*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 745
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!Искам да попитам за мнение за крем на Avon - Anew 30+ дневен,хубав ли е,има ли анти ейдж съставки и т.н...
AQUA,ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE,DIMETHICONE,ETHYLHEXYL,SALICYLATE,ISODECYL ISONONANOATE,GLYCERIN,BUTYLENE GLYCOL,BENZOPHENONE-3,BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE,HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER,HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYDIMETHYL TAURATE COPOLYMER,DILAURYL THIODIPROPIONATE,POLYMETHYL,METHACRYLATE,TROMETHAMINE,ISOHEXADECANE,PHENOXYETHANOL,THIODIPROPIONIC ACID,DIMETHICONE CROSSPOLYMER,SALICYLIC ACID,CARBOMER,PARFUM,METHYLPARABEN,MICA,ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER,DISODIUM EDTA,HUDROGENATED LECITHIN,KAEMPFERIA GALANGA ROOT  EHTRACT,POLYSORBATE 60,PROPYLPARABEN,ECLIPTA PROSTRATA EXSTRACT,SODIUM HYALURONATE,SORBITAN ISOSTEARATE,SILICA,STEARETH-20,PHYLLANTHUS EMBLICA FRUIT EXTRACT,GOSSYPIUM HERBACEUM EXTRACT,FOENICOLUM VULGARE EXTRACT,YEAST EXTRACT,SACCHAROMYCES LYSATE EXTRACT,PALMITOYL TETRAPEPTDE-7,LACTOFERRIN,PHOSPHOLIPIDS,SACCHAROMUCERS FERMENT FILTRATE  CI 77891,<1010527-022>

извинявам се ако има грешки ,но го преписах от една мостра и шрифта беше много малък.

# 106
  • София
Цветина, Деридиума на Лиерак го коментираха преди време (не скоро) някъде в други теми и имаше не малко мнения, че излизали пъпки от него... И аз ще чакам специалистите да коментират състава. Иначе по-преди в тази тема Софи беше написала много добро мнение за Хидра хроно на Лиерак - съставът беше на флуида, но има и крем за суха кожа.

# 107
P-r-o-l-e-t, пробвах мостра на хидра хроно за суха кожа и ми беше недостатъчен като продукт. Може би трябваше да си взема за "много суха кожа", но като разбрах каква му е цената - 88 лв - и се отказах. За мен това са доста пари за един крем.Съжалявам, ако е прозвучало грозно!!! За да си поддържам кожата в добро състояние, си купувам и лечебни кремчета, а това също е свързано със средства. Явно кожата ми е станала доста суха, щом и с крем за суха кожа не се чувствам добре в следобедните часове и трябва отново да си сложа нещо на лицето. Установих, че се чувствам комфортно през деня с нощния крем на Галеник Арган, но не знам дали може така, т. е. с нощен крем през деня. Над него слагам и крем със слънцезащитен фактор, защото съм чувствителна към всичко - слънце, студ, вятър ...
Много се надявам някой да отговори на моето питане!!!Моля!!!

# 108
  • София
Въобще нищо грозно не ми звучи. Аз примерно съм за психологична помощ с моите козметични страсти и това, че давам повече пари за козметика не хубаво... Но някак ми е едничко удоволствие в този живот...
Между другото мъжът ми е с много проблемна кожа - суха, с екзема на автоимунен принцип и много добре му се отразява SVR http://en.labo-svr.com/pages/produits/fiche.php?s_wbg_menu=1113# … inefluidecorps_en и то лосионът за тяло - слага си го на лицето. И аз пробвах - не ми се случи нищо лошо от това, че е за тяло. Обаче не е анти ейдж, пък аз искам да съм млада... Crazy

# 109
Поръчах си един шампоан, който обещава засилване на интензивността на растеж на косата:
Казва се Fast.  Rolling Eyes

съставки

Ще има ли такъв ефект?  newsm78

# 110
Извинявайте, че ще се изкажа, въпреки че не съм професионалист, но от скромните ми познания, мога да кажа за последния шампоан, че единствената му съставка, стимулираща разтежа, е биотин (поправете ме ако греша). Биотина (или vitamin H) е научно доказано че стимулира разтежа на коса и нокти. Доколко ще проникне в кожата за краткото време, в което шампоана е на скалпа - не знам. Много по-полезно мис е струва  да се купи като хранителна добавка и така да се вземат капсулки, резултатите са много бързи, гарантирам.

# 111
И аз забелязах същото като видях състава.И като цело не ми хареса.
А Биотина приеман като добавка не води ли до увеличаване на оксомяването и в други зони на тялото?

# 112
Аз искам да попитам за един шампоан на немската фирма LR. Няма никаква информация на етикета, не знам дори за каква коса е и какви са му качествата. Само знам, 4е е с лайка и розмарин. А фирмата има претенциите за високо качество, без консерванти. Та така..помагайте  Simple Smile

Aqua,MIPA, Cocamidopropyl Betain, Sodium Lauroyl Glutamate, Glycerin, Panthenol, Polycuaternium-10, Betula Alba Bark Extract, Rossmarinus Officinalis,Chamomilla, Urtica Dioica(NETTLE), Alcohol, Parfum, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Propylene Glycol, PEG -120, Methyl Glucose Dioleate, Triethylene Glycol, Magnessium Nitrate, Citric Acid, Methylchloroisothiazolinone.

# 113
Да попитам за едно кремче... старичко е, но ми го препоръчаха. Виждам 2 парабена.

agua, propylene glycol, stearic acid, c12-c20 acid PEG-8 ester. isopropyl myristate, hydrolyzed collagen, cyclomethicone, aloe barbadensis gel, cetyl alcohol, triethanolamine, sodium PCA, parfum, asiaticoside, asiatic acid, madecasic acid, methylparaben, ethylparaben, linalool, benzoic acid, limonene, geraniol, coumarin, citronellol.

# 114
  • София
Bioderma са пуснали нови продукти против пигментация. Дали стават за кожа без проблеми с пигментацията за анти ейдж? Гледах имат аскорбил глюкозид и гликолева киселина и като знам, че Диор например пуснаха един серум с подобен състав, който го рекламират като глобална детоксикираща противостарееща грижа... Dior One се казва и беше коментиран в предишна тема като твърде скъп за състава си, но не лош.
Ето състава на Биодерма
Серум: WATER (AQUA), ALCOHOL DENAT., GLYCOLIC ACID, SODIUM HY- DROXIDE, ASCORBYL GLUCOSIDE, BUTYLENE GLYCOL, NIACINAMIDE, LYSINE AZELATE, ANDROGRAPHIS PANICULATA LEAF EXTRACT, GLYCYRRHIZA GLABRA (LICORICE) ROOT EXTRACT, HEXAPEP-TIDE-2, RHAMNOSE, MANNITOL, XYLITOL, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, AMMONIUM ACRYLOYL DIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, HYDROXYETHYLCELLULOSE, POLYSORBATE 20, SODIUM METABISULFITE.

Дневен крем: WATER (AQUA), DICAPRY-LYL CARBONATE, OCTOCRYLENE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, DIMETHICONE, DIPROPYLENE GLYCOL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, ASCORBYL GLUCOSIDE, PTFE, ARACHIDYL ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, BEHENYL ALCOHOL, NIACINAMIDE, ANDROGRA-PHIS PANICULATA LEAF EXTRACT, GLYCYR-RHIZA GLABRA (LICORICE) ROOT EXTRACT, LYSINE AZELATE, HEXAPEPTIDE-2, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, ARACHIDYL GLUCOSIDE, AMMONIUM ACRYLOYLDI- METHYLTAURATE/VP COPOLYMER, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, SODIUM METABISULFITE, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN.

# 115
И аз забелязах същото като видях състава.И като цело не ми хареса.
А Биотина приеман като добавка не води ли до увеличаване на оксомяването и в други зони на тялото?

Ами те и не претендират за изчистена формула доколкото виздам, стандартните химийки Simple Smile За биотина, увеличаване - не. Засилва се разтежа само, и то не бих казала много значително, не съм си променила графика за обезкосмпване на тялото заради него.

# 116
Чест и почитания за темата! Страхотна е! От понеделник изчетох всичко, малко объркващо като за нова материя, но много полезно:)
По този повод днес си купих един нощен крем за лице на Алверде Wildrose. Състава му е Aqua, Glycine Aoja Oil*, Zea Mays Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Cera Alba, Glycerin,Sorbitan Stearate, Rosa Canina Fruit Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Parfum**, Triticum Vulgare Germ Oil,Sucrose Cocoate, Alcohol, Sodium Citrate, Limonene**, Xantan Gum, Rosa Canina Fruit Extract*, Tocopherol, Linalool**, Citronellol**, Citrit Acid, Geraniol**, Hippophae Rhamnoides Oil, Glyceryl Stearate SE, Sodium Hyaluronate, Benzyl Benzoate**, Eugenol**, Silver Citrate
*organic **form natural essential oils
Ще хидратира ли кожата и ще я подхрани ли? Със суха, дехидратирана кожа съм, около очите вече има малки мимически бръчки. На 32 г. съм. И със същия въпрос ще постна съдържанието на една маска на Алверде за много суха кожа.
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Glycerin, Stearic Acid, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Behenyl Alcohol Alcohol, Cetearyl Wheat Straw Glycosides, Persea Gratissima Oil, Olea Europaea Oil Unsaponifiables, Olea Europaea Fruit Oil*, Cetearyl Alcohol, Argania Spinosa Kernel Oil, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Capryloyl Glycine, Undecylenoyl Glycine, Xylitol, Tocopherol,Xantan Gum, Citronellol**, Linallol**, Geraniolo**, Parfum**
* organic, **from natural essential oils

# 117
  • Sofia, BG
Здравейте, каня се да се разделя с 45лв за тази маска за коса:  Tonucia Toning and Densifying Mask  на Rene Furterer  Да инвестирам ли смело  Rolling Eyes

Water (Aqua), Ethylhexyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Hydrolyzed Wheat Protein, Cyclomethicone, Behentrimonium Chloride, Bht, Buthylphenyl Methylpropional, Ceteareth-33, Citrius Aurantium Dulcis (Orange) Oil (Citrus Dulcis), Dimethiconol, Disodium Edta, Fragrance (Parfum), Glycine Soja (Soybean) Sterols (Glycine Soja), Glycolipids, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Lavandula Angustofia (Lavender) Oil (Lavandula Angustofia), Lavandula Hybrida Oil (Lavendula Hybrida), Limonene, Linalool, Methylparaben, Phospholipids, Yellow 5 (Ci 19140), Yellow 6 (Ci 15985).

# 118
  • София
Здравейте, каня се да се разделя с 45лв за тази маска за коса:  Tonucia Toning and Densifying Mask  на Rene Furterer  Да инвестирам ли смело  Rolling Eyes

Не знам дали днес си била в Мола на стамболийски, но днес имаше промоция с диагностика на косата на Рене Фюртерер. Не знам дали и колко дълго ще го има.
Ако си била там - не им се връзвай много на приказките - всичко е реклама. Наистина имат добри продукти, но и те не са панацея за всяка жена и за всяка коса! (Била съм на поне 3-4 промоции на различни марки и говорят едно и също, а днес трябваше да изчакам 3 жени пред мен и пропуснах).
Ще следя за отговор на зададения въпрос и ще се радвам ако има добри отзиви като цяло. Simple Smile

# 119
Аз искам да попитам за един шампоан на немската фирма LR. Няма никаква информация на етикета, не знам дори за каква коса е и какви са му качествата. Само знам, 4е е с лайка и розмарин. А фирмата има претенциите за високо качество, без консерванти. Та така..помагайте  Simple Smile

Aqua,MIPA, Cocamidopropyl Betain, Sodium Lauroyl Glutamate, Glycerin, Panthenol, Polycuaternium-10, Betula Alba Bark Extract, Rossmarinus Officinalis,Chamomilla, Urtica Dioica(NETTLE), Alcohol, Parfum, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Propylene Glycol, PEG -120, Methyl Glucose Dioleate, Triethylene Glycol, Magnessium Nitrate, Citric Acid, Methylchloroisothiazolinone.
Много моля някой да ми отговори ако има възможност! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт