Лятото си тръгва вече, зъбки вади мартенско човече(8)

• 25 369
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро мамита!Днес сме в прекрасно настроение!Струва ми се и че ще е топличко и ще става за разходка.че вчера полудяхме.Ние казваме ма-ма,баба и др подобни срички.Дьржи си сама шишето ,сама си слага зальгалката в устата,почти пьлзи-т.е. седи в поза за пьлзене ,но се изморява и си ляга.Много е общителна-на всички се усмихва и говори(образно казано).А какви интересни физиономии прави направо да се попикаеш от смях.Хайде стига сьм я хвалила LaughingПросто като чета за вашите бебета и ми се прииска да разкажа и за моето. Grinning

# 631
Добро утро! Честито на всички празнуващи месечинки, зъбчета и каквито и да са други празници!  newsm51

ahoney И аз се присъединявам към теб в похвалите към българските лекари  newsm10 Верно, има и недобри такива, но ако човек потърси, може да намери и добри и важното е, че са достъпни. Хората тук не осъзнават колко е важно добрите лекари да се знаят кои са и да са достъпни. Важно е да може за пари да се купи компетентност, а не безхаберие. То не че не се случва и това, но нищо не е идеално.

Mama Da Ние сме на Деавит защото ни е голямшка фонтанелата. Чудя се в други страни като не дават вит. Д как на децата им зарастват фонтанелите (почесвайки се по моята) newsm78 Може пък наистина да е прекалено това даване на витамина. Сигурно така или иначе си зарастват, не знам какъв е тоя зор да зарасне бързо. Някой да има идея?

# 632
еееее усеща се някакво раздвижване в темичката   Grinning
golddigger, Carmen, hellena, megito_vc, Щастлива съм!, Mama Da, ahoney, Pamdar, veni_sasi
Здравейте Мамита и от нас с Тедко....
днес май ще се излиза newsm44 че голямо подивяване тия дни....
Тихичка браво на Йоанка,и Тедко си пъха бибата сам и сутрин голяма игра пада с нея,а за пълзенете вече е неудържим просто и става все по-добър....вече няма мира.....
Относно храненето Тедко най-добре си хапва на реклами,а от няколко дни се храним на мики маус,има го във вбокса....голямо гледане пада и голямо ядене  Grinning
Е толкова от нас за сега,утре пак ще минем да се отчетем че сме на консултация....
 Hug Hug Hug Hug Hug на всички мами и бебета....

# 633
Добро утро и честито на всички месечинковци живи и здрави и много послушни!!!

Леле момичета чудя се щом всеки месец когато правим месечинка така се вълнуваме представям си на 1-та годинка сигурно темичката ни ще се взиви от емоции и фоерверки Laughing а времето идва бавно но славно!
 Благодаря за мненията за обичките и ние май тази седмица ще се връткаме с обички пък да видим!Ама ще е тайничко че моите родители направо пощуряват като говоря за това.То едно време баба ми ме е водила че те милите много страхливи бе!А при свършен факт само да се радват.
  За витамин Д аз няма да и давам не е новородено а е голяма вече.На голямата пак така прових давах и първите месеци и край при положение че фонтанелата и беше доста голяма.Но и се затвори към 1 и 8 мес а доколкото знам до 2 год е нормално така че небързам.Всичко си е божа работа.Тъкмо мъжо ми казва :"На циганите като не им дават вит Д виж какви главтетини имат" Laughing Joy И така си е по-здрави са от другите деца че не им се впрягат толкова.
А да ви питам кърмените бебчета ползват ли залагалки.Моята хубостница на 2 мес щеше да ми се отбие от залагалка и спрях но вече много тормоз вечер само става и търси да цоцка.Дръпне 2 пъти и заспи и така 7-8 пъти направо подивях.И се замислям за биба но ме е страх да не се отбие.

Е това е от нас за сега поздрави и  Hug Hug Hug Hug

# 634
Добър ден, майчета! Да се включим днес и ние. Първо по въпроса на megito_vc за обичките - няма да ги дупча май скоро ушетата. Онзи ден си хвана на два пъти едното и с такава сила го дърпаше, че се разплака и не посмя трети път да пробва. Laughing Та си мисля, че ако има обички може да си скъса ушите. Макар, че зет ми ме избъзика още тази године на Благовец /беше на 10 дена мъника/ да я заведял да си пробият ушите двамата.
При нас не се очертава днес разходка. От сутринта вали. Дано по някое време поспре, за да пообиколим махленските улици. Иначе сигурно ще подивее. Сега и е забавно да я държи някой права на крачетата. Не е особено впечатлена от седящата поза. Иска или права, или да е легнала.
За храненето да кажа, че хапва пюрета /плодови и зеленчукови/. Не я назорвам, колкото си поиска.Страх ме е да не стане като мен капризна и злояда. Навремето татко ме оставяше в неделя по цял ден на масата, за да си изям обяда. Вечер си лягах гладна. Дори баба разказва как една вечер съм намерила сухия хляб за кокошките и съм го ръфала на тъмно. Дано не ме прилича, че тогава не знам как ще се справям.
Желая ви хубав ден!!!

# 635
Привет мамчета:))и бебоци:))
Честити месечинки на празнуващите днес:))
Ние мсе на гости на баба за ден два,докато дядо си дойде:))От вчера Галка казва "га-га".Следващата сричка или думичка ще е какак предполагам само:))речникът ни се умножава с нови думички:)Новият номер ни е да викаме "ббббб" с уста и с ръка да си мърдаме устничките .Голяма сладкишка е:))
Тук е 10 градуса и едно ръмливо:(За съжаление може и да пропуснем голямата разходка ,но мама е инат и може и да не се застоим а едно място:))Мама не я свърта,да не говорим детенце:))
Относно пюренцата-искам да въведа повечео зеленчуци,хапвали сме и пъпешче,крушка,а вчера 2-3 лъжички сок от ябълка.Това с ябълката стана инцидентно.бълката беше леко кисела,баба беше настъргала за щрудел и остана сокче и дадохме на Галя да опита.На първата лъжичка малко се понамръщи от киселкото,но после мляскаше и искаше още след това:)
Tasty, мила, имай търпение.Щом имаш кърма,това е много хубаво.Ще прояде малкия мъж и после няма да можеш да му смогваш с готвенето:))Опитай всичко възможно,но не се отчайвай.И нали знаеш че на сила нищо хубаво не става:))Изчакай седмица-две и после пак пробвай,ако трябва Hug HugА относно килограмите-ние сме 7100 и да си призная отдавна съм спряла да сравнявам моето дете с другите на килограми.Много са факторите,които оказват влиние на теглото.Но , ако детенце е живо,пъргаво,много активно,весело и няма признаци,че боледува-това означава ,че му няма нищо.Моята племенница до 2-3 годинки вървеше по-слабичка и майка ми все викаше ,че е болна и не яде,а сега знаеш ли каква е добричка има си всичко:))
Пожелавам ви усмихнат ден:)Много  Hug Hug Hug Hug

# 636
  • Варна
Здравейте и от нас!  Hug
По въпроса за обечките, на моята племенница решиха да и ги дупчат около 3 год и беше голяма мъка. Затова си мисля, че трябва или по-рано или вече като станат на годинки да разбират. А с тези новите пистолети въобще не боли, някъде замразяват и ушетата съвсем да няма проблеми.
За залъгалките -ние ползвахме когато Бобчо беше по-малък, но може да се каже, че е било рядко. После аз нарочно не му давах и в момента не я отразява особено. Последно му купих една с идеята да не му липсва цицата като заспива, но не ми се е налагало да я давам защото заспива и без нея, а и не проявява голям интерес.
megito_vc пробвали ли сте досега дали въобще ще иска залъгалка, ние имаме едно наборче дето не иска и да чуе за залъгалка, не иска вода д биберон и т.н. Аз лично не мисля, че ще се отбие, все пак вече са големи и разбират разликата Wink.
Ние също не обичаме седналата позиция. Задържа се около 10-20 секуди, но определено не иска седнал, изпъва се като струна и това е Simple Smile
За яденето мога да кажа, че върви горе-долу добре. В началото и аз се бях отчаяла, но малко по-малко ставт нещата. На обяд яде зеленчуково, разбира се комбинации като карфиол с картоф или тиквичка с картоф ми ги отказва. Преди малко дадох супичка на Гербер и си я хапна с кеф. Следобяд давам плодови и с тях нямам грижи, каквото и да съм му дала досега го яде с кеф. Вечер му режа ябълка и му давам парче да си го смуче, омацва се доста, но му е кеф да си чеше зъбките, пък и да свиква самичък.
Малчо заспа след обедното хапване, да си почина малко и аз, че от сутринта го мъчат зъбките и ми се кара, сърди и вика #Crazy да излизат скоро, че се измъчи детето Praynig.
Много хубав дена на всички, като се събуди дечко отиваме да мерим улиците.  Hug Hug Hug

# 637
Аууууу, че свинско време в София. Завиждам ви варненки. Другата седмица и аз ще съм във Варна. Дано е приятно времето за разходки. В понеделник почвам училище. Да видим какво ще кажат другарите професори.

# 638
Мами, набързо да ви почерпя, че ставаме на 8 месеца.
 На всички бебки и мами  Hug

# 639
Ох, след два часа и половина сън Вики се събуди.

Мами, кажете за БЦЖ-то. Някоя имала ли е проблем с него, сега на 7 месеца, когато се прави проверката за белега.

# 640
Ние днес ставаме на 7 месеца  newsm44 newsm51 smile3525  Честито и на всички бебоци, които имат празник:bigdance2:  bigdance2  bigdance2
Аз мога дасе похваля, че вчера докато съм била на тренировка Дани е изял почти половин пюре на гербер ябълка с морков, явно е бил много гладен защото на първата лъжица се е мусил но след това направо е налитал на лъжицата, е хранили са се на бънджито и то е малко омазано, но си заслужава жертвата. Явно трябва да е гладен и само това, което му е вкусно. А иначе се правя на пълна маймуна пред телевизор, с играчки по 2 ч и само няколко лъжички като е с отворена уста Simple Smile
Кво ще правите с Вигантола ще давате ли ?????????

# 641
Момичета моля ви за помощ!!!!!!!!!
Дани не иска да яде нищо освен кърма. Нито заленчуци, нито плодове, нито сокчета, нито АМ. В началото хапваше пюре от морков после явно се наплаши от гадния им вкус и сега нищо не иска да яде. Нито с лъжица, нито с биберон, нито никак. Пробвах да добавям бисквитите на плах на Пласмона, не става и не става. Оставих го гладен ония ден не беше ял от сутринта до вечерта и пак не иска да яде. В същото време се буди нощем дори да яде кърма направо съм се вкарала в приключение, моля ви дайте някакъв съвет какво да правя
Бу, Смин и Else ако можете да мидадете и вие съвет ще съм ви благодарна. Много се притеснявам, че като не иска да яде друго показатели като желязо, хемоглобин и т.н ще му спаднат, а и още нямаме 7 кг даже.

Здравей Tasty0703 Simple Smile Разбирам, че си притеснена от ситуацията. Не знам до колко това може да ти помогне, но всяко бебе е различно и следва свой собствен ритъм. Някои бебета може да са готови за захранване на 4 месеца, други на 6, а друга голяма част между 6-тия и 12-тия месец от живота си. Може ли да попитам кога започна захранването при вас? Забелязала ли си признаците за готовност на бебето - да проявява интерес към вашата храна, да си контролира главичката, да не избутва с езиче лъжичката навън, да седи стабилно, да е наддало значително на тегло (поне удвоено от раждането), да може да затвори устни около лъжичката, нарастващ апетит (включително след кърмене), да прави дъвчащи движения, да има повишено слюноотделяне и т.н. Дали си опитвала да го вземаш с вас на масата - не толкова заради самата храна колкото за да бъде част от ритуала наречен хранене? Наблюдавала ли си реакциите му, ако е бил с вас? От друга страна още от утробата бебето се запознава с храните, които консумира майката, а пюрето често няма нищо общо с тези вкусове. Не знам дали ти е попадала информация за педагогическото захранване и захранването, водено от бебето - знам, че в темичката ви има майки, които го прилагат, може и при теб да помогне  Peace
Смесването с кърма също е вариант както са ти предложили Челси, dekryo и Мама Да  Hug

# 642
Здравейте отново.Ние двете пишем сега че е кривичка.Опитва се да натиска копчетата на клавиатурата но аз не и давам LaughingСега имам да сгьвам дрехи но тя не иска да седи,нито да лежи,нито в паяка и явно ще си играем сега.После татито ни като се освободи ще действаме.Честито на месечинките ви мамита.чао засега

# 643
  • Враца
Челси честита ви месечинка Hug Hug Hug Hug Hug

# 644
Здравейте момичета. Рядко влизам и като ви чета Благородно ви завиждам за времето което имате за да четете и пишете във форума.

Моя график е така запълнен че имам някакво свободно време чак към 23 часа и то ако няма да готвя или глада. Но така е с първокласничка и щуро бебе което не се спира за секунда.

Ние сме добре. Изкарахме един вирус с много , ама много висока температура , но вече все здрави. Отложихме хепатитната ваксина, но сега на 12,10 ще ни я поставят живот и здраве.

Малкия Ради пълзи, седи самостоятелно, слага си бибата в устата сам, върти се като щур, зареди което слагането на памперс е цяло изкуство. Ще патентовам начин за слагане на памперс на диви бебета и ще ви го покажа Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning. И общо взето е веселба. Малкия гони кучето с проходилката и му дърпа мустаците и ушите, каката скача на въже и се разтяга................ както казах при нас е весело.

Челси, Тайсти. Честита ви месечинка. Много целувки и усмивки от мен и бебе Ради

Общи условия

Активация на акаунт