*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 641
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
Действат повърхностно, но качествените продукти имат и най-важното превантивно действие върху косата, точно защото тя не може да регенерира.

# 541
  • София
Действат повърхностно, но качествените продукти имат и най-важното превантивно действие върху косата, точно защото тя не може да регенерира.

Защо да не може да регенерира косата. Расте постоянно и като се подрязват връхчетата редовно... Така е и при ноктите.
Иначе си права, че качествените продукти действат превантивно, но реално има и евтини, достатъчно качествени. То това до косъм и организъм. Най - добрият вариант са витамините и стремежът към по - здравословен живот.

# 542
Просто расте нова коса, старата израснала е вече мъртва структура. Многократно е дискутирано това. С рязането връхчетата реално се премахва най-старата и износена коса. Не че косата "живва" от това, но така изглежда.

Разбира се, че има и евтини добри продукти. Въпросът е в косата. Има хора с хубава коса по рождение, които с най-евтини обикновени продукти успяват да имат великолепна коса. Но който има проблемна коса, знае че това не се случва. Въобще, който го няма този проблем, не може да разбере за какво става въпрос, дори и най-уникалният химик на света.

# 543
  • София
.За съжаление всеки преживява някакви моменти с проблемна коса и за съжаление универсално решение няма... Напълно рзбирам какво имаш предвид.

# 544
Просто расте нова коса, старата израснала е вече мъртва структура. Многократно е дискутирано това. С рязането връхчетата реално се премахва най-старата и износена коса. Не че косата "живва" от това, но така изглежда.

Разбира се, че има и евтини добри продукти. Въпросът е в косата. Има хора с хубава коса по рождение, които с най-евтини обикновени продукти успяват да имат великолепна коса. Но който има проблемна коса, знае че това не се случва. Въобще, който го няма този проблем, не може да разбере за какво става въпрос, дори и най-уникалният химик на света.

"Добрите" продукти, се определят като"добри" от потребителите,което всъщност е изцяло на субективен принцип, или по друг начин казано,"добри" продукти за нас са тези,които са ни подействали добре.Това обаче не означава,че на нас като ни е подействал добре даден продукт,то той ще подейства също толкова добре и на всички други потребители. Wink
Качеството като определение за даден продукт,не включва субективизъм и не трябва да се асоциира с търговски марки и определения като "добри","лоши","скъпи" и "евтини".
Всяка коса е различна със своите особености и нужди,както и се намира в различна фаза на развитие.
Най-добрият продукт е този,който ни действа най-добре!!! Wink,без значение марката,цената и т.н.

# 545
jivodane  принципно съм много съгласна с теб, но мисля, че в случая Люлчкова имаше предвид нещо друго - масовите, често по-евтини марки са таргетирани към голяма потребителска група, заради ниската цена печалбата се реализира благодарение на продадено количество повече; Поради това и те са разработени така че да се харесат на по-голям брой хора. Има такива и скъпи марки между другото, например Бед Хед, която няма силна терапевтична линия.

Специализираните марки, които не непременно са скъпи между другото, разработват линии които адресират проблемната коса - изгорялата, пресушената, непокорна и т.н.
Колкото и да съм защитник на тезата, че скъпото не винаги е хубаво и не бива да се робува на марките, факт е, че масовите марки (без значение дали са скъпи или не) не предлагат адекватно решение за по-специфични проблеми и тогава трябва да се търсят марки с терапевтични линии, които поради по-ограниченото си търсене са се оформили като по-специализирани за скъпи марки по-често.

За продукта на Редкен, да, има малко протеини, защото е последния продукт от серията, т.е. преди него се предполага че е използван шампоан, терапия, маска, и това е вече завършващия продукт, който се използва за поддръжка - ако и той има големи количества протеин, много бързо ще се получи пренасищане на косата и ефекта ще  е обратен. Има малко протеин, защото трябва да има малко протеин.

Освен че трябва да избираме качествени продукти, трябва да знаем и как да ги ползваме, кой продукт  е с каква точно функция и какъв проблем адресира. Защото иначе се получава, някой му се къса зверски косата, взема спрея горе коментиран на Редкен, ползва един месец и още се къса косата - ами нормално, за това има друг продукт, много по-силен, който ще намали късането много по-бързо, но ако това не ни е ясно, ще го обявим за лош този спрей.

# 546
MissNellie,аз също съм съгласна с теб,НО Grinning
ако става въпрос вече за терапия,заначи опредлено говорим за по-сериозен проблем,който трябва да бъде отнесен към съответният специалист-дерматолог. WinkНапример"непокорната"коса,изтощена и т.н. би могла да се повлияе от масовите продукти,което всъщност пак е кондициониране.Ако обаче става въпрос за чувствителен скалп,косопад,пърхут ,считам,че е твърде несериозно да разчитаме,че един произволно избран от нас продукт(пък било то и безбожно скъп),ще ни разреши проблема.Колкото и специфично да е адресиран един продукт,тук вече разумният и ефективен подход е медицинската козметика,към която да ви насочи специалист.А и нали не разчиитате един шампоан ,чиято основна функция е отмиване и престоява на косата 1-2 мин. да направи с косата ви чудеса. Wink
А относно неправилното използване на козметичните продукти,също съм съгласна с теб,затова мисля,че не трябва да се слагат етикети"добър" и "лош",а по-скоро "харесва ми", "не ми харесва".

# 547
jivodane не, не говоря за  здравословни проблеми въобще, аз самата си омръзнах как на всеки, търсещ шампоан против пърхут препоръчвам да устави първо при лекар да ли са гъбички или сух скалп примерно...  Laughing  Като използвам думата 'терапия' в случая е за обозначаване на изполване на силни продукти за интензивно възстановяване на косата, идеята е да се разграничат от ежедневните такива, понеже ползвах горния спрей на редкен за пример вече - спрея е ежедневния продукт, но в серията има друг продукт, който се продава на дозички с доста по-силно действие и се ползва за ударно възстановяване, ето това имах предвид под терапия, нищо общо със здравословни проблеми и лекарствени препарати.

Ако имаше наистина непокорна коса с дебел, упорит косъм, която се опитваш да съживиш, щеше да знаеш, че за съжаление в масовите марки изключително рядко има подходящи, достатъчно силно кондициониращи продукти за този тип коса.  Wink Същото важи за изтощена, изгоряла и т.н. Това е разликата между опита и знанията по учебник Peace

# 548
Просто хората наистина не знаят за какво става въпрос ...  Whistling

Аз просто не мога да се среша с балсам от супермаркета, нямам дерматологични проблеми. Варирам от вещица до красавица в зависимост какво и с какво съм я правила косата.

Изрусените жени също искат да имат прекрасна коса. С шампоана и балсама от супермаркета трудно става това.

Взех си преди 2 дни един български балсам, тониращ. Съставът й тук ще се прехвалва сигурно три години, но за мен не струва абсолютно нищо. След него слагах хубава маска.

Естествено аз първо съм тръгнала от по-евтини и масови козметики, но не ми свършиха особена работа.

# 549
MissNellie,.Ако обаче става въпрос за чувствителен скалп,косопад,пърхут ,считам,че е твърде несериозно да разчитаме,че един произволно избран от нас продукт(пък било то и безбожно скъп),ще ни разреши проблема.Колкото и специфично да е адресиран един продукт,тук вече разумният и ефективен подход е медицинската козметика,към която да ви насочи специалист.А и нали не разчиитате един шампоан ,чиято основна функция е отмиване и престоява на косата 1-2 мин. да направи с косата ви чудеса. Wink
А относно неправилното използване на козметичните продукти,също съм съгласна с теб,затова мисля,че не трябва да се слагат етикети"добър" и "лош",а по-скоро "харесва ми", "не ми харесва".
Не съм съгласен напълно. Няма медицинска козметика, би могло да се нарича дерматологична. Или така ми звучи по-добре. Косата най-лесно се оправя, шампоана е много важен, защото той предизвиква или не реакция на скалпа. Съставът е важен, но и % влагане и технологията на изработка също.
Проблемна коса имат момиченца в пубертета, това е факт. Но "харесва ми" и обратното е много точно!

# 550
Здравейте,в търсене съм на хубав хидратиращ крем за комбинирана кожа и съм се спряла на Нукс Крем Фреш Лайт,този състав намерих в нета и моля компетентнте момичета да коментират състава,заслужава ли си 50те лева.
Предварително благодаря!

Active Ingredients :
Laits Végétaux (Lupin, Pois Blond, Thé Vert, Fleur d'Acacia, Amande, Coco, Avoine, Soja non OGM) 2%, Complexe Sébo-équilibrant 2%, AHA Végétal 0,5%, Terminalia Chebula, Capucine, Huiles Essentielles (Absolu de Néroli, Essence de Petit-Grain, Zestes d'Orange Blanche, Aiguilles de Pin).

Composition :
Aqua, Butylene Glycol, Glycerin, Octyldodecanol, Cyclopentasiloxane, Methyl Methacrylate Crosspolymer, C12-16 Alcohols, Dimethicone, Ceteareth-20, Potassium Azelaoyl Diglycinate, Jojoba Esters, Cl 77019 (Mica), Cetearyl Alcohol, Phenyl Trimethicone, Faex Extract (Yeast Extract), Polyacrylamide, Imperata Cylindrica (Imperata Cylindrica Root Extract), Hydrogenated Lecithin, Palmitic Acid, Tocopherol, Cl 77891 (Titanium Dioxide), Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Dimethicone Crosspolymer, Lecithin, Malic Acid, Methylparaben, Hydroxyapatite, Carbomer, Alcohol Denat., Cyclohexasiloxane, Sodium Stearate, Tetrasodium EDTA, Tromethamine, Epilobium Angustifolium (Epilobium Angustifolium Extract), Laureth-7, PEG-8, Tropaeolum Majus (Tropaeolum Majus Extract), Cl 77947 (Zinc Oxide), Butylparaben, Ethylparaben, Terminalia Chebula (Terminalia Chebula Bark Extract), Porphyridium Cruentum (Porphyridium Cruentum Extract), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sodium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Propylene Glycol, Propylparaben, Isobutylparaben, Tocopheryl Acetate, Sclerotium Gum, Glycine Soja (Soybean Oil), Camellia Kissi Seed Oil, Potassium Sorbate, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Disodium EDTA, Lupinus Albus Seed Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycine Soja (Soybean) Seed Extract, Pisum Sativum (Pea) Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Fruit Extract, Robinia Pseudacacia Flower Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Chlorphenesin, Cocos Nucifera (Coconut) Extract, Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Succinate, Citral Farnesol, Geraniol, Limonene, Linalool.

# 551
MissNellie,Люлякова,уважавам мнението ви.Не ми стана ясно само за разликата между знанията по учебник и опита?! Grinning Grinning Grinning
CI[/b,ok нека да е дерматологична козметика Peace(говоря за тази която няма оцветители,ПК и т.н.).А относно шампоана,мога да поспоря, Laughingзащото-да може да предизвика реакция на скалпа,но кое в шампоана носи най-голяма агресивност?Принципно нали шампоана е с краткосрочно действие и дразнението би следвало да е по-малко,сравнено примерно с един лосион за тяло,където и времето за контакт и площа са много по големи.Аз лично съм на мнение,че част от съставките трябва регламентирано да се ограничат за влагане в козметични продукти-като ПК-тата примерно,макар всички да знаем,че това основно продава продукта.

# 552
  • в 1001-та нощ
е, той визираше продуктите за коса  Peace

# 553
А относно шампоана,мога да поспоря, Laughingзащото-да може да предизвика реакция на скалпа,но кое в шампоана носи най-голяма агресивност?Принципно нали шампоана е с краткосрочно действие и дразнението би следвало да е по-малко,сравнено примерно с един лосион за тяло,където и времето за контакт и площа са много по големи.
Да, може да поспорим, ако нямаше обективни доказателства, че СЛЕС предизивиква дразнение и трансепидермална водозагуба СЛЕД контакт с кожата.
Затова мисля, че шампоана е много важен.

# 554
  • При децата ми
Здравейте! Бих искала погледнете състава на този крем и да кажете мнението си?  bouquet

Състав:aqua, glyceryl stearate paraffinum liquidum, glycerin urea, octyl methoxycinnamate, helianthus annus seed oil, triticum vulgaregerm oil, dimethicone, petrolatum, cetyl alcohol, decyl oleate, peg-100 stearate, olea europaea oil, sideritis scardica extract, benzophenone-3,octyldodecanol, dioscorea villosa extract,c12-15 alkyl benzoate,tribehenin, ceramide 2, peg10 rapeseed sterol, palmitoyl ologopeptide, rosa damascena extract, lactic acid, pantenol, retinyl palmitate, tocopheryl acetate, sodium metabisulite, disodium edta, methylparaben, propylparaben, 2-bromo-2 nitropropane-1,3-diol, bht, parfum.
Кремът е дневен, хидратиращ за 30+, за ефективна борба с бръчките. Wink

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 10:57 от Hrispa76

Общи условия

Активация на акаунт