Лятото си тръгва вече, зъбки вади мартенско човече(8)

• 25 371
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!

По темата за ваксините то е ясно надали има майка която да не е прочела на 100 места мнения за + и - от ваксините но няма как.Аз все си казвам че ще е за нейно добро но докато минат 3 те дни от поставянето съм като зомби.През нощите и меря темп по 20 пъти и стоя седнала да не би да заспя  Naughty Това което ме радва е че ни минаха само във вторник остана хепатитната.Трабваше до сме я поставили този вторник но бяхме хремавки и отказах.Докт ми каза че нямало страшно но съм си патила от такова "няма страшно" с голямата и не ми се рискува.
  Искам да питам майките на момиченцата мислите ли да поставяте обички?На мен много ми се иска и на голямата не съм и мислила много ама малката е лошичка и малко ме е страх да не ги дърпа.А знам че порастне ли няма да даде поне докато не подмине 6-7 год.Снощи дори говорихме с мъжо че аз сега небих си поставила понеже ме е страх така че добре че мамчето ме е завела малка иначе  no Ако се реша от понеделник ще рискувам.Чувала съм че и на по-малки бебета поставят.На Блоговещ. е било най-добре но тогава ще сме на 1 год и борбата ще е огромна.Е чакам мненията ви!
 Поздрави от нас и  Hug Hug Hug Hug

# 616
Момичета моля ви за помощ!!!!!!!!!
Дани не иска да яде нищо освен кърма. Нито заленчуци, нито плодове, нито сокчета, нито АМ. В началото хапваше пюре от морков после явно се наплаши от гадния им вкус и сега нищо не иска да яде. Нито с лъжица, нито с биберон, нито никак. Пробвах да добавям бисквитите на плах на Пласмона, не става и не става. Оставих го гладен ония ден не беше ял от сутринта до вечерта и пак не иска да яде. В същото време се буди нощем дори да яде кърма направо съм се вкарала в приключение, моля ви дайте някакъв съвет какво да правя
Бу, Смин и Else ако можете да мидадете и вие съвет ще съм ви благодарна. Много се притеснявам, че като не иска да яде друго показатели като желязо, хемоглобин и т.н ще му спаднат, а и още нямаме 7 кг даже.

Второто ми питане е какво правите с ВИГАНТОЛА нашата лекарка каза пак да го даваме, оказа се че 6 м сме давали от партида, която е в списъка на тези, които са Канцерогенни изпаднах в ужас, ама сега какво?

# 617
Tasty0703 защо не изчакаш малко.Например 1 седмица го остави на мира не го зори!Имам приятелка която захрани на 8 месеца и бебето и е супер и като кг и всичко.Нека си кара на кърма и след това започни с нещо по-сладичко напр бананче.И защо не си готвиш ти зеленч.Намен купените пюрета са ми отвратителни и като ги давам на малката ми е гадно въпреки че ги яде.Затова вече сама си и готвя и се спуква да ги яде.Но започне ли да се върти и да мрънка спирам изобщо не настоявам.Все едно аз да не съм гладна и да ме тъпчат.А относно кг моята се спуква да яде и е 7 кг прилича си на татко и той яде постоянно и е слаб #Cussing out де да можех и аз така но уви.

Hug Hug Hug Hug Hug

# 618
Tasty0703 Моят бебо днес за първи път току-що отказа да яде пюре  Shocked Иначе лапа доста добре. Дадох му АМ, друго не иска. И аз не знам да се притеснявам ли все още.
Иначе за Вигантола - канцерогенен ли е?   #Crazy Аз питах в аптеката и ми казаха, че нямало опасност. Не ми се вярва да е чак канцерогенен... ама знае ли човек. Откъде е тази информация, че е канцерогенен?  Rolling Eyes

# 619
Ами аз пробвах и да ги приготвям - Картофче от Смолян, морковче от баба, ония ден броколи от баба бях взела и той просто все едно изпитва отвращение от лъжицата.  #Cussing out

# 620
тук има цяла тема за ВИГАНТОЛА
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=527027.0

# 621
Tasty0703 ,от няколко дни това е и при мен на дневен ред,защото бях на инжекции до тази сутрин,
Ами тези дни майка се прави на маймуна и го тъпче,той поне пюретата си ги хапва.
А понеже и кашите следобед не ги иска,вчера преди да застроя супата-със свински дробчета, му паасирах,сложих половин сухар и  Rolling Eyes ако знаете как си отваряше устата---мед ми капеше на душата.
Ми свикнала съм да си хапва и тия дни беше ад-нито попара,кис мляко,Фризолак,Нутрилон-всичко плюе.
Та затова знам какво ти е- и ние сме 7 400.
И аз  си мисля-представи си утре ми спре млякото и какво ще го правя?Снощи го залъгах и пи АМ и след малко го повърна  след малко го нахраних,какво да се прави.
Тасти,почвай го направо с готовите зеленчукови пюрета,дано му харесат да се засити детенцето!Успех и ако подейства при тебе нещо пиши!

# 622

Аз я четох тази тема. В нея заключение за "канцерогенния" ефект е направено въз основа на статията във в. 24 часа, в която всъщност пише, че "стойностите му са 350 пъти по-ниски от сочените като рисков праг за канцерогенен ефект." Ако това е вярно, няма повод за паника по отношение на това. Не е ясно обаче какъв друг ефект може да има. На нас докторът ни даде Деавит.

# 623
Здравейте и от мен!megito_vc-aз смятам да сложа обички скоро но незнам точно кога  ще се наканя.Четох за ваксините мненията ви и се радвам че нашите свьршиха,ще имаме чак на 13 мес.Само ведньж вдигна темп от едната,но има деца които имат много странични ефекти.Например на крьсниците лежа в болница 6 дни след една пентаксим по точно пьрвата,а миличкото беше само на 2 мес и го измьчиха от системи и  др подобни.Сега са освободени от ваксини докато стане на 8 мес.Откриха и бактерия в урината причинена от пентаксима.Честито на месечинките ако има такива.чао от нас

# 624
Tasty0703 защо не пробваш да смесваш пюретата с малко изцедена кърма 40-50мл, аз поне така правя. Така и вкуса ще му е познат.

# 625
Здравейте,
Тейсти, и моите си имат моменти, когато отказват храна, мляко. Най-важното е да са гладнички Joy Ако ги преследваш с лъжицата няма да стане. Опитай като смесиш  зеленчуковите с кърма и с плодови пюрета. Hug
  Мегито, навремето на 3 месеца са ми пробили ушите и то с игла. Действай, в днешно време с машинките не боли. Hug
Кармен и другите мами  Hug, лека нощ, че имахме гости и съм изморена. Лека седмица на всички. Hug

# 626
 Привет на всички !!!
Честито на празнуващите поредната месечинка!
Тейсти, според мен не се притеснявай толкова, щом суче. Консултантите по кърмени биха ти дали по-компетентен отговор, но и килограмите са нещо относително и това, че едно дете е 7, а друго 10 не трябва да е притеснение, всеки е различен. заради това сравняване още от момента на раждане се започва едното било толкова кила, а другото толкова и ние самите майки започваме да се притесняваме, ако нашето дете не е като другите. Според мен бъди спокойна и ако Дани се чувства добре и е спокоен просто си го кърми, а рано или късно ще прояде. Точно по темата, преди дни срещам една позната, чието дете върви по-дребничко ( бащата е дребничък, а и тя самата е слаба, явно е генетично ). Сега е на година и няколоко месеца и тя сега съжалява как е бързала да захранва-към 5-ти месец и бързо заменила хранене и след това и още едно и още едно, а детето е кърмаче, но не наддавало и било голямммммммм проблем, побъркали са я, едва ли не да спре да кърми. И нейните думи бяха, каквото и както и да го правиш, все докато стане на 3 години ще е яде вече всичко, е вероятно ще има предпочитания, но...
Мегито, ние на 5-ти по случай месечинката на Миша, ще и слагаме обици. Консултирах се с док още 2-ри, 3-ти месец, мислех на 3 месеца да и слагам, но тя каза, че 7 било най-добре, хем не помнеле, хем и били достатъчно големи, така че живот и здраве след два дни  ще сме с обички  Party
И така да се похвалим, от днес Миша казва " мама ", макар според баща и да е " ам-ам "  Laughing, иска му се просто...
Нещо не мога да въведа картофа, колкото и странно да е. Първия път , може би и беше твърде гъсто и направи физиономия все едно се дави и аз бръкнах и и го извадих, и днес след 5 дни пак пробвах, сложих повече кърма, но уви, пак същия резултата и затова въведох тиква. И на нея се мръщи, но изяде половин бурканче.  Все пак аз не заменям хранене и това е след като съм я кърмила преди 40 мин. Вероятно се тарикати , защото знае, че има и плодови, които са по-сладки и сега мисля няколко дни да не и давам плодово , а само зеленчук и каша, а картофа следващия път ще въведа с морков, които го яде с ухота.
Лека и спокойна нощ, отивам да почета малко и да лягам  Hug Hug Hug

# 627
Добро утро мацки! Прегледах по диагонал, че да успея да се разпиша и аз. Ако имам време ще изчета всичко. Ама много сте писали  Simple Smile Започва да прилича на бременните ни темички  Simple Smile
Bona fides, Hellena, dinapd , радвам се, че се появихте момичета и чета добри новини за вас!
elzas, добро утро и на теб. Видях, че едновременно сме писали. Незнам за тази проверка на БЦЖ, не виждам белег и аз.  newsm78 Зачекнали сте тежки въпроси за ваксините и се ужасих от вредата на Вигантола. Хич не искам да чета темата за това, към която давате линк. Предпочитам да съм неинформирана по въпроса, така и така вече съм го дала. Въпросът е какво ще давам занапред. Карменче, на теб док ти е казал Деавит, а моята док ми каза, че в Деавит има вит. А, от който расте черепа  Shocked /ако правилно съм чула/ и да си купя пак Вигантол. Абе тия лекари може ли за едно нещо поне да са на едно мнение?
Tasty0703, съчувствам ти душичке и ние сме така. Предполагам, че смесваш с кърма /нека превес има кърмата засега и да е рядко/ и даваш с лъжичка, но не пълна, ами колкото грахче. Смени лъжицата, ако е метална да е силиконова и т.н. варианти. Може да не му харесва материала. Не му бутай насила при затворена устица, че ще стане по-зле. В крайна сметка ако нищо не става както при нас, започни Педагогическо Захранване.  Hug Какво да се прави като от кърмата по-вкусно няма и кърмачетата ни го разбират.  Grinning
Лед и усмихнат ден и хубава и щастлива седмица на всички ни!  Hug
Челсиии, направо ме разтопи и настръхнах. Цитирам те "И ние с тати Ванчо, хем изморени и недоспали се смеем и им се наслаждаваме. Беше страшна картинка. Стаята се изпълни с любов- майчина, бащина и братска ." И като знам как сте ги чакали. Hug

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 08:22 от Mama Da

# 628
Добро утро

Вики, току що се събуди, така че ще пиша набързо. Днес дано се пооправи временцето в София та пообяд да сме вънка.
Вики забелязах, че понякога успява да си натика сама бибката - залъгалка  устата, понякога не уцелва и започва да се сърди, но има и случаи, в които става.
Майчета, тези от вас, които са вече на 7 месеца - правиха ли ви проверка на БЦЖ ваксината и има ли такива, на които няма белег и ще трябва да се прави проба манту? Аз гледам нашата и почти никакъв белег няма. Това трябва ли да ме притеснява? Аз също нямам белег от тази ваксина и мъжа ми и той.

Гледам, че за обички говорите - Вики мого си търка ушите и ме е страх да не си разрани дупчиците ако й ги сложа сега. Мисля догодина на пролет или на лято да го направя. Тогава мислим и кръщенето да направим.

Хайде лек ден на всички

# 629
  • София
Добро утро,
По темата за ваксините само искам да ви обърна внимание, че се намери причина да похвалим българските лекари - не препоръчваха ваксина за свински грип на бременните (на мен 2 пъти изрично ми казаха да не си бия, а имаше и други доколкото помня).  Laughing И без това все ги оплюваме, нека сега ги похвалим  Laughing
megito_vc, аз мисля да й сложа обички за първия рожден ден, но ще видим. Аз имах много проблеми с всички пиърсинги по тялото (на ушите на 7 години и на пъпа на 24). И 2-та пъти много ми се възпалиха дупките, та мисля, че ако й ги пробия като бебе това няма да се случи.
Тейсти, пробва ли друго пюре - нещо сладичко например. Или друга марка. Някои познати хранят пред телевизора - на реклами или на Бейби Тв. Може някой да му прави маймунджулъци, а ти да пъхаш лъжицата в устата (мен така са ме хранили като бебе). Най вече се зареди с търпение и обърни храненето в игра.
Вчера Вики за пръв път изяде цяло бурканче морков и картоф на Хип (125 гр), стигна й и не сука след това, но след 2,5 часа си поиска цица, че така е свикнала. Днес трябва да ходим на док да ни каже как да продължим захранването.
За Вигантола докторката каза да не го давам, а да дам Деавит. Мама Да, всеки лекар преценява според детето. Не чети темата, ще те натовари допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт