*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 735
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
  • Торонто

пускам състава на продукт за обем на устните, на ейвън, маже се вечер и макар да го ползвам отскоро за мен има ефект. притеснява ме че го спряха много бързо от продажба.

aqua, glicerin, cetyl ricinoleate, cetearyl alcohol, petrolatum, cetyl alcohol, hydrogenated polydecene, c10-30 cholesterol/lanosterol esters, stearic asid, dimethicone, sorbitol, propylene glycol, magnesium aluminium silicate, phenoxyethanol, peg-10 soy sterol, caprylyl glycol, carbomer, polysorbate 60, methyl methacrylate/glycol dimethacrylate crosspolymer, soduim hydroxide, disodium edta, peg 150 stearate, steareth -20, polysorbate 20, retinol, bht, vanillyl butyl ether, ascorbyl palmitate, dimethiconol, mentha piperita oil, sucralose, mica, sodium hyaluronate, tocopherol, ci 77492, ci 77491, ci 77499

Аз не виждам нищо опасно, което може да предизвика спирането му от производство. Предполагам, че причините за това са от друго естество. Самата рецептура в този случай едва ли е от значение - за продукт като този щом работи според описанието си значи е добре.

Съставите ги гледам по реда на пускане или поне така се старая доколкото ми е възможно.

Този тип продукт имаха и Орифлейм преди време - за обем. Купих си го и още при вървото нанасяне започна да ми щипе на устните. До колкото се осведомих вътре има някаква киселина - не мога да възпроизведа името, която предизвиква микро алергична реакция. По този начин устните стават по - червени и леко се подуват. На мен изключително много ми щипеше (направо ми гореше на устата) и устните ми наистина се подуха леко и почервеняха. След като продуктът беше около един месец на пазара директорката в Орифлейм каза да предупреждаваме клиентите, че може да се появи леко неприятно усещане - разбира се, за да не връщат продукта. От други продукти на Орифлейм, особено в гримовете съм много доволна.
Софи, как би коментирала подобен продукт и вкарването на подобен тип съставки? До колко трябва да се внимава?
Съответно, когато сложим такъв продукт и се отрази зле как можем най - бързо да реагираме, за да не се достига до по - сериозни алергични реакции - при мен за щастие не се случи, но всеки човек е различен. 
Въпросът ми е и към Барбарелла - има ли такова нещо и при продукта на Ейвън.

Ами да, и аз за хиалуроновата киселина си помислих. Много масово се използва...
Какво да кажа за алергичните реакции - никой не вкарва съставки, които са забранени за употреба, ако отделен индивид направи реакция просто спира продукта. Реакция можеш да получеш и от 100% органик продукт.

# 376
  • Торонто
Здравейте! Поздравления за интересната и полезна тема! Опитах се да прочета всичко написано до тук , но не видях някъде да са коментирани продуктите на ДС Лаборатории.Поръчах си шампоан Ревита със следното съдържание - Вода,Кокамидопропил бетаин,коко-глукозид,кетоконазол,екстракт от семена на ябълка(Pyrus Malus) ябълков полифенол (процианидин B2 и C1), медни пептиди, Spin Traps, кетоконазол, ройбос, MSM, кофеин 4%, карнитни тартрат, амонокиселини (орнитин, таурин, цистеин), масло от ему, биотин,диметил сулфон ( MSM), екстракт от сок Алое (Aloe Barbadensis) , Глицерет-7, Глицерин, Polyquaternium 10, гликол стеарат, ментил лактат , PEG-150 пентаеритрил тетрастеарате, PEG-6 Каприл Глицериди, ментол, цинк PCA, лимонена киселина, натриев хлорид, , метилизотиазолинонът, тетрасодиум EDTA, Red 40, Blue 1.Пише, че спира косопада и стимулира растежа на нова коса.Моля за коментар, ако е възможно.
Харесах си и други техни продукти:
крем за очи съсСъстав: вода, глицерин, Сок от цели листа на Алое Барбаденсис, екстракт от краставица, хидроксиетилцелулозата, типептид-10 цитрулин, палмитоил трипептид-5, бутилен гликол, палмитоил олигопептид, палмитоил  тетрапептид-3, ацетил  хексапептид-8, ацетил тетрапептид-5, убиквинон, натриев фосфат аскорбил, карбомер, полисорбат-20, лимонена киселина, натриев хидроксид, феноксиетанол, каприлил гликол, калиев сорбат, хексилен гликол, портокалов екстракт(Citrus Aurantium Amara).
крем за лице Активна съставка: Viatrozene 16%
Други съставки : Вода, Глисирхиза Глабра (Licorice) Екстракт от корен, хидролизиран казеин, глицерин, хидроксиетилцелулозата, Акация (Сенегал Гума), натриев PCA, типептид-10, цитрулин, бутилен гликол, натриев лактат, палмитоил  олигопептид, палмитоил тетрапептид-3, палмитоил трипептид-5, ацетил хексапептид-8, фруктоза, пентапептид-18, глицин, ниасиамид, ксантанова гума, карбомер, полисорбат-20, инозитол, урея, лимонена киселина, натриев хидроксид, феноксиетанол, каприл гликол, калиев сорбат, хексилен гликол,  Lavandula Angustfolia (лавандула) масло, екстракт (Plumeria Acutifolia).

Благодаря предварително

Шампоанът има доста активни (от които много се разчита на ketoconazole, може да прочетеш в google за нея), но дали спира косопада не знам. Струва си да се пробва. Пенителите са добри, в смисъл сравнително меки и щадящи (не са от най-високия клас, но пак са ОК).
Двата крема не ги виждам много като кремове, а като гелове с основни активни съставки няколко пептида и вече морално остарелия убихинон (Q10). за първи път чувам Viatrozene и след справка в нета видях, че това си е съставка само на въпросната фирма DS Laboratories. Направили са явно някакви клинични изследвания за намаляне на бръчките.
Не знам, интересно е да се пробва може би, но няма да се учудя и ако се окаже, че само те си мислят, че има ефект...

# 377
  • Торонто
Искам само да вметна, че поради големия брой състави, ако пропускам да коментирам някой - то е защото липсва информация за продукта. Например е наречен просто "един крем".
Смятам, че неспоменаването на името с нищо не помага на темата, която и без това е тежкоподвижна Simple Smile
Може да сте сигурни, че по никакъв начин марката не влияе на мнението ми. Напротив, много се радвам да видя неизвестна марка, която предлага качествен продукт.

# 378
Първо искам да благодаря на Sofi,че е толкова отзивчива и да я попитам за мнение за няколко фон дьо тена.

Първият е новият на Герлен-има ли вредни съставки и  заллужава ли си високата цена-94 лева
Water • Methyl Trimethicone • Dimethicone • Alcohol • PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone • Pentylene Glycol • Mica • Phenyl Trimethicone • Silica • Acrylates/Dimethicone Copolymer • Acrylates Copolymer • Aluminium Hydroxide • Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate • Stearic Acid • Sorbitan Sesquioleate • Phenoxyethanol • Alumina • Sodium Myristoyl Glutamate • Hydroxyethylcellulose • Lecithin • Tetrasodium EDTA • Fragrance • Hexyl Cinnamal • Sericin • Hydroxycitronellal • BHT • Citronellol • Alpha-Isomethyl Ionone • Hydrolyzed Linseed Extract • Sorbic Acid +/- (CI 77891/Titanium Dioxide • CI 77491/CI 77492/CI 77499/Iron Oxides)

този е на Кларинс-дълготраен
Water • Cyclomethicone • Cyclopentasiloxane • Isododecane • Butylene Glycol • Alcohol • Nylon-12 • PEG/PPG-20/15 Dimethicone • Magnesium Sulfate • PEG-10 Dimethicone • Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone • Methyl Trimethicone • Fragrance • Polyglyceryl-3 Diisostearate • Disodium Stearoyl Glutamate • Aluminium Hydroxide • Acrylates/Dimethicone Copolymer • Stearic Acid • Disteardimonium Hectorite • Ethylhexylglycerin • Silica • Disodium EDTA • Hydroxyethyl Urea • Sorbic Acid • Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract • Phenoxyethanol • Algin • Acacia Senegal Gum +/- (CI 77891/Titanium Dioxide • CI 77491/CI 77492/CI 77499/Iron Oxides)

Този е фото рейди на Ревлон
Water • Cyclopentasiloxane • Dimethicone • Cyclohexasiloxane • Butylene Glycol • Boron Nitride • Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone • Phenyl Trimethicone • PEG/PPG-18/18 Dimethicone • Sodium Chloride • Nylon-12 • HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer • Calcium Aluminium Borosilicate • Alumina • Trimethylsiloxysilicate • Glycerin • Bis-PEG/PPG-14/14 Dimethicone • Isodecyl Neopentanoate • Dimethicone/Bis-Isobutyl PPG-20 Crosspolymer • Trisiloxane • Methicone • Triethoxycaprylylsilane • Tribehenin • Methyl Methacrylate Crosspolymer • Cycloheptasiloxane • Silica • Sorbitan Sesquioleate • Tetrasodium EDTA • Phenoxyethanol • Caprylyl Glycol • 1,2-Hexanediol +/- (CI 77019/Mica • CI 77891/Titanium Dioxide • CI 77491/CI 77492/CI 77499/Iron Oxides • CI 77947/Zinc Oxide)
Последния е на Bourjois
Water • Dimethicone • Cyclopentasiloxane • Butylene Glycol • PEG-10 Dimethicone • Aluminium Starch Octenylsuccinate • Phenoxyethanol • Sodium Chloride • Disteardimonium Hectorite • Disodium Stearoyl Glutamate • Dimethicone Crosspolymer • Tocopheryl Acetate • Alcohol Denat • Fragrance • Panthenol • Alcohol • Aluminium Hydroxide • Silica • Propylene Glycol • Sodium Hyaluronate • Glycerin • Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract • Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract • Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract • Prunus Armeniaca (Apricot) Fruit Extract • Potassium Sorbate • Sodium Benzoate • Benzoic Acid • Sorbic Acid +/- (CI 77019/Mica • CI 77491/CI 77492/CI 77499/Iron Oxides • CI 77007/Ultramarines • CI 77891/Titanium Dioxide)

Интересно ми е има ли голяма разлика в състава между първите два и последните два,защото разликата в цената е голяма и кой е най-добър от към съставки.

# 379
  • София
Софи, много благодаря   bouquet Не мога да разбера защо има някои хора, които системно казват "Клиник е пълна химия, ако можеш , недей да ползваш техни продукти, не са хубави въобще..." То и тази дума "химия" как я използва народът... То всичко е химия - вода, въздух Simple Smile)) Нямам състави на други техни кремове. Ползвала съм някои неща и бях доволна. Само околоочните им и трите стъпки ми се видяха ужасни, някак силно агресивни...

# 380
1)  Какво ще ми кажете за състава на този фондьотен Confused
води се минерален но е евтин на цена 11.90
в skindeep го оцениха за 6 това добре ли е Sad
благодаря предварително

aqua/water , cyclopentasiloxane, dimethicone, ethylhexyl, methoxycinnamate, glycerin, isotridecil, isononanoate, PEG-9 polydimethylsiloxyethyldimethicone, disteardimonium hectorite, dimethicone/polyglycerin-3-crosspolymer, sodium chloride, phenoxyethanol, methylparaben, disodium stearoyl glutamate, chlorphenesin, disodium edta, acrylates copolymer , propylparaben, tocopherol, ascorbyl palmitate, aluminium hydroxide, PEG-9, ethylparaben, isobutylparaben, butylparaben, [+/- MAY CONTAIN: Cl 77891/titanium dioxide, CL 77499. Cl77492, Cl77491/ IRON OXYDES] F.I.L. D40681/2

2)  Също и за този околоочен крем на Гарние води се 24 часа хидратантен и антиоксидантен:
Извинявам се че съдържанието е на снимка Simple Smile цената му е 9.90
http://prikachi.com/images.php?images/631/2959631h.jpg

3) VIchy NOrmaderm измиващ гел за проблемна кожа цена 20 лв някаде

Active Ingredients: Salicylic Acid (0.5%, Acne Treatment); Inactive Ingredients: Water, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Decyl Glucoside, Polyethylene, Acrylates/C10 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, PEG 4 Dilaurate, PEG 4 Laurate, Isobutylparaben, Glycolic Acid, Zinc Sulfate, Methylparaben, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Chondrus Crispus (Darrageenan) (Carrageenan), Jojoba Esters, Iodopropynyl Butylcarbamate, Chlorphenesin, Propylparaben, Tetrasodium EDTA, Hydrolyzed Algin, Dextran, Acetyl

Ingredients
Hexapeptide 1, Ethylparaben, Butylparaben, Chromium Hydroxide Green, Yellow 10 Aluminum Lake (CI 47005), Green 3, Fragrance (Parfum)

моля за отговор  Sad

# 381
nedelchevai малко търпение, Софи стигна с коментарите на запитвания от 4 февруари, твоето е от 7-ми ( а и моето чакане е от тази дата  Grinning )

# 382
така ли, извинявам се  Hug

# 383
Здравейте,много хубава тема за първи път пиша в нея,искам да помоля авторката за коментар на този крем,предварително благодаря!

Крема е Истеал на Авен,ползвам го то няколко дни много ми харесва.
Цената му е около 45лв

Water(Aqua).Caprylic/Capric Triglyceride.Avene Thermal Spring Water(Avene Aqua).Mineral Oil(Paraffinum Liquidum).Propylene Glycol.Glyceryl Stearate.Peg-100 Stearate.Squalane.Bht.Butylparaben.C13-14 Isoparaffin.Carbomer.Disodium Edta.Laureth-7.Phenoxyethanol.Polyacrylamide.Propylparaben.Red 33 (CI 17200).Retinal.Tocopheryl Glucoside.Trietha-Nolamine.

# 384
Софи, благодарности за коментара  bouquetЗа сега  си поръчах шампоана. Препоръчват да се ползва поне пет пъти седмично. След седмица-две ще отчета има ли резултат.

# 385
И аз искам да се присъединя към питането за Initiatic на Lierac. И на мен в няколко аптеки ми го хвалиха усърдно. Тестер не намерих. Обаче ми се струва да не би да е за по-млада кожа Thinking Сякаш 25 + ми се върти като прочетено от някакви реклами... А цената му е от най-ниските за Лиерак. Техните кремове са принципно по-скъпи. Не знам дали правилно разсъждавам, но имам впечатлението, че при всички марки най-евтините кремове са обикновените хидратиращи без особени "екстри" за анти ейджа? Софи, ти какво мислиш по този меркантилен въпрос?

Вече съм започнала с отговора в предния пост. Точно в момента смятам, че нищо такова няма значение за тези, които образуват цената. Поне при нас не оказва никакво влияние. В смисъл може да има екстри за хидратиране, които са по-скъпи от тези за анти-ейдж. Смята се цената на крема такава каквато я предаде формулатора (счетоводителят, който я смята в повечето случаи въобще не знае и за какво служи продукта, особено ако е мъж Simple Smile). Това дотук само за самия крем вътре в кутийката. Тази цена е обикновено едно нищо в сравнение с всичко, което следва. В смисъл толкова хора получават заплати и комисионни само по частта с продажбите, че просто не е истина. Много са, много.
Хващам се, че в последно време винаги отбелязвам в темата, че продуктът е скъп за състава си, но пък и като знам системата - просто не виждам начин да стигне евтин до крайния потребител.
Малко се отклоних, но на конкретния ти въпрос дали по принцип позиционират хидратиращия крем най-отдолу само защото е такъв - не знам. Във всеки случай не зависи много от вложените екстри.

Здравейте. Писането по тези "образователни" теми върви мисля 3(трета) година. Много  пъти е споделяно, че всички съставки за козметиката идват от едни и същи фирми производители. В България като суровини се произвеждат само води, конкрети, етерични масла. Всички останали съставки се внасят. т.е. работим с еднакви изходни материали. Българската козметика е в пъти 5,10 по-евтина, не защото е по-лоша, а защото заплащането по веригата е с толкова пъти по-малко от чуждите ни колеги. Реклама също почти липсва. Като видя тук изцяло празни състави за които давате по 40-50лв си мисля, че няма никакъв смисъл от нашето писане. Поне 2/3 от посочените тук състави са по-недобри и направо посредстени от която и да вземете българска фирма- Роза Импекас, Солвекс, Арома..Да не говорим за фирмите с мрежов маркетинг, дето минават през не знам колко ръце...Разбирате ли мили дами за какво си давате парите?

# 386
Здравейте,много хубава тема за първи път пиша в нея,искам да помоля авторката за коментар на този крем,предварително благодаря!

Крема е Истеал на Авен,ползвам го то няколко дни много ми харесва.
Цената му е около 45лв

Water(Aqua).Caprylic/Capric Triglyceride.Avene Thermal Spring Water(Avene Aqua).Mineral Oil(Paraffinum Liquidum).Propylene Glycol.Glyceryl Stearate.Peg-100 Stearate.Squalane.Bht.Butylparaben.C13-14 Isoparaffin.Carbomer.Disodium Edta.Laureth-7.Phenoxyethanol.Polyacrylamide.Propylparaben.Red 33 (CI 17200).Retinal.Tocopheryl Glucoside.Trietha-Nolamine.
Мила, мажеш се с вода и термална
вода сързана с течен парафин посредством емулгатори Glyceryl Stearate.Peg-100 Stearate и стабилизатори C13-14 Isoparaffin.Carbomer Laureth-7.Polyacrylamide, за разкош има Squalane в капковидни количества(а е емолиент) и  Retinal.Tocopheryl Glucoside.Trietha-Nolamine, които се надявам да си вършат функцията

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 11:41 от FDA

# 387
Тъй като съм в процес на търсене на подходящ козметичен продукт искам да попитам и за този крем STRIAGEN-DS™ - СТРИАГЕН-ДС (17% Комплекс от Миотриксилин). Съставките са му :
 Дейонизирана вода, Ацетил хексапептид-8, С-12-С-15 Алкил Бензоат, Екстракт от лист от Алое Барбаденсис (Алое вера),Глицерил Стеарат и PEG стеарат, Цетеарил Оливат и Сорбитан оливат, Стеаринова киселина, Глицерин, Бутилен гликол, Карбомер (и) Полисорбат-20 (и) Палмитоил олигопептид (и) Палмитоил Тетрапептид-3, Хидролизиран екстракт от Хибискус Ескулентус (и) Декстрин, Каприлиеви Триглицериди, Екстракт от водорасли (и) Пулулан, Ниацинамид (витамин В3), Токоферил ацетат (витамин Е), Натриев Аскорбил фосфат (витамин С), аскорбил палмитат (Витамин А), Пантенол (Витамин В5), Сквален(и) Убиквинон (Коензим Q10), Хидролизиран Еластин, Хидролизиран Колаген, Екстракт от Камомила рекутита (Матрикария), Бутироспермум парки (Shea butter),масло от семена на манго, Имидазолидинил уреа, DMDM Хидантоин,Масло от сладък бадем, ароматизатор, динатриев EDTA, триетаноламин, лимонена киселина. Струва 150 лева.

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 11:38 от MERY19

# 388
FDA , съгласна съм с написаното. И аз по принцип използвам БГ козметика, но вече чукнах 40-те и с надежда да открия "чудотворното"флаконче се ровя из нет-а.
До момента обаче ефект видях само от този серум. Нарича се ФЛАВО С и е със следното съдържание: активни Съставки:     
Flavo–C серумът съдържа несвързана лявовъртяща форма на витамин С (8%) и екстракт от Гинко Билоба - максимално успешна комбинация в борбата със стареенето на кожата.

Състав:   
Вода, Ппропилен гликол, Екстракт от Гинко Билоба, Аскорбинова киселина, Полисорбат 20, Полисорбат 80, Имидазолидинил урея.

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 11:41 от MERY19

# 389
FDA , съгласна съм с написаното. И аз по принцип използвам БГ козметика, но вече чукнах 40-те и с надежда да открия "чудотворното"флаконче се ровя из нет-а.
До момента обаче ефект видях само от този серум. Нарича се ФЛАВО С и е със следното съдържание: активни Съставки:     
Flavo–C серумът съдържа несвързана лявовъртяща форма на витамин С (8%) и екстракт от Гинко Билоба - максимално успешна комбинация в борбата със стареенето на кожата.

Състав:   
Вода, Ппропилен гликол, Екстракт от Гинко Билоба, Аскорбинова киселина, Полисорбат 20, Полисорбат 80, Имидазолидинил урея.

Няма лошо, успех в търсенето!

Общи условия

Активация на акаунт