*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 615
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
Освен това ми е любопитно има ли хубав български шампоан със тези съставки,които описа преди CI?(С мек пенител,със силикони,с гуар квати и т.н.)

# 526
  • в 1001-та нощ
и не само шампоан, но изобщо продукти за грижа на косата и скалпа Peace

# 527
Освен това ми е любопитно има ли хубав български шампоан със тези съставки,които описа преди CI?(С мек пенител,със силикони,с гуар квати и т.н.)
Няма и няма да има докато българския потребител не промени начина си на мислене- българската козметика трябва да е евтина.

# 528
  • Sofia
Здравейте, търся си хубав слънцезащитен крем за лице. Имам лунички, кожата ми е суха, но се омазнява Т-зоната. Предпоръчаха ми този крем и искам да питам дали е подходящ:

ФОТОДЕРМ MAX КРЕМ SPF50+ 40МЛ BIODERMA
Цена: 27.59 лв.

Съставки
WATER (AQUA), DICAPRYLYL CARBONATE, OCTOCRYLENE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, CYCLOMETHICONE, ALCOHOL DENAT., C20-22 ALKYL PHOSPHATE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, PTFE, C20-22 ALCOHOLS, TOCOPHERYL ACETATE, ECTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, DECYL GLUCOSIDE, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, PROPYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN.

Тъй като искам малко тен на кожата проверих, че го има го и в оцветен вариант със следните съствки:

WATER (AQUA), OCTOCRYLENE, DICAPRYLYL CARBONATE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), ALCOHOL DENAT., CYCLOMETHICONE, DIMETHICONOL BEHENATE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, BIS- ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, IRON OXIDES (CI 77492), TOCOPHERYL ACETATE, ECTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT,  DECYL GLUCOSIDE, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/ VP COPOLYMER, XANTHAN GUM, IRON OXIDES (CI 77491), DISODIUM EDTA, IRON OXIDES (CI 77499), DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE, PROPYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, ALUMINUM HYDROXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN.

Благодаря   Peace

# 529
Здравейте, търся си хубав слънцезащитен крем за лице. Имам лунички, кожата ми е суха, но се омазнява Т-зоната. Предпоръчаха ми този крем и искам да питам дали е подходящ:

ФОТОДЕРМ MAX КРЕМ SPF50+ 40МЛ BIODERMA
Цена: 27.59 лв.

Моят личен съвет е да се консултирате с дерматолог,който може да определи кой е вашият личен слънцезащитен фактор(с тест) и да ви консултира професионално.Също за всеки случай,преди да започнете да използвате даден козметичен продукт поискайте тестер в магазина за да определите дали имате поносимост към продукта.

# 530
  • Sofia
За съжаление на Bioderma немога да намеря тестери  Sad

# 531
Може ли някой от специалистите да погледне поста ми на  32 стр. и да ми отговори?
/извинете за сбутания пост,сега като го видях................/

# 532
За съжаление на Bioderma немога да намеря тестери  Sad
На Ла рош посе флуид 50мл. има тестери.Аз съм със същия проблем на кожата и дерматолога ми го предписа,но и преди това го ползвах .Не лепне,некомедогеннен,без парабени,с намалено количество на хим.филтри Peace
По-добре първо мини през дерматолог

# 533
Моля ви за коментар на крем за коса в който ми обещават това
Крем против накъсване на косата Redken Extreme Anti Snap 250 мл.

Богат на протеини крем, който укрепва увредените области на косата, предотвратява накъсването и оставя косата здрава, силна, с повече блясък и по-подредена. Формулата с 3D подхранващ комплекс, съдържа серамиди за укрепване структурата на косъма и подпомага за възстановяване на увредените участъци. Птотеините проникват дълбоко в сърцевината и помагат за изграждане вътрешната сила на косата, а липидите оствят косата гладка, лъскава и защитена. Резултатът е здрава, защитена коса, с повече блясък.
а състават е този
Water (aqua), Cyclopentasiloxane, Phenoxyethanol, Polyacrylamide, Dimethiconol, C13-14 Isoparaffin, Laureth 23, Laureth 4, Laureth 7, Methylparaben, Disodium EDTA, Ethylparaben, PPG-5-Ceteth-20, Hydrolyzed Soy Protein, Wheat Amino Acids, Arginine HCl, Taurine, Oleth 10, Disodium Cocoamphodipropionate, Lecithin, Hydroxypropyl Trimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Phosphoric Acid, 2 Oleamido 1, 3 Octadecanediol, Trehalose.
и това само за 36.00лв

# 534
Моля ви за коментар на крем за коса в който ми обещават това
Крем против накъсване на косата Redken Extreme Anti Snap 250 мл.

Богат на протеини крем, който укрепва увредените области на косата, предотвратява накъсването и оставя косата здрава, силна, с повече блясък и по-подредена. Формулата с 3D подхранващ комплекс, съдържа серамиди за укрепване структурата на косъма и подпомага за възстановяване на увредените участъци. Птотеините проникват дълбоко в сърцевината и помагат за изграждане вътрешната сила на косата, а липидите оствят косата гладка, лъскава и защитена. Резултатът е здрава, защитена коса, с повече блясък.
а състават е този
Water (aqua), Cyclopentasiloxane, Phenoxyethanol, Polyacrylamide, Dimethiconol, C13-14 Isoparaffin, Laureth 23, Laureth 4, Laureth 7, Methylparaben, Disodium EDTA, Ethylparaben, PPG-5-Ceteth-20, Hydrolyzed Soy Protein, Wheat Amino Acids, Arginine HCl, Taurine, Oleth 10, Disodium Cocoamphodipropionate, Lecithin, Hydroxypropyl Trimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Phosphoric Acid, 2 Oleamido 1, 3 Octadecanediol, Trehalose.
и това само за 36.00лв

в косъма нищо не прониква, това го пиша за стотен път!!!! Tired

# 535
Аз предполагам, че поне полепва нещо  Grinning

Тъй като кутикулата най-малкото се изглажда видимо от силикона. Освен това много продукти се водят, че са за кортекса. Така че не е от значение какво, ако не прониква, то поне прилепва по нея  Peace

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 07:30 от Люляковa

# 536
CI, благодарение на темата и на вашата отзивчивост    bouquet го разбрах. Моето питане е повече дали състава ще постигне обещания ефект и дали си заслужава 36.00лв. Продукта е без измиване и ако е с вредни съставки колкото и да не попива май няма да е много добре.

# 537
CI, благодарение на темата и на вашата отзивчивост    bouquet го разбрах. Моето питане е повече дали състава ще постигне обещания ефект и дали си заслужава 36.00лв. Продукта е без измиване и ако е с вредни съставки колкото и да не попива май няма да е много добре.
Като изключим, че няма описани серамиди, че няма 3Д и т.н. продукта е доста добър. Протеините са след парабените, а те са под 0.5 %!!! Работата ще я свършат силиконите, предишната дама много правилно е отбелязала.
 36 лв за колко мл? Много, ужасно висока е тази цена, като имам предвид сигурно 200-250 мл.

# 538
Като изключим, че няма описани серамиди, че няма 3Д и т.н. продукта е доста добър. Протеините са след парабените, а те са под 0.5 %!!! Работата ще я свършат силиконите, предишната дама много правилно е отбелязала.
 36 лв за колко мл? Много, ужасно висока е тази цена, като имам предвид сигурно 200-250 мл.
Да, за 250ml. CI много ти благодаря за изчерпателния отговор.

# 539
 Птотеините проникват дълбоко в сърцевината и помагат за изграждане вътрешната сила на косата, а липидите оствят косата гладка, лъскава и защитена. Резултатът е здрава, защитена коса, с повече блясък.

[/quote]
[/quote]

Точно така!!!Косъма от скалпа "нагоре" е мъртав.
Тези продукти имат за цел да поддържат външният вид на косата,т.е. да я кондиционират.Така,че те действат твърде повърхностно. WinkЗа да проникне нещо вътре в косъма,трябва първо кератиновите люспи да се отворят,а това става при по екстремни условия-например високо pH,на практика това което се случва при боядисване с перманентни бои или къдрене на косата.

Общи условия

Активация на акаунт