Лятото си тръгва вече, зъбки вади мартенско човече(8)

• 25 463
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Хмммм..да ви попитам трябва ли да се притеснявам , че не можем да седим сами повече от 20-30 сек...седи си иначе ама леко трябва да се подпре от тук от там ..и отива постепенно напред..????Вашите как са?Иначе обожава да седи на крачета или легнал да си маха чорапите и т.н.., но седнал самичак не може..
За захранването не мога да кажа нищо ..от 5ти месец започнах постепенно ..началото на 6ти спрях да кърмя и сега ни е следния режим
 06.00 - 180мл АМ
 10.00 - попара
14.00 - зеленчуково с четвърт жълтък / месно  - 150-180мл
18.00 -  каша , колкото му се яде или плодово пюре ( понякога пълнозърнеста каша 180мл)
21.00 - 210мл АМ

Аз вигантола лятото не го давах , но сигурно ще трябва пак да започна ( заместител разбира се )..До кога трябва да се дава знаете ли?

# 481
  • София
здравейте,
дано бързо да оздравяват болничките дечица Praynig

ние също минахме на 5 хранения: сутрин и вечер кърма, а през деня- попара(каша), зеленчуково пюре (или месно), плодово пюре. След пюретата задължително обаче давам и мляко - още имам замразена кърма и давам от нея, но като свърши след 10 дена ще давам вече АМ, защото кърмата ми вече доста намаля. Моята лакомница след като изяде цяло пюре изпива и цялото мляко  Shocked , затова вече и давам по около 100мл, че после пък започва да пъшка и повръща  Sick

Кармен, броколите пробвай да ги смесваш с моркови, така стават сладки и бебето ги яде. Иначе само броколи - забрави! такава отвратена физиономия ми прави, че... като че ли отрова и давам  Confused Всичко, което не сладни смесвам или с моркови или с тиква и така ги пробутвам и другите зеленчуци  Sunglasses

Ето и малко снимки от нашето кръщене:
http://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.20732752

# 482
При нас дават витамин Д,моите не са спирали да го пият .Днес ще ни  бият ваксини  и направо от сега ме хваща страх,Мария полудява след всяка ваксина.След първата спря да яде и да ака ,след втората започна да реве когато и  се спи,сега да видим след тази  какви ще са последствията ThinkingИскам  да ви попитам кога започнахте да давате месни  пюрета .купила съм  две с пилешко и мислих днес да попитам педиатъката ,но снощи  ни  се обадиха от болницата ,че са само на ваксина без преглед.

# 483
Урааа трето зъбче
lorelei75 , честито християнче!

# 484
здравейте маминки.
честито на днешните бебоци ,които стават на 6 и 7м-живи и здрави да са.
днес взехме изследванията за кръв и урина .хемоглобина ни е 108 ,което означава че е нисък.на 30 сме на ДК и ще видя доки какво ще каже.някой беше питал за боцкането при вземане на кръв,Миша плака малко.но вземането на урина си беше цяло приключение Laughing

нашия хранителен режим е следния
8:00-АМ-180гр
12:00-зеленчуково/месно пюре-130-150гр
15:30-плодово пюре 80гр+АМ-120гр.( или каша с плод.пюре 150гр.)или (плод.пюре -130гр.)
19:00-АМ-180 гр
22:30-АМ-200гр

МАМА ДА честито ви зъбче

ДАНИЕЛА аз месното пюре почнах да го давам когато Миша беше на 6 и половина мес.,но гледам когато въвеждам нова храна да са минали поне 3-4 дена от ваксините.

ЛОРЕЛЕЙ честит ти християнин

ГТАЛЕВАние отскоро седим седнали,но когато я слагам на леглото и тя се клатушка и ходи напред.
Болните дечица и майки бързо да оздравяват.
ЛЕК ДЕН

# 485
 krasita1 защо се изчаква няколко дни след ваксината.милих утре да  ги пробвам с пюре от тиквички,но щом трябва ще изчакам.

# 486
daniela197878, позволявам си да отговоря вместо krasita1 , че не е на линия. Защото и без това децата са неспокойни от ваксината и не е подходящ момент за нова храна. Успех!

# 487
daniela197878, позволявам си да отговоря вместо krasita1 , че не е на линия. Защото и без това децата са неспокойни от ваксината и не е подходящ момент за нова храна. Успех!
Мерси

# 488
мама ДА -мерси че си отговорила вместо мен.
Дани,защото може да се прави и реакция от ваксината и няма да разбереш дали е от ваксината или продукта който въвеждаш.

# 489
Кармен, броколите пробвай да ги смесваш с моркови, така стават сладки и бебето ги яде. Иначе само броколи - забрави! такава отвратена физиономия ми прави, че... като че ли отрова и давам  Confused Всичко, което не сладни смесвам или с моркови или с тиква и така ги пробутвам и другите зеленчуци  Sunglasses
Честито кръстено бебче Simple Smile да ви е живо и здраво!
Той ядеше броколите на Гербер преди, но тогава още не беше опитвал морков и тиква, затова наистина сега ще му ги смесвам защото не ги иска така.

Mama Da  Hug Hug

# 490
Привет на всички мами и бебета. Честити месечинки на празнуващите и бързо оздравяване на боледуващите.  Hug

Ние от вчера започнахме захранване - с картоф. Варя по 1 картофче и смесвам с кърма. Ако има мами, които са правели същото, моля кажете с какво пасирате този самотен зеленчук - аз имам голяма кана - пасатор и съответно картофът се разпръсква по стените. Вчера на вилата пробвах с прибор за пасиране - нали ги знаете - тези старите от комплектите прибори, но не зная дали така става достатъчно фино. Чудя се дали да не си купя от ръчните пасатори - тези дългите.......??????

Специални благодарности на майчето, което пусна инфото за вит. Д-то.

# 491
  • Sofia
Здравейте мамчета! Отдавна не съм писала, но сега съм тук. Бяхме на море 10 дена и си изкарахме много добре. Анабел нещо се разлигави да заспива с мен та сега пак се "възпитаваме", но какво да се прави. Иначе вчера бяхме на консултация: 8 кг и 64 см. Бихме последната ваксина и сега почивка до 1 годинка. Видях че много бебета вече ядат попара ние сега почваме а жълтък още не. Иначе яде месно зелечунково и редувам само с зеленчук ама са 2 зеленчука и харесват та сега и една солена каша ще и предложа да видим. Следобед яде каша а останалите пъти мляко (яде 5 пъти). Купихме и бънджи ама не такова за вратата и си умира от кеф да скача.

Исках да ви помоля за помощ. Пуснала съм следната тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=527614.new#new
Ако имате някой който можете да ми препоръчате много ще се радвам.

Много целувки на всички бебоци!  Hug

# 492
Mucinka111 аз приготвям в повечето случаи домашни пюрета. Имам пасатор от тези дългите и към него върви една такава много дълбока и тясна чаша и ми върши страхотна работа. Иначе като вариант е да приготвяш малко по-голямо количество и да не ти се разпръсква по стените, като аз след като приготвям пърето от картоф(разбивам с пасатора със съвсем малко водичка) и го слагам в бурканче в хладилника. Може да издържи до 48 часа, като непосредствено преди ядене добавям кърма. Останалото количество може вие да си го хапвате като гарнитурка към някоя пържолка  Laughing. Други зеленчуци като тиква, тиквичка,моркови.... варя по-голямо количество и после замразявам във форми за лед. Много е удобно, само знам, че картофа не става да се замразява. Има неща, които не знам как да приготвя (пащърнак, броколи..) -от тях взимам готови и ги смесвам с домашно пюре.

# 493
Добьр вечер и от мен!Не че някой ми отговаря на мен ама аз да си напиша.Днес бяхме на изследвания и почти не плака-браво на нея!Хемоглобина е 111 и ми казаха че сме на границата,но че не е ниськ.И ние сме на 5 хранения-6-кьрма
9 и 30 кьрма+плодово пюре 50 гр
 12 и 30 -13-зеленчуково пюре от детската кухня-каквото ни дадат
16 и 30-десерта от млечната кухня-какьвто е
19-19 и 30 кьрма
Голямо улеснение си е тази млечна кухня.Поздрави на всички празнуващи бебоци и мамчета и бьрзо оздравяване на болничките Heart Eyes

# 494
тихичка аз ще ти отговоря Laughing
какво казаха за ниския хемоглобин?изписаха ли ви нещо да пиете?
браво че си хапвате,гледам че и на кухня си записала бебока.при нас е от 9м,така че ще изчакам малко.

Общи условия

Активация на акаунт