*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 782
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Люлякова, дидака всички винаги са казвали, че не е достатъчно да има хубав състав едно нещо. Също така са казвали, че избора е наш - на потребителя и от къде идва разликата в цената на продуктите. Не мисля, че е имало агитация против скъпата и изпитана козметика, защото се знае, че всяко кремче на всеки влияе различно. За всичко останало съм съгласна с вас!

Цитат
Добрата козметика няма марка или цена, тя е тази, която на мен ми действа най-добре.

Това го има почти на всяка страница, изказано като мнение от специалистите и мисля, че всички четящи го споделяме.

Смисъла, за мен, от теми като тази, независимо дали е за чужда или бг-козметика е да разберем какво стои зад етикета и рекламата, зад някои често употребявани изрази и т.н. от там нататък да решим.
 Много съжалявам за развитието на темата и обвиненията спрямо специалистите. От това загубихме само ние - потребителите, защото вместо 3 страници обяснения кой - крив и кой - прав можеше да има три страници с обяснения за някоя съставка, нова технология или др.

# 646
Този продукт на Olay NIGHT RESURFACING ELIXIR(далеч съм от мисълта,че е еликсир Wink ) има ли нужните съставки ,за да се справи с петна от пъпки и изравняване на тена на лицето?
Water, Glycerin, Glycolic Acid, Sodium Hydroxide, Butylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Propylene Glycol, Panthenol (Pro-Vitamin B5), Palmitoyl Pentapeptide 4 (Amino-Peptide), Camellia Sinensis Leaf Extract (Green Tea), Vitis Vinifera Seed Extract (Grape), Allantoin, PEG 100 Stearate, Cellulose, Xanthan Gum, Cellulose Gum, Benzyl Alcohol, Titanium Dioxide, Mica, Iron Oxides
Здравей. Съвсем нови изследвания дават оптимистични резултати за действието на Glycolic Acid:
 Гликолевая кислота стимулирует обновление кожи
Действие гликолевой кислоты было исследовано биохимическими методами с использованием искусственной кожи (многослойного эквивалента кожи). Выяснилось, что уже через 24 часа после нанесения гликолевой кислоты на кожу, клетки базального слоя начинают ускоренно размножаться и более высокими темпами вырабатывать АТФ (энергетическое «топливо» клетки), что в итоге приводит к возрастанию скорости обновления кожи. Не исключено, что клетки кожи реагируют подобным образом на изменение кислотности кожи, вызванное гликолевой кислотой, а значит, подобного эффекта можно ожидать от любых кислотных пилингов в случае их глубокого проникновения в кожу.
Всички останали компоненти допълват картината - пептида, алантоина, екстрактите...

# 647
Този продукт на Olay NIGHT RESURFACING ELIXIR(далеч съм от мисълта,че е еликсир Wink ) има ли нужните съставки ,за да се справи с петна от пъпки и изравняване на тена на лицето?
Water, Glycerin, Glycolic Acid, Sodium Hydroxide, Butylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Propylene Glycol, Panthenol (Pro-Vitamin B5), Palmitoyl Pentapeptide 4 (Amino-Peptide), Camellia Sinensis Leaf Extract (Green Tea), Vitis Vinifera Seed Extract (Grape), Allantoin, PEG 100 Stearate, Cellulose, Xanthan Gum, Cellulose Gum, Benzyl Alcohol, Titanium Dioxide, Mica, Iron Oxides
Здравей. Съвсем нови изследвания дават оптимистични резултати за действието на Glycolic Acid:
 Гликолевая кислота стимулирует обновление кожи
Действие гликолевой кислоты было исследовано биохимическими методами с использованием искусственной кожи (многослойного эквивалента кожи). Выяснилось, что уже через 24 часа после нанесения гликолевой кислоты на кожу, клетки базального слоя начинают ускоренно размножаться и более высокими темпами вырабатывать АТФ (энергетическое «топливо» клетки), что в итоге приводит к возрастанию скорости обновления кожи. Не исключено, что клетки кожи реагируют подобным образом на изменение кислотности кожи, вызванное гликолевой кислотой, а значит, подобного эффекта можно ожидать от любых кислотных пилингов в случае их глубокого проникновения в кожу.
Всички останали компоненти допълват картината - пептида, алантоина, екстрактите...

И въпросната киселина (на трета позиция) е чудесна точно за изравняване на тена и премахване на петънца от  пъпки.  За съжаление доколкото си спомням никъде не уточняваха процента на киселината, по мои наблюдения и базирайки се на опита си с този тип продукти, под 8% е,  не е супер силен, не е и слаб. С продължителна употреба (3+ месеца) дава ефект като от серия химически пилинги, само че без дискомфорта. Между другото, каквото съм пробвала на Олей винаги е било много добро, въпреки че не са скъпа козметика. Ако имаш чувствителна кожа обаче може да има един период на приспособяване, хубаво е да почнеш внимателно, през вечер примерно, ако ти щипе да слагаш отгоре друго кремче.

# 648
FDA,много се зарадвах,че си коментирала въпроса ми  bouquet
MissNellie,аз нямам опит с гликолова киселина,но чета ,че помага срещу петна и това ме заинтригува точно в този продукт на Olay,а и е на нормална цена.И аз съм ползвала няколко неща на тази марка и съм била доволна ,за цените им са добри.
Благодаря за съветите  bouquet

# 649
Здравейте, момичета!Тъй като не съм много наясно кои точно са вредните съставки в козметичните продукти, искам да ви попитам какво мислите за този почистващ тоник за лице?
Съставът му е: Aqua, Alcohol, Dipropylene glycol, Panthenol, Zinc pca, Polyaminopropyl biguanide,  Cocamidopropyl betaine, Propylene glicol, Parfum, Citric acid, Disodium edta, Sodium chloride, Rosa Damascena flower water, Butylene glycol, Bambusa vulgaris shoot extract.
Благодаря ви предварително! Hug

# 650
Моля да споделите, кое е най-важното при избора- състава, рекламата, имиджа на марката, външния вид, предложението от приятелка

# 651
  • София
Моля да споделите, кое е най-важното при избора- състава, рекламата, имиджа на марката, външния вид, предложението от приятелка

Как ни действа на нашата кожа индивидуално. Това го има почти на всяка страница от темата.

# 652
  • Sofia
MissNellie,аз нямам опит с гликолова киселина,но чета ,че помага срещу петна и това ме заинтригува точно в този продукт на Olay,а и е на нормална цена.И аз съм ползвала няколко неща на тази марка и съм била доволна ,за цените им са добри.

Какво стана, взе ли си този продукт и имаш ли вече отзиви? И аз търся нещо за изчистване на петната.

# 653

Какво стана, взе ли си този продукт и имаш ли вече отзиви? И аз търся нещо за изчистване на петната.

Все още не съм го закупила,но планирам да го взема. Peace

# 654
Моля да коментирате следния състав:

Aqua / Water, Alcohol Denat, Diaminopyramidine Oxide, Arginine, Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Menthoxyhexyl Cinnamal, Butyphenyl Methylpropional, Linalool, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, Parfum / Fragance

Става дума за ето този спрей против косопад  - http://zlatnaribka.com/lechenie-protiv-kosopad-kerastase-specifi … 5-ml-69-1372.html  и понеже цената му е много висока ме интересува дали наистина в него има съставки, които да помогнат за косопад и заздравяване на косата.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 10:59 от no name*

# 655
Аз го ползвам Стимулисте.  Имам лек косопад, надявам се сезонен и да спира вече.

Разчита на Аминексил, а това казва за него уики

http://en.wikipedia.org/wiki/Aminexil

Значи химическото му име е 2,3-Dihydro-3-hydroxy-2-imino-4-pyrimidinamine
2,4-Diaminopyrimidine 3-N-oxide, като третата съставка ще да е това.

# 656
Привет!
Преди време изчетох част от темите, свързани с качеството на козметиката. Някои неща разбрах и запомних...ама само някои Simple Smile
Малко прибързано купих крем за лице на Риор и сега като зачетох състава...май не съм уцелила Sad
Ето и него:
Aqua,Isohexadecane,Glycerin,Paraffinum liquidum,Isopropyl myristate,Sorbitan isostearate,PEG-2 Hydrogenated castor oil,Ozokerite,Hydrogenated castor oil, Ceresin, Tocopheryl acetate, Magnesium sulfate,PEG-40 sorbitan peroleate, magnesium stearate, Vitis vinifera skin extract, Chloroacetamide, sodium benzoate, parfum, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol,Hydroxymethylpentylcyclohexenecarboxaldehyde, Citronellol.

Ще съм благодарна за експертно мнение   bouquet

# 657
Люляковa, благодаря за включването   bouquet ако не ти представлява трудност, би ли могла да погледнеш  шишенцето да видиш дали съставът е същият като този, който съм пуснала (може в сайта да е неточен) и ако не е офф да споделиш как точно ти действа спрея и какъв ефект забелязваш?

# 658
Здравейте, може ли мнение за това кремче за подсичане Sudocrem
Състав:aqua, paraffinum liquidum, zinc oxide, paraffin, lanolin, cera microcristallina, sorbitan sesquioleate, benzyl benzoate, cera alba, benzyl alcohol, linalyl acetate, propylene glycol, benzyl cinnamate, lavender oil, citric acid, BHA.

Ок ли е за бебешка кожа или да го сменям с някакъв био-продукт. Предварително благодаря. bouquet

# 659

Аз си го купих. След първото нанасяне си чувствах кожата на следващия ден много мека и гладка, но след това започна доста да ми щипе и го спрях.
Аз съм със суха и чувствителна кожа и не ми се отрази много добре за съжаление.
Мисля да го ползвам веднъж седмично.  Simple Smile
А може и да започна да си мажа краката с него  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт