между страничните ефекти с ваксината, били те непосредствено след ваксиниране или години по-късно, може както да се потвърди, така и да се отрече. Затова трябва да се премери риска. Може от 1 млн ваксинации 1% да дадат фатална реакция, но когато едно дете е засегнато, то това е 100% попадение за самото него. Не е лесен избор, но всеки решава за себе си.

# 612
  • Sofia
Кармен, аблосютно съм съгласна с теб.
Моето мнение е, че противогрипните (дори и за свинския грип) ваксините са излишни (изключая случаите на трайно намален имунитет поради някакво друго заболяване).
Пак повтарям - аз взех категоричното решение да се възползвам от ваксините като превенция, въпреки съмненията си.
Отговорността при поставянето на ваксина е както на педиатрите, така и на родителите - в смисъл, че следва да проявават повишено внимание при някакви реакции (както е в твоя случай) и съответно при непоносимост да се изключат някои от компонентите на ваксината - напр. при ДТК-то преди (за Пентаксима не знам) колклюшната компонента дава най-големи реакции и при последващите приеми тя се изключва.
Другото изключително важно е децата да бъдат абсолютно здрави, както и да не са били контактни с болни, като дори е желателно непоследствено преди и след поставянето на ваксината да не са приемали нови храни.

# 613
Здравейте и от мен.
Ахонето, хубавица ще стане като майка си. HugАма и очите ти е вземала, късметлийка. Христо е със сини, но с малко жълтеникави шарки около зеницата. Много са красиви, дано не се потъмнеят. Филип се очертава със тъмно зеленикаво кафеви, ама ги описах Rolling Eyes
За ваксините и аз да кажа мнението си. Не чета много, но от това което съм знам, че ваксините са по-малкото зло.
Карменче, и моя Христо се обрива повече,  вдигат температура, раздразнителни са, но от двете злини избираш по-малката. Rolling Eyes
Много се радвам, че послушах инстинка си и не си сложих ваксина срещу свински грип. Статистиката в Англия е, че много голям процент от джи пи-тата не са сложили ваксината на тях самите си. На народа обаче предлагат, че им се заплаща. #2gunfire
Хубавото е, че по временабременността си грип и настинка не хванах.
Лек ден. Hug

# 614
Bona fides Сигурна съм, че си взела правилното решение за вас. При нас отлагаха ваксините заради обривите. Но тези обриви се появават от втория месец, а в първия месец му бяха поставени първите две ваксини. Изобщо не знам как би било детето ми без никакви ваксини. А изводът, който си направих от примера със свинската ваксина беше, че не мога да вярвам на докторите. Уж беше безопасна, пък след няколко месеца се оказва, че не е.  Sad

4elsy Да, така е за джипитата. Радвам се, че не си се имунизирала тогава. То и аз, въпреки че изчетох сума ти неща, пак накрая карах на интуиция. Иначе нали хванах страшен грип като идвах насам бременна, проверяваха дали е свински, но не беше. Докато излязат резултатите от тоя тест (отне три работни дни плюс събота и неделя), вече бях излекувана. Свинският грип е като всеки друг грип, ако лечението се започне навреме, няма проблем. Сега медицината е достатъчно развита, за да може успешно да лекува повечето болести, включително и тези, срещу които имунизира.

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 13:29 от Carmen

Общи условия

Активация на акаунт